Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Cierpliwość nie jest mocną stroną wszystkich
Ja też chciałabym wiedzieć od razu, ale nie da się i grzecznie zawsze czekam do terminu miesiączki. Z reguły mam punktualnie więc jak dostanę to nie ma co testować, a jak jej nie ma to zaczynam się zastanawiać. Chociaż w poprzedniej ciąży testowałam 2 dni przed @ bo mąż miał przeczucie i miał rację! Słaba druga kreska, ale była
Listopad 2016 - 2 Aniołki 8tc
Grudzień 2017 - Zdrowy Chłopiec
Wiosna 2019 - Mąż po chemioterapii
Marzec 2021 - Puste jajo -
Koteczka82 wrote:Roma ja też nie sikam zrobiłam test w 21dnu po ovu
Chociaż teraz przy następnej będę musiała wcześniej żeby jak najszybciej leki wdrożyć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2017, 21:53
Jacqueline lubi tę wiadomość
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
Dziewczyny właśnie rozpadłam się na milion kawałków i poryczałam ;-(
Mój mąż powiedział o drugim poronieniu swoje siostrze a to ostatnia osoba która chciałam żeby wiedziała, bo i tak nie zrozumie a raczej nie przepadamy za sobą. Zadzwoniła zaprosić nas na urodziny swojego synka. Przewidywałam tą imprezę i planowałam na niej powiedzieć rodzinie męża że jestem w ciąży że teraz wszystko jest ok i cieszyć się że będziemy mieli dziecko. Mąż zabronił siostrze mówić komukolwiek ale nie ufam jej że nie powie a ja nie chcę żeby wszyscy wiedzieli żeby mnie pocieszali i.współczuli chociaż oprócz mojej szwagierki były by to.szczere reakcje.
Masakra a było tak dobrze z moimi emocjami
Do tego jestem sama z synkiem bo mąż w pracy.
Młody tak kaszle że już kilka razy usnął i się obudził mam nadzieję że teraz pospi chociaż kilka godzin bo dałam mu maksymalną ilość leków na kaszelMichałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Koteczko,
Moim zdaniem, teraz jest taki moment, że to Ty powinnaś czuć się dobrze (czyli: możliwie najlepiej, jak się da w obecnej sytuacji).
Dlatego myślę sobie, że może powinnaś odpuścić imprezę i po prostu nie iść na nią. Zmuszanie się, udawanie, że jest ok i sztuczne uśmiechy tylko dodatkowo Cię zestresują. Masz prawo myśleć o sobie i jeśli czujesz potrzebę trzymania się przez moment trochę dalej od ludzi, to tak właśnie zrób.
Przytulampromyczek 39 lubi tę wiadomość
-
Koteczko dla mnie tez najgorsze bylo tlumaczenie innym i odpowiadanie na pytania. A w takich sytuacjach ludzie powinni milczec i nic nie pytac. A pytania typu dlaczego to juz totalna porazka. Albo mowienie: nie martw sie jeszcze bedziesz miala dzieci. Dlatego teraz o ciazy wiedza dwie osoby poza nami.
Trzymaj sie kochana. Tule Cie mocno.
Jestem z Ciebie dumna, ze sie nie poddajesz.Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
Danielek 03.05.2015r.
Sebastianek 27.08.2017r. -
Koteczko - nie mam pojęcia co bym zrobiła na Twoim miejscu, ciężko mi powiedzieć. Ja myślę, że mąż zrozumie, jeśli nie chciałabyś iść i poprze tą decyzję, nie ma co się zmuszać, a reszta rodziny może wiedzieć, że jesteś chora i tyle, w końcu synek chory jest, tak?
Ruszyło się coś u Ciebie? Trzymam kciuki, aby obyło się bez zabiegu, żeby chociaż po tabletkach ruszyło. Mi lekarz mówił, że muszę wyronić po tabletkach w szpitalu, że mnie nie puszczą do domu jak już mi podadzą tabletki, że to musi być pod obserwacją.
Trzymaj się Koteczko12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
3 dni z rzędu bolał mnie brzuch i krzyż, wczoraj lżej, piersi coś tam bolą i swędzą, latam ciągle siku, przeważnie mam permanentne uczucie zimna, wczoraj wieczorem nawet podstawowa temperatura ciała była podwyższona, (37-37,1) ale dziś normalnie.
Mój zapał odnośnie dzisiejszego badania opadł, beta będzie pewnie negatywna i będzie mi trochę smutno... Jeśli beta negatywna to nie będę powtarzać, czuję, że jeśli byłabym w ciąży to jednak dziś pokaże, mimo, że to dopiero 9/10 dpo.
Zaraz wyrzygam kawę, coś mi nie leży, albo może nie wyrzygam.
Lecę umyć łepetynę jeśli mam gdzieś z domu dziś wyjść.
Miłego dnia12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
-
Hej dziewczyny.. 15 tc zaczęliśmy huhu!!
Mam do odsprzedania fertilman plus - 80 sztuk jakby któraś byla chętna to zapraszam na privNiebieskaa, promyczek 39, Jacqueline, Dorola31, Justa87, Mamaokruszka, Natikka123, jatoszka, Koteczka82, Monika1357, sylvuś lubią tę wiadomość
FabianCyprian
Tymuś
-
Koteczko powiem Ci, że ja nie byłam świadoma przez 5 tygodni, że noszę w sobie martwe dziecko. Żadnych plamień, nic. Myślę, że może z tabletkami poszłoby łatwiej...
Jacqueline Ja chyba też rezygnuję z tej bety. Boję się rozczarowaniaA objawy mam bardzo podobne. Bóle brzucha jak na okres, bóle krzyża, okropnie swędzące i sterczące sutki, nabrzmiałe piersi, chwilami nachodzą mnie mdłości, później napady głodu... ciągle mi zimno, dreszcze. Tylko ja te objawy zrzucam na Bromergon. Nie chcę sobie wmawiać ciąży. Nie wiem dokładnie kiedy @ przyjdzie, bo w tym cyklu przesunęła mi się owulacja, ale myślę, że przyjdzie
-
Nesairah - nie świruj, idź na betę, 13/14 dpo to już na bank musi być podwyższona, test zdarza się, że może nie wyjść za bardzo albo słaby, ale beta już na 100% pokaże.
Na bete chyba jednak pójdę, jak nie będzie kosmicznej kolejki, a test na pewno kupię, od razu 2 różneI pewnie haha jeszcze dziś nasikam na jakiś znając mnie
Ty też idź, najwyżej razem będziemy rozpaczać, a jutro z okazji walentynek nażremy się słodyczy na pocieszenie
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
-
Magdzia88 wrote:Niebieska ja mam 50 km do wrocka wiec luzik
takze ten...poczekajcie az urodze i sie ciut ogarne i czekamy moze akurat cos sie zorganizuje
Antoś IVF,Julisia natural
-
Jacqueline wrote:Nesairah - nie świruj, idź na betę, 13/14 dpo to już na bank musi być podwyższona, test zdarza się, że może nie wyjść za bardzo albo słaby, ale beta już na 100% pokaże.
Na bete chyba jednak pójdę, jak nie będzie kosmicznej kolejki, a test na pewno kupię, od razu 2 różneI pewnie haha jeszcze dziś nasikam na jakiś znając mnie
Ty też idź, najwyżej razem będziemy rozpaczać, a jutro z okazji walentynek nażremy się słodyczy na pocieszenie
I znając życie pójdę na betę... a za kilka godzin przyjdzie @
Mam opcję iść jutro rano najwcześniej. W sumie argumentem 'za' jest to, że im wcześniej będę wiedzieć, tym wcześniej dostanę leki na podtrzymanie i szanse na utrzymanie się zwiększają. -
Witam sie,wczoraj dzien zakupowy mielismy a po obiedzie jak zwykle padlam,denerwuja mnie juz te senne popoludnia,dni uciekają bez sensu.Wiem ze to zdrowe ale bez przesady.
Gdyby czasem któras z was bolala glowa to tutaj podrzucam dobry sposób na ten ból..
http://static.pokazywarka.pl/b/a/v/e3528b9542ea888315bc4a73e7c6d90f_orig.jpgGaduaaa, inessa lubią tę wiadomość
-
Nesairah - to Ty jutro idziesz na betę czy dziś? Bo już mi się pokręciło
Te leki co mam brać to nie mam Encortonu, a tak to Lutki na yyy 3 dni, Clexane i Acard na 3 tygodnie. Do lekarza jak coś to bym jutro poszła, kazał mi się w razie ciąży wepchać bez kolejki jak przyjmuje
Będę się tym martwić jeśli wyjdzie pozytywna betaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 09:24
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
-
Dziewczyny to nie o to chodzi ze ja mam cierpliwość tylko boje się rozczarowania dlatego też zwlekam.
Trzymam kciuki dziewczyny za bety lub testy jeśli będziecie robićMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Jacqueline wrote:Nesairah - to Ty jutro idziesz na betę czy dziś? Bo już mi się pokręciło
Te leki co mam brać to nie mam Encortonu, a tak to Lutki na yyy 3 dni, Clexane i Acard na 3 tygodnie. Do lekarza jak coś to bym jutro poszła, kazał mi się w razie ciąży wepchać bez kolejki jak przyjmuje
Będę się tym martwić jeśli wyjdzie pozytywna beta
Jutro rano zrobię jeszcze chyba sikańca, jak nic tam nie zobaczę to pójdę na betę. Dziś do 16 siedzę w pracy, a prosto z pracy idę do mojej uczennicy i będę tam do 19, więc wracając już nie zdążę zrobić. Jutro będzie 14dpo, więc chyba nawet test powinien już coś pokazać.
A Ty już dziś będziesz wiedzieć? -
Yoselyn82 wrote:Dziewczyny to nie o to chodzi ze ja mam cierpliwość tylko boje się rozczarowania dlatego też zwlekam.
Trzymam kciuki dziewczyny za bety lub testy jeśli będziecie robić
To samo mam. Sama siebie oszukuję, tak się boję rozczarowania, eh. -
Natikka123 wrote:Ja pytanie trochę w innym temacie. Od kilku dni w ogóle nie mam apetytu i zamiast trzymać wagę albo nawet przytyć to ja chudne i zaczynam się trochę niepokoić. Nie smakują mi rzeczy które jadłam wcześniej i na nic nie mam ochoty. Co wy jadlyscie na początku żeby przetrwać te pierwsze tygodnie ?
no i jak zimą nigdy za arbuzem to ostatnio czesto kupuje..takie dziwne zmiany w jadlospisie.A wagą to sie nie martw,pierwsze kilo na plusie to ja mialam w 13 tygodniu,tak to waga stala.Teraz przez ostatnie dwa tygodnie tylko 0,5kg do przodu..wiec jesli masz mdlosci i brak apetytu to poprostu zbytnio sie tym nie martw,to normalne.Podjadaj owoce,ogorki kiszone,takie kwasy pobudzą apetyt,przyjdą smaki
-
Yoselyn82 wrote:Dziewczyny to nie o to chodzi ze ja mam cierpliwość tylko boje się rozczarowania dlatego też zwlekam.
Trzymam kciuki dziewczyny za bety lub testy jeśli będziecie robićAntoś IVF,Julisia natural