WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    No laseczki, stwierdziłam że pieprzę te wszystkie moje dogłębne analizy jakie odbyły się w ostatnim czasie w mojej głowie i które doprowadzały mnie do wniosku, że nie ma sensu próbować. Kto nie ryzykuje ten nie wygrywa. W zaistniałych okolicznościach postanowiłam spróbować. Może październik znów okaże się dla mnie łaskawy. Proszę Was o mocne kciuki, niech znów zadziała magia tego wątku. A tymczasem idę wykorzystać męża ;-)
    Roma kciuki zaciśnięte na rękach i nogach &&&&&

roma lubi tę wiadomość

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka wrote:
    Żarty żartami ale mąż czasem mówi, że jestem jak jakaś wiedźma, bo co mi się przyśni to się sprawdza :D
    Na mnie w pracy koleżanki mowia wróżka a kiedyś to nawet karty tarota stawialam ale przestałam bo zbyt dużo się sprawdziło.
    Tak dużo piszecie że nie nadążam czytać i odpisywac. Oczy mi łzawią.
    Mamookruszka dziękuję za wsparcie. Objawów @ nadal brak.
    Odzyskałam auto i mam nadzieję że już będzie dobrze bo po wcześniejszym zmarznieciu boli mnie pęcherz.
    Skrzat miły sen trzymam kciuki żeby się spełnił.
    Dziewczyny śliczne brzuszki!!!

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Edit do poprzedniego postu:
    Tak teraz myślę, że 28.01 to znów Jagna będzie świeżo po amniopunkcji więc raczej wtedy ona by nie mogła przyjechać do Łodzi...?! więc chyba musi już zostać ten 14.01.. ewentualnie jest jeszcze 21.01 :-D
    21 tez nie mam nic w planach nie wiem jak reszta..28 z pewnoscią by mnie nie bylo jesli zdecyduje sie na amnio,poprostu bede lezec plackiem przez tydzien

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Jagna - poruszyłaś temat krwawienia @.
    Ja ostatnią normalną (3-4 dniową @ ) miałam w lipcu 2016r.
    Od sierpnia do teraz @ po 2 dni, skąpe.
    Starczy mi podpaska dwie na dzień.
    Ale jak siadam siku to dużo zaś do toalety leci. Gin oczywiście o tym wie - twierdził że może być to wina cykli bezowulacyjnych. Z tym że te owulacje są i @ nadal takie krótkie i skąpe.
    Endo co miesiąc 9-13mm więc przyzwoite.
    Poruszę jeszcze raz ten temat z ginem po laparo bo nie ukrywam ze nie daje mi on spokoju.
    Ja normalnie to mialam 3 dni mocne i 4 dni slabsze a po clo 1,5-2dni srednio (reszta wiecej w toalecie lądowala i ze 3 dni lekkie plamienia endo 8-9 dwa trzy dni przed ovu

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda0048 wrote:
    U mnie -16 i musze swojemu psu chyba buty uszyc bo jak wyjdzir 3 min i tak lapki jej marzna ze podnosi do gory jakby skaleczyla i do domu chce isc a w sumie to tak patrzy ze ja lapki bola i mam ja na rekach chyba zaniesc.. No ale 35 kg to nie wiem czy bym doniosla:)
    Przed wyjsciem posmaruj łapy wazeliną

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Magda0048 Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2017, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka wrote:
    O! To jest myśl! :D Faktycznie bliziutko, tak w ogóle to sporo nas jest z tych okolic, Elaria, Asia87, MonaLiza, Ty, ja :)
    Jak wstaniesz opowiadaj ktora z nas ci sie snila ! ;*

Magda mama Aniołka 01.08.2016 7/11 tc (*)
  • Magda0048 Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2017, 01:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:
    Na mnie w pracy koleżanki mowia wróżka a kiedyś to nawet karty tarota stawialam ale przestałam bo zbyt dużo się sprawdziło.
    Tak dużo piszecie że nie nadążam czytać i odpisywac. Oczy mi łzawią.
    Mamookruszka dziękuję za wsparcie. Objawów @ nadal brak.
    Odzyskałam auto i mam nadzieję że już będzie dobrze bo po wcześniejszym zmarznieciu boli mnie pęcherz.
    Skrzat miły sen trzymam kciuki żeby się spełnił.
    Dziewczyny śliczne brzuszki!!!
    To stawiaj dalej ale na 2 kreseczki dla nas kazdej tu po kolei. Jak zaczniecie razem z Okruszkiem czarowac to szanse x2 :)

• Magda0048 Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2017, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Przed wyjsciem posmaruj łapy wazeliną
    Kochana juz jej smaruje tak grubo i wazelina i kremem nivea a ona zmarzluch jak ja. No w sumie ma krotka siersc a w nocy nawet w lato spi pod koldra. Jagna a Ty cierpisz na bezsennosc jak ja? :)

• roma Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sy_la, mi jest wszystko jedno czy 14 czy 21. Ale z tego co kojarzę, to chyba Ania nie mogła 21 i stąd wzięła się data 14.

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki, dziekuje za mile slowa...tak...dosc szybko usunelam...z kilku powodow, po 1. moj brzuch=coraz wieksza Chrupka, a ja nie chce zamieszczac jej fotek w necie, tzn. na pewno bede zamieszczac na chwile, albo na messengerze itd. a nie na fb. Po 2. tutaj takie fotki "gubia sie wolniej", na kwietniowkach dziewuszki zapierdzielaja z postami i moj brzuchol i tak sie gubi, po 3. to mam wrazenie (moze byc bardzo mylne), ze tutaj jest wiecej osob z zewnatrz, ktore to czytaja, ogladaja itd. i wlasciwie czemu mam pokazywac obcym ludziom moj brzuch...tak wiem..ze na kwietniowkach tez moze czytac kazdy kto chce i nie znam przeciez tych dziewczyn, wiec nastepnym razem tez usune:)

Co do fb to moze tam tez cos pokaze...regularnie usuwam ludzi ze znajomych, wiec mam ich coraz mniej:P a tak w ogole, gdybyscie kiedys zechcialy zrobic zamknieta grupe to prosze mnie tam zaprosic:D

Sy_la, jeszcze nie przyszedl wynik hpv, ale i tak zapewne mi to zignoruja w No...

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Może niech się wpierw wypowiedzą dziewczyny wszystkie co będą na 100% na spotkaniu ;)

A ta opryszczka sama nie wiem skąd i jak dopiero po świętach u niej wyskoczyła, jak ja miałam na początku listopada, potem u nas nikt w domu nie miał, a córka 2 tygodnie przed świętami nie chodziła do szkoły. Także wirusa załapała ode mnie lub w szkole tuż przed tym jak przestała chodzić.

Ale no rozumiecie, jak ktoś nie przechodził opryszczki to nie chcę świadomie kogoś narażać.

Mi to w sumie obojętne by było kiedy, 14.01 czy 21.01, 21.01 mam imieniny :D :P

Wczoraj wypiłam tylko 2 lampki wina, o i dobrze się czuje na razie :)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roma, cos mi sie kojarzy faktycznie, ze Ania pisała ze jej nie pasuje. No nic, to musi zostać ten 14.01. Za pięknie by bylo jakby każdemu pasowało w jednym terminie. Ale mam nadzieję, ze jeszcze jakoś przed porodem uda nam sie gdzieś spotkać:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2017, 09:28

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Genshirin Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Genshirin jak tam samopoczucie? jak Żelkowy brzuszek?

U mnie trochę strach przed 6 tyg byłam leczona na grzybicę. Na 1,5 tyg miałam spokój i teraz znowu się coś przyplątało. Moja lekarka przyjmuje 1 w tyg więc zapisałam się do innego. Przepisał mi leki mam na wymaz pójść w pon-wt. Wiem że na pewno w pon nie pójdę bo do dentysty jade na ostatnią wizytę na pół roku. (zabieg na zębie bez znieczulenia)Jak na razie do tego ani mojej lekarki na wt zero wolnych miejsc, ale czatuje na terminy może ktoś odwoła wizytę. Lekarz przy przypisywaniu leków nie zrobił podglądu Żelka więc nawet nie wiem co u niego. Mam nadzieje, że może we wtorek zrobi. Z jednej strony czuję się spokojna, bo jestem pod opieką, a z drugiej martwię się, bo poprzednią ciążę straciłam przez zapalenie ropne.

Dzięki za pamięć.

Przepraszam, że nie odnoszę się do postów, ale wczoraj miałam gości do 1:30 w nocy i ledwo żyję.

I tak za każdą trzymam kciuki czy to się stara z mężem/chłopakiem/narzeczonym/partnerem czy testuje czy czeka na wyniki badań czy jest już w ciąży. Każdej z was życzę tego co najlepsze :)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry sobotnio :) jeszcze 20 dni i do Polski :) z jednej strony się cieszę z drugiej się boję.. no ale co zrobić.. nie można dać się całkiem zwariować..

Genshirin na pewno jesteś pod dobrą opieką i lekarz ma wszystko pod kontrolą :) będzie dobrze !

koteczka dzięki za post ^_^ <3

Genshirin lubi tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • roma Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okruszku, zatem będę trzymać kciuki za jutrzejszy test. Który to będzie dpo?

Mamaokruszka lubi tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    kochana czytałaś moją prośbę? o usunięcie cytowanego postu ze zdjęciem mojego usg ?
    1665 strona :) heh

tak, wlasnie usunelam :)

Gaduaaa lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okruszek kciuki za jutrzejszy test :)

Mamaokruszka lubi tę wiadomość

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Dzień dobry sobotnio :) jeszcze 20 dni i do Polski :) z jednej strony się cieszę z drugiej się boję.. no ale co zrobić.. nie można dać się całkiem zwariować..

Genshirin na pewno jesteś pod dobrą opieką i lekarz ma wszystko pod kontrolą :) będzie dobrze !

koteczka dzięki za post ^_^ <3

fajnie ze lecisz do pl. a na ile? i skad jestes? :)

❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genshirin jesteś pod dobrą opieką i będzie na pewno wszystko dobrze !

Genshirin lubi tę wiadomość

❤️❤️❤️
  • MonaLiza Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka wrote:
    O! To jest myśl! :D Faktycznie bliziutko, tak w ogóle to sporo nas jest z tych okolic, Elaria, Asia87, MonaLiza, Ty, ja :)
    Ja to bardziej na zachód - z Koszalina:) Wczoraj bylam nad morzem obejrzec jak plaza wyglada po tych sztormach. Masakra, korzenie drzew powyrywane z wielkimi zamarznietymi soplami.

Dziś ide na baby shower do kolezanki, na luzie. Bez spinki:) Nawet sie ciesze, ze moze poznam jakas dziewczyce, co poleci lekarza od ciezkich przypadkow.

uwo99n73lnbybmmo.png
‹‹ 1671 1672 1673 1674 1675 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ