Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Alunia, cieszę się że u Ciebie wszystko ok:)
Gos, przykro mi...
A ja dziewczyny wczoraj przeżyłam lekkie załamanie... Przyszły moje wyniki kariotypu, i mam tam napisane tak:'prawidlowy kariotyp żeński. W jednym z chromosomów pary 9 występuje inwersja pericentryczna obejmująca region heterochromatyny (p12q13).' najpierw się załamałam. Potem zaczęłam czytać w necie, i wyszło że uważa się to za kariotyp prawidłowy, ale może powodować zwiększone ryzyko poronień. Czyli może to jest powód moich strat... Moja dr genetyk wraca dopiero w marcu (jest na konferencji), nie mam kogo spytać, może któraś z Was się z tym spotkała? Czy mam szansę urodzić zdrowe dziecko? Czy znacie kogoś kto ma tą mutację i urodził dziecko?
16.01.2017 [*] (11tydz)
12.05.2017 [*] (8tydz)
26.11.2018 Wojtuś
23.06.2020 [*] (8tydz) -
Niecierpliwa bardzo dobrze znam ren stan.. i ta radosc ze drugiej kreski nie widac.
Vigry, nie znam się aż tak na kariotypach, ale mój brar ma trisomie na 13 hromosomie (to już nie jest prawidlowy kariotyp) i fakt, ze po wielu podejsciach, ale doczekali się dwójki dzieci. Sama czekam teraz na swoj wynik, ale zly kariotyp to nie wyrok, nie jest to w kazdym razie cos co calkiem uniemozliwia posiadanie dzieci (przynajmniej nie zawsze, pewnie sa i jakies mutacje ciezsze) tylko niestety trzeba miec mega silna psychike i nastawic sie na to ze ciaza to dopiero poczatek drogi. Ale mam nadzieje, ze skoro Twoj kariotyp jest dobry to limit nieszczesc juz wyczerpalas.vigry lubi tę wiadomość
-
AAA nie ma co testować. Postawiłam dzisiaj na wczesną kąpiel. Badam sobie te szyjkę a tam już śluz podbarwiony krwią. Czyli @ zawitała dzień, dwa wcześniej.. Teraz ciężki tydzień, a później do roboty
Malgonia lubi tę wiadomość
-
bondzik007 wrote:AAA nie ma co testować. Postawiłam dzisiaj na wczesną kąpiel. Badam sobie te szyjkę a tam już śluz podbarwiony krwią. Czyli @ zawitała dzień, dwa wcześniej.. Teraz ciężki tydzień, a później do roboty
Bondzik jestes pewna, ze nie implantacja?
Zycze Ci tego!Ty jesteś jeden Święty, Panie Boże, który cuda czynisz (Ps 77,15). -
Ide sie napic winka...
Bella01 lubi tę wiadomość
Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
Obie ciąże po IUI
Kariotypy OK, nasienie super
Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane -
Haha Bella Kochana, proszęęę Cięę..
ja już chcę się pozbyć złudzeń a Ty mi tu takie sugestie dajesz
krew jest czerwona więc raczej nie implantacja, chodź na wkładce jeszcze nic nie mam
chyba też się napiję wina
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 20:19
Gos77 lubi tę wiadomość
-
Zdrówko dziewczyny! Bondzik miałam tak już kilka razy że w okolicach @ badam szyjke a tam już krew. Rozczarowujace i frustrujące :p u mnie w takiej sytuacji @ rozkręca się w przeciągu 24h
Aniołek 8/11tc [*] - 06.07.2017
Angelius Provita, dr M. Paliga - od 13.04.2018
L + H 05.09.2018
On :DFI 50%, po 4 msc. 35 % , hla-c c2c2
Ja: adenomioza, endometrioza I
Kir AA, NK 17%
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G - układy hetero
25.02.2019 IMSI+macs 3BB🙁
13.06.2019 IMSI+macs 8A🙁🙁❄️❄️❄️
02.10.2019 ket 4AB🙁 cb 6dpt 84,6 8dpt 194,4 9dpt 352,3 13dpt 375,9 16dpt 33,5
8.11.2019 ket 3BB 🙁
01/2020 03/2020 CB 🙁🙁
Szczepienia limfocytami
11/2020 22dc 41,5 23dc 77,6 25dc 210 28dc 928,9 35 dc 10976 39dc ❤️
5.07.2021 r Milena 2790g 51 cm
06/2022 07/2022 CB 🙁🙁
09/2022 47 dc ❤️czekamy na synka 👶🏼 -
Wziąć to za 1dc czy dopiero jutrzejszy dzień? Nigdy nie miałam wcześniej takiego czegoś tylko zawsze z grubej rury dlatego nie wiem
-
Bondzik ja tak często miałam to za 1dc brałam dopiero jak się rozkręciło. Chociaż musisz siebie obserwować ile dni @ potrwa.
Malgonia witaj. -
Gos przykro mi :<
Niecierpliwa niebawem powinna przyjść @ i zaczniecie od nowa
Koteczka matko moja co za dooktortacy jeszcze przyjmują
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Vigry przewertowałam wiele stron tego forum i widzę,że Roma bardzo dużo wie o kariotypach.
Gos bardzo mocno Cię przytulam,bo brak mi nawet słów pocieszenia.Domyślam się,jak bardzo pragniesz dziecka i jak dużą przykrością jest @.Nie poddawaj się jednak!
Też nie wiem jak się bada szyjkę
Koteczko mam jak najgorsze zdanie o ginach na NFZ.Więcej próbować już nie będę,bo ostatnio prawie życiem przypłaciłam.Tez mnie to złości,ze płacę składki,a chodzę prywatnie i płacę 150 za wizytę i wszystkie badania,ale w moim mieście nie ma dobrego lekarza na nfz.
vigry lubi tę wiadomość
2013 Córka - największa miłość
7.04.2017 - 9tc [*] Aniołek
12.2017 cp
-
No i wychodzi chyba na to, ze ja też nie odróżniam kiedy jest nisko, wysoko, otwarta, zamknięta. Pierdziele normalnie. Porzucam chyba wszystkie obserwacje.
Niech się dzieje wola Nieba
już sobie poryczalam, powyzywalam ze DLACZEGO MNIE TO SPOTYKA po czym sama sobie dałam mała zjebke(:p) ze NIE JESTEM W TYM SAMA. po pierwsze mam męża który tez to przeżywa, a po drugie mam was dziewczyny ktore przeżywają dokladnie to samo, które tez płaczą i które tez nie godzą sie z losem ale które walczą..
Moooocne uściski dla Was wszystkich :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 22:20
Malgonia, Paula_071, KaroKaro lubią tę wiadomość