Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi Luteina wypływała taka w grudkach w śluzie bądź taki biały rzadki śluz lekko grudkowaty jakby.
Fatalita lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
u mnie luteina zostawia mnóstwo śladów, bez wkładek się nie obędzie ;/ albo gęste serowate albo w postaci mega ilości śluzu. raczej białe ale bywa że żółtawe
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Dziewczyny trzymam za was kciuki!
Mnie udało się dzisiaj dostać do mojego ginekologa. Pokazałam mu wyniki genetyczne, homocysteiny i V-leiden.
Ustaliliśmy plan działania na okoliczność zajścia i przed zajściem
Teraz mam brać Prenatal Uno ze względu na metylowaną formę kwasu foliowego i wit B12. I się starać
Jak nie będzie @ mam zrobić test jeśli będzie na plus mam powtórzyć za dwa dni jeśli się potwierdzi to przyjść po leki. Już wiem że będę miała duphaston i fraxi lub clexan. Rezygnujemy z acardu ze względu na moje krwawienia po nim. A do sterydów nie ma wskazań.
Zobaczymy jak będzie doktor jest dobrej myśli i był zadowolony z mojego podejścia do starań, że jeśli się uda to super a jeśli nie to będzie następny cyklEdzia1993, Monika1357 lubią tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Edzia leż i pachnij, przyjmuj wszystkie leki i pozytywnie myśl. To wszystko co teraz możesz zrobić dla swojego Dzieciątka
Musi Wam się udać!
Do mnie Dziewczyny zaczęło to wszystko jakoś docierać. Trzy ciąże, które zakończyły się zanim się zaczęły. Wyczytałam statystyki, że po 3 poronieniach szansa na donoszenie ciąży wynosi 50%Dodatkowo żeby Nam się należały badania na nfz - poronienia muszą być udokumentowane. A nasze nie są
jedyne potwierdzenie to beta.
Zastanawiam się nad powtórzeniem antykoagulantu tocznia, ponieważ po drugim poronieniu jeden wynik był podwyższony, a jak już organizm się oczyścił to wynik był w normie.Edzia1993 lubi tę wiadomość
luty 2016cb
luty 2017cb
sierpień 2017cb
sierpień 2018cb
wrzesień 2020cp - usunięty prawy jajowód
Grudzień 2021 zaczynamy IVF
27.01.2021 Transfer przebadanego zarodka 5.1.1
7dpt - beta 0.6 ;(
Endometrium polipowate
Mutacja pai-1 4g heterozygota
od lutego 2020 - dieta bezglutenowa -
Koteczko, to mamy podobne zalecenia, z tym że ja mam nadal brać acard, ale u mnie akurat nie wywołuje on skutków ubocznych.
Edzia,Fatalita leżcie i odpoczywajcie. To najlepsze co możecie zrobić.
Ja smarkam i smarkam, obawiam się o moje zatokiEdzia1993 lubi tę wiadomość
Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Edziu trzymam kciuki zaciśnięte !!!! A wesele wszystko zależy jak się będziesz czuła ale raczej nawet w najbardziej optymistycznej wersji poszłabym jedynie na obiad . Takie siedzenie dłuższe, tańce w takich sytuacjach raczej nie wskazane.
Ja natomiast widziałam moje szczęście w postaci małej kreseczki . Termin mam na 13 maj. Mam cudowną lekarkę która tyle we mnie optymizmu potrafi wlać. Muszę brać duphaston i magnez z uwagi na poronienie i tendencję do krwiaczków a teraz jeszcze powstała torbiel na prawym jajniku po tym jak jajko wypadło.sylvuś, Fatalita, Dorola31, Edzia1993, Monika1357 lubią tę wiadomość
-
Yoselyn82 wrote:Justa87 wielkie gratulacje!! rosnijcie zdrowow!!
Ja chce brzuszek
Koteczka to co z tym pozytywnym testem? myslisz ze to byla cb? czy po prostu test wadluwy? niemniej jednak trzymam kciuki za kolejny udany cykl
Fatalita trzymam kciuki za bete, niech dalej ladnie rosnie!
Sylvuś mocne kciuki za twoj trasfer.. bierzesz dwa zarodki czy 1? blastki?
Dooti powodzenia. dziajcie.. kciuki za udany cykl
Edzia1993 ttrzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze
Yoselyn biorę dwa groszkimaleństwa 3dniowe:-D
Mam nadzieję że waleczne i zostaną z nami:-)Fatalita, Yoselyn82, Monika1357 lubią tę wiadomość
W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
Koteczka82 wrote:Sylvuś trzymam za Ciebie kciuki żeby transfer był owocny.
Fatalita ja powiedziałam koleżanką w pracy dopiero jak wróciłam do pracy po drugim poronieniu. Wcześniej wiedziała tylko szefowa i jedna z koleżanek.
Jak teraz zajdę to myślę że powiem w pracy dość szybko. Zwłaszcza że od razu idę na zwolnienie.
Justa gratulacje dla Ciebie i malutkiej! Cieszę się że wszystko dobrze
Mam nadzieję że teraz nam się uda!
Nam Wszystkim tutaj!!!
Masz jakieś wieści od Evitki?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2017, 22:51
W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
Witch - wspaniale:) Jak duża była kreseczka
?
Mi ovu też wyliczyło termin na 13 maja
Dooti - niestety taki okres chorób nadchodziJa z kolei kaszel.
Miczelina - a nie da rady znaleźć jakiegoś lekarza, który by to "obszedł"? Masz jakiekolwiek USG?
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Miczelina ja miałam tylko wynik usg i po drugim poronieniu dostałam skierowanie od lekarza rodzinnego na diagnostykę do genetyka bez problemu. Jeśli masz wyniki bety i jakąś informację od lekarza prowadzącego że byłaś w ciąży.Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
sylvuś wrote:Koteczko a ja za Ciebie mocno zaciskam kciuki!!! Powodzenia w staraniach
Mam nadzieję że teraz nam się uda!
Nam Wszystkim tutaj!!!
Masz jakieś wieści od Evitki?
Dziękuję kochana. Niestety nie mam żadnego kontaktu z Evitka ani z żadną inną z dziewczyn ze starej gwardii. Z tamtego czasu niewiele nas tu zostało. W sumie z jednej strony to dobrze bo oznacza że im się udało i mają teraz inne sprawy na głowie. Co wróży dobrze dla nas wszystkichMichałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
Miczelina - u mnie był 3 ciążę obumarłe plus 1 biochemiczna, ale miałam wydruk na papierze bety, do rodzinnego poszłam żeby wystawił mi i mężowi skierowania do poradni genetycznej to nic się nie pytał o żadne potwierdzenia ciąż, tylko tak na "gębę". W poradni genetycznej niby kazali wziąć dokumentację z ciąż, ale doktor robiła szczegółowy wywiad tylko, nie chciała papierów na potwierdzenie.
U mnie córcia podkichana i trochę zasmarkana od piątku wieczorem, dwa dni nawet nie była w szkole teraz, dziś ma iść. Ale za to mnie coś bierze, a konkretnie gardło12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
-
Hej Kochane, jesli chodzi o tańce to nie ma opcji, jedynie bede siedziec, mysle ze pójdę na obiad, moze do kolacji, ale na parkiet nie wychodze. Bede obserwatorem, za bardzo boje sie o Fasolke. Już moje dobre nastawienie dobieglo konca, takie sytuację pokazuja ze mozesz sie oszukiwac ze jestes wyluzowana co bedzie to bedzie, aleeeee to bzdury, wczoraj sie cala trzeslam jak zobaczyłam ta krew, krzyczalam cala droge do lekarza w aucie modląc sie do Boga i Świętego Dominika. Tesciowie w ogole nie zdaja sobie sprawy jaka jest powaga sytuacji, dzisiaj jak M wyszedl z psami slyszalam jak mowili ze to oni na niego czekaja (bo jada robic to miesZkanie) a on z psami wychodzi - czyli ze czemu nie ja... jak przy stole tesciowa sie zapytala czy bede robic dzisiaj obiad i odpowiedzialam ze nie i ze teraz w ogole obiadów robic nie bede przez najblizsze dni bo boje sie tyle stac to bylo takie przewracanie oczami... ja.dziewczyny jestem bardzo ogarnieta, naprawdę robie wszystko i wszedzie mnie pełno, a oni nawet w takiej sytaucji nie widzą że tak trzeba. Tu jest taki ciemnogród... dobrze ze mam swoich normalnych rodziców. Nie wiem tylko czy teraz juz mowic kierowniczce co zaszlo czy czekac na usg do poniedziałku - nie chce Jej zostawic na lodzie, ale tez nie wiem jak bedzie musze liczyc sie ze wszysykim
dzisiaj przy podcieraniu byl malusi bardzo jasno-rozowy, brązowy sluz.
KARIOTYPY OK
ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
Mama dwóch Aniołów
[*] Okruszek grudzień 2016 6tc
[*] Okruszek czerwiec 2017 10tc -
Fatalita wrote:Dzięki za odpowiedz. Mi wylatują brązowe grudki, czyli jeszcze trochę krwi zostało.
Koteczka - jak dobrze, że kolejny dobry lekarz:) Grunt to wiedzieć co robić.
Kochana Ty mówiłaś że lekarz mówił, że to stara krew u Ciebie - tak sobie myślę może to co mi wyleciało to były pozostałości po zeszłej ciąży? Bo też nie były czerwone tylko takie brunatne?
KARIOTYPY OK
ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
Mama dwóch Aniołów
[*] Okruszek grudzień 2016 6tc
[*] Okruszek czerwiec 2017 10tc -
Edzia przykro, że bliskie osoby nie mogą zrozumieć, że Ty teraz na prawdę nie możesz nic robić... To jest taki trudny czas dla Ciebie i to leżenie i pachnienie to jedyne co możesz teraz zrobić dla fasolki.
Ja od początku tej ciąży miałam powiedziane przez gina, że absolutnie nie wolno mi nic robić i wszyscy mają na mnie chuchać i dmuchać. I tak też jest. Zamieszkała z nami moja mama i to ona gotuje, sprząta, mąż wychodzi z psem. Czasem aż się wkurzałam jak mąż dzwonił z pracy żeby mi przypomnieć, że mam się z boczku na boczek tylko przewracać... Ale może właśnie dzięki temu chuchaniu na mnie jestem dziś w tym punkcie ciąży
Co do pracy to sama musisz zdecydować. Ja w swojej powiedziałam jak zobaczyłam serduszko i od tego momentu poszłam na zwolnienie.Kochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
Mateuszek 26tc [*]
Maleństwo 6/9tc [*]
Michaś moja miłość -
Edzia - ehh widzisz, ci Twoi teściowie... Moja mama jak najbardziej rozumiała, że mam leżeć, mąż trochę mniej. Bo jeśli nic akurat się nie działo, to po co leżeć. Nie wiem czy to coś pomogło, ale w tej ciąży najwięcej leżałam, co prawda odprowadzałam córkę do na autobus i odbierałam, ale nie robiłam w sumie nic, nie sprzątałam, nie gotowałam. Ja bym chyba szefowej powiedziała, jaka jest sytuacja. A ona taka "ludzka" bardziej czy nie?
A stara krew to na pewno nie pozostałości po poprzedniej ciąży, nie ma szans. Po prostu nie zleciała od razu i zbrązowiała. Jak przy jednej z ciąż trafiłam do szpitala z plamieniem żywą krwią, to po hmm dwóch dniach w szpitalu wstawania tylko na siku była już brunatna/ciemnobrązowa wydzielina, czyli tzw. stara krew.12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
-
a u mnie dziś "STUDNIÓWKA"
Niby to jeszcze aż 100 dni, ale zarazem tylko 100 dni.
Oli przeziębienie chyba przechodzi, za to przelazło na mnie. Wczoraj trochę podrapywało w gardle, w nocy co się budziłam to bolało przy przełykaniu, jak wysuszone, no od rana drapie. Ale syropek piję ten Prenalen, tabletki też kupiłam (pomagały mi jak cos kiedyś brało), później jeszcze w międzyczasie płukanki z wody z solą trochę zrobię. Oby szybko przeszłoW ciąży z Olą jakoś pod koniec 7 miesiąca miałam zapalenie krtani? No w każdym bądź razie 1 dzień potwornie swędzący duszący kaszel, potem na 3 dni straciłam głos, dosłownie, szeptem mówiłam. Bez gorączki, bez innych objawów w sumie, przeszło. Coś tam brałam, Efferalgan musujący i coś jeszcze wtedy.
Koteczka82, Dorola31, Edyśka82, sylvuś lubią tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g