Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Bajlov u Ciebie koniecznie heparyna od pozytywnego testu. Acard podczas staran, moze heparyna od owulacji- o tym powinien zdecydowac hematolog.
Co do kwasu ja mialam 38 w listopadzie, do tego w miedzyczasie wyszlo, ze mam mutacje mthfr- obie hetero. Odrzucilam calkowicie syntetyczny kwas i przeszlam na tylko metylowana formę. W tym tygodniu odebralam wynik kwasu: teraz wynosi 17
Co do przeciwcial to dobrze, ze wynik ujemny.baljov lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
baljov wrote:Biorę suplement Duphavit pregna gdzie jest 50 μg i dwa razy dziennie Ovarin, gdzie w dwóch tabletkach jest 25 μg. Te 2000 to w jakiej jednostce? Bo się nie znam...
Beljov, To bierzesz chyba 2x2000, bo znalazlam odp. 'opakowanie witaminy D3 2000 IU w składzie znajdziemy informację 50 µg (2000IU).'Ty jesteś jeden Święty, Panie Boże, który cuda czynisz (Ps 77,15). -
nick nieaktualnyBella01 wrote:Beljov, To bierzesz chyba 2x2000, bo znalazlam odp. 'opakowanie witaminy D3 2000 IU w składzie znajdziemy informację 50 µg (2000IU).'
W sumie biorę 75 µg na dobę...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 21:45
-
nick nieaktualnyagulineczka wrote:Bajlov u Ciebie koniecznie heparyna od pozytywnego testu. Acard podczas staran, moze heparyna od owulacji- o tym powinien zdecydowac hematolog.
Co do kwasu ja mialam 38 w listopadzie, do tego w miedzyczasie wyszlo, ze mam mutacje mthfr- obie hetero. Odrzucilam calkowicie syntetyczny kwas i przeszlam na tylko metylowana formę. W tym tygodniu odebralam wynik kwasu: teraz wynosi 17
Co do przeciwcial to dobrze, ze wynik ujemny.
Zrobię jeszcze jutro MTHFR i ze wszystkimi wynikami pójdę do tego mojego gina. A za hematologiem chyba rzeczywiście muszę się rozejrzeć...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 21:53
-
agulineczka wrote:Bajlov u Ciebie koniecznie heparyna od pozytywnego testu. Acard podczas staran, moze heparyna od owulacji- o tym powinien zdecydowac hematolog.
Co do przeciwcial to dobrze, ze wynik ujemny.
Agulineczka, tak patrze na nasze "stopki" (podobne wyniki badan) i zastanawiam się jak udalo nam sie zajsc w ciaze, urodzić zdrowe dziecko i nie zejsc samemu na zakrzepice przy pierwszej ciazy. Ciekawe czy przed pierwsza ciaza tez miałyśmy obnizone bialko.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
roma wrote:Dziękuję dziewczyny. Strach o to dziecko towarzyszy mi każdego dnia. Zawsze byłam pewna, że jeśli zajdę w ciążę to zrobię amniopunkcję. A potem zaczęłam czytać... i znalazłam tragiczne historie dziewczyn... I choć w znacznej większości przypadków nie ma po tym badaniu żadnych komplikacji, to boję się zaryzykować, wiem że to moja ostatnia ciąża, nie wybaczyłabym sobie gdybym straciła zdrowe dziecko.
Roma gratuluję . Cudowne wieści
Jeśli mogę wyrazić swoje zdanie to popieram decyzję o nie robieniu Amino.
Sama miałam podobną bitwę myśli. Jednak pomyślałam że skoro po tylu poronieniach jestem tak daleko to znaczy że tym razem dziecko jest zdrowe i dlatego ciąża trwa. Wszystkiego dobrego i wytrwałości
Edzia super wyglądasz.
Jacqline u mnie o tyle co mięśnie brzucha ok tak mięśnie dna miednicy to jeden wielki flak, do tego mam okropna Blizne bo miałam lekki stan zapalny przy szwie ale dziecko wszystko wynagradza.
Brzuch trochę został a do Rzucenia 5kg i pomimo karmienia piersią waga stoi jak zaklętaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 22:35
sylvuś lubi tę wiadomość
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Kaczuszko - tak, dziecko wiele wynagradza. Cieszę się mimo wszystko, że ciążę mam już za sobą. Z upływem czasu coraz bardziej zaczynałam się cieszyć, jednak ciągle był gdzieś ten strach.
Wiecznie nie możemy być modelkamisylvuś lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Paula ja też się zastanawiam jak to było przed pierwszą ciążą. Mutacje na pewno miałam, białka nie badalam, bo zapewne nawet nie wiedziałam o takim badaniu. O ile człowiek był spokojnieszy... Ja w pierwszej ciąży betę zbadałam tylko raz, bo dostałam od lekarza skierowanie. Wiadomo, że stresowałam się usg, zwłaszcza prenatalnym, ale idąc na pierwszą wizytę szłam po prostu zobaczyć serduszko, a nie z myślami czy serduszko w ogóle będzie bić.
Dzisiaj 10dpo, temp trochę spadała, poza bólem piersi, który nie jest czymś wyjątkowym dla mnie przed @, nie mam żadnych objawów. Testu nie robiłam.
Własnie sobie zdałam sprawę, że o drugiego dzidziusia walczymy już w sumie rok i 2 m-ce. Z synkiem udalo się w 11cs, myślałam, że z drugim dzieckiem pójdzie łatwiej. Nigdy nie przypuszczałam, że będę mieć problemy z utrzymaniem ciąży
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Dziękuję Dziewczyny za miłe słowa. Za dwa tygodnie jadę na usg genetyczne do znanego specjalisty z Łodzi. Mam do Niego 200 km ale myślę, że warto. Jest genetykiem i specjalizuje się w diagnostyce ciąży w kierunku wad wrodzonych oracz chorób genetycznych dziecka. Jestem już po rozmowie telefonicznej z Nim i pokładam duże nadzieje w tym badaniu, że pozwoli mi się uspokoić i nabrać większej wiary, że wszystko jest dobrze. Jeśli ktoś ma wiarygodnie ocenić, czy dziecko jest zdrowe na postawie usg to myślę, że jest On właściwą osobą.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 08:55
Ikarzyca, baljov, Koteczka82, cookiemonster, JJ., sylvuś, Natikka123 lubią tę wiadomość
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
nick nieaktualnyPaula_071 wrote:Agulineczka, tak patrze na nasze "stopki" (podobne wyniki badan) i zastanawiam się jak udalo nam sie zajsc w ciaze, urodzić zdrowe dziecko i nie zejsc samemu na zakrzepice przy pierwszej ciazy. Ciekawe czy przed pierwsza ciaza tez miałyśmy obnizone bialko.
-
Agulineczka, ja zachodzilam w ciaze w pierwszym cyklu staran, zero problemow z zachodzeniem w ciaze. Nie robiłam zadnych dodatkowych badan, w zyciu zrobilam tylko 2 testy ciazowe i zero owulacyjnych, bo doskonale wiem kiedy mam owulacje.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Mi dopiero gdzieś 12-13 dpo
jakieś 2-3dni przez @.
Już bym chciała zatestować. A tu jeszcze tydzień
Wyszukuje se tylko niepotrzebnie dziwne objawy, Też to macie? -
No pewnie, ze tak mamy! Ja jednego dnia uwazam, ze na pewno sie udalo, a zaraz potem "objawy" ustepuja i dol emocjonalny... dramat jakiś. A juz moj wykres temperatur to istne szalenstwo i dodatkowy stres... do testowania tez z tydzień jeszcze....
Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
Obie ciąże po IUI
Kariotypy OK, nasienie super
Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane -
Hej dziewczyny rzadko się udzielam bo zalarana jestem ale trzymam za was kciuki!!
Romcia za Ciebie szczególnie!!!
Wkleję moje wyniki hormonów z poniedziałkuponiedziałku.
Oczywiście prolaktyna za wysoka
Badania w 4 dc.
Estradiol 15,2 pg/ml
FSH 6,2 mlU/ml
LH 9,6 mlU/ml
Progesteron 0,369 ng/ml
TSH 1,700 ulU/ml ( spadło z 3,26)
Prolaktyna 31,30ng/ml
Biorę euthyrox i castagnus (od 4 dni)
Wczoraj powtórzyłam Tsh w medicover i jest 1,34. Ciekawe co powie doktor endokrynolog jutro.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 21:28
sylvuś lubi tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
bondzik007 wrote:Mi dopiero gdzieś 12-13 dpo
jakieś 2-3dni przez @.
Już bym chciała zatestować. A tu jeszcze tydzień
Wyszukuje se tylko niepotrzebnie dziwne objawy, Też to macie?
Bondzik, ja tez tak mam.
Ps. Na Twoim miejscu to pewnie jutro juz bym testowala. Te emocjeTy jesteś jeden Święty, Panie Boże, który cuda czynisz (Ps 77,15). -
Dobrze że jutro i pojutrze jestem od rana do wieczora na uczelni. Mój umysł sobie odpocznie od tych myśli.
Bella a Ty na jakim etapie teraz jesteś? Staranka już rozpoczęte rozumiem?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 20:34
-
nick nieaktualny
-
Bajlov u mnie tez @ we wtorek, chyba ze cos mi sie poprzesuwa przez duphaston. Ja tez nie wytrzymuje i testuje.Pozniej sie wgapiam w test myslac, ze wzrokiem sprawie, ze druga kreska nagle sie pojawi
wariatka
Niestety ostatnio mam caly czas mocno rozcienczony mocz i wmawiam sobie, ze to przez to testy nie wychodza
Bajlov a ktory masz dpo? Bedziesz powtarzac testowanie czy czekasz grzecznie do wtorku?baljov lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚