X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Dorola31 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wieczorem:)

Edzia, Fatalita bety piękne!! Niech już tylko tak pięknie pozostanie do końca :)

A ja zamelduję po wizycie - ostatniej już, że z Maluchem wszystko ok. W przyszłym tygodniu dwa razy mam się stawić na ktg, 27.09 zameldować się w szpitalu o 7:15 a 28.09 będę miała cięcie :) Boję się jak cholera hehe
    No chyba, że ciśnienie po zwiększonej dawce dopegytu mi nie spadnie lub rozchodzące spojenie będzie tak pieruńsko boleć jak teraz czasami to mam się zgłosić wcześniej i będą mnie cięli. Ale mam nadzieję, że wytrzymam te 13 dni :)

Jutro biorę się za pakowanie torby :D

sylvuś, Yoselyn82, Edyśka82, Edzia1993, Koteczka82, Mamaokruszka, Dooti, Monika1357 lubią tę wiadomość

Kochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
    Mateuszek 26tc [*]
    Maleństwo 6/9tc [*]
    Michaś moja miłość <3
  • Stokrotka0312 Ekspertka

Wysłany: 14 września 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorola wspaniale juz tak niedlugo zobaczysz i utulisz swojego okruszka <3

Dorola31 lubi tę wiadomość

2 Aniołki [*] 05.06.2016r. <3 , 17.11.2016r. <3
    MTHFR, Vleiden, IO, ANA2,ANA3
    w4sqs65g9154g658.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2017, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorola31 wrote:
    A ja zamelduję po wizycie - ostatniej już, że z Maluchem wszystko ok. W przyszłym tygodniu dwa razy mam się stawić na ktg, 27.09 zameldować się w szpitalu o 7:15 a 28.09 będę miała cięcie :)
    Jej, ale to muszą być emocje kiedy już tak blisko. Wspaniale, że już niedługo będziesz mogła przytulić swojego maluszka :-)

• padiiiii Znajoma

Wysłany: 14 września 2017, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorola31 wrote:
    A ja zamelduję po wizycie - ostatniej już, że z Maluchem wszystko ok. W przyszłym tygodniu dwa razy mam się stawić na ktg, 27.09 zameldować się w szpitalu o 7:15 a 28.09 będę miała cięcie :)

Super! Bardzo się cieszę i jednocześnie zazdroszczę, że już niedługo będziesz mogła przytulić swoje maleństwo :) Trzymam kciuki!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 23:33

p19u3e3kihf5xtra.png
    Kropeczka 08.03.2017 [*]
    Aniołek 04.09.2017 [*]
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorola a dlaczego masz cesarke z tego co widzę 2 tygodnie przed terminem? Coś mi chyba umknęło :/

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2017, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie temperatura niska, co by potwierdzało, ze nie było jeszcze owu, więc może te testy z allegro nie są takie złe. Tylko te bóle owulacyjne i to obydwa jajniki na zmianę czuję. Ale po poronieniu i dwóch cyklach na hormonach pewnie to może tak wyglądać...? :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2017, 07:36

• Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajlov wiele razy zawiodłam się na objawach tzw. Bólowych bolało z lewej a rosło z prawej natomiast nigdy nie oszukał mnie śluz dlatego w trzech 1 ciazach zaszlam w 1-2 cyklu. W tej teraz zajęło mi to 6 cykli bo nagle zanikl mi śluz płodny i okazało się że coś poprzestawialo się z owulacjami rosnieciem i pękaniem jajeczka. No i tutaj nie obyło się bez monitoringow. Nigdy nie stosowałam testów owu więc nawet niewiem jak się to sprawdza

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Dorola31 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszka86 wrote:
    Dorola a dlaczego masz cesarke z tego co widzę 2 tygodnie przed terminem? Coś mi chyba umknęło :/

KACZUSZKO cesarkę mam ze względu na to pierwsze cięcie w 26 tc - ponoć było wykonane na zbyt nieprzygotowanej jeszcze do tego macicy oraz ze względu na moją szyjkę, która jest bardzo mocno wygięta przez co gin mówił, że poród sn mnie wymęczy ale i tak pewnie skończy się to cięciem. Już przy zabiegu łyżeczkowania poprzedniej ciąży był z moją szyjką problem i jak inne kobiety wracały na salę po 5 minutach ze mną "walczyli" 40 minut...
    A teraz do tego wszystkiego doszło podwyższone ciśnienie, na które póki co mi tabletki nie pomagają.

Kochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
    Mateuszek 26tc [*]
    Maleństwo 6/9tc [*]
    Michaś moja miłość <3
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baljov wrote:
    A ja chciałam przesunąć sobie pierwszy dzień cyklu na pierwszy dzień krwawienia po odstawieniu tabletek i tak sobie zrobiłam, że straciłam notatki z całego poprzedniego cyklu, a ten mam tak podzielony, że mam poprzedni króciutki na 5 dni, a powinien on być doklejony do aktualnego... :-( Więc aktualny zaczyna się od 6-tego dnia tak naprawdę.
    Używał ktoś testów owulacyjnych z allegro? Od kilku dni robię i na razie jedna kreska a drugiej ani cienia...

baljov, ja w tym cyklu pierwszy ra zużywam testów owulacyjnych, ale tych z Rossmanna Facelle. Ładnie pokazują drugą kreskę, coraz mocniejszą.

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • miczelina Przyjaciółka

Wysłany: 15 września 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorola - ale już blisko do Twojego spotkania z Maleństwem <3

Stokrotko - jak tam po wizycie u lekarza?

Edzia i Fatalita - jak się czujecie Dziewczynki? Mam nadzieję, że leżycie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2017, 10:05

Edzia1993, Dorola31 lubią tę wiadomość

luty 2016 :( cb
    luty 2017 :( cb
    sierpień 2017 :( cb
    sierpień 2018 :( cb
    wrzesień 2020 :( cp - usunięty prawy jajowód

Grudzień 2021 zaczynamy IVF
    27.01.2021 Transfer przebadanego zarodka 5.1.1
    7dpt - beta 0.6 ;(

Endometrium polipowate
    Mutacja pai-1 4g heterozygota
    od lutego 2020 - dieta bezglutenowa
  • AnnaZ Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorola, może to wysokie ciśnienie to także nerwy przed porodem?
    Zawsze jak szłam do gina, to miałam wysokie ciśnienie, obniżające się po wyjściu z gabinetu.

Fatalita, uwierz w tę ciążę i leż grzecznie, bo beta pięknie rośnie.

Edzia, brawo piękny przyrost bety. Leż i bądź królową ;) A kto sprzeciwi się królowej, to batonem go.

U mnie znowu nici z ciąży, czuję zbliżającą się małpę, boli mnie straszliwie biust. To straszne teraz są takie pełne, przychodzi @ i flaki. Niesprawiedliwość dziejowa ;)

Edzia1993 lubi tę wiadomość

2013 Córka - największa miłość
    7.04.2017 - 9tc [*] Aniołek
    12.2017 cp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszka86 wrote:
    Bajlov wiele razy zawiodłam się na objawach tzw. Bólowych bolało z lewej a rosło z prawej natomiast nigdy nie oszukał mnie śluz dlatego w trzech 1 ciazach zaszlam w 1-2 cyklu. W tej teraz zajęło mi to 6 cykli bo nagle zanikl mi śluz płodny i okazało się że coś poprzestawialo się z owulacjami rosnieciem i pękaniem jajeczka. No i tutaj nie obyło się bez monitoringow. Nigdy nie stosowałam testów owu więc nawet niewiem jak się to sprawdza
    Ja ostatnio słabo ze śluzem, od kilku dni mam lekkie uczucie, że jest wilgotno w środku ale na zewnątrz nic nie wypływa. Nie to co morze śluzu gdy miałam 20 lat, tak że nie mogłam tego wytrzeć i majtki mokre. Sorry za dosadny opis... No nic, testy robię dalej z ciekawości, może coś pokażą. Ciekawe, kiedy wzrośnie tempka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    admiralka wrote:
    baljov, ja w tym cyklu pierwszy ra zużywam testów owulacyjnych, ale tych z Rossmanna Facelle. Ładnie pokazują drugą kreskę, coraz mocniejszą.
    No właśnie na tych trzech co mi zostały, była druga słabsza, ale nie coraz mocniejsza.
    Szkoda, że na tym cyklu co zaszłam nie prowadziłam żadnych obserwacji, bo miałabym jakieś info co i jak...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaZ wrote:
    U mnie znowu nici z ciąży, czuję zbliżającą się małpę, boli mnie straszliwie biust. To straszne teraz są takie pełne, przychodzi @ i flaki. Niesprawiedliwość dziejowa ;)
    No ja też tak miałam, piersi nabrzmiałe i bolesne, a nagle znów małe i wiadomo że @. Ale pamiętam, że w cyklu w którym zaszłam, ogólnie cycki niewiele się zmieniły przed terminem miesiączki, nie były takie bolesne.

• Fatalita Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorola to już tak niedługo :) <3

AnnaZ staram się wierzyć, inaczej bym jeszcze bardziej wariowała.

Baljov - ja nigdy nie używałam paskow. Ze śluzem to rozumiem, bo ostatnio z nim była bieda. Więc rzeczywiście skupiłam się na temp. Cycki wciaz przypominają flaki, co chwilę je proszę aby z łaski swojej choć trochę urosły i zaczęły boleć :)

I tak...Oczywiście leżę i gniję, ba...niedawno wstałam ;)

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorola - jak cudownie!!! Wiesz kiedy zobaczysz swoją Dzidzi - nic tylko odliczac dni! <3

Miczelina, Aniu - czuje się znakomicie - aż ciężko mi właśnie leżeć, bo za dobrze się czuje ;) Ale mam zamówienia na kartki wiec spokojnie sobie robie :)
    Zgubiłam recepte na lutke, ale na szczescie TESCIOWA :O mi załatwiła, a recepte mam doniesc we wtorek.

Jutro ide tylko na obiadek na wesele i do domu.

Fatalia - u mnie cycuchy minimalnie urosly - co przy moim rozmiarze zbytniego efektu nie robi - bo to takie mandarynki - jednak licze że do końca ciąży będę mogła rzucać nimi zamiast batonem!

baljov lubi tę wiadomość

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
    Mama dwóch Aniołów <3
    [*] Okruszek grudzień 2016 6tc
    [*] Okruszek czerwiec 2017 10tc
  • miczelina Przyjaciółka

Wysłany: 15 września 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak tak narzekacie na te swoje cycuszki to ja Wam chętnie oddam swoje :P ogólnie mam duże, ale były zawsze takie "do ręki", a od tamtego cyklu są tak wielkie, że szok :/ ogólnie to często jak przychodzi godzina 12-13 to zaczyna mi się kręcić w głowie i na wymioty mnie zbiera. Myślę, że mi się bardzo wszystko poprzestawiało przez to poronienie.

Edzia - teściowa Ci załatwiła? O kurczę! Z jednej strony to miło, a z drugiej, aż strach brać ;) Cieszę się, że się dobrze czujesz! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2017, 12:53

luty 2016 :( cb
    luty 2017 :( cb
    sierpień 2017 :( cb
    sierpień 2018 :( cb
    wrzesień 2020 :( cp - usunięty prawy jajowód

Grudzień 2021 zaczynamy IVF
    27.01.2021 Transfer przebadanego zarodka 5.1.1
    7dpt - beta 0.6 ;(

Endometrium polipowate
    Mutacja pai-1 4g heterozygota
    od lutego 2020 - dieta bezglutenowa
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooooo teściowa - leciała specjalnie do apteki :O W sumie - mam w sobie plemnika od SYNUSIA! Pewka dlatego!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2017, 13:03

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chętnie zabiore cycuchy - zawsze chciałam takie murzyńskie.

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miczelina, moje cycuszki są małe i chociaż są spoko i je lubie, to takie jak były gdy byłam w ciąży, to mogłyby być zawsze ;-)
    Edzia, może teściowa przechodzi głęboką przemianę pod Twoim wpływem teraz ;-) A co do murzyńskich cycuchów to mnie się raczej z niewielkimi kojarzyły, o rozmiarach murzyńskich to raczej u panów mity słyszałam ;-)

‹‹ 2461 2462 2463 2464 2465 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ