Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Admiralka, a macie jakąś poradnię z szybkimi terminami czy prywatnie będziecie robić?25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy
-
AnnaZ tak teraz myślę, że nie wiem czy dobrze wyraziłam swoje myśli, więc jeszcze kilka słów wyjaśnienia - absolutnie nie uważam, że kariotyp jest badaniem pierwszego rzutu. Moim zdaniem należy najpierw wykonać te podstawowe badania czyli hormony, mthfr, trombofilię,... to są najczęstsze przyczyny i jeśli się nie diagnozowałaś to zaczęłabym od tego. Roxy tak mocno namawiam na kariotypy dlatego, że napisała że zrobiła już dużo badań i wyszła tylko mthfr. Z tego co rozumiem Ona zaczyna wchodzić już głęboko w immunologię i jeśli coś tutaj wyjdzie nie do końca ok to zaczną się dalsze kosztowne badania, sczepienia, leczenie. Oprócz tego, że pochłania to tysiące to jest mocno kontrowersyjne i zdania są podzielone co do takiego leczenia. Owszem, znam dziewczyny którym właśnie to pomogło, u których właśnie tu była przyczyna ale znam też takie, które straciły kupę kasy i poddawały się kontrowersyjnemu leczeniu podczas gdy winny był kariotyp. Chodzi mi po prostu o to, że jeśli już podejmujemy się takiej terapii i wydajemy taki pieniądze to warto wykluczyć genetykę, tym bardziej, że kariotyp można zrobić na nfz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2017, 21:56
Haana lubi tę wiadomość
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy
-
Dziękuję Roma. Tak właśnie myślałam, że zacznę od zespołu antyfosfolipidowego i zrobię trombofilię z mthfr. Hormony tarczycowe są u mnie ok. Mogę mieć niedomogę progesteronu i to muszę sprawdzić. Na kariotypy zaczekam do czerwca, skoro już umówiłam się z genetyk.2013 Córka - największa miłość
7.04.2017 - 9tc [*] Aniołek
12.2017 cp
-
roma wrote:Admiralka, a macie jakąś poradnię z szybkimi terminami czy prywatnie będziecie robić?
Będziemy robić prywatnie w Invimedzie, jeden kariotyp to koszt 350zł (najtaniej jak znalazłam prywatnie). Do 2 stycznia nie wykonują badań genetycznych (z powodu świąt), ale potem zaraz idziemy.
A pakiet na trombofilie chce zamowic ze strony testdna.pl - 330zł. -
Też patrzyłam na tę stronę. Zamawiała któraś z Was juz stamtąd badania?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2017, 08:16
-
admiralka wrote:Będziemy robić prywatnie w Invimedzie, jeden kariotyp to koszt 350zł (najtaniej jak znalazłam prywatnie). Do 2 stycznia nie wykonują badań genetycznych (z powodu świąt), ale potem zaraz idziemy.
A pakiet na trombofilie chce zamowic ze strony testdna.pl - 330zł.
A Ty z Warszawy jesteś? My robiliśmy kariotypy w Multimedzie na Polnej. Mają za 350, ale minus 10%, więc za dwie osoby wychodzi 630
https://multimed.pl/cennik/cennik-laboratorium/Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2017, 11:05

Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
Obie ciąże po IUI
Kariotypy OK, nasienie super
Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane -
Ja wlasnie jestem w trakcie oczekiwania na wyniki z testdna. Tez zakupilam pakiet za 330 zl. Wyniki maja przyjsc max do 3'stycznia i akurat na 3 stycznia mam umowiona wizyte u nowego ginekologa. Musze sprawdzic co z torbiela na prawym jajniku. A powiedzcie mi czy taka torbiel jest calkowitym przeciwskazaniem do staran. Zastanawiam sie czy odpuszczac calkowicie ten cykl.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Robiłam dzisiaj betę i dwa dni temu 403 a dziś 970. Ale cały czas tyłu głowy mam tą ciążę pozamaciczna.
Agulineczka jak sytuacja u ciebie? U mnie teraz wyszło że mam torbiel 47mm.
admiralka, Yoselyn82, Koteczka82 lubią tę wiadomość
-
Ja jestem już po wizycie. Wedlug ostatniej miesiączki 5 tydzień. Na usg widoczny pecherzyk 7,3 mm. Dostałam luteine i Duphaston. Teraz czekam do kolejnej wizyty 2 stycznia, mam nadzieję, że tym razem zarodek się pojawi.
Koteczka82 lubi tę wiadomość
Aniołek 17.10.2017- 8t5d

-
Cześć Kochane

Przyszlam życzyć Wam wesołych Świąt, spokojnych w gronie najbliższych, abyscie nie musiały słuchać glupich dla nas uwag, aby ten czas pozwolil zapomniec chociaż na chwilkę o tym co nas spotkało o aby pod choinke kazda z Was dostała malego Anioła, który zostanie juz tak długo ile trzeba.
Adrmiralko
nie wiem co napisać, najchętniej wzielabym Cie w ramiona bez słów.
baljov, vigry lubią tę wiadomość

KARIOTYPY OK
ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
Mama dwóch Aniołów
[*] Okruszek grudzień 2016 6tc
[*] Okruszek czerwiec 2017 10tc -
Gos77 wrote:A Ty z Warszawy jesteś? My robiliśmy kariotypy w Multimedzie na Polnej. Mają za 350, ale minus 10%, więc za dwie osoby wychodzi 630

https://multimed.pl/cennik/cennik-laboratorium/
Niestety nie, jestem z Poznania. -
agulineczka wrote:Ja wlasnie jestem w trakcie oczekiwania na wyniki z testdna. Tez zakupilam pakiet za 330 zl. Wyniki maja przyjsc max do 3'stycznia i akurat na 3 stycznia mam umowiona wizyte u nowego ginekologa. Musze sprawdzic co z torbiela na prawym jajniku. A powiedzcie mi czy taka torbiel jest calkowitym przeciwskazaniem do staran. Zastanawiam sie czy odpuszczac calkowicie ten cykl.
Mi lekarz kazał się starać mimo torbieli widocznej w połowie poprzedniego cyklu. Kolejny cykl okazał się szczęśliwy, a torbieli już nie było na kolejnym usg.
aLunia beta urosła pięknie, na pewno wszystko będzie dobrze :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2017, 08:39
-
marcela123 wrote:aLunia bety nie sprawdzałam i nie chce sprawdzac. Tamtym razem to robiłam i to bardzo stresuje, czekam do wizyty, mam nadzieję, że tym razem wszystko będzie szło tak jak trzeba. Ale widzę, że u Ciebie dobry przyrost

Ściskam kciuki :*
też już mam w glowie żeby nie badać bety kolejnym razem, za dużo stresu z tym wszystkim. -
Dokładnie Admiralko, poprzednim razem badalam, czekanie cały dzień na wynik było meczarnia, przyrosty były słabe a gin i tak twierdziła, że ważne że rośnie. Okazało się, że wcale tak nie jest. Po każdym wyniku tylko bardziej się dolowalam. Dziękuję dziewczyny za kciuki, to dla mnie bardzo ważne
Aniołek 17.10.2017- 8t5d

-
Admiralka, jeśli chciałabyś namiar na fajnych lekarzy w Poznaniu, to mam dwóch z polecenia. Dzięki jednej babce moja kuzynka szczęśliwie donosiła ciąże gdzie wcześniej trzy razy poroniła i raz urodziła martwe dziecko w 40tc, a drugiego lekarz polecał mi mój szef
Kaczuszka86 lubi tę wiadomość
-
Edzia dzięki za życzeniaEdzia1993 wrote:Cześć Kochane

Przyszlam życzyć Wam wesołych Świąt, spokojnych w gronie najbliższych, abyscie nie musiały słuchać glupich dla nas uwag, aby ten czas pozwolil zapomniec chociaż na chwilkę o tym co nas spotkało o aby pod choinke kazda z Was dostała malego Anioła, który zostanie juz tak długo ile trzeba.
Dziewczyny, ja też z okazji Świąt życzę Wam wszystkim spokoju, radości i zdrowia, oby magia świąt sprawiła, żeby było już tylko dobrze i żeby spełniły się Wasze marzenia!!
Edzia1993 lubi tę wiadomość

16.01.2017 [*] (11tydz)
12.05.2017 [*] (8tydz)
26.11.2018 Wojtuś
23.06.2020 [*] (8tydz) -
Bondzik, czy ja też mogę prosić namiary na tych lekarzy?bondzik007 wrote:Admiralka, jeśli chciałabyś namiar na fajnych lekarzy w Poznaniu, to mam dwóch z polecenia. Dzięki jednej babce moja kuzynka szczęśliwie donosiła ciąże gdzie wcześniej trzy razy poroniła i raz urodziła martwe dziecko w 40tc, a drugiego lekarz polecał mi mój szef

16.01.2017 [*] (11tydz)
12.05.2017 [*] (8tydz)
26.11.2018 Wojtuś
23.06.2020 [*] (8tydz)