Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
AnnaZ wrote:Koteczko,co u Ciebie?Ostatnio zamilkłaś
Teraz najważniejsze jest to żebym była zdrowa bo kiepsko szło mi leczenie zapalenia oskrzeli i musiałam wziąć dwa antybiotyki i jeszcze nie czuję się do końca dobrze. Do tego synek złapał ode mnie i też jeszcze kaszle mimo drugiego antybiotykuMichałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Vigry Yoselyn82
Dzisiaj bylam na usg, lekarz zrobil przez powloki brzuszne a myslalam ze bedzie standardowo czyli dopochwowo. Stwierdzil ze wszystko poszlo , a to co jeszcze jest zejdzie samo jakies minimalne rzeczy. Moge jeszcze krwawic/plamic. Endo 8mm stwierdzil ze takie jak ma byc na 1wsza polowe cyklu i ze po lyzeczkowaniu jest czasami wieksze niz ja mam. Kazal w razie czego dzwonic od razu do siebie. Mam nadzieje ze sie nie mylilDobrze sie czuje nie mam temp nic nie boli. Sam poczatek obyl sie z ibumem express i trwalo to ok 1.5 doby wiec nie mam na co narzekac. Po przeczytaniu tego co dziewczyby przechodzily bylam przygotowana na gorsze rzeczy.
Myslicie ze powinnam zbadac bete za jakis czas? A usg kontrolne kiedy? Po swietach pp nowym roku?
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
vigry wrote:Orzeszki trzymam kciuki żeby to nie było nic poważnego :*
Gos fajnie że się odezwałaśja Cię bardzo dobrze rozumiem, niby odpuściłam starania żeby nie sfiksować, ale sob-niedz mam termin@ i już mam w głowie że może jednak...eh...niby nie chcę testować w tym miesiącu ale z drugiej strony od pozytywnego testu powinnam brać heparynę i luteinę więc boję się żeby za późno nie zacząć... Ciężko jest wyluzować
Ano właśnie, leki nie pozwalaja nam zapomniec...ja @ spodziewam się jakoś niedziela/poniedZiałekWiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2017, 20:08
Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
Obie ciąże po IUI
Kariotypy OK, nasienie super
Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane -
Koteczka82 wrote:Aniu nie mam zbyt wiele do pisania. W poprzednim miesiącu nic nie wyszło i było mi z tym źle. W tym cyklu włączyłam wiesiołek i omega 3 plus sól emska na śluz bo ostatnio był kiepski. Mojemu M włączyłam wit C i L-karnityne do tego testo booster ( naturalny) i zobaczę co będzie. Mój gin odeslal mnie do kliniki leczenia niepłodności bo w medicover nie leczą problemu z zajściem w ciążę. Nie mam kasy na badania i prywatne leczenie więc nawet nie szukam. Udało mi się zrobić usg i na szczęście wszystko jest ok. W poniedziałek na lewym jajniku był pęcherzyk 15 mm mam nadzieję że pęknie w piątek lub sobotę a nie wcześniej i że będzie szansa że się uda. Trochę martwi mnie moje tsh bo jest 3,26 ale gin powiedział że jest ok. Nie wiem czy coś z tym robić. Jeśli teraz nie wyjdzie to może o tym pomyślę.
Teraz najważniejsze jest to żebym była zdrowa bo kiepsko szło mi leczenie zapalenia oskrzeli i musiałam wziąć dwa antybiotyki i jeszcze nie czuję się do końca dobrze. Do tego synek złapał ode mnie i też jeszcze kaszle mimo drugiego antybiotyku2013 Córka - największa miłość
7.04.2017 - 9tc [*] Aniołek
12.2017 cp
-
AnnaZ wrote:Rozumiem,Koteczko.Jakoś nam tu wszystkim bardzo skrzydła opadły.Ja odpuszczam,za tydzień idę do gina na kontrolę po laparoskopii,poproszę o antyki.Nie chcę się stresować,płodne niepłodne.Psychicznie jestem zaorana po tej cp i stresie i nie chcę próbować.Może za pół roku,rok.Planuję zrobić trombofilię,w czerwcu mamy kariotypy.Te kariotypy pewnie nic nie pokażą, u większości osób nie wychodzi nic.Mam jedno dziecko i dziękuję za to.Może kiedyś,teraz na pewno nie.
Rozumiem Cię. Ja trochę odpusciłam chyba. Próbuje się czymś zająć żeby nie myśleć, ale i tak myślędzisiaj bolą mnie plecy i właśnie poczułam kłucie w okolicy jajnika i już zapaliła mi się lampka żeby to jeszcze nie ovu bo mąż w pracy a nie wiem czy zolnierzyki z wczoraj dadzą radę ehhh... Próbuje się nie nakręcać.
Nie składam broni i nie robię przerwy, będę próbować mam nadzieję że do skutku i zanim mój M powie że dosyć. Na razie mnie wspiera. Nie zrobię przerwy też ze względu na mój wiek młodsza nie będę. Jeśli czujesz potrzebę zrobienia przerwy to zrób ją koniecznie a wróć do starań jak poczujesz się gotowa.Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
Alrauna1987 wrote:Vigry Yoselyn82
Dzisiaj bylam na usg, lekarz zrobil przez powloki brzuszne a myslalam ze bedzie standardowo czyli dopochwowo. Stwierdzil ze wszystko poszlo , a to co jeszcze jest zejdzie samo jakies minimalne rzeczy. Moge jeszcze krwawic/plamic. Endo 8mm stwierdzil ze takie jak ma byc na 1wsza polowe cyklu i ze po lyzeczkowaniu jest czasami wieksze niz ja mam. Kazal w razie czego dzwonic od razu do siebie. Mam nadzieje ze sie nie mylilDobrze sie czuje nie mam temp nic nie boli. Sam poczatek obyl sie z ibumem express i trwalo to ok 1.5 doby wiec nie mam na co narzekac. Po przeczytaniu tego co dziewczyby przechodzily bylam przygotowana na gorsze rzeczy.
Myslicie ze powinnam zbadac bete za jakis czas? A usg kontrolne kiedy? Po swietach pp nowym roku?
no ja badalam bete czy spada, na usg po zabiegu poszlam 2 tyg i potem po miesiacuto tylko sie cieszyc ze poszlo.. bo kolezanka chciala sama, nie udalo sie i potem miala zabieg, ale po jakims czasie zaczela sie gorzej czuc i okazalo sie ze zle ja wyczyscili i miala drugi raz. Wiec na pewno skontroluj to jeszcze raz na usg czy wszystko ok. A bete zbadaj sobie za jakies 2 tyg.
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
admiralka wrote:Koteczko przy staraniach takie tsh jest trochę za wysokie, warto się tym zająć :*
Tylko u kogo bo gin mi powiedział że jest ok. Lekarz rodzinny to raczej nic mi nie przepisze bo wynik jest w normie.
Jakie problemy może dawać takie tsh?Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
Admirałka bardzo współczuję.Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
Koteczka82 wrote:Tylko u kogo bo gin mi powiedział że jest ok. Lekarz rodzinny to raczej nic mi nie przepisze bo wynik jest w normie.
Jakie problemy może dawać takie tsh?
Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
Obie ciąże po IUI
Kariotypy OK, nasienie super
Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane -
Koteczko, ja przy winiku 3,73 już zaczęłam brać leki i biorę nie niestety do tej pory. Z tego co wiem wysokie tsh może utrudniać zajście w ciążę.
Kochane dziś idę na szybkie usg na dyżur do mojego lekarza. Żebym miała spokojne święta, bo wizyta dopiero 3 stycznia. Tylko Wy wiecie jak bardzo się boję. Proszę, trzymajcie kciuki za nas.Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Koteczko też uważam że poiwnnaś pójść do endokrynologa z tym tsh. Przy staraniach nie powinno być więcej niż 2,5.
Faktycznie wszystkim nam tu pod koniec roku opadły skrzydła. Może w nowym roku obudzą się w nas nowe szanse. Mój w styczniu idzie na badanie nasienia to może się czegoś dowiemy. Na razie każda próba nieudana. Niby nie robię sobie nadziei ale jak zbliża się @ to gdzieś z tyłu głowy pojawia się iskierka że oby się udało.
Dooti , trzymam kciuki za badanie !
Aniołek 8/11tc [*] - 06.07.2017
Angelius Provita, dr M. Paliga - od 13.04.2018
L + H 05.09.2018
On :DFI 50%, po 4 msc. 35 % , hla-c c2c2
Ja: adenomioza, endometrioza I
Kir AA, NK 17%
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G - układy hetero
25.02.2019 IMSI+macs 3BB🙁
13.06.2019 IMSI+macs 8A🙁🙁❄️❄️❄️
02.10.2019 ket 4AB🙁 cb 6dpt 84,6 8dpt 194,4 9dpt 352,3 13dpt 375,9 16dpt 33,5
8.11.2019 ket 3BB 🙁