Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Jagna w odpowiedzi melduję się ze jestem i mam się dobrze
Cały czas czytam co się i nas tu dzieje ale jakoś weny do pisania mi brakuje a co do porad w sprawie leczenia te wolę nie pisać bo nie znam się na tym a i na lekach ani na badaniach...
Jakoś tak szybko ten czas leci i mnie już 6 miesiąc i 23 tydzień mała mnie coraz intensywniej podkopuje wiec też jestem spokojniejsza ze chyba ma się dobrze. Miałam wam wrzucić jakieś fotki ale nie umiem z telefonu a z kompa nie korzystam
Jestem z wami cały czas i naprawdę bardzo mnie ciesza kolejne nowe ciaze i dobre wieści wizyt. Jagna a mnie się wydaje ze u Ciebie to jednak chłopak siedzi w brzuszku
A i gadulo chyba Cię nie pociesza ale te mdłości i wymioty i mnie trwały do 5 miesiąca wiec... dość długoale dasz radę
Dziewczyny wszystkich nie jestem w stanie wymienić i odnieść się do każdego postu ale wierzcie ze wierzę że na każdą przyjdzie ten szczęśliwy moment ujrzenia 2 kresek na teście i urodzenia slicznego dzieciaczka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 22:48
promyczek 39, Gaduaaa lubią tę wiadomość
Aniołek (8t) marzec 2016
-
MonaLiza wrote:Justa jak tam nastrój, troszkę lepszy? Ja też czasem myślę ile by już miały moje dzieci..
Owulacja byla u mnie potwierdzona,przesunela sie kilka dnie,wiec czekam na 7.01...i juz mam przerazenie w golwie ze moge znow poronic:(to chore...Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
nick nieaktualny
-
Justa87 wrote:Dzieki:)lepszy ...najgorzej bedzie na poczatku kwietnia,to moj termin 3ciazy a do tego szwagierka ma dokladnie na ten sam dzien i tez dziewczynke:(
Owulacja byla u mnie potwierdzona,przesunela sie kilka dnie,wiec czekam na 7.01...i juz mam przerazenie w golwie ze moge znow poronic:(to chore...
Ja też mam stracha przed poronieniem, własnie jak dzis Jagna wrzucila zdjecie dziecka to tak sobie pomyslalam, ze jak ja bede w ciazy to chyba zwariuje, ale pozniej znowu pomyslalam, ze moze ta radosc, ze dziecko jest daje dużą siłę. No zobaczymy jak to bedzie. -
Ok, wzięłam się i na raty naprodukowałam info co po tej wizycie.
Tak na wstępię tylko stwierdzę, że uwielbiam mojego lekarza. Stwierdził, że skoro biorę Acard to betę mam robić po pozytywnym sikańcu, po czym powiedział "Ale przecież Pani i tak zrobi wcześniej. Już ja Panią znam, nie wytrzyma Pani tak długo i poleci Pani na krew w poniedziałek, mam rację?" Skubaniec, skąd on wiedział, że umówiłam się na poniedziałek rano do labu?
Z clexane trochę dupa, ginekolog nie może mi wypisać bo nie mam wystarczających wskazań dla tej konkretnej specjalizacji (hematolog czy immunolog mogą wypisać bez problemu, do gina nfz się może przyczepić i wlepić karę). Kombinowaliśmy czy da się to jakoś obejść ale jest tylko jedna opcja - zwolnienie z kodem B1, czyli ciążowe ze wskazaniem do leżenia, tylko, że kontrola z ZUSu murowana po mniej więcej tygodniu. Doszłam do wniosku, że żyjemy w chorym kraju, każdy jest podejrzany, każdy jest traktowany jak potencjalny oszust i złodziej. Jutro napiszę do immunologa i ją poproszę o wystawienie recepty.
Jutro lecę zrobić progesteron i będzie wiadomo, czy mam brać dupka czy nie. Dziś było bez podglądania podrobów bo na owulkę za późno, na ewentualną ciążę za wcześnie, endo zawsze rosło prawidłowo, więc nie było w sumie czego podglądać.
Szczerze to w pewnym momencie miałam ochotę wstać i wyjść. Albo rzucić jakąś laseczkę... Dynamitu -
annak wrote:Chciałam się również podpisać pod wcześniejszym postem Jagny nawołującym całą listę dziewczyn do odezwania się.
Bardzo mi tu brakuje niektórych duszyczek. Zero wieści często oznacza dobre wieści (= brak złych), ale kontakt by się przydał.
Na pewno Ikarek i Skrzat zapowiadały, że ich nie będzie. M@linka też odmewała się do Nowego Roku. Więc tutaj jestem spokojna. Ale pozostałe kobitki...?
Widocznie ten mój post gdzieś się zawieruszyl wśród innych..
Jagusia, śliczny ten Twój DJ!! Taki do schrupania:-P najważniejsze że wszystko w porządku.
Wszystkie zaciazone - cieszę się Waszym szczęściem i trzymam kciuki za długą i nudna ciążę!
Roma, super wieści z biopsji. Tak coś czułam że to nic poważnego.
Annak, wypoczywaj Kochana! I jakieś zakupy zrób w końcu dla Avy, należy jej się coś za to że była i jest taka zdrowa, silna i aktywnaco tam pieniądze, co tam karta... trzeba robic miejsce na nowe pieniadze a stare wydawac
Przepraszam, że nie odniose się do reszty dziewczyn, ale spać mi się już chce, jutro rano jedziemy 160 km a jeszcze muszę się wykąpać. U Nas wszystko OK. Ostatnio bardzo dużo w ruchu jestem i na szczęście nic się nie dzieje. Marysia dziś tak szalała, że aż filmik mi się udało nagrać jak brzuszek się rusza. Przecudne uczucie
Wierzę, że niedługo każda z Was tego doświadczy.
Dobranoc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2016, 00:00
promyczek 39, Elmo13 lubią tę wiadomość
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
Ale nadrukowały...ja koncze ciasto na jutrzejszą impreze,zostalismy zaproszeni na sylwestra połączonego z parapetówą.Mielismy zamiar z mezem kupic cos konkretnego ale znajomi uprzedzili ze kazdy przynosi cos na stół..tak wiec troche mnie to oburzyło bo skoro urządzają parapetówe to jakos niesmacznie jest prosic wszystkich by kazdy cos przyniósł...zatem wypersfadowałam mojemu męzowi kupno drogiego prezentu,kupilismy kieliszki no i ciasto pieke.
Elaria jak tak dalej pójdzie to i ja bede szukac takich uniwersalnych ubranek,mój dziec jakis uparty i nie zamierza wcale sie pokazac,dam mu szanse za dwa tygodnie
Elmo fajnie ze sie odezwałas,jesli nie masz o czym pisac to choc daj znac jak po wizytach,my lubimy tutaj takie wiadomoscizdrówka zycze
Mamaokruszka,tak jak pisałam juz MonaLizie gin ci nie przepisze clexane,musisz miec pisemne zalecenie od genetyka,hematologa lub immunologa inaczej gin nie ma podstaw i tak na krzywy ryj jak to sie mówi nie wypisze.Tak wiec musisz sie wrócic po to zaswiadczenie by gin miał podstawy by wypisac.
Gaduaa uroki ciązy,rzygaj na zdrowie kochana,cos za cos ale zycze ich mniej
Annak masz przynajmnie poczucie ze nie jestes sama,Ava daje odczuc swą obecnosc,ona chyba tez lubi jak sie cos dzieje..moze tez by juz pojezdziła na nartachalbo próbuje juz w twoim brzuszku
Justa nie martw sie na zapas poronieniem,kazda z nas ma stracha ale kazda z nas zaryzykowała,do wszystkiego idz etapami,czyli teraz czekamy na test,jesli wyjdą dwie kreski to znów beta i przyrost,potem czekasz na wizyte pecherzykową,potem serduszkową,prenatalne i tak dalej az do rozwiazania,nie ma w tym miejsca na mysli o poronieniu i samym poronieniu,od początku trzeba myslec ze teraz bedzie dobrze.Nie sciągaj przed czasem złych mysli,im wiecej pozytywu w tobie bedzie tym bardziej mocna ciąza bedzie.Wiem ze to trudne,wiem ze te daty juz wpisane w nasze zycie,jednak teraz jesli sie uda to kazda data bedzie czyms dobrym miłym i tak musisz je zapamietywac i chciec wiecej.Ble ble ble łatwo mi mówic,wiem...ale trzeba tego entuzjazmu,czekamy tu na pozytywa od ciebie...7 styczen to bedzie dobra dataGaduaaa lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Sy_la baw sie dobrze,wykorzystaj czas męzem,czekamy na ciebie w nowym roku
MonaLiza z pewnoscią jedno towarzystwo brzuchatki ci wystarczy,co za duzo to nie zdrowo
Jaq no własnie jesli po pappa miałabym znów spinac sie i stresowac przed niftami a w rezultacie pewnie i tak trzeba by te amnio zrobic to wole zrobic skrótem i zaoszczedzic sobie strachu i stresu nie decydując sie w razie czego na test nift..z pewnoscią bedzie trzeba wrazie czego popytac gdzie najbezpieczniej by nie zaszkodzic coc wiadome róznie byc moze.Na razie nie chce myslec i cieszyc sie tym co dzis usłyszałam bo to własnie chciałam usłyszec i kamien z serca..w poniedziałek pewnie bedzie lekki stres przed wynikami ale o dopiero w poniedziałek.Na razie jestem dobrej mysli.
...ciasto gotowe,czas isc do łózka,dobrej nocki kochane,dobrze ze jestesciepromyczek 39, sy__la, Elmo13 lubią tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Hejka witam porannie ostatni raz w tym roku
Dajecie czadu z tym pisaniem.. Już zapomniałam komu co miałam odpisać
Mamaokruszka - chyba też byłabym trochę zazenowana, no bo tyle godzin czekania i bez usg? Trochę lipa.. I bez recepty też.. Musisz działać dalej
MonaLiza heh no fakt humoru Ci nie popsuła
Annak hehe zazdroszczę już kopania na pewno mimo jednorazowych napadów paniki i lęku jesteś spokojniejsza czując ruchyfajnie! Ale niech Ava da dobrze pospac bo jeszcze przyjdzie czas na nieprzespane noce.. Heh
Elmo no nie pocieszylas hehe ale jak się chciało to się ma
Jagna na pewno będzie wszystko okey, myślę że nie masz się czym martwić
My idziemy do siostry mojej przyjaciółki i moja przyjaciółka też będzie że swoim dzieciatkiem 4 miesięcznym także fajnie, tylko jak ja wytrzymam do 24??! Hahaha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2016, 08:50
Elmo13 lubi tę wiadomość
FabianCyprian
Tymuś
-
Przepraszam, że ja taka mało rozmowna, ale też walczę z mdłościami na szczęście jak na razie tylko raz rzyganie było
Chodzę spać dosyć wcześnie, bo czuję się cały czas zmęczona.
Roma super, że badania pozytywne
Ulli super, że z maluszkiem ok.
Mamookruszka wszystkiego naj i oby w poniedziałek beta była miła dla oka
MonaLiza gratuluje odwagi i życzę żeby jak najwięcej ciążowych wirusków cię dopadło
Jagna DJ super fotki ma, trzymam &&& żeby wyniki były dobre, żeby już zmartwień więcej nie było w nowym roku
Annak życzę żeby Ava dała pospać
Ktoś coś wie co u Kammy i Koteczki?
Co do leków i badań się nie odniosę bo się nie znam
Ja sylwestra spędzam z mężem i jest nam z tym dobrze
Pozdrawiam was wszystkie i życzę wszystkiego co najlepsze w nowym roku(nie zaciążonym II kresek, ciężarnym spokojnych i nudnych ciąż). Jakbym już nie miała siły się więcej dzisiaj odezwaćMamaokruszka, Evita lubią tę wiadomość
-
A mnie na samego sylwka dopadła choroba:( chyba sie od mojego zaraziłam,bo on od 2 dni smarka ,ja sie dzielnie trzymalam ,ale dzis boli mnie gardlo ,mam osłabienie jakies i czuje sie rozbita ,ech
sylwek siedzimy sami w domu ,oboje chorzy,bede pic szampana dla dzieci2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
Monaliza ja wiem ze dziewczynka bo ribilam badanie kosmowki.W ciazy czulam ze chlopak z wyszlo ze moja wymarzona Jagoda:(
Jagna !!!ja jestem beznadziejna w tych sprawach,sama sciagam zle rzeczy na siebie!w ostatniej ciazy czytalm w kazdym.tygodniu statystyki poronien dla konktetnego tygodnia!tetaz postanowilam ma glos mowic do siebie :bedzie dobrze,urodzisz w tym roku zdrowe dziecko itp itd jak mantre powtarzam bo ponoc nasza podswiadomosc jest wazna.
Zycze nam aby ten 2017 obfitowal w dwie krechy,szczeliwe usg,piekne porody,oobgryzane cycki i nieprzespane noce;)promyczek 39, Mamaokruszka, Genshirin, Evita lubią tę wiadomość
Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Kochane życzymy Wam samych wspaniałości w Nadchodzącym Nowym Roku ! Każdej pragnącej ujrzeć 2 kreski na teście ciążowym, każdej brzuchatej szczęśliwego rozwiązania ! Poza tym wiele uśmiechu na co dzień
Spełnienia marzeń nawet tych najskrytszych
promyczek 39, Niebieskaa, MonaLiza, Mamaokruszka, Genshirin, Jagna 75, Elmo13, Natikka123, Evita lubią tę wiadomość
FabianCyprian
Tymuś
-
Justa ja też za duzo negatywnie mysle. Kiedys jak bylam mlodsza to beczałam, ze mi pies umrze, mama..
Mamaokruszka i Jagna ja juz nie wiem co z tym Clexane, bo mi gin wypisał recepte i to z refundacja, a mam te same mutacje co Mamaokruszka. Z kolei hematolog mowila, ze w ogole mi sie nie nalezy. A hematolog Mamyokruszka twierdzi, ze sie nalezy.. Czy jest gdzies jakis spis, lista co przy czym się nalezy i kto to moze wypisywac? -
Justa87 wrote:Monaliza ja wiem ze dziewczynka bo ribilam badanie kosmowki.W ciazy czulam ze chlopak z wyszlo ze moja wymarzona Jagoda:(
Jagna !!!ja jestem beznadziejna w tych sprawach,sama sciagam zle rzeczy na siebie!w ostatniej ciazy czytalm w kazdym.tygodniu statystyki poronien dla konktetnego tygodnia!tetaz postanowilam ma glos mowic do siebie :bedzie dobrze,urodzisz w tym roku zdrowe dziecko itp itd jak mantre powtarzam bo ponoc nasza podswiadomosc jest wazna.
Zycze nam aby ten 2017 obfitowal w dwie krechy,szczeliwe usg,piekne porody,oobgryzane cycki i nieprzespane noce;)Antoś IVF,Julisia natural
-
Moje Kochane, oby 2017 przyniósł nam wszystkim (każdy wybiera to co chce;) dwie kreseczki, mdłości, piękne fotki z usg, dobre wiadomosci od lekarzy, kopniaczki, krzyki maluchow, wielkie ciążowe brzuszki, dobre wyniki badań i wszystko piękne ciążowe oraz mamusiowe! ❤️❤️❤️
MonaLiza, Gaduaaa, promyczek 39, Genshirin, Mamaokruszka, Elmo13, Evita lubią tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017