X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baljov to może jeśli @ nie przyjdzie to powtórz test za 2-3 dni lub idź na betę. Nigdy nie skreslaj cyklu dopóki nie ma @
    zawsze jest szansa. Trzymam kciuki. A z testowaniem mam ten sam problem bo jak coś to leki muszę włączyć.

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:
    Baljov to może jeśli @ nie przyjdzie to powtórz test za 2-3 dni lub idź na betę. Nigdy nie skreslaj cyklu dopóki nie ma @
    zawsze jest szansa. Trzymam kciuki. A z testowaniem mam ten sam problem bo jak coś to leki muszę włączyć.
    Gdyby nie leki, to bym normalnie zaczęła się zastanawiać nad testem za ok. tydzień. A tak to pewnie zrobię jutro test, a jak nie wyjdzie, to jeszcze pewnie w połowie tygodnia.
    Koteczka, oby nam obu się udało już! :-)

Koteczka82, Monika1357 lubią tę wiadomość

• Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby nie leki to ja bym się zaczęła zastanawiać nad testem dopiero ok 34-35 dc jeśli @ by nie było a tak cały czas biję się z myślami kiedy sprawdzić. W poprzednim miesiącu wcześniejsze sprawdzanie dało mi cień nadzieji że się udało jednak test i @ 30dc rozwiały wątpliwości.
    Spojrzałam na twój wykres i widzę że przytulanki były u nas praktycznie w tych samych dniach cyklu. Ciekawe jak to się dalej potoczy. Trzymam kciuki za nas obie i wszystkie pozostałe dziewczyny.&&&&&&

Monika1357, baljov lubią tę wiadomość

IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

Okaz zdrowia

• Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, baljov - trzymam kciuki zs Was! I czekam na dobre wiadomości! :))))

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
    Mama dwóch Aniołów <3
    [*] Okruszek grudzień 2016 6tc
    [*] Okruszek czerwiec 2017 10tc
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynu mam dowód na to że mój brzuch wygląda na 5miesiąc, a nie koniec drugiego.
    Pojechalismy wczoraj z M do Wisły na deptak i usiedliśmy z psami w kawiarni na zewnątrz oczywiście. Za nami siedział drugi piesek który co jakiś czas ujadał. Moja Zara też pare razy zaszczekała gdy widziała że przechodzi jakis pies obok kawiarni. I TERAZ NAJLEPSZE! Grupa starszych osób w tym dwie babcie na czele zaczęły mówić specjalnie na głos - czy te psy muszą co chwile szczekac, nie idzie mieć pięciu minut spokoju!

W takich sytuacjach wybucham śmiechem, zawsze śmieszą mnie tacy biedni ludzie. Zaczelo sie coś w stylu że - "patrz jeszcze sie śmieje" co doprowadziło mnie do jeszcze wiejszej śmiechawy :D Opowiedzialam to M gdy przyszedl z zamówieniem i PIERWSZY RAZ poczułam radość kiedy mój pies zaczynał ujadać, normalnie bym go uspokoiła, ale wczoraj dałam mu luzy! :D nadmienię że wcale nie szczekaly non stop tylko raz na jakies 10min przez chwile, ale starsza Pani z druga nie umiały tego znieść. Niestety nie poddaly się (swoja droga nie rozumiem dlaczego nie weszly do środka, po to ogrodek zeby ludzi z psami mogli sobie usiąść).
    Starsza Pani zaczęła specjalnie na głos znów mówić - tutaj powinien byc zakaz prowadzania psów, jak Ci sie dziesięć psów nagle rozszczeka to... itd. itd.
    No! Ale skąd tu mój wpis ze mam dowod na moj brzuch ciążowy?! Otóż Zara ponownie szczekla, a ja na glos powiedzialam - Zarunia nie szczekaj bo starsza Pani dostanie zawału przez Ciebie i co my zrobimy?
    Właściciele psów zaczeli rechotać, natomiast Panie zaczęły coś szeptać i doslyszalam tylko - nieee, nie idź bo ona jest w ciąży hahahahahahahha xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2017, 07:23

baljov, Jacqueline lubią tę wiadomość

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Edzia, starsze panie lepiej wykrywają ciążę niż test ciążowy ;-)
    A swoją drogą, fajnie, że już widać :-)
    Ja dobrych wieści niestety nie mam. Test negatywny pomimo, że tempka jeszcze wzrosła. No cóż...
    Koteczka, może chociaż Ty... :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2017, 08:18

• Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baljov - szkoda, ale nie trac nadziei skoro @ jeszcze nie ma, a czekamy na reszte ddziewczyn! :)

baljov lubi tę wiadomość

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baljov - buuuuuu :( ale może jeszcze...? ;)

Kata - i jak ? :)

Koteczka - znając mnie, właśnie ze względu na leki, testowe szaleństwo zaczęłoby się u mnie dość wcześnie pewnie ;) Jak się dziś czujesz? :)

Edzia- no no, niezła historia :D Ale właśnie, po to są ogródki w restauracjach żeby można było ze zwierzakiem tam usiąść. Dobrze im tak :D

baljov lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Witch15 Ekspertka

Wysłany: 2 października 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baljov a termin @ jest? Czy robisz kilka dni przed. Tak jak Edzia mówi nie ma @ jest nadzieja. W sumie to nigdy nie testowałam przed dniem @ wolałam jak w filmie o spóźnia mi się co teraz co teraz . I albo było wielkie Nico albo II.
    My w ten weekend zostaliśmy obstrzeleni pytaniami od mamy mojego M. po czym ją zaspokoiliśmy i powiedzieliśmy że w maju bocian ląduje. Radość była . Teraz zostają mi moi rodzice ale oni t jak zobaczą mnie to już będą wiedzieć.
    Edzia dziś musiałam założyć spodnie ciążowe bo wczoraj żadne w biodrach nie chcą się zapiąć :/

baljov lubi tę wiadomość

Matka wiecznie walcząca
    Mama Olka przyszłego paleontologa i pogromcy cliperów

ibm2upjyyg5fo9yf.png
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baljov jeszcze nic straconego do póki nie ma @ jest szansa!

Ja nadal biję się z myślami kiedy zrobić test :-P a czuję się hmm.... sama nie wiem. Cały czas kluje mnie jajnik po lewej stronie. Piersi trochę bolą i mimo, że są miękkie to stoją na baczność. Brzuch też mam trochę wzdęty. I apetyt mam większy niż zwykle.Sama nie wiem.
    Licząc że ovu była w sobotę to dzisiaj jest 9dpo czyli jak dla mnie jeszcze za wcześnie na testowanie. Myślałam o czwartku czyli 12dpo ale to i tak może być za wcześnie.

Kata i jak u Ciebie?

baljov lubi tę wiadomość

IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

Okaz zdrowia

• Ulli88 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekam w tym szpitalu na konsultacje z enokrynologiem i na wypis. powtórzyła mi wyniki tarczycowe i jak nic mam nadczynność i to taka porządna. nie wiem czy jeszcze dziś będę miała usg tarczycy przed wypisem czy już tylko zalecenie dadzą. siedzę i czekam od 8 kiedy w końcu ten lekarz przyjdzie

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Gos77 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawału dostanę chyba czekając na wyniki badań!
    Poronienie to jednak straszne doświadczenie, jeśli zaczynam myśleć, że wolałabym, żeby z tych badań coś wyszło... Bo jak wszystkie będą ok, to znowu nie będę wiedziała jak zapobiec ewentualnej kolejnej stracie.... tego lęku sie chyba człowiek nie pozbędzie :(

Przeciwciała przeciwkardiolipinie, antykoagulant toczniowy i biało C w normie. Jedynie boałko S nieco obniżone. Czekam nadal (najdłużej) na protrombinę, V leiden i mutacje MTHFR.....

Dziewczyny, które testują - trzymam za Was kciuki!

My startujemy od jutra, owulacja jakoś w niedzielę będzie, mam nadzieję! :)

7470csqv9ktdjl2c.png
    Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD <3
    Aniołek [*] 08.2017
    11.2017 - biochemiczna :(
    41 lat....
    MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
    Obie ciąże po IUI
    Kariotypy OK, nasienie super
    Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane
  • Daga11 Przyjaciółka

Wysłany: 2 października 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Trzymam kciuki za wszytskie testujące :) Edzia my kiedys mielismy kundelka, ktory niestety już nie żyje, ale tez bralam go ze soba wszedzie :) i rowniez czesto reagowal na inne psiaki szczekaniem, co chwile sluchalam jaki to pies niewychowany, bo szczeka! No nieprawdopodobne, jak pies moze szczekac ;)

A my wczoraj byliśmy na spotkaniu rodzinnym u dziadka. Był tez moj kuzyn ze swoją 9miesieczna coreczką. Ciezko mi bylo bardzo... szczegolnie jak widzialam jak moja corka bawi się z małą, jaka byla zafascynowana takim malym dzieckiem. Wrocilismy do domu i wylam jak glupia. Nie tak to wszystko mialo byc... kilka ostatnich dni bylo w miare ok, a od wczoraj znowu masakra.

Córka 7 lat

23.09.2017 Aniołek (*) 9tc
  • Gos77 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga trzymaj się, to naprawdę przejdzie! Potrzeba trochę czasu niestety.....

A może weźcie sobie psiaka? Córka na pewno go pokocha :)

7470csqv9ktdjl2c.png
    Aniołek [*] 08.2017
    41 lat....
    Obie ciąże po IUI
  • Daga11 Przyjaciółka

Wysłany: 2 października 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gos77 wiem, nie chce sie nad soba juz uzalac, potrzeba czasu...

Niestety psiak u nas odpada, ja za 2 tyg wracam do pracy, pracujemy na zmiany, piesek by sie u nas meczyl bo wiekszosc czasu byłby sam w domu.

Córka 7 lat

23.09.2017 Aniołek (*) 9tc
  • Gos77 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga11 wrote:

Niestety psiak u nas odpada, ja za 2 tyg wracam do pracy, pracujemy na zmiany, piesek by sie u nas meczyl bo wiekszosc czasu byłby sam w domu.

rozumiem :) nasza też siedzi dużo w domu sama, bo pracujemy, ale na pewno lepiej jej niż w schronisku :) mamy taka adoptowaną sunię, którą ktoś wyrzucił ze szczeniakami do rowu.... :(

7470csqv9ktdjl2c.png
    Aniołek [*] 08.2017
    41 lat....
    Obie ciąże po IUI
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witch15 wrote:
    Baljov a termin @ jest? Czy robisz kilka dni przed. Tak jak Edzia mówi nie ma @ jest nadzieja. W sumie to nigdy nie testowałam przed dniem @ wolałam jak w filmie o spóźnia mi się co teraz co teraz . I albo było wielkie Nico albo II.
    Gdyby nie leki, to myślę, że test zrobiłabym dopiero w sobotę, gdyby wg moich przewidywań @ nie przyszła we czwartek albo w piątek. Ale dokładnie nie wiem od kiedy liczyć wyższe temperatury przez chorobę. Normalnie to bym zrobiła testa po 20 dniach wyższych temperatur chyba dopiero. Mnie takie wczesne testowanie wykańcza strasznie, mam huśtawkę nastrojów, robię sobie nadzieję, a za chwilę czuję się rozczarowana. Chyba wolę się łudzić do końca, niż czekać na @ wiedzac, że na pewno przyjdzie. Z resztą czego się ja spodziewam głupia, poprzednia ciąża po 3 latach starań, a teraz w pierwszym cyklu? O ja naiwna... :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli88 wrote:
    czekam w tym szpitalu na konsultacje z enokrynologiem i na wypis. powtórzyła mi wyniki tarczycowe i jak nic mam nadczynność i to taka porządna. nie wiem czy jeszcze dziś będę miała usg tarczycy przed wypisem czy już tylko zalecenie dadzą. siedzę i czekam od 8 kiedy w końcu ten lekarz przyjdzie
    Ulli, daj znać jak po wizycie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gos77 wrote:
    Zawału dostanę chyba czekając na wyniki badań!
    Poronienie to jednak straszne doświadczenie, jeśli zaczynam myśleć, że wolałabym, żeby z tych badań coś wyszło... Bo jak wszystkie będą ok, to znowu nie będę wiedziała jak zapobiec ewentualnej kolejnej stracie.... tego lęku sie chyba człowiek nie pozbędzie :(
    Wiem, co czujesz. Ja teraz czekam na wyniki kariotypów i strasznie się boję. Jeśli coś wyjdzie nie tak, to co wtedy? Co to oznacza i co można z tym zrobić? Zastanawiam się czy potrzebnie robimy te kariotypy, bo jak nie wyjdą prawidłowe, to mój (jaki jest skrót na nieślubnego? ;-)) pewnie już nie będzie chciał się starać, a ja chyba też już będę miała dość.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2017, 11:19

• Ulli88 Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już po konsultacji za tydzień mam powtórzyć ft4 i tsh. lekarka chce przeczekać jeszcze troszkę bez leków bo w 1 trymestrze można zle wpłynąć na dziecko. dzisiaj 9t2d więc może uda się przetrzymać jeszcze 2-3 tygodnie

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
‹‹ 2494 2495 2496 2497 2498 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ