Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Albo nie pękł albo to jest to, co tamten widział w zeszłym cyklu...25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
A ja byłam dziś na kawie z kierowniczką. Mam się nie przejmować pracą, bo czekają na mnie i żadne moje zwolnienia tego nie zmienią. Powiedziała, że wszyscy rozumieją moją nieobecność i na pewno nikt nie ma o to żalu. Jeśli postanowię wrócić za 2 tyg to super, jeśli uznam, ze chcę być dłużej na L4 to też zrozumieją. Miło bardzoOlga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Jomi to masz super kierowniczkę !!! Gdzie się takich znajduje? Ja się zastanawiam kiedy swojej powiedzieć że znowu w ciąży jestem
bo nie wiem jaka reakcja będzie na razie sama jest na zwolnieniu więc tylko napisałam zastępczyni że mnie nie będzie i koleżankom z działu dałam znać co i jak. Tzn że mam grypę i zwolnienie o ciąży wiecie tylko Wy i mąż, a i moja doktor pierwszego kontaktu.
I na razie tak zostanie dopóki nie będę wiedzieć że wszystko jest ok.Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Monika1357 wrote:Wkoncu nie dopisalam najwazniejszego SERDUSZKO BIJE☺
Strach zawsze bedzie towarzyszyl ale warto wyciagac z tego stanu wiecej pozytywnych wrazen to i mysli nie bedą złe.Antoś IVF,Julisia natural
-
Jaguś u Ciebie już 15 tydzień mija o kurczę jak ten czas szybko leci dopiero co nam tu pisałaś że w dwie kreski na teście są.Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
M@linka ! Maagdzia88! Jagna! dawno nie byłam! a Wy juz tak daleeko:) trzymam kciuki:) buziaki:*
pozdrowienia dla staraczek:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 22:36
Magdzia88, M@linka lubią tę wiadomość
08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
-
Sorki dziewczyny za moją slabą aktywnosc,dwa dni jakas niemoc mnie dopadla,a jak wczoraj chcialam na OF wejsc to nie moglam,tak jak Magdzia mialam problem,dzis rano jeszcze mi telefon mulił.
Roma ciekawy ten lekarz,jsk jarzy na temat tych badan a przede wszystkim kariotypów to faktycznie ukłon,malo jest takich co potrafią z sensem rozwinąc temat mimo iz juz wiedzialas to co powiedział.Torbiel mysle ze zostala z poprzedniego cyklu,w sumie te antyki to dobra taktyka na nie.Ja mialam proga na 20 dni by wyciszyc cykl,choc cykl po nim mialam dluzszy o 10dni ale po 1 cyklu torbiel sie wchlonęla.Arletka przykro mi z powodu torbieli,najgorsze są juz unaczynione bo trudno dac im rade w jeden cykl a tobie to nie na ręke.Mam nadzieje ze szybko sie jej pozbedziesz.
Co do sexu...oj to dawno to bylo,nawet moje dziecko nie zostalo splodzone figlami,ciaglr na lutinusie,luteinie,ostatnio infekcja i globulki potem powrót do lutki a teraz znów infekcja i antybiotyk w piczy..mojego to chyba rozsadza..dzis sie dobieral do mnie ale cóz,pech bo dziura zapchana globulką.
Antoś IVF,Julisia natural
-
Koteczka zdrówka,piwo tak jak uwazasz ale mysle ze jest wiele innych skutecznych sposobów niz picie piwa w ciazy.Nie rozumiem lekarza ktory nie zrobil nie wyslsl cie na usg,twojs ciąza nie jest az tak mloda..mysle ze juz byloby cos widac,przynajmniej gdzie sie zagniezdził.Antoś IVF,Julisia natural
-
Annak,ja mam coraz wiecej takich dni ze placze z byle powodu,nawet czytając twój post ryczalam jak bóbr.Rozumiem twój strach..podchodze do tego wszystkiego z rezerwą,na razie tlumacze sobie ze na wszystko jeszcze czas,ze po polówkowych zaczne myslec ale wiem ze znow znajde wymówke ze jeszcze poczekam kilka tygodni.
Gdzies glęboko w szufladzie schowane są czerwone buciki od mojej przyjaciólki,dala mi je kiedy bylam w pierwszej ciązy,niestety kiedy poronilam bylam zla na taki podarunek.Teraz wiem ze one tam są i boje sie je wyciągnąc,poprostu przypominają mi cos zlego.
Tak jak ty,mam poczucie ze łatwo nie moze byc,ze znow cos zepsuje ten spokój...jesli nifty wyjdą dobrze to pewnie odetchne na chwile ale na chwile bo swiadoma jestem ze znów z czyms przyjdzie mi sie zmierzyc,zawsze tak jest wiec jestem gotowa stawic temu czolo.Nie boje sie,ale wiem ze gdzies za jakis czas znów bedzie przede mną kolejna góra.
Dziękuje ze jestescie ze mną,ze jestescie dla kazdej z nas,dla siebie,to wazne w takich slabszych momentach poczuc jak pomagacie siebie podniesc.Kazda z nas ma lepsze i gorsze dni,ale jedno w tym jest wspaniale,poprostu jest to miejsce gdzie o kazdej porze dnia i nocy mozna wejsc i byc,byc z kims kto zrozumie i nie jest to jedna osoba a spora grupa przyjaznych duszyczek,podobnie zbląkanych jak jaGaduaaa, promyczek 39, Mamaokruszka lubią tę wiadomość
-
roma wrote:Oj Arletka, współczuję. Rozumiem, że w Twoim przypadku przerwa w staraniach z powodu torbieli może oznaczać że szczepienia przestaną działać?
Wiecie co? Zastanawia mnie jedna rzecz - w poprzednim cyklu, 7 dpo lekarz widział pęcherzyk na 18 mm. Dziś na tym samym jajniku torbiel krworoczna 20 mm. Czy możliwe żeby to było to samo miesiąc temu tylko gin się nie poznał i wziął to za pęcherzyk?
Ale lekarz zrobił na mnie dobre wrażenie, ma pojęcie o hormonach, dopytywał o konkretne badania z immunologi i genetyki i potrafił zinterpretować mój popieprzony kariotyp. Szacun. Słynie on też z poczucia humoru. Wchodzę więc, podał mi rękę i mówi:
- Pani pierwszy raz?
- Tak
- Mówią, że pierwszy raz jest najlepszy
A za chwilę: o, widzę że ma Pani grubą teczkę! Zaczynam się bać.
A potem już mu wesoło nie było.
Martwi mnie najbardziej teraz na krwawiąca szyjka, oby to nie było nic groźnego.Magda mama Aniołka 01.08.2016 7/11 tc (*) -
gama wrote:M@linka ! Maagdzia88! Jagna! dawno nie byłam! a Wy juz tak daleeko:) trzymam kciuki:) buziaki:*
pozdrowienia dla staraczek:)
Jestes...to twoja mala ma juz 2 miesiace !!!!! Wow...daj znac co tam u ciebieM@linka, gama lubią tę wiadomość
-
Jagienko...widze ze cos masz ostatnio ciezkie dni....
Nie musisz sie tu tlumaczyc...ze aktywnosc jest mniejsza...czasem tak sie zdaza...ze sie nie chce. ..a tu kazda powinna zrozumiec.
Ja dzis tez mialam przez chwile problem...wywalalo mnie..
Trzymam za was bardzo mocno kciuki !!!! I modle sie zeby bylo wszystko wporzadku !
-
Jagna, a kiedy masz wynik nifty?Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Hej dziweczyny ostatnio mało mnie tu zawsze staram się czytać ale ostatnie dni dopadła mnie grypa i jakoś nie daje rady wszystkiego nadrobić
Gratuluję dziewczyny którym pokazały się kreseczkiII oby wszystko było dobrze do końca ciazy
Roma a jak u Ciebie przepraszam ale może nie doczytałam miałaś testować 18 .... wiem że miałaś olśnienia ale... Moje jednak..
Aliska jak się czujesz ?
Magdzia pisałaś o fotaach ja nie umiem dodać z telefonu ;( a z kompa nie korzystam jak mi ktoś podpowie jak to spróbuję: )
Ja jestem po wizycie w pon ogolnie ok ale mam nisko łożysko i muszę się oszczędzać nie dźwigać trochę się martwię bo jak się nie podniesie jeszcze to niedługo będzie więcej zakazów na wszystko....
Kochane mam pytanie bardzo ważne poleccie mi jakiś strop na kaszel bo z apteki mnie odsylaja z kwitkiem bo nie wiele ci mogą polecić a domowy z cebulcebuli czosnku cytryny trochę słaby... co mogę wziazs wiem ze ostatnio też się leczylyscie ....
Aniołek (8t) marzec 2016
-
Elmo Dziękuję, że pytasz. Tak, cały czas plamię. Do tego informacje z wczorajszej wizyty (endo 6 mm + torbiel) mówią wszystko. Tak więc nie ma sensu testować.
Evitka!!! Gdzieś Ty? Dawno się nie odzywałaś. Mam nadzieję, że wszystko w porządku.25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
Jagna 75 wrote:Dorola kciukam za jajo i za udane serduszka,niech zaowocują.
Haana musisz chyba gdzie indziej uderzyc,ten lekarz cos niezbyt czaił o czym mówisz i z czym przyszlas do niego.Moze nie naumiala sie jeszcze po polskiemu -
Sy_la...nie wiem czy napisac Ci to tu czy na kwietniowkach, ale pisze narazie tu. Jak widac slynna dr J. moze sie mylic, bo mnie nastraszyla, ze mam objawy wirusa hpv i okazuje sie, ze nie wykryto DNA zadnego z 37 rodzajow hpv... w sumie moj gin (ktory przez kilka lat pracowal z J.) dziwil sie, ze mi to powiedziala, bo on nie widzial tych objawow. Uff i na szczescie nic nie mam.
Elaria, sy__la, M@linka, promyczek 39 lubią tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
jomi81 wrote:Jagna, a kiedy masz wynik nifty?
Dzis zobacze mojego DJ,trzy tygodnie nie widzialam mojego maluszka,nie moge sie doczekac
Wiecie,męczy mnie ta zima,chce juz wiosny,truskawek za ktorymi za bardzo nie przepadam a teraz bym je zjadla prosto z grządki,chcialabym juz sadzic kwiaty,czytac ksiązke w ogrodzie..no i tego slonca jak na lekarstwo teraz..M@linka lubi tę wiadomość