Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
AnnaZ wrote:Admiralko a czemu zwątpienie? Teraz już wszystko będzie dobrze.Myśl pozytywnie, wyczerpałaś już limit nieszczęść i teraz same dobre rzeczy Cię czekają
Nikt z nas niestety nie wie, kiedy ten limit nieszczęść wyczerpie. W drugiej ciąży uparcie powtarzałam, że teraz to już będzie dobrze. No i nie było. Teraz więc tak nie mówię. Mówię, że po prostu zobaczymy, jak będzie. -
vigry wrote:Admiralko, ja myślę dokładnie tak samo... boję się sobie wmawiać że musi być dobrze. ale bardzo mocno pragnę aby tak było
DokładniePragnę najmocniej na świecie, nie zadręczam się też zamartwianiem się. Ale zwyczajnie czekam, jak to wszystko się potoczy.
blue00 lubi tę wiadomość
-
KaroKaro wrote:Jeśli już mowa o tesciach to moja teściowa stwierdziła że nic się nie stało i że będziemy mieli bliźniaki, a mówiąc to podśmiewała się... Szkoda gadać, zabolało strasznie
Muszę jeszcze jedno stwierdzenie teściowej napisać bo mnie nosiMianowicie tak jak u KaroKaro moja teściowa jak coś mówi to się podśmiewuje,i kiedyś stwierdziła (po poronieniu)..: ja już mam na tyle wnuków, że więcej mi nie trzeba haha. Nóż normalnie nóż się mi w kieszeni otwierał..widać jak równo i sprawiedliwie traktuje wszystkie swoje dzieci. Żal mi najbardziej męża, który musi tego słuchać. No cóż , taki urok widocznie teściowych
JJ.
- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
- grudzień 2020 - ciąża biochemiczna
- Endometrioza 1 stopnia
- Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
- MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
- PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
- Hashimoto
08.06.2022 - CUD !!! Ignaś
...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę... -
Beta 298 ❤
Jednak wcześniej wyniki dali,co za niespodzianka
2 dni temu było 131, czyli się podwoiła, choć u niektórych z Was dużo większe przyrosty były..Ale skoro się podwoiła to jest w normie i jestem szczęśliwaadmiralka, blue00, aLunia, Nadzieja22, Koteczka82, Paula_071, baljov, sylvuś lubią tę wiadomość
16.01.2017 [*] (11tydz)
12.05.2017 [*] (8tydz)
26.11.2018 Wojtuś
23.06.2020 [*] (8tydz) -
agulineczka wrote:Pytanie do dziewczyn zafasolkowanych ostatnio
Macie juz jakieś objawy?
Ja napady zimna, ale myślę że to z choroby, od 2 dni zgaga - której prawie nigdy nie miałam.
Czuję ją prawie na okrągło.
Jestem po wizycie, mam zapalenie gardłaLekarz ( znam go od 10 lat i uważam do za dobrego fachowca) powiedział mi że do 12 tyg na ból gardła tylko Argentin bo on się nie wchłania, reszta lekarstw może zaszkodzić dziecku!
Mam leżeć, pić sok malinowy, miód, psikać Argentinem i modlić się żeby nie był potrzebny antybiotyk
5.05.2010 - mój największy Skarb
01.2018 - Aniołek, 8 tydz. na zawsze pozostaniesz w moim sercu. -
agulineczka wrote:Wrażliwe piersi (mam wrażenie, że wcześniej trochę mocniej mnie bolały) i jakby większy apetyt. Ja oczywiście też panikuję.
Cieszę się Gos, że udało Ci się przesunąć wizytę. Ja mam pojutrze.
W pierwszej ciąży miałam spore mdłości i dlatego tak ich dopatruję. Wiem, ze to nic przyjemnego, ale w dwóch pozostałych ciążach czułam się cały czas świetnie i jak widać nie był to dobry objaw.
Dziś u mnie wg OM 5+5
Ja w pierwszej ciąży od 5 tyg nie mogłam wytrzymać jak ktoś przy mnie jadł.. ciągłe mdłości, potem wymioty
W drugiej żadnych objawów - co mnie bardzo niepokoiło ,
teraz z niecierpliwością czekam na mdłości itd ta zgaga mnie pociesza5.05.2010 - mój największy Skarb
01.2018 - Aniołek, 8 tydz. na zawsze pozostaniesz w moim sercu. -
vigry wrote:Beta 298 ❤
Jednak wcześniej wyniki dali,co za niespodzianka
2 dni temu było 131, czyli się podwoiła, choć u niektórych z Was dużo większe przyrosty były..Ale skoro się podwoiła to jest w normie i jestem szczęśliwa
Pięknie rośnie!Ja to wciąż wierzę, że przyrosty w normie to chłopcy, a przyrosty jeszcze większe to dziewczynki
U mnie w poprzedniej ciąży przyrost był ogromny i była córeczka, teraz był w normie i czuję chłopaka
Piszę to oczywiście pół żartem
Ani, zdrówka! :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2018, 18:03
vigry, Ani1234 lubią tę wiadomość
-
A to byloby fajnie. U mnie duze przyrosty, a ja mam poczucie, ze bedzie dziewczynka
baljov, admiralka lubią tę wiadomość
Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
Obie ciąże po IUI
Kariotypy OK, nasienie super
Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane -
Vigry, piekny przyrost! Minimum to 66%
Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
Obie ciąże po IUI
Kariotypy OK, nasienie super
Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane -
Vigry gratuluję dobrego przyrostu
bedziesz jeszcze sprawdzac?
Gos gdzies sie kiedys przypadkiem natknelam na jakas informacje, ze z IUI czesciej dziewczynki wychodza. Nie wiem na ile to prawda, a na ile wyssane z palca.
Co do przyrostu bety i plci to niestety nie wiem jak to u mnie wygladalo. W pierwszej ciazy nie badalam przyrostu, sprawdzilam bete raz w 16dpo i bylo prawie 700.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Tu tak ciazowo, a ja czekam na @
ktora dziś powinna sie pojawic. Narazie ni widu ni slychu. Nawet nie czuje zbytnio sie okresowo. Oj, tylko znow niepotrzebnie cykl się wydłuża, a ja bym chciała juz zaczynac od nowa.
Ty jesteś jeden Święty, Panie Boże, który cuda czynisz (Ps 77,15). -
Bella01 wrote:Tu tak ciazowo, a ja czekam na @
ktora dziś powinna sie pojawic. Narazie ni widu ni slychu. Nawet nie czuje zbytnio sie okresowo. Oj, tylko znow niepotrzebnie cykl się wydłuża, a ja bym chciała juz zaczynac od nowa.
Bella a może jednak zamiast @ będą II ?Przecież czasem wychodzą nawet później
-
A ja dziś byłam na monitoringu i podłamał mnie lekarz...albo owulacja była albo będzie, ale bardziej była...i tak mi nagadał, że ani on ani ja nie wiem
w sumie podał ovitrelle (nie zaszkodzi) ale szału nie ma...Eh...
JJ.
- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
- grudzień 2020 - ciąża biochemiczna
- Endometrioza 1 stopnia
- Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
- MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
- PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
- Hashimoto
08.06.2022 - CUD !!! Ignaś
...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę... -
bondzik007 wrote:Bella a może jednak zamiast @ będą II ?
Przecież czasem wychodzą nawet później
Ty jesteś jeden Święty, Panie Boże, który cuda czynisz (Ps 77,15). -
nick nieaktualny