Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Haana gratulacje Synka!!
Vigry trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze! Moja koleżanka miała dwa krwiaki i ok 12tyg się wchłonęły
A ja dziewczyny w sobotę miałam beżowy śluz ale tylko w środku, a wczoraj już brązowo na wkładcewizyta w piątek i nie umiem być dobrej myśli
-
bondzik007 wrote:Haana gratulacje Synka!!
Vigry trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze! Moja koleżanka miała dwa krwiaki i ok 12tyg się wchłonęły
A ja dziewczyny w sobotę miałam beżowy śluz ale tylko w środku, a wczoraj już brązowo na wkładcewizyta w piątek i nie umiem być dobrej myśli
Aniołek 8/11tc [*] - 06.07.2017
Angelius Provita, dr M. Paliga - od 13.04.2018
L + H 05.09.2018
On :DFI 50%, po 4 msc. 35 % , hla-c c2c2
Ja: adenomioza, endometrioza I
Kir AA, NK 17%
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G - układy hetero
25.02.2019 IMSI+macs 3BB🙁
13.06.2019 IMSI+macs 8A🙁🙁❄️❄️❄️
02.10.2019 ket 4AB🙁 cb 6dpt 84,6 8dpt 194,4 9dpt 352,3 13dpt 375,9 16dpt 33,5
8.11.2019 ket 3BB 🙁
01/2020 03/2020 CB 🙁🙁
Szczepienia limfocytami
11/2020 22dc 41,5 23dc 77,6 25dc 210 28dc 928,9 35 dc 10976 39dc ❤️
5.07.2021 r Milena 2790g 51 cm
06/2022 07/2022 CB 🙁🙁
09/2022 47 dc ❤️czekamy na synka 👶🏼 -
sAnsa_28 wrote:bondzik a robiłaś przyrosty bety?
Nie robiłam bo to za duży stres. W poprzedniej ciąży mimo ok bety, ciąża się zakończyła. Moja koleżanka z kolei miala puste jajo a przyrost bety idealny i to jeszcze w szpitalu gdy czekali na zarodek który sie nie pojawil. Więc dla mnie to nie do końca wyznacznik zdrowej, rozwijającej się ciąży..
Dupka biorę, clexane tez, dzisiaj leżę. Nic więcej zrobić nie mogę... wizytę w szpitalu w zeszłej ciąży nie wspominam mile m.in dlatego ze musiałam sie prosić o zrobienie usg.. -
bondzik007 wrote:Nie robiłam bo to za duży stres. W poprzedniej ciąży mimo ok bety, ciąża się zakończyła. Moja koleżanka z kolei miala puste jajo a przyrost bety idealny i to jeszcze w szpitalu gdy czekali na zarodek który sie nie pojawil. Więc dla mnie to nie do końca wyznacznik zdrowej, rozwijającej się ciąży..
Dupka biorę, clexane tez, dzisiaj leżę. Nic więcej zrobić nie mogę... wizytę w szpitalu w zeszłej ciąży nie wspominam mile m.in dlatego ze musiałam sie prosić o zrobienie usg..
Aniołek 8/11tc [*] - 06.07.2017
Angelius Provita, dr M. Paliga - od 13.04.2018
L + H 05.09.2018
On :DFI 50%, po 4 msc. 35 % , hla-c c2c2
Ja: adenomioza, endometrioza I
Kir AA, NK 17%
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G - układy hetero
25.02.2019 IMSI+macs 3BB🙁
13.06.2019 IMSI+macs 8A🙁🙁❄️❄️❄️
02.10.2019 ket 4AB🙁 cb 6dpt 84,6 8dpt 194,4 9dpt 352,3 13dpt 375,9 16dpt 33,5
8.11.2019 ket 3BB 🙁
01/2020 03/2020 CB 🙁🙁
Szczepienia limfocytami
11/2020 22dc 41,5 23dc 77,6 25dc 210 28dc 928,9 35 dc 10976 39dc ❤️
5.07.2021 r Milena 2790g 51 cm
06/2022 07/2022 CB 🙁🙁
09/2022 47 dc ❤️czekamy na synka 👶🏼 -
Bondzik spokojnie, choc wiem, ze o.spokoj w takich sytuacjach trudno. Jestes obstawiona lekami, teraz poza spokojem i cierpliwoscia nic zrobic nie mozesz. Ja tez mialam plamienia i mi gin powiedzial, zeby jechac na IP jesli pojawi sie krwawienie. Same plamienia zdarzaja sie bardzo czesto. Postaraj sie byc dobrej mysli do piatku.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Bondzik bądź dobrej myśli, u mnie był brązowy śluz w każdej ciąży, teraz też. I wcale to nie było wyznacznikiem niczego, bo przecież moja poprzednia ciąża się rozwijała.
Będzie dobrze :*
Nawet mamaginekolog pisała fajny artykuł o plamieniach, https://www.mamaginekolog.pl/krwawienie-w-pierwszym-trymestrze-czy-oznacza-poronienie/
Piszę o tym, że występuje one statystycznie u 40% ciężarnych nawet.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2018, 10:25
-
Dziękuję. Jesteście tak kochane! Modlę się żeby było dobrze, bo jeśli na takim obstawieniu lekami sie nie uda, to ja już nie wiem gdzie szukać pomocy.
Artykuł zaraz przeczytam! :*:*:*
A jak wy dziewczyny się czujecie? -
bondzik007 trzymam kciuki,żeby to było chwilowe i nic poważnego.Wyobrażam sobie,jak się czujes-takie incydenty zawsze budzą strach
Oby już plamienie nie wróciło:*
U mnie 4dc czuję się dobrze ale za to Pan miał gorączkęChyba nici z owocnych starań,bo gorączka bardzo pogarsza parametry nasienia
Lipa normalnie ale starać się będziemy-trzeba choć próbować.
Hanna gratuluję synka i dużo zdrowia Wam życzę -
Bondzik staraj się być dobrej myśli, plamienia na początku ciąży są bardzo częste. Leki bierzesz, odpoczywasz, jedyne co możesz jeszcze zrobić to nastawić się pozytywnie
Trzymam mocno kciuki żeby wszystko było dobrze!
U mnie plamienie na razie przeszło, nic mnie nie boli ale jak kazali leżeć to poleguję na kanapie z laptopem. W czwartek mam kontrolę u mojego gina, mam nadzieję że krwiak się zmniejszy.
16.01.2017 [*] (11tydz)
12.05.2017 [*] (8tydz)
26.11.2018 Wojtuś
23.06.2020 [*] (8tydz) -
Ja fizycznie czuję się dobrze, ale w głowie ciężko.
Za tydzień wizyta, dokładnie na tym etapie ciąży, gdy poprzednio już było widać na usg nieprawidłowości. Niby wiem, że drugi raz szóstki w totka się nie trafia, a mimo to boję się bardzo.
Boję się, czy w ogóle to serduszko nadal bije. Ten brak objawów też nie pomaga i człowiek wariuje.
Choć z całych sił staram się być spokojna dla tego Malucha. -
Rany, jak ja Cie rozumiem... nachodza mnie czarne mysli znowu
piersi oklapuja, w ogole mniej opuchnieta jestem... poprzednio w 9 tygodniu serduszko przestało bic... staram sie myśleć pozytywnie, ale to takie trudne....
Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
Obie ciąże po IUI
Kariotypy OK, nasienie super
Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane -
bondzik tak bardzo cie tu rozumiemy my po stratach inaczej przechodzimy ciążę, chyba radosc i euforia to tylko momety( moment dwóch kresek, moment dobrej bety, moment usg) wszystko pomiedzy to lęk, lek i jeszcze raz lek, a kazdy groźny objaw to załamanie dla nas. Musimy z tym walczyc bo nasze dzidzusie zaluguja na radosne mamy, i nie ważne ile ta radosc będzie trwala czy kilka czy kilkadziesiat tyg., zachowaj wzgledny spokoj i wiare w malenstwo bo kto jak nie mama musi wierzyc w szczesliwae zakonczenie. Ja na sama mysl o tym ze bede w ciazy czuje strach ale marzenia sa silniejsze. Odpoczywaj i wszytko bedzie dobrze:)
-
Dobrze was rozumiem dziewczyny, ciężko jest się dobrze nastawić po takim doświadczeniu. Ważne że jesteście razem praktycznie na tych samych etapach ciazy, w kupię raźniej.
-
Oj z tymi piersiami to tak jest raz miękkie mniej bolą raz twarde bolą mocno i człowiek ma sto mysli na sekunde ;/
Ja dzisiaj upiekłam sobie chlebek orkiszowy zrobiłam żurek a teraz robię sobie fasolkę szparagową z cebulką" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Dzisiaj sobie uświadomiłam jakie cudowności mnie czekają. Cudowności mówiąc w cudzysłowiu...8 maja 2018 miałam termin porodu - a 8 maja okazuje się, że będę mieć miesiączkę. Ponadto 8 maja koleżanka z pracy idzie na badania połówkowe. Już jestem zdołowana na samą myśl tego co będę musiała przeżyć. Psychika swoje robi... i ciemne scenariusze podpowiada.
Dziś byłam u lekarza i.... dostałam pierwszy zastrzyk heparyny, wg zaleceń mojego lekarza zaczynamy kłucie już od okresu okołoowulacyjnego. Jutro będę sama działać i wbijać się w brzuch...
Dziewczyny - czy przemywacie czymś miejsce do wkłucia zastrzyku ?
Nie dopytałam lekarza i nie wiem....JJ.
- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
- grudzień 2020 - ciąża biochemiczna
- Endometrioza 1 stopnia
- Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
- MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
- PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
- Hashimoto
08.06.2022 - CUD !!! Ignaś
...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę... -
JJ tak, ja przemywam przed zrobieniem zastrzyku. Uzywam octenisept.
Dziewczyny doskonale Was rozumiem. Ja mam wizyte w srode i tez sie bardzo boje. Na podobnym etapie,prawie rok temu, dowiedzialam sie, ze dzidzius przestal sie rozwijac.
U mnie z objawami roznie. Na poczatku bardzo bolaly piersi, w nocy to w ogole ciezko spac bylo. Teraz tylko jak dotkne mocnej po bokach to troche czuje. Poza tym mam zdecydowanie mniej energii, czesto chce mi sie spac w ciagu dnia. Do tego od 8 tyg mdlosci, ale wcale nie poranne, wystepuja w roznych okolicznosciach i to nie codziennie. Czasami mnie zemdli w kuchni przy jakiejś czynnosci (glownie zwiazane z miesem), no i nie moge dopuscic do uczucia glodu, bo zaraz mi niedobrze. W pierwszej ciazy mdlosci meczyly mnie codziennie od 7 do 13 tyg, kilka razy wymiotowalam i byly zdecydowanie bardziej intensywne.
Trzymam za nas kciuki. Gos daj znac jak najszybciej. Bedzie dobrze :*
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
JJ przykro mi że będziesz przeżywać taką kumulację wrażeń tego 8 maja...
Co do heparyny, to ja przemywam wacikiem nasączonym octaniseptem, myślę że tak samo dałaby radę woda utleniona. Mi zastrzyki robi mąż, ja wtedy zamykam oczy2 razy musiałam sama zrobić, dałam jakoś radę ale wolę jak robi to M
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2018, 22:04
16.01.2017 [*] (11tydz)
12.05.2017 [*] (8tydz)
26.11.2018 Wojtuś
23.06.2020 [*] (8tydz) -
No własnie lekarz też zaleca aby mąż robił i tak chyba będzie..ale nie zawsze będę Go miała w domu
Jutro podejdę jeszcze do apteki - może coś mi polecą. Pewnie skusze się na ten ostenisept. Po pierwszym zastrzyku miejsce wkłucia zrobiło się lekko sine...no aż strach się bać co będzie dalej.
Nigdy w życiu nie miałam łatwo...zawsze to było mozolne się pięcie w górę po ostrych kamieniach, a kiedy na szczyt dochodziłam to.... spadałam na dól z wielkim hukiemi tak w kółko...i tak w kółko.
Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny !!!!!JJ.
- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
- grudzień 2020 - ciąża biochemiczna
- Endometrioza 1 stopnia
- Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
- MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
- PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
- Hashimoto
08.06.2022 - CUD !!! Ignaś
...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę... -
Dziewczynki 4 dni temu brałam zastrzyk ovitrelle na pęknięcie i nie wiem kiedy mam zacząć brać zastrzyki na krzepliwość,bo miało być po pozytywnym teście a one i tak mi wychodzą pozytywne po zastrzyku. Wtedy miałam rozpulchniona jajnik i 23 pęcherzyk..