Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
roma wrote:Dobrze prawi koleżanka -
Weź nie czekaj aż do ranka!
Ciotki jak na szpilkach siedzą,
Już od rana wątek śledzą.
Nie każ nam już dłużej czekać,
Przestań Uparciuchu zwlekać!
Wychodź prędko na ten świat,
Będzie pięknie - ale czad!
No Chrupeczko, ładnie proszę,
Długo czekać ja nie znoszę,
Słuchaj grzecznie ciotki Ulli,
Niech już mama Cię przytuli!
Romka jaka poetka !
Czyżby ukryty talent? !jatoszka lubi tę wiadomość
05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
Przeczekujemy noc, a raczej przesypiamy. Maz zostaje. Jak miło, znaleźli nam jakies wolne biuro i wstawili tam dwa łóżka żeby mezulek mógł zostać ze mną i miał swoje łóżko. Nie chcą jeszcze dawać oksy, a niestety moja akcja to niczym "Moda na sukces", na pewno nie żaden film sensacyjny z wartka fabuła. Jeszcze raz dziekuje za tak duzo wsparcia!
sy__la, Mamaokruszka, Elaria, ana167 lubią tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
KammaMarra wrote:Romka jaka poetka !
Czyżby ukryty talent? !M@linka lubi tę wiadomość
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
roma wrote:Dobrze prawi koleżanka -
Weź nie czekaj aż do ranka!
Ciotki jak na szpilkach siedzą,
Już od rana wątek śledzą.
Nie każ nam już dłużej czekać,
Przestań Uparciuchu zwlekać!
Wychodź prędko na ten świat,
Będzie pięknie - ale czad!
No Chrupeczko, ładnie proszę,
Długo czekać ja nie znoszę,
Słuchaj grzecznie ciotki Ulli,
Niech już mama Cię przytuli!
Ola Boga!!!! Ja pierdykam!!! Robię screeny telefonem, a w domu drukuje i w ramkę ❤❤❤
roma, Alisa, Ikarzyca, Gaduaaa, jomi81, Yoselyn82, Mona_Lisa, Evita, sy__la, M@linka, Mamaokruszka, Monika1357 lubią tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
cud wrote:Dziewczyny rematolog kazał mi powtórzyc serie badan na zespół antyfosfolipidowy, wszystkie wyniki w normie oprocz antykoagulant toczniowego który teraz jest watpliwy.. kiedy był ujemny. Czy któras w was ma podobnie? Taki wynik moze byc podstawa do refundacji clexane ?
cud,
Nie napisałaś, na jakim etapie (ile po stracie) robiłaś to badanie, a to może mieć znaczenie.
W każdym razie, to co napisałaś trochę przypomina mi mój przypadek.
U mnie:
- przed wszystkimi ciążami - antykoagulant tocznia ujemny
- około tydzień po 3. poronieniu - wątpliwy
- ponad 3 miesiące po tym poronieniu - znów ujemny
Słynna pani profesor zajmująca się poronieniami nawykowymi powiedziała, że ten pomiar kilka dni po poronieniu się nie liczy i że całościowo wniosek jest taki, że wynik mam ujemny.
Ale mój inny lekarz (od niepłodności) inaczej to zinterpretował. Powiedział, że skoro ten antykoagulant rośnie w ciąży, to jednak to coś znaczy - np. że ciąża powoduje u mnie jakieś negatywne reakcje związane z krzepliwością i nie można tego lekceważyć.
Niestety w moim przypadku ten wynik nie był traktowany jako podstawa do refundacji i płaciłam za Clexane full kwotę. -
Niebieskaa,
Cały czas zaglądam i sprawdzam, czy Chrupka już jest na świecie. A jej tak dobrze w brzuszku, że postanowiła jeszcze posiedzieć...
Trzymaj się kochana. Cała banda laseczek na dwóch wątkach Wam kibicuje.
Super, że mąż-ojciec może być z Wami non-stop w tych chwilach.
* * *
Dziewczyny, ale boskie te wiersze!
Odpadłam normalne. Marianka będzie miała cudną pamiątkę.
A Wy macie super talenty, koleżanki drogie. I dopiero teraz je wyjawiacie... choć tu było tyle okazji do rymowaniaNiebieskaa lubi tę wiadomość
-
Niebieska, to będzie dla mnie zaszczyt i czysta przyjemność! Jeśli kiedyś będziesz w PL i będziesz miała czas (hhhmmm... Przy Maleństwie różnie z tym może być
) to myślę że damy radę to ogarnąć.
Niebieskaa lubi tę wiadomość
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
No no, Dziewczyny jakie talenty nam się objawiają
Chrupcia będzie miała super pamiątkę!
Kurcze myślałam, że wejde wieczorem a tu już będą czekały super wieści od Niebieskiej a tymczasem ona sobie spać idzie... no proszę! Ale śpij śpij Kochana, zebys miala sporo siły na akcje porodową która może zacznie się w nocy. A to co przezylas na ktg aż włos się na głowie jeży... moze Chrupcia bawiła się pepowina, nie mniej jednak niech już więcej nie urządza sobie takich zabaw!!
Buziole i kciuki :-*Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
Dziewczyny ale rymujecie
piękne wierszyki dla Marianki.
Niebieska tyle przeszłas to i poród musi potrwać :p ostatnia prosta i poznasz swoją córkę. Życzę Ci pięknego spotkania.Synuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.
04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb
-
Mamy ktore juz maja pociechy mniejsze wieksze....
Powiedzie prosze czy ta szczepionka w 1 dobie na gruzlice pozniej moze powodowac przy wychodzeniu znamienia...- dzis zauwazylam ze na ramieniu plamka sie robi- dziecjo moze byc placzliwe marudne z mniejszym apetytem???? Czy efektem ubocznym jest tylko ta ranka co bedzie sie robic???
Z gory dziekujeWiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2017, 22:12
-
Jacqueline wrote:Evitko - musze wziąć się w garść i chyba faktycznie zaczekać, jakoś uporać się z myślami o takiej przerwie. Choć zdaniem mojego lekarza to nie zrosty bo je byłoby widac nawę w zwykłym usg, że on bardziej obstawiałby immunologie. Jednak troche mi nie pasują moje poronienia do tego, bo były to już końce 8/9tc wg usg, bardziej właśnie obstawiam zrosty, no bo skąd te krwawienia z niewyjaśnionych przyczyn u mnie i mimo brania tony progesteronu nawę ostatnio tez byly tylko znikome ale codziennie cos od terminu okresu aż do konca prawie i ta ciąża najdłużej trwała z ostatnich 4-rech.
No nic, trzeba jakos się zebrać do kupy, chociaż ciężko.
Jacg u mnie ciąże kończyły się na 9 tyg. i ja obstawiam immunologię na 90%...
Dowiedziałam się że te plamienia co w każdej ciąży miałam już były sygnałem odrzucania i zwalczania ciąży przez organizm...
Teraz pierwszy raz nie mam plamień i modlę się żeby to był dobry znak..
Dochodzi jeszcze IO i tez uważam że to się też przyczyniło w jakims stopniu do strat ale nie tylko... -
Magdzia88 wrote:Mamy ktore juz mama pociechy mniejsze wieksze....
Powiedzie prosze czy ta szczepionka w 1 dobie na gruzlice pozniej moze powodowac przy wychodzeniu znamienia...- dzis zauwazylam ze na ramieniu plamka sie robi- dziecjo moze byc placzliwe marudne z mniejszym apetytem???? Czy efektem ubocznym jest tylko ta ranka co bedzie sie robic???
Z gory dziekuje
Ta ranka/bąbelek - to tak ma być jak przekroczy ileś tam mm to dopiero niby odczyn niepożądany. Nieporzadany odczyn po tej szczepiace( skutek uboczny) może wychodzić niby do 12 miesięcy nawet. Poszukaj na necie ulotki bcg (to ta szczepionka) tam sa skutki uboczne chyba jakie być mogą. BTW takie info to lekarz powinien byl udzielic Ci przy szczepieniu ale oczywiście u nas norma ze tego nie robią.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2017, 22:09
sy__la lubi tę wiadomość
-
Kaczuszka86 wrote:
Nie chce Panikowac ale od kilku dni ciągnie mnie brzuch czasem np jak kaszlne jak bym miała zakwasy a najgorsze ze w środku czuje.jak by mnie przechodziło właśnie takie ukucie i prąd. Ehh dobrze pisalyscie.... Usg uspokaja na 3 dni. Wizyta dopiero 21.04
Kaczuszko tez mam tak z brzuchem, czasami jak sie w nocy obudze to straszny bol. Tez mnie to martwi, ale tlumacze to tym, ze moze miesnie byly za dlugo w jednej pozycji i to dlatego. Teraz jak czuje ruchy, to mnie uspokaja, ale doskonale pamietam jaki byl stres kilka tygodni temu.Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
Danielek 03.05.2015r.
Sebastianek 27.08.2017r. -
Magdzia88 ja przy.okazji wizyty u lekarza pokazalam ta rane i mowie, ze dziecko cos ugryzlo. Szczerze to nawet nie pamietalam kiedy dziecko mialo jakies szczepienie. I pozniej sie zastanawialam czy zrobili to jak.nie widzialam, czy bylam tak zmeczona, ze nawet nie wiem kiedy. Ale ranka rzeczywiscie byla.Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
Danielek 03.05.2015r.
Sebastianek 27.08.2017r. -
Tak to wiem ze ta ranka ma wystapic...dzis u nas delikatnie widac ze sie pojawia..tylko czy dziecko to boli?? Bo moj dzis jest marudny...placzliwy..niespokojny...i jakos mniejszy apetyt ma i tak die zastanawiam czy od twgo ze mu sie to pokazuje????
. -
Kochane ale produkujecie ledwie dałam radę Was nadrobić i już nie wiem co której miałam odpisać bo za dużo informacji.
Niebieska czekam na wieści i trzymam kciuki żeby jednak Marianka nie czekała już zbyt długo z wyjściem!
Dziewczyny te wierszyki super!!!!
Jaqu wiem co czujesz czekanie jest straszne trzymam kciuki za badania. Ja mam genetyka za ponad miesiąc a gdzie potem jeszcze do wyników + moja anemia i też mam kilka cykli z głowy
Evitka kciuki zaciśnięte żeby @ przyszła do Ciebie szybko i kciuki za badania histero i wyniki kariotypów. Wiesz, że ja zawsze z Tobą.
Doti gdzie robisz badania genetyczne w łodzi?
A skierowania dla męża nie może Ci napisać lekarz rodzinny? Mnie tak pisała doktor.
Evita lubi tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Magdzia88 wrote:Tak to wiem ze ta ranka ma wystapic...dzis u nas delikatnie widac ze sie pojawia..tylko czy dziecko to boli?? Bo moj dzis jest marudny...placzliwy..niespokojny...i jakos mniejszy apetyt ma i tak die zastanawiam czy od twgo ze mu sie to pokazuje????
.
Jak się pytalam lekarza to mowil ze to brzydko może wyglaadaac ale dziecko to nieboli
-
nick nieaktualny