X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Które dziewczyny testują w lipcu? :)

Dzień dobry wszystkim staraczkom i zafasolkowanym! :)

1bab7e35e8.png[/url]
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia bardzo mi przykro :< tak jak dziewczyny pisza powrót do starań zalezy od wielu czynników , ale ja bym jednak poczekała żeby wszystko się odbudowało ładnie . W tym czasie troszkę bym badań porobiła jednak ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 11:21

Tosia2323 lubi tę wiadomość

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka, trzymam kciuki za wizytę :) Daj znać po.

Applejoy, ja już teraz sikam na testy, ale jeszcze mega wcześnie jest, jakieś 5/6dpo :)

Myślę czy by już sobie jakiej luteiny i duphastonu nie skubnąć. Jak uważacie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 11:26

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Mamaaniolka Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jak to jest z tymi wspomagaczami typu luteina duphaston . Czytam i czytam i pisza ze to tylko u nas w polsce takie to popularne ze tylko po in vitro i przy jakie krwawieniach jest zalecane . A takto jest bezzasadne . Tylko czemu niektorym nie udaje sie bez tego mimo ze zarodek zdrowy sie urodzi itd . Czy tylko my po stracie takie nadwrazliwe ze robiny te wszystkie badania doszukujemy sie czegos zlego.. a inne kobiety ot tak sa w ciazy bez zadnych lekow kwas zaczynaja dopiero brac jak sie dowiedza i wszystko jest ok dzidzia sie rodzi zdrowa a tu trzeba sie nastresowac. Eh naszlo mnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 11:43

Mutacja Mthfr A1289c heterozygota
    Mutacja Pai 1 homozygota
    Aniołek córeczka
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Admiralka, trzymam kciuki za wizytę :) Daj znać po.

Applejoy, ja już teraz sikam na testy, ale jeszcze mega wcześnie jest, jakieś 5/6dpo :)

Myślę czy by już sobie jakiej luteiny i duphastonu nie skubnąć. Jak uważacie?

A nie chces spróbować z betą hcg?

1bab7e35e8.png[/url]
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy wrote:
    A nie chces spróbować z betą hcg?
    Zdecydowanie za szybko. Jak na teście nic nie wychodzi, to beta raczej też nie wyjdzie ;) U mnie na teście wyszła mega blada kreska przy becie 7, więc spokojnie czekam.

HrQwp1.png
    ♡♡♡
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaaniolka, ja się kompletnie na tym nie znam, jak to jest z progesteronem. Dwóch ginow zapisało mi dupka 2x1 i lute 3x1 jako dodatkowe wspomaganie i zabezpieczenie przed poronieniem. Bardzo bym nie chciała przechodzić tego po raz czwarty, ale cóż ja więcej zrobić mogę. Jak się nie uda, muszę to przeżyć i jeszcze bardziej rozszerzyć diagnostykę z nadzieją, że kolejnym razem się uda. Jak to kiedyś napisała Karmelkova, lekarze Bogiem nie są.

HrQwp1.png
    ♡♡♡
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaaniołka ... to jest trochę tak , że jak ktoś ma problem , to go po prostu ma i idzie się najmniejsza linią oporu na poczatku aby podtrzymac ciążę bo nie wiadomo co tak naprawdę lezy w prganiźmie , jesli chodzi o niewydolnosc ciałka trudno ja tez wybadac tak od sobie .
    Zdrowe ciąże są i będą , tak jak jedni sa bardzo chorzy inni nie , i osoba zdrowa nawet witaminy C nie weźmie żeby sie nie faszerowac a osoba chora staje na głowie zeby sobie pomóc i weżmie wszystko zeby miec szanse .
    Niestety to juz nawet nie jest nasza nadrważliwosc tylko jak coś nawala to nawala ,i nie da się od razu pzyczyny znaleźć więc miedzy diagnostyka akolejnymi poronieniami próbujemy od najłagodniejszych opcji do tych , które są ostatecznoscia .
    Gdyby kazdy wiedział od razu co mu jest to ileż by tych ciąży udało się uratować .

Nawet u mnie ja bym na ciaze szans nie miała tak samo zaczynałam od najłagodnieszych dupków i takch tam kończąc na piwaznych lekach i ryzyku własnego zdrowia takze chyba taka kolej rzeczy , metoda prób i błędów albo zadziała albo nie , i trzeba dalej... ;/

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj jest dosyć fajnie opisane z tą niewydolnością

https://www.stolicazdrowia.pl/1185/niewydolnosc-cialka-zoltego-przyczyny-objawy-leczenie-rozpoznanie/

U mnie się sprawdziło na zasadzie nie akurat piku z 3 pomiaru progesteronu , ale z tego ze progesteron był ładny , ale na krótko i skakał sobie więc nawet jak miałam sobie 16 to mógł za godzine 2 spaść gwałtownie
    Do tego prolaktyna po obciążeniu i lekka hiperinsulinemia tutaj trzeba zrbic 2 krzywe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 12:52

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj dostałam od rodzinnej skierowanie na badania, idę jutro zrobić. Mam morfologię z rozmazem, CRP, progesteron, betę, mocz, ANA 1, przeciwciała antykardiolipidowe, przeciwciała przeciwko beta 2 glikoproteinie, p.p. fosfatydyloserynie, antytrombina II, białko C i białko S, żelazo, kwas foliowy, wit B12, CMV IgM i IgG. Do tego skierowanie do alergologa, bo on musi stwierdzić, co trzeba konkretnie zbadać (uczulenie na narkozę).

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex masz uczulenie na narkozę ? o jacie a jak się to u Ciebie objawiło ? ja byłam kilka razy pod narkozą i np Ty nie mozesz takowej ? :O

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że teraz obyło się bez zabiegu, bo mieliby problem z narkozą. Miałam wycinany wyrostek pod ogólnym znieczuleniem. Nie mogli mnie później wybudzić i miałam żółte plamy na ciele. Ale badań nie robiłam wcześniej. Dopiero teraz w szpitalu mi kazali zrobić na przyszłość, żeby było wiadomo co mnie uczula. Mam też uczulenie na jad pszczół i niektóre antybiotyki, więc lekarka przypuszcza jakiśtam kwas (nie pamiętam nazwy). Mam alergologa 18 lipca, ale jeszcze spróbuję w innej placówce, może będzie szybciej. Chwała prywatnym pakietom medycznym, naprawdę...

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło jeju jeju to współczuję Ci bardzo :/ faktycznie trzeba wiedzieć co to może uczulać dla własnego dobra :)

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ważne, że skierowanie wypisała rodzinna na te badania. Zawsze to do przodu wiadomo, czy wszystko jest w porządku, a nie po kilku poronieniach, jak zalecają...

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja jeśli jesteś po owulacji to luteina/duphaston jak najbadrziej. Na pewno nie zaszkodzi a może pomóc.

Alex dostałaś skierowanie na takie specjalistyczne badania? Zawsze myślałam, że rodzinny może wystawić tylko na podstawowe, bo ja kiedyś miałam problem żeby dostać na ft3 i ft4.

Ja dzisiaj zostawiłam 730 zł w alabie :( Zrobiłam przeciwcła antykardiolipinowe IgG i Igm, przeciwciała przeciw B2 -glikoproteinie-1 IgG i IgM, ANA, antyTPO, antykoagulant tocznia, białko S, kwas foliowy i witamine D. Niestety będę musiała poczekać kilka dni na wyniki bo na miejscu nie robią większości z nich.

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Tosia mam podobne badania... Ale robię je na pakiet medyczny z Medicovera od męża z pracy, więc jak mu dzisiaj powiem, że tyle kasy zaoszczędzone to oszaleje chyba. Do tego każda prywatna wizyta, tu ginekolog czasami co tydzień, tu endokrynolog. Masakra.
    Dostałam skierowanie na pakiet właśnie. Na NFZ nie doprosiłabym się na pewno.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super, że masz taki pakiet. Ja niestety za wszytsko muszę płacić. Ale złożyłam już dzisiaj dokumenty do PZU to mi się wszystko zwróci jak dostanę kasę za pobyt w szpitalu. No poodbne badania mamy. Mi z tych Twoich brakuje tylko p.p. fosfatydyloserynie, antytrombina II, białko C. Pozostałe niedawno robiłam to nie powtarzałam na razie. Hormony zrobię może we wrześniu na spokojnie jak się wszystko unormuje

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile leżałaś w szpitalu? Ciekawe, czy też mogę składać. Bo w sumie nawet o tym nie pomyślałam...

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ważne, że skierowanie wypisała rodzinna na te badania. Zawsze to do przodu wiadomo, czy wszystko jest w porządku, a nie po kilku poronieniach, jak zalecają...

Nie no badać się trzeba też jestem tego zdania , zacząć od takich prostych rzeczy a jak nie daj Boże znowu coś pójdzie nie tak uderzyć w immunologię , bo ta najczęściej występuje , oprocz krzepliwości :/

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najpierw w 5 tygodniu 3 dni, a teraz 5. Ponoć 3 dni to minimum

‹‹ 2908 2909 2910 2911 2912 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ