Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Koteczko - no doopa trochę, ale może jeszcze...
czekamy
Ulli - kciukasy za wizytę12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualnyHej hej kochane :-* :-* :-* :-*.
U u u wieki mnie tu nie było , tak w skrócie 23 Września byliśmy na ślubie i weselu mojej siostry , Ania nie płakała dużo spała pobawić się nie pobawiłam bo cały czas z dziećmi siedziałam i niestety nikt mi nie pomógł , i nie było żadnej niby opiekunki dla Ani co do " noclegu u mojego taty " sam tata nic takiego nie proponował i o niczym takim nie wiedział , ale ogólnie bardzo dobrze się bawiliśmy moja siostra wyglądała przepięknie , i obaliła sterotyp długiej sukni , poszła do ślubu w krótkiej sukience , do kolan przeważnie Panny Młode idą do ślubu w długich sukniach , pogoda była przecudna moja siostra nie miała bolerka , Ania już prawie samodzielnie siedzi co i rusz się w leżaczku - bujaczku podpiera i po chwili siedzi przekręca się cały czas z boku na bok i raczkuje no to powoli się zaczyna za. Nim się nie obejrze bedzie chodzić . A tak to u mnie wszystko dobrze zdrowi jesteśmy dzieci też i tak żyjemy sobie powolutku .
A tu zdjęcie moich 3 dziewczynek ,po lewej stronie Marysia po środku wiadomo Ania , a po prawej Gabrysia :-* :-* :-* :-* :-* .
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6a96016be120.jpgbaljov, sylvuś, Edyśka82, Monika1357, Genshirin lubią tę wiadomość
-
a ja dziś byłam na monitoringu
endometrium jednorodne, co super biorąc pod uwagę, że zabieg miałam 14 sierpnia
rosną 2 ładne pęcherzyki - dziś 8 dzień cyklu i mają 13 i 14mm.
Ale już wiem, że poza mutacją MTHFR, która powoduje, że mam brać i już biorę folian zamiast kwasu foliowego, to przez obniżone białko S na pewno czekają mnie zastrzyki z Clexane....
No, ale czego się nie zrobi? Oby tylko szybko ujrzeć 2 kreski!!!Millaa, Koteczka82 lubią tę wiadomość
Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
Obie ciąże po IUI
Kariotypy OK, nasienie super
Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane -
Fatalita umawiałas sie już na usg prenatralne ? Bo mamy ciąże o podobnym terminie i teraz się martwię że kurde może za poźno umówiłam bo dopiero na 8.11 i to prywatnie. Do tego mam skierowanie z uwagi na wiek na nfz ale nie mam pojęcia gdzie mogę je zrobić .
-
Millaa - to straszne, co cie spotkało, nawet mając świadomość, że córeczka była chora. Ja przeżyłam wczesne straty, dwa razy od razu zabieg po obumarciu, potem wcześniutka ciąża(biochemiczna), przy ostatniej obumarłej chciałam bez zabiegu. Poroniłam sama, ale i tak doczyszczali, jednak widok tego maleńkiego człowieczka... Czy czas mam to przed oczami jak pomyśle o ostatnim poronieniu. Nie wyobrażam sobie straty dzieciątka które już czułyśmy, wiązałyśmy z nim plany...
Jesteś silną kobietąI oczywiście będziemy się starać pomóc jak umiemy
Goś - zrobi się dużo dla tego małego szczęścia, oj dużoa zastrzyki nie takie straszne, najgorzej zacząć, potem jakoś leci jak sie wprawi
Millaa lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
-
Jacqueline wrote:
Goś - zrobi się dużo dla tego małego szczęścia, oj dużoa zastrzyki nie takie straszne, najgorzej zacząć, potem jakoś leci jak sie wprawi
Na szczęście nie mam problemu z tym, żeby sobie wkłuć igłę w brzuchmartwi mnie tylko, że to tyle miesięcy, dzień w dzień. Widziałam te zdjęcia posinaczonych brzuchów
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
Obie ciąże po IUI
Witch15 wrote:Fatalita umawiałas sie już na usg prenatralne ? Bo mamy ciąże o podobnym terminie i teraz się martwię że kurde może za poźno umówiłam bo dopiero na 8.11 i to prywatnie. Do tego mam skierowanie z uwagi na wiek na nfz ale nie mam pojęcia gdzie mogę je zrobić .
Witch, ja znalazłam fajne miejsce na nfz, tylko potrzebuje skierowanie od mojego gina. 16 Mam wizytę. Jedno wskazanie mam z powodu wcześniejszego udokumentowanego poronienia. Man nadzieję, że dostanę to skierowanie, po inaczej 290 zl będę musiała zapłacić. A zapisać się chciałam jakoś na 4-5-6 listopada, bo dzidzia jeszcze nie będzie aż tak się ruszać,a będzie można ładnie już sprawdzić serducho.
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Goś - na początku owszem, miałam troche problem z siniakami, jednak im bliżej końca I trymestru tym rzadziej były, od drugiego sporadycznie jakiś siniak taki zauważalny raz na pare tygodni jest12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g
-
Hej,
Jestem nowa na tej stronie, ale chyba jak w tym wątku wiadomo co się wydarzyło.
Miałam robiony już szeroki pakiet badań immunologicznych i wiadomo co, ale zaproponowane leczenie jest bardzo drogie.
Czy wiecie może jacy lekarze w Warszawie o okolicach prowadzą ciążę i starania na sterydy+acard+clexane? Możecie kogoś polecić?
Bo tak ciężko jest znaleźć sensownego lekarza
Proszę pomóżcie.09/09/21 - urodziny długo oczekiwanego synka -
doktor Jerzak na pewno. Ale do niej jeszcze jakiegoś gina do badań i usg przydałoby się mieć. jeśli masz papiery od specjalistów to chyba każdy tak na prawdę powinien włączyć te leki. ja mam acardy i heparyne zalecenia na piśmie przez genetyka i nikt nie podwazal tegoNadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
Ulli, ja również trzymam kciuki. Też szłam wczoraj ze złym nastawieniem, zestresowana i roztrzęsiona. Na szczęście wszystko poszło dobrze. Dzidzia rośnie, ma ok 6 mm i jest młodsza o 4 dni niż wychodzi z wyliczenia od ostatniej miesiączki. Serduszko bije!!! Nawet słyszałam przez 2 sekundy
baljov, Jacqueline, Fatalita, sylvuś, Edyśka82, Edzia1993, Koteczka82, Witch15, jatoszka, Monika1357 lubią tę wiadomość
Aniolek [*] czerwiec 2017
Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.
Aniolek [*] sierpień 2024 -
nick nieaktualnyOjej! Ale dużo nowych dziewczyn przybyło w tak krótkim czasie
Przykro mi, że trafiłyście tutaj i bardzo Wam współczuję z powodu Waszych strat. Na pewno jest to najlepsze miejsce, gdzie mogłyście trafić po takich wydarzeniach. Dostaniecie tu dużo wsparcia i pomocy. Wiem, że trudno Wam w to teraz uwierzyć ale z czasem będzie coraz lepiej i życzę Wam z całego serca, żeby spełniły się Wasze marzenia o zdrowym Dzidziusiu
Ja, tak jak się spodziewałam, dostałam dziś @. Nawet nie musiałam testu robić, bo wczoraj już troszkę plamiłam. Może to i dobrze, bo to tak na prawdę to mój pierwszy normalny okres od siedmiu miesięcy, nie licząc skąpych, brunatnych bardziej plamień z odstawienia hormonów.
Trochę mi zapał opadł i boję się, że znów nam zejdzie trzy lata na starania i że prędzej dostanę klimakterium niż zajdę w ciążę
Zapisałam się prywatnie na wizytę do doktora, który przyjmuje w poradni immunologii i nadkrzepliwości krwi, którego ktoś mi polecił. Zastanawiam się tylko czy to na pewno ten specjalista, bo on jest immunologiem. Immunolog zajmuje się nadkrzepliwością krwi?
Koteczka, może to jednak zbyt wczesny test...
Ulli - trzymam kciuki za wizytę, daj znaćWiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2017, 14:37
Millaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyD_basiula wrote:Ulli, ja również trzymam kciuki. Też szłam wczoraj ze złym nastawieniem, zestresowana i roztrzęsiona. Na szczęście wszystko poszło dobrze. Dzidzia rośnie, ma ok 6 mm i jest młodsza o 4 dni niż wychodzi z wyliczenia od ostatniej miesiączki. Serduszko bije!!! Nawet słyszałam przez 2 sekundy
Niech już tak zostanie do końca
D_basiula lubi tę wiadomość
-
baljov wrote:Zapisałam się prywatnie na wizytę do doktora, który przyjmuje w poradni immunologii i nadkrzepliwości krwi, którego ktoś mi polecił. Zastanawiam się tylko czy to na pewno ten specjalista, bo on jest immunologiem. Immunolog zajmuje się nadkrzepliwością krwi?
bardziej hematolog chyba.... ale ja wszystkie sprawy na razie ogarniam w klinice niepłodności u ginekologa-endokrynologabaljov lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
Obie ciąże po IUI
Hej kochane, ja właśnie wróciłam od hematologa. Przy moich ANA mam zalecone sterydy ale dopiero jak zrobię białko S i białko C aby wykluczyć trombofilię. Jak je zrobię to hematolog przepisze mi sterydy, mam je brać ok. 3 m-ce, dopiero po tym czasie wrócić do starań.
Acard mam brać cały czas.
Kolejne 3 m-ce w plecy...płakać mi się chce
Witam nowe dziewczyny, to miejsce jest najlepszym miejscem by otrzeć łzy, daje siłę, wsparcie i nadzieję.
Koteczko, póki @ nie ma, to wszystko jest możliwe
Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37