Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyEdzia1993 wrote:Robiłam sobie dzisiaj pierwszy raz w życiu test owulacyjny, wyszla druga kreska widoczna, ale nie tak mocno jak testowa czyli wynik negatywny, ale zastanawiam sie czy jeśli wyszła ta kreska to może swiadczy o tym ze jestem przed owu bądź po? Czy to nic nie znaczy? Gdyby np owu byla daleko, to wtedy byloby calkiem bialo?
Mnie też oszukiwały te z allegro, apteczne ładnie pokazująEdzia1993 lubi tę wiadomość
-
SusannaDean wrote:Powtórz jutro, jak ściemnieje to owu idzie
Mnie też oszukiwały te z allegro, apteczne ładnie pokazują
Kupiłam apteczne, więc spróbuje jutro
Teraz zmiana tematu - chciałam sobie zrobić badania na TSH z FT3 i FT4, ale wyczytałam że ma to sens po 3 miesiącach od poronienia...
KARIOTYPY OK
ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
Mama dwóch Aniołów
[*] Okruszek grudzień 2016 6tc
[*] Okruszek czerwiec 2017 10tc -
Edzia1993 wrote:Kupiłam apteczne, więc spróbuje jutro
Teraz zmiana tematu - chciałam sobie zrobić badania na TSH z FT3 i FT4, ale wyczytałam że ma to sens po 3 miesiącach od poronienia...
Więc zdecydowanie warto zaczekać aż hormony wrócą do normy.
PS. Witam się w 19 tygodniu ciążyWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2017, 20:08
Monika1357, Edzia1993, Genshirin lubią tę wiadomość
-
Edzia ja z testami mialam tak jak Natika, ze wychodzily negatywne i lekarz powiedzial, ze to jest wyrzucanie pieniedzy w bloto.
Jacqueline ja tez dlugo mialam opor zeby co.kolqiek kupic. Kupilam chyba w 27 tygodniu i mialam wyrzuty, ze moze za wczesnie. Czasami lepiej isc na polowkowe pozniej, ale to juz od Ciebie zalezy. Ja tez licze tygodnie tak jak Ty, ze jak minie 7 dni to jest jeden tydzien.
Natikka lecie czas, nie wiele masz termin po mnie.
Dooti ciezko trafic na dobrego lekarza. Ale chyba nie zabronila Wam sie starac? Jezeli tak to dzialajcie i obys do wrzesnia tak jak chcesz byla w ciazy.
Mamaokruszka wow juz prawie polowa. Po polowie juz szybko leci. Jak sie wszystko szykuje i pierze i prasuje to beakuje tych dni i wtedy dopiero szybko leci ten czas.Edzia1993, Mamaokruszka lubią tę wiadomość
Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
Danielek 03.05.2015r.
Sebastianek 27.08.2017r. -
Monika1357 wrote:Dooti ciezko trafic na dobrego lekarza. Ale chyba nie zabronila Wam sie starac? Jezeli tak to dzialajcie i obys do wrzesnia tak jak chcesz byla w ciazy.
W ogóle się na ten temat nie wypowiedziała. Natomiast ochrzaniła mnie, że robię na własną rękę jakiekolwiek badania. Do starań chciałabym wrócić w sierpniu, jak już będę mała wyniki badań genetycznych.Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Hej dziewczyny, jak fajnie widzieć te pędzące suwaczki.
Ja korzystam z ostatnich dni "wolności". W poniedziałek do pracy, jeju jak mi się nie chce. Jeszcze żyję odurzona weselnym klimatem- było bosko.
Chciałabym zapytać się Was czy dobrze by było gdybym teraz zaczęła brać acard, chociaż co drugi dzień. Nie wiem, bo w sumie to mam po pozytywnym teście zacząć brać, ale czytałam, że brany jest też przed i w czasie starań. -
Dooti wrote:W ogóle się na ten temat nie wypowiedziała. Natomiast ochrzaniła mnie, że robię na własną rękę jakiekolwiek badania. Do starań chciałabym wrócić w sierpniu, jak już będę mała wyniki badań genetycznych.
Zanim sie kogo kolwiek doprosisz o skierowanoe na badania to szybciej zrobisz sama. Wiadomo, ze zalezy Ci na dziecku to o nie walczysz. A dla lekarzy jestesmy kolejnym klientem bo chyba juz dawno.noe traktuja nas jak pacjentow, juz malo zostalo lekarzy z powolaniem.
Edyska nie pomoge z acardem. Napisz cos wiecej o weselu.Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
Danielek 03.05.2015r.
Sebastianek 27.08.2017r. -
Wiecie może czy można łączyć bromergan z luteina? Laktwcja mi juz prawie minęła, ale mam brac do końca opakowania, dodatkowo przywraca płodność, ale chce wprowadzić też luteine na wszelki wypadek gdyby sie udało przed @.
KARIOTYPY OK
Mama dwóch Aniołów
Monika1357 wrote:Zanim sie kogo kolwiek doprosisz o skierowanoe na badania to szybciej zrobisz sama. Wiadomo, ze zalezy Ci na dziecku to o nie walczysz. A dla lekarzy jestesmy kolejnym klientem bo chyba juz dawno.noe traktuja nas jak pacjentow, juz malo zostalo lekarzy z powolaniem
Dokładnie tak, gdybym sama nie zaczęła działać to pewnie dalej byłabym w czarnej d...
Sprawdziłam i Femibion ma jod więc póki co zostanę przy nim.
Edyśka ja biorę acard codziennie mimo że jeszcze w tym cyklu i następnym się nie staramy. Wydaje mi się że nie zaszkodzi. W ogole zaczęłam brać acard przy ostatniej ciąży i w tej ciąży zaszlismy najdalej, było serduszko...nie wiem czy tak było, ale mam takie wewnętrzne przekonanie że to zasługa Acardu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 09:07
Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Dzięki dziewczyny. Spróbuję brać wcześniej może to coś da.
A jeśli chodzi o wesele, to najfajniejsze było spotkać rodzinkę po bardzo długim czasie, co niektórzy nie poznali mnie, a i komplementów, że z wiekiem pięknieję i wogóle to się nasłuchałam, że ho ho. Nasze dzieci już duże(7 i 13), więc nie były aż tak absorbujące i zajęły się same sobą(moje kochane). A kiedy już nie miały chęci do zabawy podrzuciliśmy je do domu.
Wspaniały był powrót do domu, z racji tego że bardzo blisko to wracaliśmy nad ranem spacerkiem. Poczułam wówczas, że jestem mega szczęśliwa. I tak mnie to trzyma do dziś.
A w sierpniu powtórka.....Monika1357 lubi tę wiadomość
-
Z ciuszkami się wstrzymuję z kupnem bo dostanę coś od kuzynki której sama dałam wielgachną pakę, ale nie wiem co i kiedy dostanę, więc z ubrankami na razie czekam, choć mimo wszystko i tak na ten 62 rozmiar chociaż chcę kupić pare kompletów
Łóżeczko mamy, zwykłe szczebelkowe, chciałabym takie z szufladą żeby mieć pod ręką pieluchy czy kosmetyki do pielęgnacji, bo maluszek będzie miał swój pokój i to raptem kilka metrów od naszej sypialni, ale jakoś tak dziecko do 4 miesięcy to mam stracha żeby samo spało, córka strasznie ulewała, choć nigdy się nie krztusiła. No i kwestia organizacyjna, jakby miało spać z nami w pokoju, to pieluchy czy kosmetyki no co, na wierzchu wszystko by miało być albo pochowane w szafie. Tak sobie gdybam, ale mąż pewnie skutecznie wybije mi ten pomysł z głowy
Łóżeczko też jak już akcja się zaczęła to nie skręcił, tylko dopiero jak wrócili ode mnie ze szpitalaAle komoda z ubraniami była naszykowana
Edyśka - możesz brać Acard już teraz, nawet gdyby nie wyszło w pierwszym cyklu to ja bym nie odstawiała na czas @, no chyba, że masz mega obfite miesiączki, ale ja zaczęłam brac tuż po skończeniu krwawienia w cyklu przed ciążowym, na czas @ nie odstawiałam, a miesiączka nawet nie była tak obfita jak mam zwykle. Acard wpływa na lepsze ukrwienie i strukturę endometrium
Aga - no to trzymamy kciukiDaj znać koniecznie po wizycie
Monika - ja myślę, że to dość "normalne", że dziewczyny przestały się udzielać lub bardzo rzadko wpadają. Jestem tu praktycznie od początku wątku i tak było ze wszystkimi, jeszcze pierwsze chwile po urodzeniu się odzywały, ale z czasem każda praktycznie przestała się odzywać. Raz to zajęcie się normalnym życiem, tu już nie było takich wspólnych tematów, bo jednak więcej jest tu dziewczyn które się starają bądź są w ciąży. My też pewnie z czasem znikniemy, zobaczysz Byłam na pewnym wątku tematycznym na zupełnie innym forum kiedyś i dołączały nowe dziewczyny trochę, ale wątek później praktycznie umarł, bo kolejne które rodziły dzieci po pewnym czasie przestawały się odzywać.
Cud - ty dziś powtarzasz betę, tak? I wizyta u lekarza? Trzymam kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 09:21
Edyśka82 lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Dooti wrote:W ogóle się na ten temat nie wypowiedziała. Natomiast ochrzaniła mnie, że robię na własną rękę jakiekolwiek badania. Do starań chciałabym wrócić w sierpniu, jak już będę mała wyniki badań genetycznych.
Czasem mam wrażenie, że niektórzy lekarze mają nas za głupie gąski, którym wszystko można wcisnąć, które same nie potrafią sobie pomóc i które trzeba prowadzić za rękę bo są zbyt durne, żeby same ogarnąć własne zdrowie.
Wybaczcie, że tak ostro, ale spotkałam tak wielu konowałów na swojej drodze, że szkoda gadać. Nie liczę ilu lekarzy wyśmiało mój pomysł badań po pierwszej stracie. Tylko jeden lekarz powiedział, że wskazań nie ma, więc skierowań dać nie może ale jeśli chcę i czuję, że to mi pomoże to powinnam je zrobić i się nie zastanawiać -
Edyśka, ja również biorę Acard cały czas. 1 tabletka dziennie. Lekarz jedynie ostrzegał, że mogą mi się pojawiać częściej siniaki, ale tego nie zauważyłam.
Edyśka82 lubi tę wiadomość
luty 2016cb
luty 2017cb
sierpień 2017cb
sierpień 2018cb
wrzesień 2020cp - usunięty prawy jajowód
Grudzień 2021 zaczynamy IVF
27.01.2021 Transfer przebadanego zarodka 5.1.1
7dpt - beta 0.6 ;(
Endometrium polipowate
Mutacja pai-1 4g heterozygota
od lutego 2020 - dieta bezglutenowa -
Genetyk w Łodzi mi powiedziała wprost, że albo znajdę sobie ogarniętych lekarzy prywatnie albo też sama troche zgłębię temat badań co w jakim kierunku chcemy i robić bo na NFZ szkoda czasu i nerwów12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Jacqueline wrote:Genetyk w Łodzi mi powiedziała wprost, że albo znajdę sobie ogarniętych lekarzy prywatnie albo też sama troche zgłębię temat badań co w jakim kierunku chcemy i robić bo na NFZ szkoda czasu i nerwów
kazdy pomału działa taśmowo...
KARIOTYPY OK
Mama dwóch Aniołów
nick nieaktualnyagulineczka wrote:Baljov a również musicie odczekać 3 cykle? Dla mnie najgorsza jest ta bezczynność, tym bardziej, że nie mam pojęcia kiedy w końcu przyjdzie @. Dziś 37 dzień po zabiegu.
Tak jeszcze dodam, że w 24 i 25 dniu po zabiegu współżyliśmy bez zabezpieczenia, za pierwszym razem opiliśmy się winem z tej rozpaczy i było mi wszystko jedno, a za drugi stwierdziłam, że jak już dzień wcześniej współżyliśmy to i tak bez różnicy... Ale teraz myślę, że może lepiej poczekać jednak.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 13:13
-
nick nieaktualnySusannaDean wrote:Też bym była za zrobieniem homocysteiny, jednak pakiet na trombofilię warto żeby mieć podkładkę potem pod refundację clexane - heparyny.
No i zespół antyfosfolipidowy, czyli te przeciwciała i ana1 - te ja robiłam, wiem że są jeszcze różne inne