Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Nadzieja22 wrote:Dzięki Dziewczyny
Kurde, robiłam dzisiaj pierwszy zastrzyk clexane i po zrobieniu, a nawet odłożeniu strzykawki, wzięłam i zemdlałam z wrażenia Całe szczęście, że robiłam na łóżku hehe. Ogólnie mnie nie bolało, tylko przy wpuszczaniu i parę min po trochę mrowiło. Póki co nie ma śladu, zobaczymy jak później.
Jak Wy robicie zastrzyki?
Karmelkova, duphaston i luteine wprowadziłam chyba w poniedziałek wieczorem, dzisiaj clexane, a od jutra steryd, bo dzisiaj jeszcze jadę zrobić badania, bo mam wizytę 11 lipca u dr Paśnika, a do badań musi być bez sterydu.
Mamaaniolka suuuper
No i supcio clexanu się nauczysz będzie sszło na pyk ja nie emdlałam nigdy hihi ale rozumiem ze to nowość uczucie pieczenia po wstrzykcięciu jest praktycznie zawsze . Ja teraz już tak robię gdzie sie da bo mam zrosty to naczyńko przebije krew leci hehe ale da się żyć siniaków nie mam kropeczkiWiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 15:52
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, czy któraś z was zamawiała ten pakiet z https://www.testdna.pl/trombofilia-wrodzona-badanie/ i powie mi, jak to wygląda w praktyce, wykonanie tego badania?
U mnie jest jedynie zawyżony kwas foliowy, mam 40 w normie do 18.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:Dziewczyny, czy któraś z was zamawiała ten pakiet z https://www.testdna.pl/trombofilia-wrodzona-badanie/ i powie mi, jak to wygląda w praktyce, wykonanie tego badania?
U mnie jest jedynie zawyżony kwas foliowy, mam 40 w normie do 18.
Ja zamawialam dokladnie ten pakiet. Na wskazany adres przychodza w kopercie wymazowki. Tymi wymazowkami pobiera sie material do badan pocieracjac wewnetrzna strone policzka. Do zestawu dolaczona jest koperta zwrotna, rekawiczki, instrukcja i formularz, ktory trzeba wypelnic. Na ich stronie zamawia sie kuriera na konkretny dzien, ktory odbiera od nas wymazowki. Wyniki przychodza mailem po max 14 dniach roboczych (u mnie byly po 12). Za pare dni mialam tez wyniki w formie papierowej wyslane poczta.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
alex0806 wrote:Dziewczyny, czy któraś z was zamawiała ten pakiet z https://www.testdna.pl/trombofilia-wrodzona-badanie/ i powie mi, jak to wygląda w praktyce, wykonanie tego badania?
U mnie jest jedynie zawyżony kwas foliowy, mam 40 w normie do 18.
[/url] -
Czyli muszę zamówić kuriera po odbiór, nie mogę oddać mu przesyłki od razu? Bo zastanawia mnie fakt, że ta probówka jakiś czas będzie w transporcie i w ogóle, czy nic się z nią nie stanie i wynik będzie miarodajny.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Dziękuję dziewczyny za odpowiedź :*
Ja biję się z myślami, robić te badania, czy nie robić... Biorę obie formy kwasu, metylowany i zwykły, a mam go 2 razy za dużo... Jak to ogarnąć, żeby spadło do normy? Brać sam metylowany?Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:Dziękuję dziewczyny za odpowiedź :*
Ja biję się z myślami, robić te badania, czy nie robić... Biorę obie formy kwasu, metylowany i zwykły, a mam go 2 razy za dużo... Jak to ogarnąć, żeby spadło do normy? Brać sam metylowany?
Kochana wiesz , że nie o sam kwas tutaj chodzi tylko o ewentualne włączenie heparyny na pewno nic nie stracisz robiąc badanie a mozesz zyskać .
Oczywiście jest to Twoja decyzja ;*" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
A co mam zrobić teraz z tym kwasem, żeby go obniżyć? Gin mówił, żeby nadal brać ten Femibion jak biorę... Reszta wyników spoko, tylko ten kwas. Mam taki mętlik w głowie, że mi się wszystkiego odechciewa. Jedynie co mi się dzisiaj chce to wyć...Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Alex spokojnie to dopiero początek ;* trzeba to sie wykrzycz i juz , bo i tak w końcu trzeba sie zebrać do kupy , mimo ze to wszystko osłabia
Ja Ci powiem co ja bym zrobiła ale to tylko jak to widzę , bo dziewczyny moze inaczej doradzą : odstawiłabym femibion na ten czas , bo i tak masz pełno wszystkiego w zapasach , zrobiłabym badania z pakietu plus homocyteinę i wtedy będziesz wiedzieć co masz faktycznie braćWiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 19:05
Applejoy lubi tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Karmelkovaa wrote:Alex spokojnie to dopiero początek ;* trzeba to sie wykrzycz i juz , bo i tak w końcu trzeba sie zebrać do kupy , mimo ze to wszystko osłabia
Ja Ci powiem co ja bym zrobiła ale to tylko jak to widzę , bo dziewczyny moze inaczej doradzą : odstawiłabym femibion na ten czas , bo i tak masz pełno wszystkiego w zapasach , zrobiłabym badania z pakietu plus homocyteinę i wtedy będziesz wiedzieć co masz faktycznie brać
Karmelkovaa lubi tę wiadomość
[/url] -
A to jest wskazane, żeby cokolwiek odstawiać? Już sama nie wiem co robić, lekarz kazał brać, ale ja mam wrażenie, że on po prostu niezbyt się zna na tych mutacjach i tyle. Ogólnie jest świetnym specjalistą, dzięki niemu zaszłam w ciążę, ale naprawdę opadam z sił i nie wiem, gdzie szukać pomocy
Może jutro endokrynolog da mi skierowanie na tą homocysteinę jeszcze, bo akurat mam wizytę. Bo tak to kolejne 70 zł...Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Alex femibion to jest takie nic , to suplement a jak masz zgromadzony nadmiar to organizm nie odczuje na wyniki bedziesz czekac do 2 tyg tylko i wtedy jak trzeba zaczniesz brać metylki czyli wszystko osobno jesli będzie trzeba zbijać homocysteine bo tego nie wiemy wszystko w zaleznosci od tego co Ci powychodzi ... no musisz wychodzić z nastawieniem ze taniej nie będzie ja na pewnym etapie juz nawet w tysiącach przestałam liczyć przez to szukanie ale pamiętaj wszystko co robisz robisz w jakimś konkretnym celu a ten cel jest bezcenny ;*
Od lekarza też dużo zalezy ... ja chodziłam na poczatku np. do takiego co był dobrym lekarzem ale guzik sie znal na przyczynach zakrzepowych ... dla niego homocysteina nie miała znaczenia bo nawet nie wiedział o co kaman" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Baljov, trzymam kciukiii!
Z ta chlamydia, to moze jakas pomylka faktycznie...
Ja tez napiszę zbiorowo, bo nie zdolam ujac wszystkie Was starajace sie, was oczekujace i te, ktore sa po stratach
Za wszystkie trzymam kciuki!
Ja krótko co u mnie, nas . Jestem po prenatalnych i na ta chwile wszystko ok! Uff.
Prawdopodobnie coreczka mierzy 5cm.Applejoy, bondzik007, admiralka, Nadzieja22, Lady_Dior, baljov lubią tę wiadomość
Ty jesteś jeden Święty, Panie Boże, który cuda czynisz (Ps 77,15). -
nick nieaktualnyMi właśnie przyszedł ten zestaw z testDNA. Jutro się tym zajmę, na razie jeszcze nie otweirałam. Mam już też kilka wyników. Wit D 36 (norma 30-100), kwas foliowy 13,4 (4,6-18,7), Białko S 105,2 % (59-118%) i antykoagulant tocznia, który nie wygląda najlepiej. Mam nadzieje, że reszta wyników do końca tygodnia się pojawi
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fe93364a74dd.png -
Tosia2323 wrote:Mi właśnie przyszedł ten zestaw z testDNA. Jutro się tym zajmę, na razie jeszcze nie otweirałam. Mam już też kilka wyników. Wit D 36 (norma 30-100), kwas foliowy 13,4 (4,6-18,7), Białko S 105,2 % (59-118%) i antykoagulant tocznia, który nie wygląda najlepiej. Mam nadzieje, że reszta wyników do końca tygodnia się pojawi
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fe93364a74dd.png
Mi tez wyszedł antykoagulant podwyższony. Najlepiej umówić się do hematologa z takimi wynikami
I uszy do góry z tego co widziałam większość szaraczek ma problemy z krzepliwością i dużo z nich jest już na końcówkach ciąż )[/url] -
Hej dziewczyny. Część z Was może mnie pamięta a część zapewne nawet nie zna. Wracam do Was z informacją że po 5 latach odkryłam prawdopodobnie mojego wroga nieudanych ciaz i wszelkich problemów ze skórą głowy i na rękach a no i może wagi .
Po porodzie ( całe szczęście zdrowego do noszonego a nawet przenoszonego syna) okazało się że mam po porodowe zapalenie tarczycy a w między czasie wyszło Hashimoto
Przez 5 lat systematycznie robiłam badania tarczycy i przeciwciala i usg a wyniki były ok ale objawy były cały czas ;(
Lekarz określił to że "cwaniara dobrze się maskowala, a teraz po porodzie coś pękło i się zbyt mocno wychylila o spadła kurtyna " ale i zaczęła rzutować na moją tarczycę o czym dala znać i w usg i w wynikach przeciwcialach. Nie ma tragedii ale hasi jak wiecie to choroba na całe życie i aby ją trzymać w ryzach trzeba mocno się podporządkować a to nie jest moją mocną stroną . Narazie jestem w fazie nadczynności ale endo zapowiada nie długo skok na niedoczynność więc trzeba zacząć dzialac . Tym bardziej że nie zamierzam zaprzestac starań o chociaż jeszcze jedno dziecko.
Trzymam mocno kciuki za wszystkie z Was. Bądźcie dzielne i wytrwale bo jak widać na końcu tej męczarni wszystko zaczyna się składać a całość.Applejoy, Bella01, admiralka, Tosia2323, Nadzieja22, baljov, sylvuś lubią tę wiadomość
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert