Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Minie Black dr Renata Grodzińska z Wrocławia. Jeszcze u niej nie byłam, ale dostałam do niej kontakt od kuzynki. Podobno jest super. Moja kuzynka też poroniła dwa razy z rzędu i wszyscy mówili jej że tak się zdarza, a ta Pani Doktor zajęła się nią od razu i teraz moja kuzynka jest w 8 miesiącu ciąży05.01.2018 Aniołek 7t5d [*]
21.01.2019 Aniołek 9t6d [*] PJP
14.06.2019 Aniołek 8t [*] PJP
Obniżone białko Z -
Kurcze, ja na swoje badania tez czekam dluzej. Wiekszosc mialam po tygidniu ale przeciwciala przeciwlozysku i antykoagulant tocznia ciagle sa w trakcie.
Mi powiedziala kobitka w labie ze im zadziej jakies badanie sie robi tym dluzej to trwa. -
nick nieaktualnyDziewczyny, poszłam na usg jeszcze potwierdzić, że serduszko na pewno nie bije. Wyszło dziwne usg. Tzn serduszko nie bije, ale obraz pecherzyka/pęcherzyków! żółtkowych nawet dr zdziwił.
Widziałyście kiedyś coś takiego?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3b0b17536803.jpg -
A co powiedział lekarz? Który to tydzień? Było już serduszko na wcześniejszym USG?
ja nie spotkałam się z takim obrazem usg...Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 15:47
Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
Obie ciąże po IUI
Kariotypy OK, nasienie super
Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane -
nick nieaktualny
-
Minie Black wrote:Tak, pisałam kilka postów wcześniej, we wtorek na wizycie serduszko już nie biło i mam skierowanie do szpitala, jednak chciałam potwierdzić diagnozę u innego lekarza. Teraz jest koniec 9 tc
A pęcherzyk wskazuje na jaki tydzien?13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Minie Black wrote:Tak, pisałam kilka postów wcześniej, we wtorek na wizycie serduszko już nie biło i mam skierowanie do szpitala, jednak chciałam potwierdzić diagnozę u innego lekarza. Teraz jest koniec 9 tc
Przepraszam, gdzieś mi umknęło
Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
Obie ciąże po IUI
Kariotypy OK, nasienie super
Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane -
nick nieaktualny
-
KaroKaro jeśli chodzi o śluz płodny to ja praktycznie takiego nie mam a w ciążę zaszłam bez problemu. Dlatego zazwyczaj nie wiem kiedy mam owu bo tego śluzu jest naprawdę mało. Tylko przed okresem mam kremowy. Jeśli chodzi o ból piersi to jestem 27 dni po łyżeczkowaniu i narazie nic nie bolą a wcześniej bolały już około tygodnia przed okresem...
Sansa, Malgonia... byłam wczoraj na wizycie i Wszystko jest ok, wszystko się odbudowało. Zapytałam więc, czy mogę po okresie się starać (wziąć na niego czekam, jest 27 dzień po zabiegu), powiedziała, że teoretycznie tak ale wiekszość lekarzy zaleca poczekać 3 miesiące,żeby wyeliminować na 100 % ryzyko, że coś może się stać. Ale przecież ryzyko jest zawsze... co wy myślicie ?
Sansa strasznie wcześnie na test, te 8dpo, mi wyszedł dopiero dzień przed okresema 3 dni to też nic nie jest przesądzone. Daj znać czy okres przyszedł czy jednak nie...
Aniołek... 11 tydzień
2 cs po rocznej przerwie. -
Bąbel, decyzja należy do Ciebie. U mnie po wizycie kontrolnej też wszystko było ładnie zagojone (poza psychika). Lekarz sugerował jeszcze się wstrzymać więc odczekalam dwa cykle. Głównie też po to że trochę się bałam że jeśli uda sie od razu i znowu to stracę to będę się obwiniac że nie posłuchałam.
Co do testu to możliwe że za wcześnie:)
Aniołek 8/11tc [*] - 06.07.2017
Angelius Provita, dr M. Paliga - od 13.04.2018
L + H 05.09.2018
On :DFI 50%, po 4 msc. 35 % , hla-c c2c2
Ja: adenomioza, endometrioza I
Kir AA, NK 17%
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G - układy hetero
25.02.2019 IMSI+macs 3BB🙁
13.06.2019 IMSI+macs 8A🙁🙁❄️❄️❄️
02.10.2019 ket 4AB🙁 cb 6dpt 84,6 8dpt 194,4 9dpt 352,3 13dpt 375,9 16dpt 33,5
8.11.2019 ket 3BB 🙁
01/2020 03/2020 CB 🙁🙁
Szczepienia limfocytami
11/2020 22dc 41,5 23dc 77,6 25dc 210 28dc 928,9 35 dc 10976 39dc ❤️
5.07.2021 r Milena 2790g 51 cm
06/2022 07/2022 CB 🙁🙁
09/2022 47 dc ❤️czekamy na synka 👶🏼 -
Babel no ja wlasnie nie wiem.. czytalam ostatnio ze jakies badania robili ze nawet wiecej ciaz bylo z tych wczesnycg staran. Ja mysle ze jak organizm jest gotowy to zajdzie, ale ze nie mialam lyzeczkowania i na ostatnim usg 2 tyg po poroniebiu jeszcze jakies reszteczki byly to chyba po @ odzaluje kase na usg i sie upewnie. O ile wczesniej meza nie zabije bo tak mi na nerwy dziala ze bliska jestem
-
Ja nie czekalam, bo czasu mi bylo szkoda, z drugiej strony tez nie pisałam pesymistycznych scenariuszy, gdyby się udało. Ale sie nie udało. Wiec u mnie nie zadziała ta hiperplodnosc
A, że organizm nie dopuści do ciąży jeżeli nie jest gotowy, to tylko sugestie, w które i ja wierzę
Paula_071 lubi tę wiadomość
Ty jesteś jeden Święty, Panie Boże, który cuda czynisz (Ps 77,15). -
Malgonia, tak, najnowsze opracowania medyczne donosza, ze duzo wiecej jest zaplodnien w ciagu 3 msc po poronieniu. Sa to badania amerykanskie wiec wielu lekarzy w Polsce nie potrafi nawet ich przeczytać
Ale to decyzja kazdej kobiety, psychika gra duza role. Bo endometrium kazdy dobry lekarz zobaczy jakie jest po pierwszej miesiaczce.
Bola mnie piersi, czuje mrowienie od pachy az po sutki. I boli mnie jajnik. Jest 6 dpo, chyba jest zagniezdzenie. Jesli mialabym obstawiać to bedzie ciaza.Bella01 lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
No właśnie dziewczyny dużo czytałam, naprawdę dużo i wiele osób pisze, że te pierwsze miesiące są z korzyścią dla ciąży, bo organizm jest przystosowany itd... Moja psychika jest ok, nie nakręcam się. Co ma być to będzie. Jeśli mam zajść i utrzymać to zajdę. Czuję się dobrze, wróciłam do pracy, byłam u lekarza, wszystko jest OK. Tylko czekać na 2 kreski.
Bella01, Paula_071 lubią tę wiadomość
Aniołek... 11 tydzień
2 cs po rocznej przerwie. -
No endometrium da się sprawdzic. Moj gin na nfz nie dysponuje takim sprzetem wiec bazuje na tym co mu sie da na papierze. I ja sie zgadzam, ze hormony moga wariowac, ale jesli bedzie z nimi zle to nie bedzie owulacji. Mysle ze jak jest owulacja to znaczy ze z hormonami jest calkiem juz dobrze. Braki progesteronu sa latwe do uzupelnienia. No ale nie chcialabym miec krwiakow wiec pewnie jak po malpie nie bedzie calkiem czysto to bede czekac. Wole jeden cykl niz potem byc znow 6 do tylu.