Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Admiralka, a macie jakąś poradnię z szybkimi terminami czy prywatnie będziecie robić?25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
AnnaZ tak teraz myślę, że nie wiem czy dobrze wyraziłam swoje myśli, więc jeszcze kilka słów wyjaśnienia - absolutnie nie uważam, że kariotyp jest badaniem pierwszego rzutu. Moim zdaniem należy najpierw wykonać te podstawowe badania czyli hormony, mthfr, trombofilię,... to są najczęstsze przyczyny i jeśli się nie diagnozowałaś to zaczęłabym od tego. Roxy tak mocno namawiam na kariotypy dlatego, że napisała że zrobiła już dużo badań i wyszła tylko mthfr. Z tego co rozumiem Ona zaczyna wchodzić już głęboko w immunologię i jeśli coś tutaj wyjdzie nie do końca ok to zaczną się dalsze kosztowne badania, sczepienia, leczenie. Oprócz tego, że pochłania to tysiące to jest mocno kontrowersyjne i zdania są podzielone co do takiego leczenia. Owszem, znam dziewczyny którym właśnie to pomogło, u których właśnie tu była przyczyna ale znam też takie, które straciły kupę kasy i poddawały się kontrowersyjnemu leczeniu podczas gdy winny był kariotyp. Chodzi mi po prostu o to, że jeśli już podejmujemy się takiej terapii i wydajemy taki pieniądze to warto wykluczyć genetykę, tym bardziej, że kariotyp można zrobić na nfz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2017, 21:56
Haana lubi tę wiadomość
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
Dziękuję Roma. Tak właśnie myślałam, że zacznę od zespołu antyfosfolipidowego i zrobię trombofilię z mthfr. Hormony tarczycowe są u mnie ok. Mogę mieć niedomogę progesteronu i to muszę sprawdzić. Na kariotypy zaczekam do czerwca, skoro już umówiłam się z genetyk.2013 Córka - największa miłość
7.04.2017 - 9tc [*] Aniołek
12.2017 cp
-
roma wrote:Admiralka, a macie jakąś poradnię z szybkimi terminami czy prywatnie będziecie robić?
Będziemy robić prywatnie w Invimedzie, jeden kariotyp to koszt 350zł (najtaniej jak znalazłam prywatnie). Do 2 stycznia nie wykonują badań genetycznych (z powodu świąt), ale potem zaraz idziemy.
A pakiet na trombofilie chce zamowic ze strony testdna.pl - 330zł. -
Też patrzyłam na tę stronę. Zamawiała któraś z Was juz stamtąd badania?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2017, 08:16
-
admiralka wrote:Będziemy robić prywatnie w Invimedzie, jeden kariotyp to koszt 350zł (najtaniej jak znalazłam prywatnie). Do 2 stycznia nie wykonują badań genetycznych (z powodu świąt), ale potem zaraz idziemy.
A pakiet na trombofilie chce zamowic ze strony testdna.pl - 330zł.
A Ty z Warszawy jesteś? My robiliśmy kariotypy w Multimedzie na Polnej. Mają za 350, ale minus 10%, więc za dwie osoby wychodzi 630
https://multimed.pl/cennik/cennik-laboratorium/Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2017, 11:05
Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
Obie ciąże po IUI
Kariotypy OK, nasienie super
Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane -
Ja wlasnie jestem w trakcie oczekiwania na wyniki z testdna. Tez zakupilam pakiet za 330 zl. Wyniki maja przyjsc max do 3'stycznia i akurat na 3 stycznia mam umowiona wizyte u nowego ginekologa. Musze sprawdzic co z torbiela na prawym jajniku. A powiedzcie mi czy taka torbiel jest calkowitym przeciwskazaniem do staran. Zastanawiam sie czy odpuszczac calkowicie ten cykl.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Robiłam dzisiaj betę i dwa dni temu 403 a dziś 970. Ale cały czas tyłu głowy mam tą ciążę pozamaciczna.
Agulineczka jak sytuacja u ciebie? U mnie teraz wyszło że mam torbiel 47mm.admiralka, Yoselyn82, Koteczka82 lubią tę wiadomość
-
Ja jestem już po wizycie. Wedlug ostatniej miesiączki 5 tydzień. Na usg widoczny pecherzyk 7,3 mm. Dostałam luteine i Duphaston. Teraz czekam do kolejnej wizyty 2 stycznia, mam nadzieję, że tym razem zarodek się pojawi.
Koteczka82 lubi tę wiadomość
Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
Cześć Kochane
Przyszlam życzyć Wam wesołych Świąt, spokojnych w gronie najbliższych, abyscie nie musiały słuchać glupich dla nas uwag, aby ten czas pozwolil zapomniec chociaż na chwilkę o tym co nas spotkało o aby pod choinke kazda z Was dostała malego Anioła, który zostanie juz tak długo ile trzeba.
Adrmiralkonie wiem co napisać, najchętniej wzielabym Cie w ramiona bez słów.
baljov, vigry lubią tę wiadomość
KARIOTYPY OK
ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
Mama dwóch Aniołów
[*] Okruszek grudzień 2016 6tc
[*] Okruszek czerwiec 2017 10tc -
Gos77 wrote:A Ty z Warszawy jesteś? My robiliśmy kariotypy w Multimedzie na Polnej. Mają za 350, ale minus 10%, więc za dwie osoby wychodzi 630
https://multimed.pl/cennik/cennik-laboratorium/
Niestety nie, jestem z Poznania. -
agulineczka wrote:Ja wlasnie jestem w trakcie oczekiwania na wyniki z testdna. Tez zakupilam pakiet za 330 zl. Wyniki maja przyjsc max do 3'stycznia i akurat na 3 stycznia mam umowiona wizyte u nowego ginekologa. Musze sprawdzic co z torbiela na prawym jajniku. A powiedzcie mi czy taka torbiel jest calkowitym przeciwskazaniem do staran. Zastanawiam sie czy odpuszczac calkowicie ten cykl.
Mi lekarz kazał się starać mimo torbieli widocznej w połowie poprzedniego cyklu. Kolejny cykl okazał się szczęśliwy, a torbieli już nie było na kolejnym usg.
aLunia beta urosła pięknie, na pewno wszystko będzie dobrze :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2017, 08:39
-
marcela123 wrote:aLunia bety nie sprawdzałam i nie chce sprawdzac. Tamtym razem to robiłam i to bardzo stresuje, czekam do wizyty, mam nadzieję, że tym razem wszystko będzie szło tak jak trzeba. Ale widzę, że u Ciebie dobry przyrost
Ściskam kciuki :*
też już mam w glowie żeby nie badać bety kolejnym razem, za dużo stresu z tym wszystkim. -
Dokładnie Admiralko, poprzednim razem badalam, czekanie cały dzień na wynik było meczarnia, przyrosty były słabe a gin i tak twierdziła, że ważne że rośnie. Okazało się, że wcale tak nie jest. Po każdym wyniku tylko bardziej się dolowalam. Dziękuję dziewczyny za kciuki, to dla mnie bardzo ważneAniołek 17.10.2017- 8t5d
-
Admiralka, jeśli chciałabyś namiar na fajnych lekarzy w Poznaniu, to mam dwóch z polecenia. Dzięki jednej babce moja kuzynka szczęśliwie donosiła ciąże gdzie wcześniej trzy razy poroniła i raz urodziła martwe dziecko w 40tc, a drugiego lekarz polecał mi mój szef
Kaczuszka86 lubi tę wiadomość
-
Edzia1993 wrote:Cześć Kochane
Przyszlam życzyć Wam wesołych Świąt, spokojnych w gronie najbliższych, abyscie nie musiały słuchać glupich dla nas uwag, aby ten czas pozwolil zapomniec chociaż na chwilkę o tym co nas spotkało o aby pod choinke kazda z Was dostała malego Anioła, który zostanie juz tak długo ile trzeba.
Dziewczyny, ja też z okazji Świąt życzę Wam wszystkim spokoju, radości i zdrowia, oby magia świąt sprawiła, żeby było już tylko dobrze i żeby spełniły się Wasze marzenia!!
Edzia1993 lubi tę wiadomość
16.01.2017 [*] (11tydz)
12.05.2017 [*] (8tydz)
26.11.2018 Wojtuś
23.06.2020 [*] (8tydz) -
bondzik007 wrote:Admiralka, jeśli chciałabyś namiar na fajnych lekarzy w Poznaniu, to mam dwóch z polecenia. Dzięki jednej babce moja kuzynka szczęśliwie donosiła ciąże gdzie wcześniej trzy razy poroniła i raz urodziła martwe dziecko w 40tc, a drugiego lekarz polecał mi mój szef
16.01.2017 [*] (11tydz)
12.05.2017 [*] (8tydz)
26.11.2018 Wojtuś
23.06.2020 [*] (8tydz)