Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Witch15 wrote:Dobry wieczór dziewczyny pełna strachu i obaw które będą mi towarzyszyć przez najbliższy czas chcę się podzielić nowiną, że jestem w ciąży. Same wiecie jak jest, niby jest radość ale też mnóstwo strachu . Trzymajcie kciuki .
Stokrotko leż plackiem zresztą pewnie słyszysz to non stop. Bądź spokojna musi być dobrze.
Cudowne wieści. Nie myśl o złych rzeczachtrzeba nastawić się pozytywnie. Który dpo?
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Oni mi tu daja dupka i zastrzyki reszte kazali ze mam sama brac bo oni nie maja acardu ani jodu. Wiec sama biore acard oni sie nim nie interesuja. Myslicie zeby nie brac po prostu? Nie chce zaszkodzi malenstwu ale caly czas zalatwiiam sie z krwia. Wczoraj caly dzien mnie glowa bolala przeszlo po prysznicu ale wlasnie chyba po tym zaczelo sie z krwia. Na usg wczoraj rano lekarz cos baknal ze jest maly krwiak.
Witch-gratulacje. Rosnijcie spokojnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 04:30
2 Aniołki [*] 05.06.2016r., 17.11.2016r.
MTHFR, Vleiden, IO, ANA2,ANA3
-
Stokrotka0312 wrote:Po obchodzie lekarz stwierdzil ze to z krwiaka i musi tak byc. Tyle sie dowiedzialam. Nie pytalam o acard bo nie dali zbytnio dojsc do slowa. Czekam na usg.
Stokrotko jestem Ty przypadkiem krwawiącym. w 11 tc trafiłam w krwawieniem do szpitala.
W szpitalu za dużo mi nie powiedzieli, tyle że płód żyje a ja mam leżeć.
przeleżałam tak tydzień w szpitalu. gdzie podkrwawiałam albo brudziłam dosłownie "błotem" w ilościach ogromnych. co wstałam to była masakra.. nie mówiąc już o toalecie i II... po tygodniu trafiłam do domu skąd właściwie odrazu pojechaliśmy na IP do innego szpitala. i tam dopiero wytłumaczyli mi, że mam kosmówkę na szyjce, która przy ruchu się odkleja. ale mam też 90 % szans że się podniesie.
wtedy brałam fraxi 0,4, dupka, kwas foliowy i acard.
po konsultacji acard odstawiłam i plamienie się skończyło.
a dziś kończę 33 tc
wytrwałości !sylvuś lubi tę wiadomość
Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
Biochemiczna (09.2016)
Lileczka - 24.10.2017 nasz cud
'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥
-
Ja wlasnie jestem po usg dosc duzo sie dowiedzialam fajny lekarz sie trafil. Mam wlasnie Tak jak Ty ruda lozysko bardzo nisko przy szyjce i ten krwiak jest tak obok pod lozyskiem i na szczescie nie grozi odklejeniem lozyska. Powiedzial ze jak na krwiaka jest w bardzo dobrym dla nas miejscu. I zeby nie odstawiac acardu bo to nie przez niego. I nie wiem co robic. Ogolnie zmierzyl NT wyszlo 1,6 powiedzial ze super. Dzidzia ma 7,5cm i wyglada na chlopca. Ale zeby na razie sie nie nastawiac. W piatek mam prenatalne to mam nadzieje ze wyjde do tego czasu. Ogolnie powiedzial zeby byc dobrej mysli. I ze ten krwiak musi wyplynac. Dzidzia ssala paluszka i w ogole sie wiercila. Zakochalam sie na nowo
Ruda- w ktorym tyg podnioslo ci sie lozysko? Gratuluje 33 tydzien to juz tak niewiele.
Ogolnie powiem wam ze jakos podniosl mnie na duchu ten lekarz. Mam nowe nadzieje.
MONIKA-ogromne gratulacje narodzin synka.Monika1357 lubi tę wiadomość
2 Aniołki [*] 05.06.2016r., 17.11.2016r.
MTHFR, Vleiden, IO, ANA2,ANA3
-
Stokrotko trzymajcie się dzielnie z maleństwem. Ja miałam brązowe plamienia przez jakiś tydzień, na usg żadnych krwiaków, myślałam, że to acard, ale lekarka powiedziała, że to może być przez infekcję.. Dostałam duphaston i plamienia przeszły, teraz się boję o infekcję i czekam na wyniki posiewu
A plamienia miałam po wymiotach, wizycie w toalecie i od razu po wstaniu z łóżka czułam jak ze mnie leci
Dziękuję za podpowiedzi w sprawie zastrzykówSpróbuję jeszcze dzisiaj w brzuch po prawej stronie pępka, gdzie siniaki już trochę zblakły, jak znowu będą jakieś dziwne rzeczy to przerzucę się na uda.. W zeszłym roku jak miałam nogę w gipsie i brałam te same zastrzyki przez 2 tygodnie miałam tylko czerwone punkciki po wkłuciach
Może to przez ten acard, po pobraniu krwi też ze mnie cieknie..
https://www.suwaczki.com/tickers/8p3ougpjyjxzxjth.png -
Ehh a ja chyba skaleczylam się " tam w środku" przy aplikacji luteiny
mam takie małe kropki raczej pomarańczowe i troszkę rano przy podtarciu. Nie panikuje na chwilę obecną bo jedynie co się zmieniło to długość moich paznokci i trochę trudniej przy aplikacji. Lutke odpuszczam i czekam do jutra. Lekarza i tak mam w piątek
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Dziewczyny trzymam kciuki żeby wszystko było ok u wszystkich z Was.
Witch gratulacje i spokoju!
Ja mam dzisiaj 26 dzień cyklu i cisza. Niby czuję się okresowo ale dzisiaj na przykład wcale nie.
Biorąc pod uwagę że moje ostatnie cykle były 25/26 dni to właśnie powinnam już mieć @
Z jednej strony mam ochotę zrobić test a z drugiej wcale nie. Z jednej strony chciałabym wiedzieć jak najszybciej żeby wziąć leki a z drugiej jak najpóźniej żeby się jak najkrócej stresowaćMichałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Dziewczyny nie wytrzymałam i zrobiłam test dzisiaj mam 27dc czyli ok 12-13 dni po ovu i jest cień!!! Test robiłam z nieporannego moczu. Na razie nie wierzę i jutro powtórzę test. Jeśli to prawda to znaczy że udało się w pierwszym cyklu i to takim w którym się właściwie nie staraliśmy
Jeśli się potwierdzi to mój mąż może uchodzić za jasnowidza bo już prawie tydzień temu powiedział że zachowuje się jak wtedy kiedy byłam w ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 09:45
Madżka89, Dorola31, Witch15, ana167, admiralka, Edzia1993, Edyśka82, Mamaokruszka, Asia87, Elmo13, asia-bez, Haana, Monika1357 lubią tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Stokrotko - leżakuj teraz trochę, nie przemęczaj się. Tutaj spora część nas krwawiła/plamiła mniej lub bardziej na różnych etapach ciąży. Trzymaj się
Koteczko - o rany, hyhy, ale hecaJutro może powtarzasz test lub hcg od razu?
P.S. dasz zdjęcie testu?Lubię oglądać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 10:13
Koteczka82 lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Stokrotka0312 wrote:Ja wlasnie jestem po usg dosc duzo sie dowiedzialam fajny lekarz sie trafil. Mam wlasnie Tak jak Ty ruda lozysko bardzo nisko przy szyjce i ten krwiak jest tak obok pod lozyskiem i na szczescie nie grozi odklejeniem lozyska. Powiedzial ze jak na krwiaka jest w bardzo dobrym dla nas miejscu. I zeby nie odstawiac acardu bo to nie przez niego. I nie wiem co robic. Ogolnie zmierzyl NT wyszlo 1,6 powiedzial ze super. Dzidzia ma 7,5cm i wyglada na chlopca. Ale zeby na razie sie nie nastawiac. W piatek mam prenatalne to mam nadzieje ze wyjde do tego czasu. Ogolnie powiedzial zeby byc dobrej mysli. I ze ten krwiak musi wyplynac. Dzidzia ssala paluszka i w ogole sie wiercila. Zakochalam sie na nowo
Ruda- w ktorym tyg podnioslo ci sie lozysko? Gratuluje 33 tydzien to juz tak niewiele.
Ogolnie powiem wam ze jakos podniosl mnie na duchu ten lekarz. Mam nowe nadzieje.
MONIKA-ogromne gratulacje narodzin synka.
Miałam wizyty u lekarza co 4 tygodnie. na Połówkowych w 22 tc było jeszcze nisko. wprawdzie nie leżało już na szyjce ale było nisko i dalej miałam się oszczędzać. tryb życia królowej...
Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
Biochemiczna (09.2016)
Lileczka - 24.10.2017 nasz cud
'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥