Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Aniu każdy ma prawo do chwilowego gorszego poczucia dużo przeszłas za chwile wiele zmian cie czeka i te hormony... pozwól sobie na chwilę smutki jeśli Ci z tym lepiej ale wierzę ze to chwilowe i zaraz zaczniesz wyprawkę kompletowac i zapomnisz o złym już twoja córcia ci te wszystkie smutki wynagrodzi niedługo. A smutek dopada każdego z nas i nie ważne na jakim etapie życia jestes jesteś zawsze masz prawo się posmucic to świadczy tylko o tym ze realnie patrzysz na świat i rozumiesz ze wszystko może sie w życiu zdążyć ale nie na wszystko jednak mamy wplyw. Życzę lepszego nastroju już niebawem a wolę to styczeń jest najbardziej depresyjnym miesiącem w roku wiec masz prawo
tak mówili ostatnio w wiadomościach a w poniedziałek był najgorszy dzień podobno;)
Koteczka widzę że Ty też walczysz z chorobą jak dowiem sie czegoś mądrego dzis na wizycie to wieczorem dam znać co mi zapisała lekarka jednak w pierwszym trymestrze to lepiej nic nie brać niestety.. .Aniołek (8t) marzec 2016
-
Magda0048 wrote:Ja po poronieniu mam i ciazowe objawy i jajniki mnie przez cala 2 faze bola i sluz raz mam raz nie jak cie nic nie swedzi nie boli i brzydko nie pachnie to sie nie martw
Nie swędzi, nie boli, ale jednak nie daje spokoju. A co jak to pierwszy objaw czegoś złego... ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 12:34
-
Zawsze wiedziałam, że mam w życiu szczęście.
Wiedziałam też, że mam szczęście do ludzi.
Teraz widzę (nie po raz pierwszy), że mam szczęście nawet do ludzi spotykanych w świecie wirtualnym.
Czasem jak czytam Wasze posty tutaj, to zastanawiam się, czy my się znamy z forum internetowego, czy może jesteśmy jakimiś duchowymi siostrami, albo łączy nas jeszcze coś innego, o czy nie wiemy...
Dziękuję Wam za W-S-Z-Y-S-T-K-O!
Magda0048,
Jak przeczytałam przed chwilą to, co napisałaś (że weźmiesz na siebie moje smutki), to się popłakałam ze wzruszenia.
Jak tak dalej pójdzie, to nie będzie czego braćbo naprawdę zaraz będę tą właściwą Anką. Dzięki Wam.
Kurczę, ile człowiek ma w realu osób, które zadeklarują, że wezmą na siebie jego smutek...? (takie filozoficzne pytanie)
Dziękuję
To jest nieskończenie wzruszające.
Ile dobra musi być w człowieku, żeby napisał coś takiego, jak Ty...
Gaduaaa,
Tekst babci tekstem roku!
Chyba zaraz zmienię gacie
(a, nie mogę teraz, bo jest w domu pan, który montuje specjalny super filtr do wody na potrzeby nawilżacza i kwiatów, to gacie odkładam na trochę później)
Bardzo mi zawsze pomaga, jak ktoś mówi, że mam prawo być smutna.
Magdza,
Ja już Ci od kilku dni mam napisać, że jak Ty kiedyś znikniesz z wątku, to będzie to dla mnie tak, jakby ułamała się jedna z czterech nóg jakiegoś stołu. Runie, jak nic!
Kocham Twoje posty po prostu! Zawsze we mnie uśmiech wywołują!
A to zdjęcie... nic nie chcę mówić, ale oddaje sytuację mojej Avusi. Tylko u mnie nawet pieluch nie ma!
Zdjęcie boskie!
Ty już obkupiona we wszystko?
Inessko,
Nadziejo nasza.
Super, że wpadłaś.
Prosimy częściej.
Szooook, że Gabryś ma już 7 miesięcy.
Roma,
Jeśli TY jesteś panikarą, to ja się już kwalifikuję do wariatkowa. Serio.
Ty dla mnie jesteś ostoją spokoju i ładu, nawet w tych najgorszych chwilach, w których KAŻDY by się załamał.
Ja tu jeszcze w życiu nie widziałam paniki w Twoim wykonaniu. A to, że się martwisz, to normalne. Trzeba wszystko na spokojnie posprawdzać i może się okaże, że to był problem-maleństwo.
Koteczko,
A z imbirem próbowałaś? Zalany wrzątkiem, z dodatkiem cytryny i miodu?
Ja ostatnio jeszcze walnęłam sobie syrop z cebuli. Osobiście bardzo lubię. Robiłam słoik za słoikiem.
I inhalacje (wrzucałam do nich wszystko co mam).
I w końcu sięgnęłam po najbardziej babuniowy sposób - okłady z liści kapusty na gardło
Trzymam kciuki!
nesairah,
Kurczę... nie umiem pomóc w sprawie śluzu. Teraz to ja mam tego białego w cholerę i jeszcze trochę. Ale nie wiem, jak to jest w drugiej fazie cyklu z takimi historiami.
Może inne dziewczynki coś tu mądrego napiszą.
Niebieskaa,
Nie wiem nawet co napisać na Twój post.
On jest jak psychoterapia w pigułce. I ile w nim prawdy i trafnych spostrzeżeń.
To ostatnie zdanie to sobie chyba wydrukuję i powieszę nad łóżkiem!
Dziękuję!
Aż nie mam słów...
MamoOkruszka,
Gdzie jesteś? Coś za długie to milczenie...
Elaria,
Jak u Ciebie? Co tak cichutko?
Jak z cukrami?
Może ja faktycznie powinnam siąść i tak na dobre się wypłakać? Może tego mi trzeba?
Ale to dopiero jak pójdzie pan od filtrówGaduaaa, Elaria lubią tę wiadomość
-
Elmo,
Kolejna nastrojowa cudotwórczyni...
Dziękuję za Twoje słowa :-*
Tak, przyzwolenie na smutek. To jest to. Nie mogę z tym walczyć.
Ty za to walcz z choróbskiem!
Podsuwam sposoby, które powyżej podałam Koteczce, ale jestem ciekawa, co Ci lekarz dziś zaleci. Trzymam kciuki, żeby bakcyl poszedł precz! -
Aniu..a daj spokoj..co ja sie tu udzielam...i tak za malo was pocieszam...sama nie mam na to sily chwilami..kiedy masz jakas wizyte???
Ale dziekuje za mile slowa...
Gonisz mnie z suwaczkiem jak szalona...ale pociesze cie. .!. Tez nie mam pieluch...no dobra sory 1 paczkebo promocja byla
Ogolnie jestem w ciemnej dupce z wyprawka...
Wozek mam ooooo....! I spacerowke juz w reklamacji
Reszta w polu;)
A jak u was ?
Ja dzis mam wizyte. Jak zwykle maly stresik...
Wlasnie kiedy dziewczyny macie teraz wizyty????
Aniu to ty tu jestes naprawde wielkim naszym cudem ..wsprciem...zawsze znajdziesz wolna chwile...i uwage !!!!! Niebieska tez daje czadu....
Z reszta kazda z was na swoj sposob jest tu mega wsparciem. Ale mamy wieksze poetki i tez skromniejsze PanieWiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 12:59
Elaria lubi tę wiadomość
-
Magdzia88 wrote:Aniu..a daj spokoj..co ja sie tu udzielam...i tak za malo was pocieszam...sama nie mam na to sily chwilami..kiedy masz jakas wizyte???
Ale dziekuje za mile slowa...
Gonisz mnie z suwaczkiem jak szalona...ale pociesze cie. .!. Tez nie mam pieluch...no dobra sory 1 paczkebo promocja byla
Ogolnie jestem w ciemnej dupce z wyprawka...
Wozek mam ooooo....! I spacerowke juz w reklamacji
Reszta w polu;)
A jak u was ?
Ja dzis mam wizyte. Jak zwykle maly stresik...
Wlasnie kiedy dziewczyny macie teraz wizyty????
Pocieszanie pocieszaniem, ale jak Ty walniesz jakiś tekst o swędzącej piczce i inne takie, to mnie się od razu cała jama ustna śmieje!
Dzisiaj masz wizytę i dopiero teraz mówisz?! O której?
Będzie podgląd synulka?
Ja mam 24.01 USG III trymestru (nie wiem, czy nie za wcześnie trochę...), a potem 27.01 wizytę u ginki.
Wózek mam od soboty. Więc jesteśmy mniej więcej na podobnym etapie w kompletowaniu, hehe.
Ale Ty to już się bierz do roboty! Bo u Ciebie już trójeczka w tygodniach z przodu -
jenys a ja na chwilę poszłam pogadac przez telefon a te już naskrobały
Nesairah to chyba normalny taki śluz.. ja takowego dostawałam przed @ ..
Madzia no to trzymam kciuki za dzisiejszą wizytęu mnie się prenatalne szykują 30 stycznia.. mam nadzieję że do nich dotrwam.. jednak strach pozostaje.. chciałabym się troszkę uspokoić po tych badaniach..
FabianCyprian
Tymuś
-
Miedzy 15.30 a 16 mam nadzieje ze sie wbije..bo to tak nieplanowo...z racji ze to ostatni gwizdek na usg wlasnie III trymestru.. Wizyte mialam za tydzien...ale no ide twraz...zapowiedzialam doktorowi ze sie wbijam!
Zloz ten wozek i zerknij czy jest caly !
No jakos nie moge sie zdecydowac...za duzy wybor..materacy lozeczek..bo zle.. tamto tez...to nie ..bo cos tam... No nie moge sie zdecydowac..tez budzet ograniczony i staram sie wybierac w miare najlepsze rzeczy na nasza kieszen...
Ok to ty 24 styczen wizyta...prosze o kolejne info ktora ma wizyty!
A piczka no swędzi jak cholera...taka napalona !
A od wysjcia ze szpitala mam wizyty co 2 tyg..sama sie tak zapisuje. Chyba...nie zaszkodze co nie??
Oo gadua 30 go!!!
Ja cytologii nie mialam robionej..moj gin olal. .ja zapomnialam..upomnialam sie w 22 tc...to inny doktor powiedzial ze cyto.robi sie na poczatku ciazy. Ze teraz juz mi nie zrobi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 13:12
Gaduaaa lubi tę wiadomość
-
Gaduaaa wrote:ja się tak właśnie zastanawiam czy na tym badaniu prenatalnym siadam na samolot i cytologię i badanie będę miała? czy to osobno jest i teraz idę tylko na usg ?
Hm....powinno byc za jednym zamachem badanie na fotelu cytologia potem usg prenatalne...ja tak mialam z tym ze nie pobieral cyto.Gaduaaa lubi tę wiadomość
-
Magdzia88 wrote:Niechcacy polubilam...
Hm....powinno byc za jednym zamachem badanie na fotelu cytologia potem usg prenatalne...ja tak mialam z tym ze nie pobieral cyto.FabianCyprian
Tymuś
-
Gaduaaa wrote:ja się tak właśnie zastanawiam czy na tym badaniu prenatalnym siadam na samolot i cytologię i badanie będę miała? czy to osobno jest i teraz idę tylko na usg ?
Ja przy prenatalnym nie miałam nic. Tylko USG. Ale chodzę do takiego gina typowo od USG, nie wiem, czy on nawet umie zbadać
Biorąc pod uwagę, że Ty masz tak rzadko te wizyty w Polsce, to może Ci machną więcej rzeczy za jednym zamachem. Może nawet warto, bo tam u Ciebie, to pewnie masz więcej ograniczeń pod tym względem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 13:18
Gaduaaa lubi tę wiadomość
-
Noo to tym bardziej ..ale uprzedz wczesniej ze chcesz cytologie. Bo ja raz za pozno powiedzialam ..jak juz pogrzebal a niby musi lekarz wiedziec wczesniej bo najpierw pobiera wymaz do cytologii a potem bada.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 13:19
-
Magdzia88 wrote:Zloz ten wozek i zerknij czy jest caly !
A piczka no swędzi jak cholera...taka napalona !
A od wysjcia ze szpitala mam wizyty co 2 tyg..sama sie tak zapisuje. Chyba...nie zaszkodze co nie??
Tak, złożyliśmy wózek od razu i sprawdziliśmy, czy wszystko gra.
Ale dobrze, że mi przypomniałaś, bo muszę jeszcze sprawdzić bazę w samochodzie i czy fotelik się wklikuje, itd.
Co do seksów, to ja mam post od połowy... lipca
No comments. Jedna lekarka (słynna pani profesor) zakazała na całą ciążę i tak mi utkwiło w głowie. A potem dwóch lekarzy (którzy mnie badają) powiedziało, że luz. Nie ma przeciwwskazań. Ale ja już nie umiem się przełamać. Normalnie boję się. Od razu mam wizję, że mi się jakieś skurcze zaczną i potem bym sobie nie darowała. Chociaż to bez sensu.
Jednocześnie tak mi żal... bo może miałabym szansę na jakieś super niepowtarzalne przeżycia, hehe... Myślałam, że choć pod koniec sobie to wynagrodzę, żeby poród wywołać. To się okazało, że będzie CC, więc będę musiała spokojnie dotrwać do umówionego terminu
No i takie życie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 13:25
-
Jestem po wizycie.Maluch jest juz spory cięzko bylo go zmierzyc,zbytnio nie chcial wspólpracowac,ale to juz znamy.Chcielismy podglądnac jaka plec ale nie chcial sie odpowiednio obrócic,w ogóle nie ma ochoty sie ujawnic i nie lubi kiedy sie go podgląda.
Wyników jeszcze nie ma,najlepsze ze wyników nie poznam telefonicznie ani przez mejla tylko osobiscie co mnie troche zniesmaczylo.Cóz bede musiala specjalnie jechac po wynik i dowiem sie go tylko na miejscu.Wizyta kolejna za dwa tygodnie.
Natikka123, MonaLiza, Alisa, Niebieskaa, Dorola31, Elaria, M@linka, promyczek 39, sy__la, Mamaokruszka, Asia87, sylvuś lubią tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Annak dzięki za podpowiedź w kwestii leczenia, nienawidzę mieć kataru
dobrze że mi przypomniałaś o inhalacjach jak mi bardzo doje to sobie zrobię z soli fizjologicznej bo mam inhalator w domu.
A imbir to taki w kawałku kupujesz? Potem kroisz i zalewasz?
Dobrze że gorączki nie mam bo ona jest niebezpieczna w ciąży.
Ja też mam wizytę 24 styczniaMichałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Jaguś super że wszystko ok z DJ-em! szkoda że nie chce się ujawnić.
Trzymam kciuki za wyniki.Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Tylko z imbirem ostrożnie, w sensie małe ilości, bo może powodować skurcze.Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018