Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny bardzo nie dobrze jak jest tak późno owulacja
specjaliści twierdzą , że im dłużej trwa cykl i dłużej to wszystko się rozwleka tym mniejsze szanse na ciążę i na jej utrzymanie
Ja nie powiem do końca jaka reguła , bo pewnie i z późnych owulacji dzieci są , ale jak ktos ma problemy to nie jest dobrze .
Ja po poronieniach miałam późne owulacje 18 20dc i jak zachodziłam to w biochemiczne albo puste jaja ... no i jak zmieniłam lekarza na tego z najwyżej półki od razu mi powiedział , ze z tego nic nie będzie
Zaczęłam stymulację pierwsza była w 16dc owulacja i też powiedział po obserwacji cyklu ze za długo to trwa za długo dojrzewają jajeczka , drugim razem owulacja w 12dc i z niej mam mojego maluszka gdzie lekarz od razu powiedział , że zajdę bo wszystko idzie tak jak trzeba nie rozwleka się .
A cos w tym musi być , bo jestem na różnych forach 2 lata i jak czytam to dziewczyny , które porodziły dzieci mają z wczesnych owulacji najpóźniejsza 16dc i to sporadycznie .
Trudno mi powiedzieć jak jest tez w praniu do końca , bo są ciąże nie wierze , że nie ma z póxnych owulacji ale trzeba mieć dużo szczęscia
To taka porada ode mnie skrócić fazę lutealną , aby jajka były silniejsze" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Nie wiem ale ja zawsze mam cykle albo 28-29dni albo 31-33 i owulka jest albo 15-16dc albo właśnie 18-19
Mi lekarz powiedział,że martwić bym się mogła jakbym owulowała po 20dc ale uspokoił mnie,że 18dc to nie jest późno. -
No mi tez tak mówił lekarz , ale straciłam u niego 2 kolejne ciąże
po czym okazało się też , że moje długie cykle wzięły się min. przez prolaktynę po obciażeniu tą miałam zbyt wysoką mimo ze zwykłą ok , co powodowało niewydolność ciałka żółtego = niski progesteron w 2 fazie cyklu ok.10 czyli owulacje były ale przy nich i niewydolnośc i tak się to wszystko pierdzieliło
to by dużo opowiadać ... ja tylko moge doradzić co mówią fachowcy i na przykładzie swoim i wielu koleżanek
teraz każda , która skróciła cykl miała stymulację jest juz w ciąży lub urodziła
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Lady_Dior wrote:Nie wiem ale ja zawsze mam cykle albo 28-29dni albo 31-33 i owulka jest albo 15-16dc albo właśnie 18-19
Mi lekarz powiedział,że martwić bym się mogła jakbym owulowała po 20dc ale uspokoił mnie,że 18dc to nie jest późno.
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
Karmelkovaa w sumie dobrze,że zwróciłaś na to uwagę.Ja bym w życiu nie pomyślałam,że owu w 18-19dc jest późna ale teraz zajrzałam do kalendarza i w grudniu kiedy zaszłam w ciążę-pozytywne testy owu były już w 12dc
Chyba będę musiała się spotkać z moim lekarzem i pogadać.
Co się stosuje na przyspieszenie dojrzewania jajeczka? Jestem w tym kompletnie zielona.Jednak z drugiej strony mam nadzieję,że wsio jest w porzadku-ostatnie 2 cykle były 28 i 29dni testy pozytywne w 14 i 15 dc.Może ten cykl po prostu taki-w końcu do najmłodszych nie należę -
Czasami moze się zdarzyć zachwianie cyklu , ale jesli cały czas jest późno ow to nie fajnie .
Najlepiej monitoring stymulacja lamettą i ovitrellei się udaje
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Ja mam monitorowany cykl lamettą i ovitrelle i się nie udaje, więc widać to nie regułaJJ.
- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
- grudzień 2020 - ciąża biochemiczna
- Endometrioza 1 stopnia
- Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
- MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
- PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
- Hashimoto
08.06.2022 - CUD !!! Ignaś
...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę... -
W grudniu kiedy zaciążyłam brałam też bromergon.W tej chwili nie biorę a prolaktynę badałam chyba w marcu to wynosiła 23,13ng więc górna granica normy. Zastanawiam się,czy nie wrócić do pół tabletki na noc.
-
Karmelkovaa, przejrzałam swój kalendarz i np. w dwóch ostatnich cyklach ovu miałam 16-17 dnia, a cykl trwał 28 dni. Czy to jest według Twojej wiedzy późna owulacja czy ok?05.01.2018 Aniołek 7t5d [*]
21.01.2019 Aniołek 9t6d [*] PJP
14.06.2019 Aniołek 8t [*] PJP
Obniżone białko Z -
Cześć,
Po 2,5 roku starań doczekałam się 2 kresek na teście
Chce mi się płakać z radości i strachu. Po tak długim czasie starań myślałam, że to już nigdy nie nastąpi. Ostatnio biegałam, piłam wino normalne życie a dziś taka niespodzianka. Jeszcze 26.04. byłam u gina w celu zrobienia cytologii i to był 19dc. Powiedział, że jest jajko na sprawnym jajniku. Trochę mnie zmartwiło, że piszecie, że z późnych owulacji mogą być nici. No zobaczymy. Dziś mam wizytę u zwykłego gina, zapytam go czy poradzi sobie z moim przypadkiem, a w poniedziałek jade do kliniki. Mam w domu przepisana wczesniej heparyne i nie wiem czy juz ja brac czy poczekac do wizyty. Mam kupe mysli na minute! Proszę o trzymanie za mnie kciuków! Bo trzeciego razu nie zniosę..Karolcia89, Karmelkovaa, Bella01, Nadzieja22, Paula_071, Dooti, Koteczka82, jatoszka lubią tę wiadomość
-
JJ. wrote:Ja mam monitorowany cykl lamettą i ovitrelle i się nie udaje, więc widać to nie reguła
Kochana musi wszystko zagrać po prostu , hormony muszą być w normie i wszystko , znam kobiety co jeżdżą po 2 lata na stymulacje i w końcu poddają się in vitro bo niby wszystko dobrze , owulacja jest a nie łapie , a maja tz. niepłodnosc iziopatyczną czy jakos tak mi to tłumaczyły nie wiem jaka dokładna nazwa , także warto próbować , a jak nie wychodzi to nawet lekarz nie ma wpływu" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Karolcia89 wrote:Karmelkovaa, przejrzałam swój kalendarz i np. w dwóch ostatnich cyklach ovu miałam 16-17 dnia, a cykl trwał 28 dni. Czy to jest według Twojej wiedzy późna owulacja czy ok?
Ja myślę , że taki 16dc to jest max . Ale ja nie jestem też lekarzempo prostu trochę lat już w tym siedzę , i czytam rozmawiam inetersuję sie porównuję i trochę przeszłam dzielę się tym co wiem , ale każdy organizm jest inny i co innego w nim siedzi
W każdym razire ja jezdze do jednego z najlepszych specjalistów w PL znanego również za granica ludzie przylatuja do niego i dopiero on mi pomógł jak i wielu innym osobom , wiadomo jak nie da rady to nie bo nikt cudowtórcą nie jest , ale ma ogromną wiedzę w tym temacie wie jakie badania zlecić itd
Karolcia89 lubi tę wiadomość
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
MonaLiza wrote:Cześć,
Po 2,5 roku starań doczekałam się 2 kresek na teście
Chce mi się płakać z radości i strachu. Po tak długim czasie starań myślałam, że to już nigdy nie nastąpi. Ostatnio biegałam, piłam wino normalne życie a dziś taka niespodzianka. Jeszcze 26.04. byłam u gina w celu zrobienia cytologii i to był 19dc. Powiedział, że jest jajko na sprawnym jajniku. Trochę mnie zmartwiło, że piszecie, że z późnych owulacji mogą być nici. No zobaczymy. Dziś mam wizytę u zwykłego gina, zapytam go czy poradzi sobie z moim przypadkiem, a w poniedziałek jade do kliniki. Mam w domu przepisana wczesniej heparyne i nie wiem czy juz ja brac czy poczekac do wizyty. Mam kupe mysli na minute! Proszę o trzymanie za mnie kciuków! Bo trzeciego razu nie zniosę..
Czasami udaje się i na późnej owulacji trzeba trochę szczescia , ale po prostu wystarczy odblokować głowę jakośGratulacje ;*
Ja heparyne biore od owulacji , ale mówia zeby tez od pozytywnego testu racim wczesniej tym lepiej:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2018, 12:49
MonaLiza lubi tę wiadomość
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
No jasne
ja tak raz miałam ze jedno jajeczko pękło a kolejne za 3 dni , akurat wtedy nie zaszłam ale tak było
35dc masz ciążowy pozytywny tak ?
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Ja dziś mam dosyć mdłości ... ciągle bym jadła , a za chwile znowu to samo mdli i mdli i juz jestem cała oberwana żebra bolą aż :< i głowa już mnie boli od żołądka
cieszę sie ze są objawy i z dzidzią ok , ale męczą okropnie i nie jestem w stanie nic w domu porobić i az mnie trafia , bo taki bajzel
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...