Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Jacq super wiadomość
Czarnulka mam nadzieję że teraz troszkę odetchniesz. Cieszę się bardzo że u twoich maleństw wszystko dobrze.
Promyczku dobrze ze gin nie musiał dużo naprawiać
Ja w czasie przed testowaniem miałam pod tymbarkiem ZIELONE USZCZESLIWIA to był taki mały impuls do testowania
Przepraszam że nie odniose się do wszystkich ale chyba nie zdążę nadrobićpromyczek 39 lubi tę wiadomość
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Ikarzyca sorry jeśli nie doczytałem ale kiedy teraz podglądasz jajca? Ostatnio patrzyłas pamiętam e 9 dc. Kiedy teraz?
Kamma mam podobnie. Czasem jak w maselko a czasem aż czuje jak mi skóra pęka i zostaje mi taka mała dziurką po wkuciu
zupełnie niewiem od czego to zależy
Mam ogromny problem z tymi zastrzykami ! zmieniłam już na FRAXI z nadzieją, że może bedzie lepiej.. a nie jest wcale... ;/Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
Biochemiczna (09.2016)
Lileczka - 24.10.2017 nasz cud
'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥
-
promyczek 39 wrote:Kaczuszko a co u Ciebie??
Fiksujeczuje pelność w kroczu i jak by mnie ktoś tam kopna
niewiem z czego to wynika. Tydzień temu byłam na usg i było ok a zaraz potem się zaczęlo. A tak nic nowego
byłam u koleżanki w szpitalu bo 36 tc ma i skończyło jej ciśnienie i nie mogła zbić lekami ale już chyba ok i jutro wychodzi
Kaczuszka86 wrote:Kamma mam podobnie. Czasem jak w maselko a czasem aż czuje jak mi skóra pęka i zostaje mi taka mała dziurką po wkuciu
zupełnie niewiem od czego to zależy
05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
Kaczuszka86 wrote:Ikarzyca sorry jeśli nie doczytałem ale kiedy teraz podglądasz jajca? Ostatnio patrzyłas pamiętam e 9 dc. Kiedy teraz?
Dzisiaj byłam - jajco na prawym 13 mm (13dc) - czyli podrosło od ostatniej wizyty całe 4 mm (od 9 dc). Endometrium tragiczne, ale trójwarstwowe. Z wrażenia nie zapytałam jaka grubość.
Wszystko to dzisiaj podglądałam u nowej lekarki - w klinice.
Nadszedł ważny moment - bo w końcu, mimo wielu obaw i wątpliwości zapisałam się na wizytę do kliniki. Wybrałam sobie lekarkę, częściowo dzięki Alisce , która testowała ją (doktorkę)jeszcze przede mną
Powiem wam, że mam nową wiarę po tej wizycie. Pani doktor podeszła do mojego przypadku tak jak ja - zadaniowo - zebrała dokładny wywiad, nie zbyła mnie, wysłuchała wszystkiego, co mam do powiedzenia i patrząc na wyniki zaproponowała plan leczenia (a nie plan - że głównie powinnam schudnąć i iść do psychologa).
Potwierdziła, że moje PCOS to taki dziwny przypadek - bo nie wiąże się z nadmiarem androgenów i wynika praktycznie tylko z obrazu usg, hormonalnie jest nieco naciągane. No, ale ostatecznie potwierdzeniem PCOS jest to, że pacjentki z tym zespołem nie reagują na CLO tak dobrze, jak pozostałe. No więc w środę monit, jak nie urośnie zabardzo pęcherzyk to wywołujemy miesiączkę i od następnego cyklu letrozol.
Plan jest, więc efekty też mam nadzieję przyjdą. Na terapii zostaję, bo moja głowa odpoczywa. A największy plus jest taki, że zeszło ze mnie ciśnienie, że blokada jest w głowie i że mam stosować nie wiadomo jaką dietę. Nawet jeśli tak jest, to teraz wiem, że mam wsparcie i spójny plan, czyli mogę odpocząć.
Oj, wyszedł elaborat, ale musiałam się z Wami tym podzielić
Alisa, Genshirin, Asia87, promyczek 39, Elaria, Arleta, M@linka, Mamaokruszka, Evita, sy__la, Niebieskaa, Koteczka82, Monika1357 lubią tę wiadomość
-
KammaMarra wrote:A one inaczej wygladaja niz clexane?
tzn to jest inny producent wyglądają troche inaczej ale igły mają dla mnie równie chu****.Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
Biochemiczna (09.2016)
Lileczka - 24.10.2017 nasz cud
'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥
-
Ikarzyca wrote:Dzisiaj byłam - jajco na prawym 13 mm (13dc) - czyli podrosło od ostatniej wizyty całe 4 mm (od 9 dc). Endometrium tragiczne, ale trójwarstwowe. Z wrażenia nie zapytałam jaka grubość.
Wszystko to dzisiaj podglądałam u nowej lekarki - w klinice.
Nadszedł ważny moment - bo w końcu, mimo wielu obaw i wątpliwości zapisałam się na wizytę do kliniki. Wybrałam sobie lekarkę, częściowo dzięki Alisce , która testowała ją (doktorkę)jeszcze przede mną
Powiem wam, że mam nową wiarę po tej wizycie. Pani doktor podeszła do mojego przypadku tak jak ja - zadaniowo - zebrała dokładny wywiad, nie zbyła mnie, wysłuchała wszystkiego, co mam do powiedzenia i patrząc na wyniki zaproponowała plan leczenia (a nie plan - że głównie powinnam schudnąć i iść do psychologa).
Potwierdziła, że moje PCOS to taki dziwny przypadek - bo nie wiąże się z nadmiarem androgenów i wynika praktycznie tylko z obrazu usg, hormonalnie jest nieco naciągane. No, ale ostatecznie potwierdzeniem PCOS jest to, że pacjentki z tym zespołem nie reagują na CLO tak dobrze, jak pozostałe. No więc w środę monit, jak nie urośnie zabardzo pęcherzyk to wywołujemy miesiączkę i od następnego cyklu letrozol.
Plan jest, więc efekty też mam nadzieję przyjdą. Na terapii zostaję, bo moja głowa odpoczywa. A największy plus jest taki, że zeszło ze mnie ciśnienie, że blokada jest w głowie i że mam stosować nie wiadomo jaką dietę. Nawet jeśli tak jest, to teraz wiem, że mam wsparcie i spójny plan, czyli mogę odpocząć.
Oj, wyszedł elaborat, ale musiałam się z Wami tym podzielić
Najważniejsze ze poczulas Ikarku ze z tym lekarzem sie uda acto bardzo wazne. Bo jedbak jak jest wsparcie ze strony lekarza to juz połowa sukcesu.
To teraz jak jestes w tak dobrych rękach to nie ma opcji zeby sie nie udalo ❤❤❤❤❤Ikarzyca lubi tę wiadomość
05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
nick nieaktualny
-
Ikarku super ze dzięki tej zmianie wstąpiła w Ciebie nowa energia i nadzieja. Oby szybko zaowocowała kropeczka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2017, 18:58
Synuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.
04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb
-
Ikarku cieszę się że masz nową siłę do działania. Tak trzymaj. A u kogo byłaś. U G?
Odnośnie zastrzyków to ja połowę brzucha mam sina a druga jeszcze nie.Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Ikarku, no coś urosło więc może jeszcze nic straconego. Ciesze się że znalazłaś lekarkę która wzbudza twoje zaufanie. Ja tak mam ze swoim doktorkiem. Nawet jak miał złe wieści to potrafił mnie tak nastawić że wychodziłam z wizyty pełna optymizmu.
Ikarku najważniejszy jest zawsze plan,dla mnie to zawsze była podstawa i głowa trochę odciążona...
Ja mam też Fraxiparynę,raz wejdzie ładnie i bezboleśnie a innym razem ciężko się właśnie przez ta skórę przebić...może są miejsca gdzie jest grubsza albo coś..niewiem..z Clexane było to samo..
A powiedzcie mi jaki macie sluz,ja przedtem miałam taki bezbarwny oczywiście z pozostałościami luteiny a teraz taki w żółtawy przeszedł...niewiem czy powinnam jakiś posiew zrobić czy taki też jest ok...ja się zawsze w niego wpatruję i szykam czy nie ma czasem tych nitek brązowych...paranoja