X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vigry wrote:
    Tak, na usg lekarz powiedział że nie widzi żadnych nieprawidłowości.ale jakoś nie wiem, nie odczuwam takiej ulgi jak powinnam, nie wiem czemu... :(

Hej :* Ja po prawidłowym usg już płakałam ze szczęścia naprawdę, pappa to była dla mnie formalność. Spróbuj tak na to spojrzeć :* Prawidłowe usg, to BARDZO DUŻO <3 <3

vigry lubi tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam .Chciałabym się zapytać,czy można brać niepokalanka po poronieniu teraż miałam niestety ale samo się oczyścilo, bez zabiegu czy ktoś coś wie na ten temat? Za ok miesiąc zaczynam znowu starania czy może lepiej wtedy zacząć brać ??

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaydyDior jak testy nie będą wychodzić to się nie martw bo ja tez je miałam i rzadko były wyraźne a w tym cyklu to mi żaden nie wyszedł a jednak się udało, wiec najważniejsze to systematycznie molestować męża:) czasem wychodziły mi tylko takie z rossmana z laboratorium domowego. Powodzeniaa!
    oj ja nie wiem jak przetrwam najbliższe tygodnie... porostu masakra. jak nie myślę bo jestem czymś zajęta to ok jak tylko zacznę troch myśleć to masakra, strach mnie paraliżuje.... wiec Vigry rozumiem twoja reakcje, chyba tez tak będę mieć...
    Admiralka ty to chyba juz sie zaokrągliłaś? :)

Lady_Dior lubi tę wiadomość

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w starających czytających ale mało piszących :)
    ostatnie 4 poronienie 20.4.2018 aktualnie czekam na pierwsza @ po poronieniu i odrazu bierzemy sie do roboty.
    Trzymam kciuku za wszystkie starajace :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja też jeszcze w starających się, a nawet nie w starających tylko czekajacych na rozpoczęcie cyklu w którym będę mogła się starać, ale aby wytrwac jeszcze do 27 czerwca i mam nadzieje, że będzie z górki :) W sumie to wcale nie takie małe grono staraczek zostanie tylko chyba one takie mniej aktywne na forum i tak aby to wygląda, że wiekszość cieszy się już ciążą.

• Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gos77 wrote:
    Ja trochę podczytuję, ale jakoś nie ma co pisać :) U mnie cały czas ten sam stan, czuję się dobrze i mnie to martwi. Brzuch mi ciutkę rośnie, więc to akurat mnnie cieszy.
    Umówiłam się na połówkowe na 11 lipca, a 24 czerwca jedziemy na urlop nad polskie morze :) Musimy trochę odetchnąć od miasta! :)

W najbliższy piątek idę na wizytę prywatnie do mojej lekarki z kliniki niepłodności - do niej mam zaufanie, ale prowadzenie ciąży tylko na NFZ jednak nie jest na moje nerwy... Za mało badań i jakoś tak mało zainteresowania...

Ale po piątku dam znać co i jak :)

Goś masz prenatalne w moje urodziny musi być dobrze ;-) będę czarować bo to mój dzień :-)

Gos77 lubi tę wiadomość

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy wrote:
    Ladydior ja czekam na owu wiec można powiedzieć ze zostałyśmy dwie na placu boju :)
    Ja mam dzisiaj 12dc więc jesteśmy 3 ;-)
    Chciałabym żeby już się wreszcie udało bo już za długo tu jestem :-( (od listopada 2016 już chyba nie ma żadnej z dziewczyn z którymi zaczynałam przygodę z tym forum)

IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

Okaz zdrowia

• admiralka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gos, wariatko, nie ma to jak się martwić tym, że się dobrze czujemy :D

Ja się czuję wyśmienicie! I od prenatalnych już naprawdę martwię się sporadycznie, mocno wierzę, że szczęśliwie poznamy naszego Malucha w listopadzie <3 I Ty również!

Dziewczyny starające się, udzielajcie się, jak najwięcej - to miejsce dla każdej z nas :* No i obyście wszystkie już niedługo cieszyły się zdrowymi Maluszkami, mocno trzymam za to kciuki.

Gos77, Paula_071, Lady_Dior, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Witam .Chciałabym się zapytać,czy można brać niepokalanka po poronieniu teraż miałam niestety ale samo się oczyścilo, bez zabiegu czy ktoś coś wie na ten temat? Za ok miesiąc zaczynam znowu starania czy może lepiej wtedy zacząć brać ??
    A z jakiego powodu chcesz brać niepokalanek? Ja brałam go przez kilka cykli bo prolaktyna była za wysoko ale bardzo skrocily mi się po nim cykle a prolaktyna dalej za wysoka była i skończyło się na dostinexie. Co prawda w pierwszym cyklu brania udało się zajść ale była biochemiczna.

IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

Okaz zdrowia

• JJ. Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja jeszcze starająca się :) Obecnie nowy cykl - nowe możliwości. Idę za tydzień na monitoring czy wogóle owulacja będzie a może była ? - muszę to skontrolować czy wogóle miewam owulacje naturalne bez wspomagaczy.

Mi lekarz zalecił starania 3 tygodnie po zabiegu łyżeczkowania (nie było przeciwskazań) i działaliśmy od razu - na chwilę obecną bez efektu.....

Lady_Dior lubi tę wiadomość

JJ.

- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
    - grudzień 2020 - ciąża biochemiczna

- Endometrioza 1 stopnia
    - Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
    - MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
    - PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
    - Hashimoto

08.06.2022 - CUD !!! Ignaś

...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę...
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak myślicie, zaczynać wszystkie pomiary od teraz, świeżo po poronieniu? Ogólnie nie miewałam samoistnej owulacji, wywoływałam CLO, ale może teraz po tym wszystkim hormony zaszaleją... Tym bardziej, że w ciąży jajniki miałam prawidłowe, bez pęcherzyków. Wchłonęły się. Pewnie zaczną się namnażać teraz od nowa.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • JJ. Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że musisz poczekać aż hormony się troszkę uspokoją. Mi lekarz zalecił odczekać ok 6 tygodni i można wówczas robić badania....

JJ.

- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
    - grudzień 2020 - ciąża biochemiczna

- Endometrioza 1 stopnia
    - Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
    - MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
    - PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
    - Hashimoto

08.06.2022 - CUD !!! Ignaś

...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę...
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jestem w ciazy i pewnie jeszcze troche nie bede. Caly czas mnie boli podbrzusze niewiadomo dlaczego :(
    Trzymam za Was wszystkie kciuki! :)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję dziewczyny,że lada dzień będzie tu znowu wysyp podwójnych kreseczek :) Trzymam za Was wszystkie kciuki :)

A ja miałam jutro zacząć używać testów owu ale,że mają złą opinię,to spróbowałam już dziś...

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b45195560584.jpg

Dość słaba ta kreska.Jednak na innych testach była wyraźniejsza za każdym razem.Chyba nie będę się tymi testami sugerować-nie ma co

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:
    A z jakiego powodu chcesz brać niepokalanek? Ja brałam go przez kilka cykli bo prolaktyna była za wysoko ale bardzo skrocily mi się po nim cykle a prolaktyna dalej za wysoka była i skończyło się na dostinexie. Co prawda w pierwszym cyklu brania udało się zajść ale była biochemiczna.
    Koteczka ja jestem jakoś od początku 2016 :) I pamiętam Ciebie :) Mi udało się po 2,5 roku. Pamiętam jak dziewczyny "dinozaurzyce" z tamtego okresu powoli zachodziły w ciążę. Nie były dla mnie nadzieja ale jednocześnie mnie to dobijalo. Jednak się przekonałam że i na mnie przyszła pora. Na każdego przyjdzie czas wiem że ciężko w to uwierzyć ale tak jest.

Pomylkowo zacytowałam nie ten tekst co miałam. Nawiązywałam do tego że pisałaś że zostałaś tu "najstarsza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 22:15

Koteczka82 lubi tę wiadomość

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona dziękuję za wsparcie. Ja cały czas wierzę że się uda tylko chciałabym jak najszybciej bo najmłodsza już nie jestem i siły coraz mniej. Mam nadzieję że teraz jak wszystkie wyniki są w normie to mój organizm zadziała jak trzeba ;-)
    Trochę się martwię tylko że dni płodne w pełni a ja jakąś infekcje wirusowa od synka złapałam i na lekach jadę :-/

IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

Okaz zdrowia

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka ja też już mam trochę lat
    I ani jednego dziecka jeszcze. Być może w owocny cyklu podzialal na mnie mix witamin które zaczęłam brać niedawno w tym.komplecie. Do metyli wrzuciłam kwasy ALA , koenzym q10, wiesiolka i aschwagande.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Mamaaniolka Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dlugo sie nie odzywalam . Pisalam wam ostatnio o pozytywnym tescie owu w 22~23dc gdzie owu mialam miec ok 15. Myslysmy ze to ciaza.. otoz testy caly czas byly negatywne. Teraz po jakims czasie jest cien cienia. A @ miala byc 31 maja. Nadal jej nie mam wiec wczoraj bylam na bthcg i wynik 51'' nie wiem . Jakos malo wyszlo . Ale owu sie przesunela sporo . Co o tym myslicie.
    Oczywiscie jutro powtorze bete ale czy jak wczoraj po 15 robilam a jutro moge tylko rano to bedzie miarodajnie? Nie wiem czy dzwonic do lekarza...dodam ze pobolewa mnie podbrzusze jak @. I bralam castagnus 2 tabletki i nie wiem czy tak odrazu odstawiac. W ciazy mam brac heparyne . Ale sie boje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 08:16

Mutacja Mthfr A1289c heterozygota
    Mutacja Pai 1 homozygota
    Aniołek córeczka
  • Mamaaniolka Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaaniolka wrote:
    Kochane dlugo sie nie odzywalam . Pisalam wam ostatnio o pozytywnym tescie owu w 22~23dc gdzie owu mialam miec ok 15. Myslysmy ze to ciaza.. otoz testy caly czas byly negatywne. Teraz po jakims czasie jest cien cienia. A @ miala byc 31 maja. Nadal jej nie mam wiec wczoraj bylam na bthcg i wynik 51'' nie wiem . Jakos malo wyszlo . Ale owu sie przesunela sporo . Co o tym myslicie.
    Oczywiscie jutro powtorze bete ale czy jak wczoraj po 15 robilam a jutro moge tylko rano to bedzie miarodajnie? Nie wiem czy dzwonic do lekarza... boje sie
    Test owu pozytywny by wieczorem 21 maja. Na drugi dzien juz troche slabszy. Czy wysokosc bety nie jest za niska?

Mutacja Mthfr A1289c heterozygota
    Mutacja Pai 1 homozygota
    Aniołek córeczka
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladydior na dniach mam dostać @ wiec jeszcze jakieś dwa tygodnie i zaczynamy działać :)
    A Tobie pomyślności, na pewno tym razem się uda i będziemy razem miały suwaczki pod podpisami :))

1bab7e35e8.png[/url]
‹‹ 2895 2896 2897 2898 2899 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ