Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie to najvardziej te resztki martwia. Pokazywal mi to niby, choc dla mnie to mroczki jakies, ze tu krew a tu cos tam i ze to z tydzien bedzie sie jeszcze czyscic. Po czym troche jak mi tym usg to ruszyl mialam wieksze krwawienie i w zasadzie dzien pozniej ciut.. i tyle i teraz sie zadtanawiam czy oby na pewno wszystko bedzie po okresie juz ok. Ale to sie bede po okresie martwic.
-
Paula brałaś juz podczas starań acard? Czy w ogóle nie masz go w planach tylko heparyna od pozytywnego testu?
Malgonia lubi tę wiadomość
-
bondzik007 wrote:Paula brałaś juz podczas starań acard? Czy w ogóle nie masz go w planach tylko heparyna od pozytywnego testu?
Biore Acesan50 od 29.01.
A heparyna od pozytywnego testu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2018, 08:29
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Cześć dziewczyny-chciałabym do Was dołączyć.Chcemy znowu starać się o dziecko ale nie wiem,czy to nie za wcześnie...Nawet nie chodzi o to,że niedawno poroniłam ale jak tak czytam o tych mutacjach MTHFR "głębiej" to jestem trochę przerażona.Niby warto przynajmniej pół roku przeczekać,żeby się oczyścić i zażywać metyle,bo ma się braki.Osoby z mutacją mają większe prawdopodobieństwo urodzenia dziecka z wadami genetycznymi.Wiecie takie informacje nie zachęcają do starań
Zażywam dopiero 3ci tydzień zmetylowane witaminy i się zastanawiam: starać się czy nie ?
Paula_071 a heparyne przepisał Ci ginekolog?Właśnie też mnie zastanawia,czy dostanę ot tak jak tylko pokażę wyniki,czy będą jakieś problemyNa razie mam tylko acard
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2018, 09:07
-
Mi też się nasuwa jeszcze jedno pytanie. Bo mam bardzo dużo siniaków na nogach, przypuszczam, że po acardzie, czy wy biorące też tak macie?
Wiem, że temat krzepliwości krwi był maglowany, ale jakie badania mówią o słabej krzepliwości, a jakie o dużej?Karolcia89 lubi tę wiadomość
Ty jesteś jeden Święty, Panie Boże, który cuda czynisz (Ps 77,15). -
Dołączam się do pytania belli, bo ja właśnie mam mega posiniaczone nogi, co świadczyło by o słabej krzepliwości, ale wyszły mi mutacje, więc jestem zdezorientowana05.01.2018 Aniołek 7t5d [*]
21.01.2019 Aniołek 9t6d [*] PJP
14.06.2019 Aniołek 8t [*] PJP
Obniżone białko Z -
Ja jestem taka zielona w tych tematach. Tez bym chciala brac acard po owulacji, ale jakoś się boje. Nie wiem. Przyjdą wyniki z testdna to może się odważe. Ale z kolei jeśli jest prawdą to co pisze Lady Dior to sie chyba załamie.. pół roku? Ja nie chcę czekac pól roku..
nie dosyć ze starania tyle trwają to jeszcze to..
Bella mi gin kazała zrobić aptt - czas kaolinowo-kefalinowy(czy jakos tak),fibrynogen i cos tam jeszcze. Sa to tanie badania a tam właśnie obliczany jest czas w jakim krew krzepnie.Osoby które już zażywają heparynę albo właśnie acard moga mieć tez czas wydłużony. Norma jest od 26-38 bodajże w moim lab a ja mialam 28. Więc chyba za dobrze nie jest. Krzepnie za wolno.
Bella01 lubi tę wiadomość
-
To jak za wolno to acard? Nie mowie o heparynie. A co jak za szybko? Co wtedy?
W pn jade zbadac tsh kontrolnie i zrobie kwas foliowy oraz b12. A ta krzepliwosc? To co jak biore acard to chyba wyjda nie miarodajnie? Moze przestac w tym cyklu? Bosh, ale to nie fajnie chyba tak mieszac, odstawiac. Moze zaczne co drugi dzien?
Ale znowu niejednokrotnie zdarza się, że lekarze profilaktycznie każą brać acard po poronieniu, nie widząc wyników krzepliwości.Ty jesteś jeden Święty, Panie Boże, który cuda czynisz (Ps 77,15). -
Lady - mi heparyne zalecił hematolog, ginekolog i kardiolog. Receptę dostalam na 10 sztuk.
Ja biore Acesan 50 (akard jest mocniejszy, 75 jest chyba najslabszy), bo wyszło mi obniżone bialko s. Od ciąży heparyna.
Lykam metyle, bo mam podwyzszona homocysteinie (9,2). Mutacja wyszla mi malo istota.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Dziękuję Paula_071
Ja chyba zaryzykuję i będę się starać-w koncu tyle kobiet z tymi mutacjami rodzi zdrowe dzieci. -
Tak i mam dość niską 5.72
-
No właśnie dziwne,że przy moich mutacjach jest taka niska...Będę za parę tyg.w Pl to znowu zrobię z ciekawości.
Paula_071 a możesz wejść na wątek z mutacjami (ja tam wkleiłem fotkę z wynikami) i odpowiedzieć mi,czy mam mutację MTHFR 1298? Wiem na pewno,że mam MTHFR 677 hetero i faktor V Leiden hetero ale nie wiem jak odczytać ten wynik z MTHFR 1298