Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Edzia - ginb powiedział, że to może być nawet pozostałosc po implantacji. Pytałam się czy to możliwe, że tak późno, to on powiedział, że tak. Więc patrząc na nasze wykresy u Ciebie też to może być.
U mnie na szczęście teściowie mieszkają w sąsiednim województwie, więc nie widzimy się bardzo często. Ale ja już się nauczyłam przy nich walczyć o swoje i tupać noga. Czasami mogą mnie mieć za zbyt rozkapryszoną, ale w innym wypadku to teściowa swoimi poglądami by mi na głowę weszła. Więc Edzia, niech sobie myślą co chcą. Ty z M. założyłaś nową rodzine i ma prawo ona funkcjonować tak jak Wy chcecie,a nikt inny nie ma prawa Wam czegos wytykac.
Mój mąż z kolei nie wierzy w obecną ciążę, nie chce o niej rozmawiać. Niby jest troskliwy, ale momentami muszę mu przypominać, że np. Tego nie podniose.
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Fatalita wrote:Edzia - ginb powiedział, że to może być nawet pozostałosc po implantacji. Pytałam się czy to możliwe, że tak późno, to on powiedział, że tak. Więc patrząc na nasze wykresy u Ciebie też to może być.
U mnie na szczęście teściowie mieszkają w sąsiednim województwie, więc nie widzimy się bardzo często. Ale ja już się nauczyłam przy nich walczyć o swoje i tupać noga. Czasami mogą mnie mieć za zbyt rozkapryszoną, ale w innym wypadku to teściowa swoimi poglądami by mi na głowę weszła. Więc Edzia, niech sobie myślą co chcą. Ty z M. założyłaś nową rodzine i ma prawo ona funkcjonować tak jak Wy chcecie,a nikt inny nie ma prawa Wam czegos wytykac.
Mój mąż z kolei nie wierzy w obecną ciążę, nie chce o niej rozmawiać. Niby jest troskliwy, ale momentami muszę mu przypominać, że np. Tego nie podniose.
Ja też wczoraj wczoraj już tupnęłam nogą do teściowej - bo widząc moje przerażenie w oczach zamiast mnie uspokoić zaczęła - że to przez to że mało jemjak wróciłam zaczęła mówić to samo więc dosadnie powiedziałam, że nie chce aby tak mówiła bo mnie to denerwuje, i że robie wszystko co w mojej mocy, aby utrzymać ciąże bo jestem już maksymalnie przewrażliwiona a jej gadanie mi nie pomaga i nie chce już więcej słyszeć takich uwag. Widziałam że oczywiście się obraziła i dzisiaj też odzywa sie do mnie z rezerwą.
Mój M ciągle mnie pociesza, że to pewnie plamienie z poprzedniej ciąży i na pewno wszystko będzie dobrze, ale też nie potrafi się domyślić np. kiedy ja robie sniadanie - zebym sobie usiadła a niech on je zrobi - ale stwierdziłam ze teraz jest czas ze bede zwracac na wszystko uwage i sie Go zapytałam - czy traktuje to co powiedział lekarz na powaznie czy mu nie głupio tak siedziec kiedy ja robie - ale przyznal mi racje i przeprosil - mam nadzieje ze zapamieta.
KARIOTYPY OK
ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
Mama dwóch Aniołów
[*] Okruszek grudzień 2016 6tc
[*] Okruszek czerwiec 2017 10tc -
Wow - to super reakcja. Mam nadzieję, że za dwa tygodnie, jak już będzie coś widać to mój zmieni nastawienie. Rozumiem, że on nie chce się nastawiać tak dobrze, bo go te wszystkie problemy totalnie przerastają.
A teściowa, niech się obraża. To Ty jesteś najważniejsza, a ona niech swoje fochy zachowa dla siebie.
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Jacqueline wrote:a u mnie dziś "STUDNIÓWKA"
Niby to jeszcze aż 100 dni, ale zarazem tylko 100 dni.
To przyodziewamy sukienki i balujemy:) Zleci szybciucho.
Ja powoli tracę głos, ale gardło mocno nie boli. Wyślę M. jak wstanie do apteki. Ten prenalen na gardło któraś stosowała?
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Fatalita - w tej ciąży raz coś mnie gardło wcześniej brało to piłam Prenalen plus te tabletki Prenalen do ssania, herbatki z sokiem malinowym i jeden dzień gardło płukałam roztworem wody z solą, po trzech dniach nie było śladu infekcji. Teraz też wczoraj mnie zaczęło brać, zamierzam tak samo z tym walczyć, oby przeszło.
Fatalita lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Jacqu - szefowa - raz jest bardzo dobrze, raz źle - problem w tym że jest w ciąży i z tego co wiem chce isc na l4 dokladnie jak ja koncze urlop czyli tak samo jak ja... i tu jest problem - powiem na pewno w poniedzialek jak lekarz na usg zobaczy ze wszystko poki co okey - nie wiem czy szybciej robic akcje.
KARIOTYPY OK
Mama dwóch Aniołów
Fatalita wrote:Wow - to super reakcja. Mam nadzieję, że za dwa tygodnie, jak już będzie coś widać to mój zmieni nastawienie. Rozumiem, że on nie chce się nastawiać tak dobrze, bo go te wszystkie problemy totalnie przerastają.
A teściowa, niech się obraża. To Ty jesteś najważniejsza, a ona niech swoje fochy zachowa dla siebie.
Ja chyba Fatalia jestem nerwowa w tej ciazy strasznie bo mnie irytuje wszystko i nie umiem sobie z tym poradzic - M mnie przeposil kazał usiasc i robil wszystko a mnie złosc i tak trzymała że się jednak nie domyślił.
KARIOTYPY OK
Mama dwóch Aniołów
Edzia - mój M stwierdził, że straszna zołza złośliwa się zrobiłam w tej ciąży
od początku
No jak na usg lekarz zobaczy ciążę to wiadomo, że na L4 tak czy inaczej idziesz. A właśnie problem czy teraz mówić. Sama nie wiem co bym zrobiła na Twoim miejscu.Edzia1993 lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
No to u mnie podobnie - M mówi jak wpadam w szał, że to nie ja że nawet oczy mam inne i że gdyby ktoś mnie zobaczył to by sie przestraszył
W ostatniej ciazy miałam to samo wiec to mnie pociesza, że kiedys minie
Ogólnie mam fazy ze dzownie do Niego i mówie że mnie nie kocha, ze czuje sie nie kochana, nie rozumiana itd itd - ale narazie staje na wysokosci zadania i to znosi i tłumaczy, że kocha, kocha
KARIOTYPY OK
Mama dwóch Aniołów
Edzia - a szefowa spoko? Może jej powiedz teraz, będzie miała czas, żeby się zastanowić co zrobić. Tylko zastrzeż, że ciąża zagrożona i prosisz o dyskrecję. Jak sama jest w ciązy to powinna zrozumieć.
Mój M. twierdzi, że ja w ogóle go wykorzystuję (że WHAT?) i że teraz będę bardziej nadużywałapffy....oczywiście, że będę
Edzia1993 lubi tę wiadomość
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Dziewczyny, jak czytam Wasze opowieści to jakbym widziała siebie i swojego Męża. Boże, a ja już myślałam, że mi się jakiś taki niedomyślny gatunek trafił. Dopiero jak się poryczałam i rzuciłam w niego batonem to się ogarnął.
Edzia tu chodzi nie tylko o buzujące hormony, ale też dochodzi strach, lęk i panika o Twoje Dzieciątko. Jesteśmy po poronieniach i dla Nas ciąża to nie tylko przyjemne zmajstrowanie Maluszka, dwie kreski na teście, wesoła nowina dla rodziny, wyprawka i happy end. Dla mnie to w tym momencie życia jest walka! Ze sobą, własnym organizmem..Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 11:37
Edzia1993, Fatalita lubią tę wiadomość
luty 2016cb
luty 2017cb
sierpień 2017cb
sierpień 2018cb
wrzesień 2020cp - usunięty prawy jajowód
Grudzień 2021 zaczynamy IVF
27.01.2021 Transfer przebadanego zarodka 5.1.1
7dpt - beta 0.6 ;(
Endometrium polipowate
Mutacja pai-1 4g heterozygota
od lutego 2020 - dieta bezglutenowa -
Jacqu, Koteczka, Fatalita - jak to moja ginka powiedziała "wysmaruje Ci taką dokumentacje, żebyście mieli badania za darmo". Da się tak? Ja mam tylko i wyłącznie wyniki bety z każdej ciąży. Bo dwa razy trafiłam do gina w trakcie poronienia, a teraz nie było nic widać na usg. A co do lekarzy rodzinnych to nie wiem jak zareagują i co zrobią bo całe życie chodziłam tylko do lekarza na szczepienia. Byłam zdrowa jak koń całe życie, aż mi karta zżółkła..luty 2016
cb
luty 2017cb
sierpień 2017cb
sierpień 2018cb
wrzesień 2020cp - usunięty prawy jajowód
Grudzień 2021 zaczynamy IVF
27.01.2021 Transfer przebadanego zarodka 5.1.1
7dpt - beta 0.6 ;(
Endometrium polipowate
Mutacja pai-1 4g heterozygota
od lutego 2020 - dieta bezglutenowa -
Fatalia - boje sie ze w poniedzialek gin powie ze nic z tego, a ja juz jej powiem, zaczna kogos szukac, a ja stwierdze ze jednak wracam
Miczelina - z tym batonem poprawiłas mi humor
KARIOTYPY OK
Mama dwóch Aniołów
KARIOTYPY OK!!!
Genetyk jedynie powiedział, że zaleca zastrzyki z heparyny w brzuch tak czy inaczej niezależnie jak wyjda wyniki.Dooti lubi tę wiadomość
KARIOTYPY OK
Mama dwóch Aniołów
Moj maz pod tym wzgledem jest wspanialy. Pozwala mi tylko wstawac do lazienki. Rano jak wychodzi do pracy stawia mi sniadanie przy lozku picie jakies przekaski na pozniej, dzwoni w ciagu dnia i zawsze pyta czy wszustko dobrze.nawet jak wstane do laznienki w nocy i sie obudzi to pyta czy wszystko dobrze. Bardzo sie przejal tym wszystkim. Ja w domu nic nie robie, wczoraj dostalam maly opr bo umylam dwa kubki i talerzyk jak go nie bylo. W domu robi wszystko sam moze nie jest tak czysto jak ja bym to chciala widziec ale bardzo sie stara i nic nie mowie. Obiady gotuje nam moja mama.
Edzia- ja bym poczekala do poniedzialku o wtedy powiedziała.Edzia1993 lubi tę wiadomość
2 Aniołki [*] 05.06.2016r., 17.11.2016r.
MTHFR, Vleiden, IO, ANA2,ANA3
-
Edzia- najlepiej jakby Ci napisal ze zaleca to wtedy nikt by sie nie przyczepil i mialabys refundacje, bo Tak to nie kazdy lekarz chce wypisywac ze znizka. Super ze kariotypy ok
Edzia1993 lubi tę wiadomość
-
Tak jesli ma podpisana umowe z NFZ to moze. Zazwyczaj chyba maja podpisana. Moj poprzedni wlasnie nie chcial bez pisemnego wskazania od genetyka mi wypisac znizki na zastrzyki bo twierdzil ze kontrole itp. Ten obecny z kolei nawet nie pytal o pisemne zalecenia. Mam nadzieje ze twoj to ten drugi typ
Bo to mimo wszystko droga sprawa.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 12:53
-
Mój Gin jest wspaniały - wczoraj robił mi usg, a powiedział - żebym nie mówiła że miałam robione to mniej zapłace
A ile taki biznes kosztuje? I te zastrzyki sie robi codziennie??
KARIOTYPY OK
Mama dwóch Aniołów
Tak codziennie. Ja mam neoparin wiec bez znizki 10 zastrzykow kosztuje 80 zl, a ze znizka 3,60zl. No i zalezy jaka dawka. Ja mam 0,4 wieksze dawki odpowiednio drozsze sa. Wiec jak widac roznica kosmiczna.2 Aniołki [*] 05.06.2016r.
, 17.11.2016r.