Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Edzia trzymam kciuki za ciepło bijące od fasolki
100krotka pracuje w żłobku. Z tym, że dopiero wróciłam 16 sierpnia po poronieniu i szczerze nie sądziłam, że mnie tak w miarę milo przyjmą. No i szczerze, nie myslalam, że uda nam się akurat w tym cyklu. I z jednej strony nie chce ryzykowac, a z drugiej l4 od razu też niezbyt.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 05:16
Edzia1993 lubi tę wiadomość
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Koteczko - wiem, że Femibion ma metylowany kwas, Omegamed Optima start, a tak więcej na szybko nie wiem. Bądź możesz kupić Actifolin też, tam jest sam kwas foliowy, jest 0,8 i 2mg, pół na pół metylowany ze zwykłym, tylko 2mg gorzej dostępny. Herbatki z soczkiem malinowym i miodem w ruch, mleko z miodem i czosnkiem, może imbir? Żeby jakoś naturalnie sobie ulżyć?
Edzia - kciuki
Dzięki dziewczynyMam nadzieję, że jakoś przeżyję jutro glukozę, już zapomniałam jak to jest, z Olą było 50g, o ile dobrze pamiętam to było znośnie
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
To witaj w klubie żłobkowych Cioć.
Ja wróciłam w sumie 2 tygodnie po zabiegu,ale wcześniej byłam około 2 miesiące na L4(od 7 tygodnia ciąży,ze względu na narażenie na choroby właśnie). Ja zostałam bardzo dobrze przyjęta zarówno przez koleżanki, jak i przez szefową, która po słowach "otuchy" powiedziała że trzyma za nas kciuki, żeby nam się udało.
Rozumiem Twoje obawy co do pójścia znów na L4,ale pamiętaj że Ty jesteś najważniejsza! Musisz myśleć o sobie i dzieciątku,a nie o tym co wypada.
Nasze Dzieciątko 11t6d [*] -
Ja tez w mojej pracy przeszlam jelitowke pare dni temu, bylam pewna ze zatrulam sie w knajpie bo jadlam dzien wczesniej. Ale jak sie okazalo ze pare osob z personelu tez mialo to co ja to raczej nie knajpa a wirus na oddziale
Koteczko - na pewo femibion natal 1 oraz prenatal unoMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Dzięki dziewczyny za polecenie witamin. Jaqu w Łodzi nigdzie nie ma Actifolinu w żadnej aptece ani hurtowni. Wykupiłam wszystko co było. A solgar jest trochę za drogi dla mnie.
Co do bólu to nie jest on od przeziębienia, mam przepukline w kręgosłupie szyjnym i niestety czasem mi dokucza zwłaszcza gdy mnie przewieje pod klimatyzacją w pracy tak jak teraz. Ból ucha na szczęście przeszedł.Edzia1993 lubi tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
100krotka wrote:A gdzie pracujesz?
U mnie hasło: jelitówka wywołuje dreszcze,strasznie się boję tego choróbska,a niestety przerabiam ją kilka razy w roku ze względu na charakter pracy...
ja w szpitalu na oddzialeMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Koteczka ja biorę Omegamed Optima start - ciężko do dostanie w sumie przez neta zamawiałam .
Zrobiłam betę po 48h przyrost 131% .
W ogóle to brzuch mam taki wzdęty jakbym była co najmniej w 3 miesiącu i do tego po poronieniu przytyłam i startuje teraz z wagą 65kg zważywszy że w pierwszej ciąży przytyłam 23kg to trochę mnie będzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 20:42
Koteczka82, Natikka123, Edzia1993, admiralka, Monika1357 lubią tę wiadomość
-
Jacqu, piękny ten Twój brzuch! Marzę o takim, nawet gdybym miała przytyć 20kg.
Fatalita, rozważ poważnie L4. Ja na pewno, jeśli się uda, od razu po wizycie idę na L4. Przed poronieniem miałam ogromny stres w pracy i poroniłam. Może to wcale nie była przyczyna, ale nie chcę się ponownie zastanawiać.
Koteczko, trzymam kciuki!
Cieszę się bardzo, że Wam się udaje, bo to daje nadzieję, a jednocześnie jestem sfrustrowana, bo u mnie minął 4 cykl starań i nicKoteczka82 lubi tę wiadomość
2013 Córka - największa miłość
7.04.2017 - 9tc [*] Aniołek
12.2017 cp
-
Dziekuje Wam dziewczyny za wszystkie slowa wsparcia!jestescie niezastapione!
Jacqueline-pieknie wygladasz!
Koteczka-gratuluje i trzymam kciuki!
Edzia-oby przeczucia sie sprawdzily!
Witch-piekny przyrost!
Ja dzis wrocilam do domu. Nakaz lezenia przez najblizszy miesiac i wizyty u lekarza co tydzien. Codziennie wieczorem jeszcze troche krwawie ale jestem dobrej mysli. Musi sie oczyscic krwiak.
W piatek prenatalne trzymajcie kciuki!
Czy ktos wie co u czarnulki? Chyba dawno sie nie odzywala.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 21:21
2 Aniołki [*] 05.06.2016r., 17.11.2016r.
MTHFR, Vleiden, IO, ANA2,ANA3
-
Dziewczynki, parę dni tu nie zaglądałam, a tu takie cudowne wiadomości!
Koteczko, gratulacje, bardzo mocno Ci kibicuję
Edzia, trzymam kciuki za II kreski
Stokrotko, oby maluszek już Cię tak nie straszył. Rośnijcie zdrowo
Witch, beta pięknie rośnie!
Jacqu, super ta Twoja piłeczka, ciężko uwierzyć że tam tylko 1 mieszkaniec
Edzia1993, Stokrotka0312 lubią tę wiadomość
Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Edyta zaciskam wszystkie piąstki
Witch super prawidłowy przyrost-oby tak dalej
jacq - piękny brzuchalek :*
Stokrotko, Czarnulka pewnie wywołana się odezwie ale myślę że mogę przekazać że wyszła że szpitala i jeździ cały czas do chłopaków . Jest lekka stabilizacja ale lekarze są bardzo sceptyczni i ostrożni w jakich kolwiek deklaracjachEdzia1993 lubi tę wiadomość
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Stokrotka, Fatalita, Witch, Koteczka - gratuluję Wam Dziewuszki z całego serducha! Tak mocno zaciskam kciuki żeby Wam się udało
Edzia - oby ta wstrętna @ nie przyszła!
Nie udzielam się, ale cały czas czytam co u Was. Powoli dochodzę do siebie.
No właśnie też ostatnio tak jak Ty Stokrotko pomyślałam sobie o Czarnulce. Co u Niej? A Ty Kochana odpoczywaj dużo i bądź dobrej myśli :*
Edzia1993, Stokrotka0312 lubią tę wiadomość
luty 2016cb
luty 2017cb
sierpień 2017cb
sierpień 2018cb
wrzesień 2020cp - usunięty prawy jajowód
Grudzień 2021 zaczynamy IVF
27.01.2021 Transfer przebadanego zarodka 5.1.1
7dpt - beta 0.6 ;(
Endometrium polipowate
Mutacja pai-1 4g heterozygota
od lutego 2020 - dieta bezglutenowa -
Miczelina :*
Stokrotka trzymam mocno kciuki za jutro. Dawaj znaćna która w ogóle masz?
100krotka AnnaZ - no dlatego wciąż mysle. Od 18 idę na urlop dwutygodniowy, bo w tym roku jeszcze nie wykorzystałam i w sumie jak wrócę to będzie początek 9 tygodnia, więc nie wiem czy w ogóle jest sens wracać wtedy na tydzień czy dwa maksymalnie. Wiem, że nie powinnam tego mówić, ale boje się, że sytuacja może się powtorzyc, a powrotu "córki marnotrawnej do pracy część 2" chyba nie zniose
U mnie niestety nie jest tak do końca miło. Wszystko przyjaznie ale to tylko powierzchownosc.
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Fatalia- rozumiem Cie, mnie tez to przeraza. Jakbym miala teraz wrocic do pracy te wszystkie spojrzenia moze pytania. Mysle ze nie wrocilabym w to miejsce chociaz mam super prace. Na sama mysl o tym czuje paraliz. Po tamtych poronieniach juz bylo ciezko wiecej bym chyba nie dala rady. Jutro mam na 8.15 wiec super. Znajac siebie juz od 5 rano bede czuwac..
Kaczuszko- to ja nie wiedzialam ze czarnulka juz urodzila. Mam nadzieje ze chlopcy sa silni i dadza rade ze wszystkim. Az nie wiem co powiedziec. Wierze ze wszystko bedzie dobrze, na pewno maja wspaniala opieke, dodatkowo czuwaja nad nimi aniolki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 07:31
2 Aniołki [*] 05.06.2016r., 17.11.2016r.
MTHFR, Vleiden, IO, ANA2,ANA3
-
O kurcze w którym tygodniu ciąży chłopcy Czarnulki przyszli na świat? Trzymam kciuki żeby wszystko było z nimi ok.
U mnie dzisiaj na inny teście z porannego moczu praktycznie nic nie widać jest jakiś cień cienia cienia ale nie wiem czy coś z tego będzie czy tylko @ się spóźni bo znowu zmieniłam miejsce.
Dzisiaj mam 28dc więc już chyba powinno być widać kreskę w miarę wyraźnie?
No nic poczekam jak @ nie przyjdzie to zrobię test w poniedziałek i tak gina mam w czwartek.Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
Koteczko jakoś w 27+5 chyba jakoś 8-10 dni temu.chlopcy mieli po 1 kg. Na ostatni moment zaczą się ten zespół przetaczania czy podkradania. Pisała i wrzucala na belly zdjęcia ale wybacz nie czuję się zobowiązana udzielać więcej info w każdym razie chłopcy są w klinice. Trzeba by było się do niej odezwać. Napewno przyda jej się słowo wsparcia i te które są wierzące pomodlić się proszę za maluchy.
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Kaczuszko oczywiście rozumiem chciałam tylko wiedzieć który tydzień i tyle. Nie zamierzam nikomu się narzucać. Bardzo myślę o Czarnulce i jej chłopcach i wierzę że wszystko będzie dobrze. Ostatnio mniej bywałam na ovu i nie mogłam sobie przypomnieć który Czarnulka miała tydzień. Bałam się że chłopcy są mniejsi.
Bardzo kibicuję Czarnulce od początku ciąży.
Nie mam kontaktu do niej oprócz ovu.Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
No każda z nas już myślała że na tym etapie zespół podkradania można wyeliminować, Czarnulka bardziej bała się o krótką szyjke z pessarem a tu taki klops gdy nikt się już nie spodziewał
Co do twojego testu to ile jesteś dpo? U mnie cień mikro cienia który nawet niewiem pod jakim kątem patrzeć to myślałam że mam omamy wzrokowe bo nawet nie był różowy wyszedł dopiero 12-13 dpo. Poczekaj spokojnie do poniedziałkutrzymam kciuki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert