Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Agulineczka, ja mam polowkowe w 20+2, 11 lipca
agulineczka lubi tę wiadomość
Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
Obie ciąże po IUI
Kariotypy OK, nasienie super
Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane -
alex0806 wrote:No właśnie homocysteiny nie robiłam, może dzisiaj wysępię od gina skierowanie i jutro ze wszystkim zrobię, bo w jednej próbce zrobił się skrzep i muszę powtórzyć badanie A tą mutację bym zrobiła, ale cały zestaw tych badań jest mega drogi A nie mam go w swoim pakiecie, więc dlatego się wstrzymuję. Kupiłam cały ten Femibion na kolejny cykl i dupa zapytam dzisiaj gina, co on o tym myśli i będę kombinować nad zbiciem tego, bo to przecież niedobrze, jak ten kwas taki wysoki.
Kochana tutaj masz najtaniej dużo dziewczyn robiło zamawiając , powiem Ci , że wdzisiejszych czasach to podstawa zrobić te badania chociażby po to aby dostać heparynę i wiedziec w jakich dawkach ją przyjmowac bo mozesz mieć tylko mutacje a mozesz mieć cała trombofilię . Z homocysteiną jest tez tak , że czasami jest ok mimo mutacji w zaleznosci jak się u kogo co przyswaja z naturalnych rzeczy , wazne żeby była max do 7 moze takie 8 . Ja z 10.5 zbiłam do 4/5 i wtedy miałam super wszystkie wyniki .
te badania i branie póxniej leków wpływa na ciążę mocno , bo i przepływy i dotlenienie dzidziusia i zakrzepice o której nawet mozesz nie wiedzieć bo to sa czasami mikroskrzepy
https://www.testdna.pl/trombofilia-wrodzona-badanie/
https://www.testdna.pl/trombofilia-wrodzona-badanie/Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 11:16
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
No właśnie chyba będę musiała zrobić... Badanie na te protrombiny też teraz robiłam w pakiecie, ale muszę znowu krew oddać właśnie, bo nie poszło. Jutro to zrobię.
Kurcze, już więcej chorób mi nie trzeba Reszta wyników spoko, żelazo, wit B12, wszystko w normach chyba. Dzisiaj pokażę wyniki ginekologowi i zapytam co dalej.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Ja idę na prenatalne II trymestru 2 lipca, 3 lipca wizyta więc wtedy byłoby usg połówkowe.
Ostatnio mało pisze bo często boli mnie głowa
Ale podczytuje.5.05.2010 - mój największy Skarb
01.2018 - Aniołek, 8 tydz. na zawsze pozostaniesz w moim sercu. -
alex0806 wrote:No właśnie chyba będę musiała zrobić... Badanie na te protrombiny też teraz robiłam w pakiecie, ale muszę znowu krew oddać właśnie, bo nie poszło. Jutro to zrobię.
Kurcze, już więcej chorób mi nie trzeba Reszta wyników spoko, żelazo, wit B12, wszystko w normach chyba. Dzisiaj pokażę wyniki ginekologowi i zapytam co dalej.
Oj tych badań jest od groma to tylko kropla w morzu
Wazne zeby przynajmniej miec te podstawy" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Dzięki Dziewczyny
Kurde, robiłam dzisiaj pierwszy zastrzyk clexane i po zrobieniu, a nawet odłożeniu strzykawki, wzięłam i zemdlałam z wrażenia Całe szczęście, że robiłam na łóżku hehe. Ogólnie mnie nie bolało, tylko przy wpuszczaniu i parę min po trochę mrowiło. Póki co nie ma śladu, zobaczymy jak później.
Jak Wy robicie zastrzyki?
Karmelkova, duphaston i luteine wprowadziłam chyba w poniedziałek wieczorem, dzisiaj clexane, a od jutra steryd, bo dzisiaj jeszcze jadę zrobić badania, bo mam wizytę 11 lipca u dr Paśnika, a do badań musi być bez sterydu.
Mamaaniolka suuuper -
Agulineczka też miałam tak na początku, że tylko wieczorami czułam jak byłam bardzo wyciszona. Więc myślę, że to normalne. To pewnie na połówkowym już poznasz płeć
U mnie zawirowania z TSH skacze bezprzerwy to góra to dół, zaraz mam wizytę u Endo. A tak to jestem jakas strasznie zmęczona śpię bardzo dużo.ogolnie już trochę ciężej. A córkę mam cały lipiec bo przedszkole zamknięte, więc mam nadzieję, że nie będzie upałów.
Moja mała ruchliwa w dzień i to najbardziej jak siostra wraca. W nocy totalny spokoj, ciekawe jak to będzie po porodzie. -
aLunia wrote:Agulineczka też miałam tak na początku, że tylko wieczorami czułam jak byłam bardzo wyciszona. Więc myślę, że to normalne. To pewnie na połówkowym już poznasz płeć
U mnie zawirowania z TSH skacze bezprzerwy to góra to dół, zaraz mam wizytę u Endo. A tak to jestem jakas strasznie zmęczona śpię bardzo dużo.ogolnie już trochę ciężej. A córkę mam cały lipiec bo przedszkole zamknięte, więc mam nadzieję, że nie będzie upałów.
Moja mała ruchliwa w dzień i to najbardziej jak siostra wraca. W nocy totalny spokoj, ciekawe jak to będzie po porodzie.
Ja będę mieć synka z kolei przez cąły sierpień Oby tylko nie było strasznych upałów.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Agulineczka ja połówkowe mam 17 lipca, to będzie 21+3
Zazdroszcze, że czujesz już ruchy! Ja jeszcze zupełnie nic, a dodatkowo mam łożysko na przedniej ścianie więc czuję, że sobie poczekam.
Mamaaniolka cudownie, ze jest serduszko -
Applejoy wrote:Paula Ty jesteś lekarzem? Fajnie że są tutaj takie osoby bo sama o tym nie wiedziałam
Nie, nie jestem. Ale 90% mojej rodziny to lekarze, a maz naukowiec wiec duzo czyta i dzieli sie ze mna a ja sama lubie zaglebiac wiedze jesli chodzi o zdrowie, chociaz nie ma to zwiazku z moja praca.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
admiralka wrote:Agulineczka ja połówkowe mam 17 lipca, to będzie 21+3
Zazdroszcze, że czujesz już ruchy! Ja jeszcze zupełnie nic, a dodatkowo mam łożysko na przedniej ścianie więc czuję, że sobie poczekam.
Mamaaniolka cudownie, ze jest serduszko
Ja w pierwszej ciąży też miałam łożysko na przedniej ścianie (teraz na tylnej) i pierwsze ruchy poczułam w 20 tyg (już w 18 coś poczułam kilka razy, ale wtedy nie byłam pewna). Te pewniejsze właśnie pojawiły sie w 20 tyg.
Teraz czuję, ale tak jak pisałam są baaardzo delikatne i niestety niecodzinnie więc z jednej strony super, że coś czuje - niesamowite uczucie!!!, ale z drugeij strony martwię się oczywiscie, kiedy ich nie poczuję. I weź tu bądź mądrySynek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Hej dziewczyny, pewnie moje pytanie juz padlo wiele razy, ale nie ma konkretnej na nie odpowiedzi niestety. Ile czekalyscie z nastepna ciaza po poronieniu? Poronilam 2tyg temu w 10tc. Dzidzia przestala sie rozwijac w 8tc. Poronienie samoistne, calosciowe. Macica czysta i cieniutka juz w 5 dniu po poronieniu. Nie mieszkam w Polsce, tutaj od pielegniarki dostalam kartke z informacja, ze do 2 miesiecy teraz musimy sie zabezpieczac przed ciaza (byc moze to info po poronieniu z lyzeczkowaniem lub tabletkami, sama nie wiem) ginekolog mojej siostry w Polsce poleca juz w pierwszym cyklu po normalnej miesiaczne (o ile psychicznie jestem gotowa). Ja juz w przyszlym miesiacu chcialabym sprobowac. Jak to bylo u Was?
kamilcia lubi tę wiadomość
Starania o pierwsza dzidzie
5 cs po przerwie (8 ogolem, w tym jedna ciaza stracona) - udalo sie 🥰
7.12.2020 ⏸️
16dpo beta 1105
18dpo beta 2926, przyrost 164.8%
20dpo beta 6393, przyrost 118.5%
30.12.2020 👣💓
01.02.2021 💓 5.44cm🥰
👼🏼 06.06.2018 -10tc (8tc)
👩🏼34 lata
🧔🏼37 lat
🏠🇨🇦
-
Wszystkim staraczkom życzę powodzenia.
Kasia tre mi lekarz powiedział ze po 1 miesiączce po zabiegu mam. Się starać. Poroniłam 2 taz. Teraz odczekałam, zrobiłam badania - wiem z czym walczę. Wiem co czujesz (jak wszystkie dziewczyny tutaj). Tez chciałam zapomnieć o tym będąc w kolejnej ciąży. Jeśli nie widzisz żadnych przeszkód (łącznie z lekarzem) to dlaczego nie? Są kobiety które zachodzą w ciąże szybko po poronieniu i donoszą. Może Ty tez będziesz tą szczęściarą?
Agulineczka pięknie Ci z brzuszkiem.
Nadzieja trzymam kciuki bardzo!
Paula jeeej ale super. Mnie otacza rodzina męża związana „z nauką”. Niestety ale w złym znaczeniu - bioenergoterapeuci, czytelnicy zięby, wujka google itp wiec zazdroszcząc bardzo
agulineczka lubi tę wiadomość
[/url] -
Nadzieja no mnie się nie zdarzyło zemdleć, może się przyzwyczaisz do robienia tych zastrzyków. Owszem może na poczatku trochę szczypać mnie sie natomiast robią siniaki na brzuchu, ale to nic.
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
nick nieaktualnyDziewczyny, piszecie, że suplementowanie żelaza w ciąży nie jest do końca bezpieczne? Ja wprawdzie w ciąży nie jestem ale wg wskazań hematologa biorę tardyferon 1 tabl. co drugi dzień i ferrytyna z ok. 30 skoczyła mi na 83. I teraz jak znajdę w ciążę to czy to nie będzie za dużo...
Co do tej chlamydii nieszczęsnej, to coraz bardziej skłaniam się ku temu, że ten szybki test płytkowy był jakiś felerny, bo mojemu partnerowi badanie z krwi w trzech klasach wyszło ujemne. Mnie, wprawdzie już po antybiotyku, też wyszło ujemne i to w czterech klasach. Test szybki płytkowy po antybiotyku wyszedł już ujemny i PCR też ujemny. Dziwne to...
W piątek hcg...