X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jomi81 wrote:
    Ja bym się czuła bezpiecznie, ale oczywiście wszystko się zdarzyć może :/ Badanie cytologiczne nie jest badaniem o bardzo wysokiej czułości, wiec może być tak, że jakaś zmiana jest, ale nie została w badaniu zauważona, a po roku zauważona już została.

dokładne potwierdzam to co powiedziała jomi81 ,

roma
    a chciałam dodać co do cytologi to zależy jaką miałaś zwykłą czy taka specjalną płynna czy jakoś tak to się nazywa co daje pewność w 99,9 %

co do cytologi to opinie są sprzeczne jedni każą co roku a inni lekarze raz na 2-3 lata .. ja jak byłam w ciąży i mówiłam że miałam rok temu to doktorka mówiła że nie ma potrzeby robienia , ale jak poroniłam to stwierdziłam że zrobię bo to już był 3 raz w ciągu roku ale wyszła tylko bakteria..

myślę że jak miałaś 9 miesięcy temu to powinno być wszystko ok oczywiście tak jak jomi81 napisała nie ma 100% pewności

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 11:05

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    dokładne potwierdzam to co powiedziała jomi81 ,

roma
    a chciałam dodać co do cytologi to zależy jaką miałaś zwykłą czy taka specjalną płynna czy jakoś tak to się nazywa co daje pewność w 99,9 %

Jesli chodzi o cytologię odchodzi się już od metody szkiełkowej i oznaczeń: PAP.
    Teraz robi się cytologię metodą LBC - płynną ( pobierany wymaz szczoteczką ). Płaciłam za to badanie 100 zł.
    Badanie to ma o wiele większą wykrywalność nieprawidłowych komórek.

czarnulka24 lubi tę wiadomość

• Magda0048 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roma na pewno bedzie wszystko ok. Nie mysl tak negatywnie kochana :* przeciez na pewno jest wszystko ok :*

Magda mama Aniołka 01.08.2016 7/11 tc (*)
  • roma Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie się boję dziewczyny... Naczytałam się i teraz się boję :-( ja z tych panikujących jestem.

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Magda0048 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak kochana nic dziwnego ze sie boisz po takich przezyciach. Wydaje mi soe ze nawet jak jestesmy swiadome tego ze nie powinno sie tak myslec ze na pewne sprawy nie mamy wplywu to i tak sie tego z tylu glowy nie da wygonic i jest jak jest. Ale Tobie przeciez juz blizej jak dalej ! Oczywiscie ze kazda z nas chcialaby byc juz w ciąży jak Ty ale jestem pewna ze i kazda bedzie sie bala przez praktycznie cala ciaze tym bardziej ze rozne tu byly historie i jestesmy swiadome wszystkich zagrozen. Ale Tobie sie juz uda jest wszystko w porzadku i bedzie tak do konca inaczej byc nie moze ! Mozesz wszystkie smutki przelac na mnie ja sie moge smucic dostalam @ wiec mam pare dni na rozpacz a ty badz szczesliwa i ciesz sie ze swojego stanu !

• Magda0048 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:
    Annak kochana nie smuć się!!! wszystko będzie dobrze!!! Ten gorszy nastrój to pewnie tylko chwilowo możne przez zimę? Ty nas zawsze pocieszasz i zmuszasz dobrym słowem żebyśmy się podniosły z największych dołków! Sama też dasz radę :-)

O lekarzu szkoda mówić, nigdy więcej nie pójdę do niego i wszystkim go odradzam. Już umówiłam wizytę gdzie indziej liczę że uda mi się zrobić usg.
    Co do leków to Emskie są ok to naturalny środek stosowany od dawna. Pomaga w kaszlu i chrypie. Mnie zawsze najlepiej. :)
    Jednak w ciąży domowe sposoby są najbezpieczniejsze oprócz tych z alkoholami ;)
    Koteczko pij mleko z czosnkiem i miodem pare dni i bedziesz zdrowa jak rybka i Twoj maluszek tez :*

• nesairah Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Strasznie się boję dziewczyny... Naczytałam się i teraz się boję :-( ja z tych panikujących jestem.

Nie czytaj już! Ja w czasie moich problemów tez dużo się naczytałam o przypadłościach, które jak się okazało mnie nie dotyczyły. Przez to bałam się badać przez prawie 2 lata :( Sama zawsze panikuję za troje, więc Cię rozumiem. Mam nadzieję, że niedługo odetchniesz z ulgą! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 11:53

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Magda0048 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Kurczaczki,zaczynam 16 tydzien :-) :-)
    zabawa-ruchomy-obrazek-0145.gif
    Oj szybko Ci zleci :* a kiedy bedziesz miec wyniki nifty?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :) Witam

annak każdy ma prawdo do złego humoru i smutnych dni.. nie ważne czym są spowodowane czasem po prostu bywają i trzeba je jakoś znieść z wiarą na lepszy kolejny dzień :) jak to moja babcia powiadała " jutro będzie lepszy dzień, tylko gacie sobie zmień" ;)

roma 3mam kciuki żeby nic poważnego z tego nie wyszło , a głęboko wierzę w szczęśliwe zakończenie obecnej sytuacji..

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Romeczko...ja tez z tych przewrazliwionych!prosze,nie czytaj teraz,zajmij sie czyms co odgania mysli. Ja zawsze snuje czarne scenariusze,a pozniej okazuje sie ze bylo inaczej.Tez mam co chwile jakies zmiany,przypadlosci itp ktore trzeba sprawdzac co jakis czas...ale zawsze jest dobrze.tego wlasnie Ci zycze bo wiem jak taki charakter jak nasz moze zepsuć piekny dzien:(

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choc to moja 4!ciaza to jak rwie mnie teraz w dole macicy to znow niepokój czuje...

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Magda0048 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Bo te nasze czytanie to z jednej strony pomaga a z drugiej nam napedza stracha. Ja tak w ciazy czytalam i w ogole co by mi soe nie dzialo to czytalam i w wiekszosci glupot sie naczytalam i soe stresowalam. Zafunduj sobie cos odprezajacego. Idz gdzies nie mysl tak o tym a przede wszystkim nie czytaj ! Jestem z toba !:*

• nesairah Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam taki problem dziewczyny... zauważyłam u siebie nietypowy, biały śluz. Wczoraj było go niewiele, ale miał kolor mleka, w konsystencji raczej mało lepki, rzadki. Dziś jest go mniej i jest przezroczysto-biały. Nie mam żadnego swędzenia/pieczenia, nic... tylko ten śluz. Ze dwa razy może zabolał mnie lekko brzuch. Może któraś z Was miała coś takiego w II fazie cyklu? U mnie wystąpiło to pierwszy raz, ale już się przekonałam, że po poronieniu cykle wyglądają trochę inaczej. Owulacja była u mnie w 22dc, 13 stycznia, czyli niecały tydzień temu. Powinnam się martwić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 12:05

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Magda0048 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa87 wrote:
    Choc to moja 4!ciaza to jak rwie mnie teraz w dole macicy to znow niepokój czuje...
    Justa bo ten niepokoj bedzie towarzyszyl kazdej naszej ciazy po takim czyms.. Niestety. Bedzie wszystko dobrze :*

• Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa87 wrote:
    Justa rozumiem Cię doskonale :/

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Magda0048 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    A ja mam taki problem dziewczyny... zauważyłam u siebie nietypowy, biały śluz. Wczoraj było go niewiele, ale miał kolor mleka, w konsystencji raczej mało lepki, rzadki. Dziś jest go mniej i jest przezroczysto-biały. Nie mam żadnego swędzenia/pieczenia, nic... tylko ten śluz. Ze dwa razy może zabolał mnie lekko brzuch. Może któraś z Was miała coś takiego w II fazie cyklu? U mnie wystąpiło to pierwszy raz, ale już się przekonałam, że po poronieniu cykle wyglądają trochę inaczej. Owulacja była u mnie w 22dc, 13 stycznia, czyli niecały tydzień temu. Powinnam się martwić?
    Ja po poronieniu mam i ciazowe objawy i jajniki mnie przez cala 2 faze bola i sluz raz mam raz nie jak cie nic nie swedzi nie boli i brzydko nie pachnie to sie nie martw :)

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roma, ja tez mysle, ze krwawienie moglo wystapic po badaniu i o niczym zlym nie swiadczy. W tym calym napieciu i czekaniu na dalsze informacje, mysle, ze baaardzo wazne jest to, ze sie badasz, dociekasz, tak jak bylo to w przypadku zmian w piersi. Mnie kazde badanie napelnia strachem i z tylu glowy pojawia sie mysl: a moze wynik bedzie zly...ale z drugiej strony staram sie myslec, ze jesli wrog ma stanac na mojej drodze to ja przynajmniej staram sie go szybko poznac...hmm...mocno trzymam kciuki za Ciebie!

Aniu kochana, tak wspaniale potrafisz pocieszyc i otoczyc uwaga, a teraz my mozemy Ci oddac troche z tegoutulenia i ojojania. A moze ten smutek ma cos ze wzruszenia i radosci, ze wdrapalas sie juz tak wysoko po tej ciazowej drabince? a moze Twoj organizm byl tak dlugo w stanie alarmu, ze teraz nie potrafi sobie odpuscic i automatycznie wlacza smutek albo poczucie zagrozenia? a moze to jeszcze resztki smutku, ktore dotycza Aniolkow, diagnostyki, walki o ciaze i stresu zwiazanego z nifty, amnio itd.? moze potrzebujesz sobie poplakac, posmucic sie, zeby zrobic miejsce na niczym niezmacona radosc z oczekiwania na Ave? a moze to jakies ciazowe zawirowania hormonalne albo swiadomosc, ze Wasze zycie zmieni sie diametralnie i wlasciwie ciaza to tylko poczatek naszej troski o malucha? jak to pisala kiedys roma czy Elaria...teraz martwimy sie o dobry przebieg ciazy, potem przyjda inne powody do zmartwien o dziecko.
    Avutka to juz przebiera nozkami, ze jest juz tak blisko do spotkania ze swoimi wspanialymi rodzicami. Pamietam jak mowilas:) albo pisalas, ze dzieci Twojego meza tak bardzo cieszyly sie na wiesc, ze jestes w ciazy.. Avutka pewnie nawet nie zdaje sobie sprawy z tego, ze tyle przyjaznych istot na nia czeka. A ciotki forumowe to juz w ogole beda wiwatowac jak zobacza pierwsza fotke po drugiej stronie brzucha. Ja mam przeczucie, ze sama moge siebie nie rozpoznawac jesli chodzi o emocje, bo porod, pojawienie sie Malej, zupelnie nowa sytuacja dla wszystkich pewnie bedzie nie raz trudna, ale bedzie tez magiczna, niesamowita, jedyna w swoim rodzaju. Cos innego mi jeszcze przyszlo na mysl: Avutka moze tylko sie cieszyc, ze ma mame, ktora jest wrazliwa, empatyczna i rozpoznaje swoje rozne uczucia, bedzie jej latwiej uczyc sie wlasnych emocji i na pewno sie w tym nie zagubi. Sciskam Cie mocno, Aniu!

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda0048 wrote:
    Koteczko pij mleko z czosnkiem i miodem pare dni i bedziesz zdrowa jak rybka i Twoj maluszek tez :*
    Madziu niestety mleko odpada bo mam po nim sensacje i bez ciąży, a teraz to mam jeszcze odruch wymiotny na sam zapach mleka i czosnku ale dziękuję za radę :-) muszę zostać na soku malinowym i miodzie, na szczęście już mi ciut lepiej.

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessko dziekuje za odpowiedz. Bardzo tu wszystkie czekamy na jakiekolwiek znaki od was ;)
    I wybaczamy ze nie nadrobisz nas..no bo sie zwyczajnie nie da...sama mam z tym problem... ;)
    Cieszymy sie ze u was ok ;)
    Buziaki

Roma...mocno trzymam kciuki zeby wszystko sie poukladalo!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 12:24

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu ..co ja moge powiedziec..zeby Ci humor poprawic....hm.... A to???
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6c9ef3e96783.jpg

inessa, sy__la, Elaria, M@linka, promyczek 39, gama, Mamaokruszka lubią tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
‹‹ 1735 1736 1737 1738 1739 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ