X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Karolcia89 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam bajzel. Odpoczywaj i dbaj o siebie, to najważniejsze!
    Mogłabyś mi napisać na priv co to za lekarz i gdzie przyjmuje? Będę wdzięczna ;)

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

05.01.2018 Aniołek 7t5d [*]
    21.01.2019 Aniołek 9t6d [*] PJP
    14.06.2019 Aniołek 8t [*] PJP

Obniżone białko Z
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr Jerzy Przybycień przyjmuje w Tarnowie w CDK i w Krakowie w Macierzyństwie
    Ale zapisy do niego są 2 góra 3x do roku takze nie wiem czy teraz znowu nie ma zapisów w każdym razie ciezo na pierwsza wizyte .
    Cudowny człowiek specyficzny ale ja sie zakochałam ... wiadomo , trzeba tez dyskutowac o różnych opcjach z nim , bo on czasami idzie na żywioł , ale wie co robi i już tyle dzieci zrobił ze szkołe by mozna było otworzyc :D

Karolcia89 lubi tę wiadomość

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wybiorę się na TK w przyszłym tygodniu, bo wg ginekolog ovu była tydzień temu w sobotę, wg mnie w niedzielę. Tak czy inaczej okres dostanę w weekend i mąż nie będzie marudził. Mam na stole tez Cipronex, zastawiam się czy nie łyknąć, bo tak mnie boli ten bok...

Ja mam zawsze późne owulacje, cykl od zawsze trwa 31-32 dni. O szok ten cykl trwa 29 dni, nie pamiętam by kiedykolwiek był tak krótki.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • roma Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Późna owulacja nie jest przyczyną poronień. Może utrudniać zajście w ciążę, ale jak już się uda to nie wpływa to na to, jak mocna jest ciąża. I 18 czy 20 dc to nie jest późna owulacja, bez przesady. Może lekarz nie wie gdzie szukać przyczyny to czepia się takich rzeczy. Ja mam Syna z owulacji w 56 dc a obecna ciąża jest z owulacji w 29 dc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2018, 13:45

Karolcia89, Paula_071, MonaLiza, Jaszmurka, Koteczka82, admiralka lubią tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie u mnie też późno owulacja i też około 31 dni trwa. Bardzo rzadko zdarza się krótszy. Muszę na wizycie o to wypytac doktorka.

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Późna owulacja nie jest przyczyną poronień. Może utrudniać zajście w ciążę, ale jak już się uda to nie wpływa to na to, jak mocna jest ciąża. I 18 czy 20 dc to nie jest późna owulacja, bez przesady. Może lekarz nie wie gdzie szukać przyczyny to czepia się takich rzeczy. Ja mam Syna z owulacji w 56 dc a obecna ciąża jest z owulacji w 29 dc.

Ja nigdzie nie napisałam , że jest przyczyną poronień , aczkolwiek często zdarzają się ciąże biochemiczne i to jest też potwierdzone niestety ... wiadomo ze każdy przypadek jest inny , i organizm jest złozony z wielu czynników aby wszystko zagrało , ponadto czasami trzeba mieć wieele szcześcia tak jak Ty piszesz w tak późnym dc
    Jak ktoś latami nie zachodzi to ja bym poszła na stymulacje próbowac tak czy siak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2018, 14:14

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazda musi decydowac według własnej wiedzy intuicji , nikt nikomu nic nie narzuci , ja dzięki swojemu oporowi i walce szukaniu i dazeniu do celu jestem dzisiaj gdzie jestem :)mimo ze kosztowało mnie to wiele , nie żałuję i modlę się o mój grudniowy cud :)

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Wracam do Was po dość długim odpoczynku od forum. Nie zdołam każdej z osobna pogratulować Waszych CUDÓW, bo jest ich naprawdę dużo więc gratuluję grupowo i życzę zdrówka! :*
    Przykro mi że na naszym wątku widzę nowe twarze...
    Przytulam każda z Was, która jeszcze czeka na CUD tak jak ja, chociaż niewiele nas zostało tutaj.
    U mnie sporo się działo ostatnio, bo we wtorek miałam laparoskopię podczas której usunięto duża torbiel endometrialną z prawego jajnika i udrożniono lewy jajowód co wyjaśniło dlaczego nam się nie udawało. Z prawego jajnika w ogóle nie było szans na owulację, a nawet jeśli owu była z lewego to i tak nic by z tego nie było przez zatkany jajowód...
    Teraz dostaliśmy od mojej gin nakaz szybkich starań póki wszystko wyczyszczone z endometriozy.
    Narobiłam sobie dużej nadziei, tymbardziej że ostatnio udało się właśnie po laparoskopii. Trzymajcie kciuki! :)

Paula_071 lubi tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Bella01 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkova, ja tez slyszalam juz kiedys o poznych owulacjach i problemach przy tym z zajsciem w ciaze.
    Btw, ja od dwoch dni mam tez mdlosci. Ciagle wydaje mi sie, ze sa one jakby z glodu, przy czym jak jestem najedzona, to nie znikaja.
    W domu tez nie mam dzis super porzadku, kluje mnie podbrzusze, dotego te plamienia i sobie odpuscilam. Zrobilam najwazniejsze rzeczy. Reszta moze poczekac :)

Paula, mowia, ze dopoki jest sie przed @ mozna wszystko. Potem juz nie. Jak mnie by tak bolalo, to chyba bym wziela... Moze mam mniejszy prog bolu :)

Ty jesteś jeden Święty, Panie Boże, który cuda czynisz (Ps 77,15).
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Ja dziś mam dosyć mdłości ... ciągle bym jadła , a za chwile znowu to samo mdli i mdli i juz jestem cała oberwana żebra bolą aż :< i głowa już mnie boli od żołądka :/ cieszę sie ze są objawy i z dzidzią ok , ale męczą okropnie i nie jestem w stanie nic w domu porobić i az mnie trafia , bo taki bajzel

Witaj w klubie :/ ja w tym tygodniu nie mialam czasu na nic. W domu balagan, okna az sie prosza o umycie, do tego jeszcze ogrod...wczoraj caly dzień mnie tak meczylo, do tego wymioty.

Co do owulacji u mnie zawsze 15-16dc

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    No jasne :) ja tak raz miałam ze jedno jajeczko pękło a kolejne za 3 dni , akurat wtedy nie zaszłam ale tak było :) 35dc masz ciążowy pozytywny tak ? :)
    Tak. Pierwszy wyszedl blado i jakos tak nie bylam go pewna, bo ta testowa kreska tez jakas blada byla. Maż pojechal do apteki i drugi test od razu mocna krecha, prawie tak mocna jak testowa. Na 17 ide do gina, przyjal mnie mimo ze dzis nie ma zamkniete :)

uwo99n73lnbybmmo.png
  • bondzik007 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella Ty odpoczywaj teraz. Moje plamienia zaczęły sie jakoś po 5tc później cisza parę dni i od 6tc przez tydzień znowu. Zwiększyłam dupka, leżałam, nic nie robilam naprawdę. No i to relanium do którego jakos nie mam przekonania.. :( Plamienia ustały. Mam nadzieję ze nie powrócą a z maleństwem jest okej :*

A dziewczyny ktore sa w 7,8,9,tc kłuje Was brzuch chwilami? Tski skurcz czasem na przykład?

A co do owulacji to chyba ważniejsze jest to ile trwa faza lutealna i wtedy kto jak długie ma cykle :) ja owu miałam 16-17dc przy 29-30 dniowych cyklach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2018, 15:11

Bella01 lubi tę wiadomość

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • roma Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak bondzik, ja mimo bardzo długich i nie regularnych cykli niezależnie od tego czy mam owu w 30, 50 czy 70 dc (bywały i takie) zawsze mam ją 14 dni przed @ i zawsze potrafię ją rozpoznać bo mam bardzo wyraźne objawy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2018, 15:18

Paula_071 lubi tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u gina, zadzwonił , że moge być wcześniej. W badaniu wyszło ze jeszcze nic nie widzi :( Pokazał nieco ciemniejsza plamę i powiedział, że być może to jest to. Trochę mnie to zmartwiło. Mam przyjść za 2 tygodnie. Na szczęście mimo, że zwykły gin przepisał mi heparynę, ale co do encortonu powiedział, że na te wyniki co mam to on nie widzi potrzeby. A ja chyba bym chciała. Wszystko bym chciała by było dobrze. I nie wiem czy jechać w ten poniedziałek 200 km d kliniki, kiedy jest może jeszcze za wcześnie? Ale pewnie dadzą mi encorton. Dziś mąż pierwszy raz zrobił mi zastrzyk z heparyny. Byłam dzielna!:)

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo ja dzisiaj juz wyjątkowo wszytsko na raz i mdłości i krew z nosa z osłabienia i zasnełam na 3h z tego wszytskiego teraz odpukac jest lepiej :)
    M sprząta a ja dalej mysle co mam zjesc :/

MonaLiza myślę ze za szybko to usg :) zrób na poczatek przyrost bety

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza ja też mam brać encorton od pozytywnego testu pomimo że nie mam wskazań. Lekarz powiedział, że może pomóc. Trochę się bałam ale inna lekarka potwierdziła więc będę brać. Podobno mam mała dawkę bo 5 mg i mam brać 1-1\2-0.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkova, ja też zastanawiałam się czy nie mam trochę za długich cykli i za późne owulacje. Owu zazwyczaj od 16 do 20 dc, cykle ok. 32, czasem dłuższe, rzadko krótsze, nigdy bardzo regularne. Najbardzie szkoda mi czasu na tak długie cykle. Kiedy ostatnią owu miałam w 21 dc, pytałam lekarki, czy nie dałoby się to jakoś przyspieczyć, Powiedziała, że nie. Miałam nadzieję, na jakąś stymulację...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2018, 12:47

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam encorton nie pomogło ;/ a tez miałam 5 póxniej dowiedziałam się , że to placebo ... minimum dawka to 10 żeby coś zadziałało :) to już potwierdzone info przez profesorów ginów , którzy zajmują się immunologią i dziewczyny , które biorą steryd .
    To taka ciekawostka , jesli dziewczyny jesteście ciekawe immunologi jest wątek na innym forum poświęcony własnie takim problemom dziewczyny bardzo mi pomogły tam też wiedze mają niesamowitą nie żebym probowała inne forum , ale to akurat wątek gdzie można się wiele nauczyć i dowiedzieć i uzyskać pomoc
    https://www.babyboom.pl/forum/temat/poronienia-nawykowe-leczenie-immunologiczne.63659/page-7049#post-16647142

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baljov wrote:
    Karmelkova, ja też zastanawiałam się czy nie mam trochę za długich cykli i za późne owulacje. Owu zazwyczaj od 16 do 20 dc, cykle ok. 32, czasem dłuższe, rzadko krótsze, nigdy bardzo regularne. Najbardzie szkoda mi czasu na tak późne cykle. Kiedy ostatnią owu miałam w 21 dc, pytałam lekarki, czy nie dałoby się to jakoś przyspieczyć, Powiedziała, że nie. Miałam nadzieję, na jakąś stymulację...

Zmieniłabym lekarza chyba... to trochę głupie kiedy lekarz nie chce próbować innych metod działając tylko tylko na zasadzie " stara sie pani dalej kiedys moze załapiesz " widząc , ze jest problem :/ zawsze można byłoby spróbować a moze byłyby efekty , bo w większości są

baljov lubi tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Zmieniłabym lekarza chyba... to trochę głupie kiedy lekarz nie chce próbować innych metod działając tylko tylko na zasadzie " stara sie pani dalej kiedys moze załapiesz " widząc , ze jest problem :/ zawsze można byłoby spróbować a moze byłyby efekty , bo w większości są
    To lekarka do której chodzę tylko na minitoring bo łatwo dostępna. Przy okazji zleciła mi badanie prolaktyny i zapisała dostinex. Dała mi też skierowanie na hsg.
    Mój lekarz, kazał rozważyć inseminacje... ale muszę do tego przekonać mojego partnera najpierw... :-/

‹‹ 2850 2851 2852 2853 2854 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ