Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Przy obu poronieniach byłam na zwolnieniu. Po pierwszym wróciłam do pracy na miesiąc i znowu wyladowałam na zwolnieniu (przeziębienie i zagrożona ciąża) Przy drugiej ciąży zakończonej poronieniem byłam na zwolnieniu łącznie 10 tyg. Potem wróciłam do pracy na 5 miesięcy. A teraz jestem na zwolnieniu od końca sierpnia ale z powodu problemów z kręgosłupem. Miałam nadzieję że naprawie kręgosłup a w międzyczasie zajdę w ciążę i zmienię tylko rodzaj zwolnienia, ale nie wyszło.
Ja wiem że od samego początku ciąży idę na l4 tylko muszę w niej być.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2017, 08:13
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Koteczko jeszcze jest nas dwoje. Dziś ktg i pewnie badanie.
Wczoraj też dowiedziałam się że znaleźli mojego teścia martwegonie był wzorowy mężem i ojcem przez ostatnie kilka lat ale wczoraj mąż pojechał tam na miejsce, teść nie mieszkał z jego mama tylko na kwaterach i ogarnial na miejscu a młody w brzuchu z tych nerwów kotłowal się pół nocy. Dziś jedziemy popołudniu poinformować resztę rodziny w sensie teściowa i braci męża żeby się zajęli pogrzebem itp bo my ze względu na narodziny nie damy rady. Wolałabym być z mężem jednak a nie w szpitalu
Jak to mówią życie za życie
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Kaczuszka86 wrote:Koteczko jeszcze jest nas dwoje. Dziś ktg i pewnie badanie.
Wczoraj też dowiedziałam się że znaleźli mojego teścia martwegonie był wzorowy mężem i ojcem przez ostatnie kilka lat ale wczoraj mąż pojechał tam na miejsce, teść nie mieszkał z jego mama tylko na kwaterach i ogarnial na miejscu a młody w brzuchu z tych nerwów kotłowal się pół nocy. Dziś jedziemy popołudniu poinformować resztę rodziny w sensie teściowa i braci męża żeby się zajęli pogrzebem itp bo my ze względu na narodziny nie damy rady. Wolałabym być z mężem jednak a nie w szpitalu
O ranyWspółczuję. Mnie to takie historie "rozwalają" strasznie, nawet jak nie było zbyt dużej więzi... trzymaj się dzielnie, żeby nie stresować Młodego!
Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
Obie ciąże po IUI
Kariotypy OK, nasienie super
Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane -
A co do L4, to ja oczywiście też już miałam wszystko zaplanowane. Wiedziała tylko moja koleżanka, z która pracuję, nie opowiadałam w firmie o ciąży na szczęście. Ale ją już przygotowywałam, bo po urlopie na początku września miałam już właśnie na zwolnienie pójść.
Wiem, że teraz będę się jeszcze bardziej ciążą stresować a pracy swojej nienawidzę i nie chcę tu przychodzić, żeby się nie denerwować, więc tym razem na pewno idę na L4 od razu, jak się dowiem, że się udało....
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
Obie ciąże po IUI
Cinkusia wrote:Kochane moje, ja rowniez poronilam dwa razy w 8 i 5 tc. Zaczynamy starania o jakich badaniach warto pamietac ?
Cinkusia, strasznie mi przykroMam nadzieję, że ta grupa da Ci dużo wspracia. Mi daje
co do badań, to pewnie każda z nas mogłaby napisać ich długą listę.... Moim zdaniem to zależy od wielu czynników i najlepiej zapytać o to swojego lekarza.
Pozdrawiam ciepło!!Cinkusia lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
Obie ciąże po IUI
Kaczuszka86 wrote:Koteczko jeszcze jest nas dwoje. Dziś ktg i pewnie badanie.
Kochana trzymaj się dzielnie!!! Współczuję bardzo. Może młody jeszcze chwilę poczeka z wychodzeniem aż sytuacja się uspokoi. Myślami z Tobą.Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
Cinkusia współczuję strat. Doskonale wiem co czujesz. Co do badań to najlepiej ustal z lekarzem jeśli masz do niego zaufanie. Ja zrobiłam kariotypy, mustacje genu protrombiny, v-leiden, homocysteine, tsh, tf3 tf4, morfologie ( po 2 poronieniu miałam anemie). Więcej nie chciałam. Z lekarzem jestem umówiona że jeśli nie zajdę do końca roku to będziemy robić dodatkowe badania.
Gos77 lubi tę wiadomość
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
AnnaZ niektórym dziewczynom wychodzą bladziochy już na 9-10 dni po ovu. Po terminie @ to już jest wiarygodny
Trzymam kciuki żeby Ci się udało!!Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
U mnie test ledwo cień cienia wyszedł dopiero 12dpo a dokładnie +/- wiem kiedy owu bo miałam stymulacje i monit.
Trzymam kciuki
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Bylam dzisiaj w szpitalu bo rajo dostalam taki skurcz na dole brzucha ze myslalam ze sie obsram. Zrobili usg z Dzidziusiem wszystko ok, ale musialam sie uspokoic. Lekarz skomentował - wie pani nie ma co sie przyzwyczajać... i wysmial moj pas świętego dominika.
Brrrrrrrrrr wypisalam sie ba wlasne rzadanie.
KARIOTYPY OK
ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
Mama dwóch Aniołów
[*] Okruszek grudzień 2016 6tc
[*] Okruszek czerwiec 2017 10tc -
Hej Dziewczyny, dołączam do Was.
Przeszłam przez obumarcie płodu, następnie łyżeczkowanie w 8tyg i 5 dniu, na dodatek tydzień przed ślubem..
Wczoraj dowiedziałam się, że mam mutacje MTHFR i PAI, w środę idę do lekarza, mam nadzieję zacząć się starać na nowo od grudnia...
23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)
Dodatnie ANA
MTHFR 1298A (homozygota)
PAI-1 4G/5G
Fatalne cytokiny -
Edzia współczuję lekarza chama. Dobrze że z dzidzia wszystko ok. Trzymam się kochana, życzę dużo spokoju!
Panna_Justyna witaj. Współczuję przeżyć. Dobrze że zrobiłaś badania bo znasz wroga. Odpowiednie leki i będzie ok.
Dziewczyny nie wierzę mój mąż chyba rzeczywiście trochę zmienił podejście. Pojechał z kolegą kupić auto bo nasze się psuje i wrócił z.... kombi!!! Pytam się dlaczego kombi skoro nie lubi dużych samochodów a on mi mówi:" jak planujemy powiększyć rodzinę to musi być takie auto, żeby się wózek do bagażnika zmieścił. Poprzednie dwa razy nie zdążyłem zmienić auta to teraz od tego zacząłem bo i tak trzeba było zmienić".
Kocham Go :-*baljov, Dorola31, vigry, Jacqueline, Natikka123, AnnaZ, Fatalita, sylvuś, Witch15, blue00, Edzia1993 lubią tę wiadomość
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
Panna Justyna bardzo współczuję. Wiesz teraz co jest za to odpowiedzialne więc leki powinny pomoc.
Koteczka super, że podejscie męża się tak zmienilo, teraz masz ogromne wsparcie w nim i zobaczysz że szybko się uda.
Dziewczyny powiedzcie czy po poronieniu mialyscie jakieś objawy nadchodzącej @? We wtorek będzie 4 tygodnie od straty, a ja od kilku dni czuje klucie jajników,ciagniecie piersi tak od pach i ból kości ogonowej. Nie wiem czy to zwiastuje ze się @ zbliża. Przy ciąży tak miałam.Koteczka82 lubi tę wiadomość
Aniołek 17.10.2017- 8t5d