X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 01:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka-koloru wrote:
    Witam czy mogę dołączyć też zaczynamy starania ?

witam gorąco,dołącz kochana bo wiele tu cięzarówek,niedługo kolejna partia bedzie zarażona wiruskami wiec i ty pewnie sie załapiesz.Na jakim etapie jestes?

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 01:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa wrote:
    Z tego co się orientuję to badania robi się chyba tylko do 6 tygodni od poronienia, nie później albo w ciąży, będę robiła je na początku marca.

tez zastanawiam sie nad tym badaniem,minęło trzy tygodnie od por.,tak robi sie je do 6 tygodnia,im wczesniej tym lepiej

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 01:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Hej Dziewczyny my też zaczeliśmy już starania o kolejną ciążę. Na razie mój wykres jest totalnie pokręcony. Jeszcze 10 dni temu moja beta wynosiła 1200, możliwe, że nadal się nie wyzerowała i stąd te dziwne wahania tempki.

nie czekasz do pierwszego cyklu po?

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 01:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma wrote:
    jadę na lekach, gripex i pyralgina żeby mi gorączkę zbijało i głowa nie bolała, ogólnie ok rano jak wstałam było najgorzej bo od bólu głowy aż wymiotowac mi sie chciało

najgorsze ze jutro mam egzamin a ja zamiast sie porzadnie pouczyc to ja spałam poł dnia :D

trzymamy kciuki,zdasz na pewno :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 01:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Moje drogi, mam dobre wiesci :) Bąbel ma 4,1mm, jego mieszkanko 2,6cm. Wymiary są zgodne z 6t1d (a dziś jest 6t0d), więc idealnie. Serduszko pika. Doktorek nie znalazł żadnego niepokojącego źródła plamienia, ktore jednorazowo mnie dzis nawiedzilo. Mam się przestać denerwować bo to nam teraz najbardziej szkodzi i żyć spokojnie i oszczędnie. Cieszę się ogromnie i to jest inna radość niż za pierwszym razem. Wtedy natuealnie też się cieszylam, ale to że jest dobrze było dla mnie takie normalne i oczywiste. Teraz każda dobra wiadomość to jak najpiekniejszy prezent, na który czekałam całe życie. Myślę, że kto jak kto, ale wy wiecie o co mi chodzi :)

wspaniałe wiesci,zycze wiec spokoju...pamietaj,zero stresu

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 01:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziulka21 wrote:
    Blondyna - to samo pomyślałam i już o tym nie myślę. @ się rozkręciła teraz i zaczynam nowy cykl :) :)

tak,najlepiej juz nie cofac sie do tego co było,wazne to co przed nami,kolejny cykl kolejna szansa....kupiłas los na loterie,czas odebrac niebawem nagrode

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 01:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha ha,cała strona moja,tak to jest kiedy nie miało sie czasu wejsc na wątek,cięzko było nadrobic...ostatnio zagłębiam sie w ksiązkach,trudno mnie oderwac,tak zabijam czas do pierwszej @,oby juz niedługo,leki juz przygotowane.Mam nadzieje ze dołącze do was za kilka dni :-)

Nanatasza lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr.. Znów pozytywne wieści ;) musi się udać i wierzę, że tym razem tak będzie. Spokój teraz dla Ciebie to podstawa.. Trzymam kciuki :-*

Za wszystkie trzymam mocno kciuki i oczywiście też podbiore parę wiruskow ;)

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • palma Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam w słoneczny lecz chorowity dzień, u mnie niestety nadal ból mięśni i głowy, ogólnie nie czuje żebym miała gorączkę nie jest mi zimno ani nic.
    plamień jak do tej pory nie ma, czyżby w magiczny sposób zanikły :D

życzę miłego dnia <3

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palemko, a planujesz test?
    nie chcęna kręcać, ale jak zaszłam w ciążę, to też lezałam z bólami i temperaturą i gripexem.. dopiero po paru dniach test zrobiłam i się okazało, skąd takie objawy :)

u mnie dzień pochmurny z przymrozkiem
    miłego dnia!!!

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • palma Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:
    palemko, a planujesz test?
    nie chcęna kręcać, ale jak zaszłam w ciążę, to też lezałam z bólami i temperaturą i gripexem.. dopiero po paru dniach test zrobiłam i się okazało, skąd takie objawy :)

u mnie dzień pochmurny z przymrozkiem
    miłego dnia!!!
    właśnie kiedyś też słyszałam że czasem pierwszym onjawem ciąży jest przeziębienie ale u mnie cos mi głowie podpowiada żebym nie robiła i się nie rozczarowała na darmo :) chyba że po weekendzie nadal @ nie będzie :) to wtedy może się skuszę :p

Nanatasza lubi tę wiadomość

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok zmieniam zdanie plamienia są :D ale tylko przy badaniu szyjki :)

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • gama Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny aleście naskrobały:) od wczoraj po południu noe zaglądalam - a tu już trzy strony.... uff przeczytałam, ale juz nie zdołam odpowiedzieć kazdej z osobna

reasumując cieżarówki nasze kochane - ciesze sie każdym Waszym szczęsciem!!!!!

a oczekującym na @ życzę spełnienia życzeń:)

M@linka, Jagna 75 lubią tę wiadomość

08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
    jox6h3714iyy07ei.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue wrote:
    Kkkaaarrr super :)))

A kiedy dostalas zielone swiatlo od lekarza?
    Doktorek numer jeden powiedział mi w grudniu, że umawiamy się na przygotowanie do IUI w lutym, to miało być po 3 @ (pierwsza ciąża była właśnie po IUI, stąd ten pomysł). Powiedział jednak, że 'w Państwa przypadku nie widzę przeciwskazań aby starać się do tego czasu równolegle naturalnie'. Doktorek numer dwa po pierwszej @ dał zielone światło.
    Gdy byłam teraz u mojego doktorka numer jeden to pytam, czy to że tak szybko nam się udało i to naturalnie, po bądź co bądź utracie wysokiej ciąży, nie będzie powodowało jakichś dodatkowych komplikacji, to powiedział, że on jest zdania, że 3msc wystarczają dla fizycznej regeneracji organizmu, a jak policzymy te 3 msc to już inna sprawa i przyjmijmy, że u pani minęły :) mówił też że jest zwolennikiem szybkiego ponownego zachodzenia w ciążę, bo podobno psychicznie kobiety znoszą to wtedy dużo lepiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 09:45

Coconue lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • pati85 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KKKaaarrr i Jacq bardzo się cieszę, że z maluszkami wszystko dobrze :)

Łapię wiruski garściami :)

Życzę wszystkim Wam dziewczyny miłego dnia :)

Jacqueline lubi tę wiadomość

4c3tpc0zeu5it3zr.png

• M@linka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    nie czekasz do pierwszego cyklu po?

Nie czekam - idę na całość. Co ma być, to będzie. Mój ginekolog też powiedział, że nie ma na co czekać. Różne są zdania i opinie. Lecz ja czuję, że już nie mam nic do stracenia :)

Dziś robiłam badania - glukoza insulina (krzywa), testosetron wolny, androstendion, dheas, tsh i ft 4.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 10:33

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Witamy się w 5 miesiącu <3

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2740c09e8ef8.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0a97a9a8d5e7.jpg

M@linka, Jacqueline, inessa, bobo_frut, blondyna5555, kkkaaarrr, gama, Magdzia88, Kadabra, osa, Bomblica, Coconue lubią tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Martynka!!! oby tak dalej!

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma wrote:
    właśnie kiedyś też słyszałam że czasem pierwszym onjawem ciąży jest przeziębienie ale u mnie cos mi głowie podpowiada żebym nie robiła i się nie rozczarowała na darmo :) chyba że po weekendzie nadal @ nie będzie :) to wtedy może się skuszę :p

mnie moze przeziębienie nie męczyło ale za to raz mi zimno było a zaraz gorąco,tak przez trzy dni mnie trzymało,w pracy ubierałam sie i rozbierałam dziwne wtedy to jakos było...moze warto sprawdzic

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Nie czekam - idę na całość. Co ma być, to będzie. Mój ginekolog też powiedział, że nie ma na co czekać. Różne są zdania i opinie. Lecz ja czuję, że już nie mam nic do stracenia :)

Dziś robiłam badania - glukoza insulina (krzywa), testosetron wolny, androstendion, dheas, tsh i ft 4.

ja nie zdecydowałam sie od razu bo długo plamiłam,dlatego czekam na @ i wtedy startujemy,zycze owocnych staran kochana :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 249 250 251 252 253 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ