Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Ulli88 wrote:dokładnie Aga torba spakowana? łóżeczko skręcone?
dziewczyny pilnie potrzebuje lekarza ginekologa-endokrynologa który ogarnia mthfr+pai+ Hashimoto najlepiej z Mazur, Podlasia lub Warszawy. znacie kogoś?
Profesor Jerzak - byłam ze swoimi mutacjami w zeszłym tygodniu, zleciła badania, a teraz wracam powiedzieć, że jestem w ciąży. Mam nadzieję, że nie będzie komentować, że za szybko, tylko da jakieś lekiTerminy całkiem niezłe, na następny tydzień, a jak się poprosi to może przyjąć jeszcze tego samego dnia - akurat jak miałam wizytę to jakaś kobieta pytała czy jeszcze ją przyjmie bez zapisu i się zgodziła. Ja byłam w przychodni Mediva w centrum, wizyta 350 zł.
Edzia1993 lubi tę wiadomość
https://www.suwaczki.com/tickers/8p3ougpjyjxzxjth.png -
Mamaokruszka wrote:Normy Edziu, podaj nam normy
Chociaż TSH już jest wyższe niż powinno być. Pytanie gdzie w normach są hormony tarczycy, bo jeśli poniżej to wygląda to na delikatną niedoczynność, którą można by leczyć, ale w ciąży trzeba wnikliwie obserwować.
Insulina ładna, glukoza też super
Tutaj wszystkie wyniki z normami:
Mamaokruszka - według nich wszystko jest w porządku, myślisz że jakoś inaczej to mam interpretować?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2017, 11:16
KARIOTYPY OK
ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
Mama dwóch Aniołów
[*] Okruszek grudzień 2016 6tc
[*] Okruszek czerwiec 2017 10tc -
Witajcie kochane!
Wracam od lekarza wychodzi z usg że mała ma 3967g plus minus 500g lekarz mówi że mam czas do terminu nawet mi nie robił usg szyjki czy rozwarcia szok mówił że teraz może pani już rodzic że dziecko bardzo duże jest za tydzien mam przyjsc na kontrolę i na ktg jak tak dziecko bd rosło to czeka mnie cesarka także nic nie wiem..
Taaak torba czeka już dawno
Dziś kupiłam nosidełko:)Edzia1993 lubi tę wiadomość
2 aniołki [*] ❤ -
asia-bez wrote:Profesor Jerzak - byłam ze swoimi mutacjami w zeszłym tygodniu, zleciła badania, a teraz wracam powiedzieć, że jestem w ciąży. Mam nadzieję, że nie będzie komentować, że za szybko, tylko da jakieś leki
Terminy całkiem niezłe, na następny tydzień, a jak się poprosi to może przyjąć jeszcze tego samego dnia - akurat jak miałam wizytę to jakaś kobieta pytała czy jeszcze ją przyjmie bez zapisu i się zgodziła. Ja byłam w przychodni Mediva w centrum, wizyta 350 zł.
Cuuuuudownie!
KARIOTYPY OK
Mama dwóch Aniołów
Aga22 mysle że na tym etapie skoro dziecko jest rozwinięte to poprostu trzeba czekać na akcje porodową i odejscie wód . czasem i z rozwarciem mozna chodzic tydzien czy dwa i nic nie rusza. mierzenie szyjki wydaje mi się że nie ma sensu na tym etapie . Trzymam mocno kciuki. nie martw się będzie wszystko dobrze
teraz to już tylko wyczekiwanie w gotowości . Powodzenia
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Stokrotka mialam pisac w innym watku,3viaze na clexanie 0.4poronilam w 12tc,czy przez mala dawke?nie wiem ale czuje sie bezpieczniej przy wiekszej.
Edzia normy;)
Glukoza i insulina super;)raczej io nie ma vhoc...roznie bywa po 1hi po 2h.na tsh letrox i nie wiadomo jak to wyglada z ft3i4Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Justa87 wrote:Stokrotko a metformine masz?
2 Aniołki [*] 05.06.2016r., 17.11.2016r.
MTHFR, Vleiden, IO, ANA2,ANA3
-
Justa87 wrote:Ft3i4 na oko sa dobre:)bo maja byc w polowie normy albo powyższej:)a i wazne te przeciwciala sa.
Czekam jeszcze na resztę wyników, nie wiem jak długo czeka się na pozostałe. Póki co wszystko wychodzi normie, ale jakoś się nie ciesze, bo napełnia mnie to obawą, że skoro to jest w porządku to czy nie znajdziemy czegoś gorszego, np. kariotyp którego cholernie się boje...
KARIOTYPY OK
Mama dwóch Aniołów
Edzia1993 wrote:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2277e496d3c2.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ee06ce56687c.gif
U Ciebie fT3 wychodzi 5,53 pmol/l a fT4 17,02 pmol/l więc warto poobserwować tarczycę bo może jeszcze hormony Ci się nie ustabilizowały po ciąży a może zaczyna się już coś dziać w kierunku niedoczynności. Tak czy inaczej, warto obserwować i kontrolować. Szczególnie we wczesnej ciąży bo wtedy tarczyca dostaje najmocniej w kość i wtedy "lubi" się coś popsućEdzia1993 lubi tę wiadomość
-
Mamaokruszka wrote:To co jest tu podane jako normy to są normy ale laboratoryjne. Jeśli chodzi o normy dla kobiet w wieku rozrodczym to są nieco inne.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2277e496d3c2.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ee06ce56687c.gif
U Ciebie fT3 wychodzi 5,53 pmol/l a fT4 17,02 pmol/l więc warto poobserwować tarczycę bo może jeszcze hormony Ci się nie ustabilizowały po ciąży a może zaczyna się już coś dziać w kierunku niedoczynności. Tak czy inaczej, warto obserwować i kontrolować. Szczególnie we wczesnej ciąży bo wtedy tarczyca dostaje najmocniej w kość i wtedy "lubi" się coś popsuć
21.07 mam wizyte u ginekologa popytam się go - dziękuje za informacje - nie wiedziałam że tak można to interpretować.
KARIOTYPY OK
Mama dwóch Aniołów
Aga czy Ty sie boisz czegos? Teraz w tym tygodniu ciazy dziecko jest juz donoszone takze to juz koncowka ciazy, niedlugo bedziesz miala coreczke poza brzuchem. Ty mieszkasz gdzies blisko morza, ze wybieracie sie z mezem odpoczac?Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
Danielek 03.05.2015r.
Sebastianek 27.08.2017r. -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ja po wizycie maluchy ważą 451 gram i 458 gram. Tu wszystko ok .. tylko lekarz zaniepokojony tą różnicą plynu owodniowego. Wysyla mnie do warszawy na kontrolę. Do tego szyjka tydzień temu 2.8 a dziś odziwo 1.9
czyli można powiedzieć że lipa totalna. . Jeszcze jak się potwierdzi zespół podkradania to czeka mnie operacja w gdańsku. . Poprostu mam doła. . Przepłakałam pół dnia
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
nick nieaktualnyczarnulka24 wrote:Dziewczyny ja po wizycie maluchy ważą 451 gram i 458 gram. Tu wszystko ok .. tylko lekarz zaniepokojony tą różnicą plynu owodniowego. Wysyla mnie do warszawy na kontrolę. Do tego szyjka tydzień temu 2.8 a dziś odziwo 1.9
czyli można powiedzieć że lipa totalna. . Jeszcze jak się potwierdzi zespół podkradania to czeka mnie operacja w gdańsku. . Poprostu mam doła. . Przepłakałam pół dnia
Kochana bardzo Ci gratuluje, dwa maluchy pod serduchem to nie mała radość! Rozumiem Twoje przerażenie, sama ryczałabym jak bóbr! Będę się modlić za Ciebie i maluchy, aby operacja nie była konieczna! Poproszę też znajomych ze wspólnoty!czarnulka24 lubi tę wiadomość