Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolcia89 ja zawsze w fazie lutealnej miałam sporo mleczno-wodnistego śluzu i w ciąży już tak pozostaje ponoć do samego końca.Zaprzyjaźniłam już się z grubymi wkładkami.
Karolcia89 lubi tę wiadomość
-
Lady Dior, tak ja cały czas clexane, acard do 34 lub 36 tygodnia (możliwe, że przeciągniemy, bo mamy pewne komplikacje, ale zaraz o tym napiszę) i luteina. Wcześniej jeszcze miałam duphaston do ok 17tc, a luteina była 3x1, bo teraz już 2x1 biorę i też do 34tc mam ją brać.
My jesteśmy po wizycie, mieliśmy dzisiaj usg 3 trymestru. Z Mikołajem wszystko w porządku, waży 1300g, ułożony pośladkowo (tak ostatnio czułam główkę pod żołądkiem). Niestety coś mi się psuje przepływ w lewej tętnicy macicznej i za 2 tygodnie zaczynamy robić ktg. Mam 3 razy dziennie mierzyć ciśnienie i dzięki Bogu, że biorę cały czas acard. Jeśli ciśnienie będzie fest mi skakać, to trzeba będzie przerwać ciążę. Do tej pory ciśnienie zawsze ok miałam przed wizytą, ale mam i tak mierzyć. No i jeszcze bardziej zwracać uwagę na ruchy. Ale generalnie mamy nie panikować, bo mamy nadzieję będzie dobrze No, ale powiem Wam, że mąż się trochę przeraził tym co powiedział gin.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e7cad8f0ca45.jpg
Karolcia ja w śluzie nie widziałam różnicy, a potem była luteina dopochwowo, więc tym bardziej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2018, 21:44
Karolcia89, Lady_Dior, Bella01 lubią tę wiadomość
-
Nadzieja22 trzymam kciuki za powodzenie :*
Czemu przerwać? Mojej siostrze,przyjaciółce skakało ciśnienie i brały leki na to.U Ciebie leki nie wchodzą w grę? Tak,czy siak myślmy pozytywnie.
Synuś przesłodkiNadzieja22 lubi tę wiadomość
-
Tu nie chodzi o samo moje ciśnienie, z tego co zrozumiałam to gdy mi skacze, to mogą być wtedy przepływy jeszcze gorsze, a młody słabo odżywiony. Zresztą nie dopytywałam, ufam swojemu ginowi i nie chciałam wdawać się w szczegóły, żeby za bardzo nie rozmyślać. Z tego co zrozumiałam to póki co kontrolujemy co 2 tygodnie i mam mierzyć ciśnienie. Ruchy małego od początku czuję bardzo często, więc tym się nie martwię.
-
To dobrze-oby ciśnienie było cały czas w normie.Trzymam zaciśnięte kciuki cały czas Na pewno będzie dobrze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2018, 09:50
Nadzieja22 lubi tę wiadomość
-
Kobiety kochane, kiedy było u Was widać pęcherzyk ciążowy? Ile dni po owulacji?
Mi od piątku wychodzą pozytywne testy. Dzisiaj mam 13-14dpo... Byłam u lekarza z nadzieją, że zobaczę już pęcherzyk w macicy, ale pani doktor powiedziała, że to za wcześnie.
Z jednej strony jestem przeszczęśliwa, ale z drugiej strasznie się boję.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 16:53
Bella01, Nadzieja22, KaroKaro, baljov, Paula_071, sAnsa_28 lubią tę wiadomość
05.01.2018 Aniołek 7t5d [*]
21.01.2019 Aniołek 9t6d [*] PJP
14.06.2019 Aniołek 8t [*] PJP
Obniżone białko Z -
Karolcia89 wrote:Kobiety kochane, kiedy było u Was widać pęcherzyk ciążowy? Ile dni po owulacji?
Mi od piątku wychodzą pozytywne testy. Dzisiaj mam 13-14dpo... Byłam u lekarza z nadzieją, że zobaczę już pęcherzyk w macicy, ale pani doktor powiedziała, że to za wcześnie.
Z jednej strony jestem przeszczęśliwa, ale z drugiej strasznie się boję.
Karolcia może zagnieżdżenie nastąpiło później. Nie zamartwiaj się na zapas. U mnie teraz we wrześniu w 34 dniu cyklu, czyli jakieś 20 dni po ovu było widać pęcherzyk. Prof. Dębski mówił mi też na ostatniej wizycie, że tydzień po terminie miesiączki mogę już się zgłosić na usg, żeby zlokalizować pęcherzyk, ale może też jeszcze nie być widoczny.Mam nadzieję, że choć trochę rozwiałam Twoje wątpliwości. Myśl pozytywnie!!!Karolcia89 lubi tę wiadomość
2013 Córka
04.2017 poronienie zatrzymane 9tc
12.2017 ciąża pozamaciczna, zachowany jajowód
09.2018 poronienie samoistne 5tc
"Domine, exaudi orationem meam"
2019 Córeczka -
Karolcia89 wrote:Kobiety kochane, kiedy było u Was widać pęcherzyk ciążowy? Ile dni po owulacji?
Z jednej strony jestem przeszczęśliwa, ale z drugiej strasznie się boję.
Karolcia, wiem że bardzo się niecierpliwisz, ale może nie martw się na zapas i idź kiedy serduszko będzie
Po co się martwić za wczas?
Dobrze się mówi... Wiem. Wiem.
Trzymam kciuki i pocichu gratulujęKarolcia89 lubi tę wiadomość
Ty jesteś jeden Święty, Panie Boże, który cuda czynisz (Ps 77,15). -
Karolcia trzymam mocno kciuki
U mnie pęcherzyk był w 5+6, ale po korekcie owulacji wychodziło, że to 5+2.Karolcia89 lubi tę wiadomość
-
Karolcia mi lekarz powiedział, że na potwierdzenie ciąży prawidłowo zlokalizowanej najlepiej się udać w 5+0, A na wizytę serduszkowa w 7+0.
Ja byłam w 6+0, bo akurat tak były wolne terminy i już wiedziałam malutenki zarodek z bijacym serduszkiem. Trzymam kciuki! rozumiem Twój strach.
Trochę brzuszków się zwolnił także czas na kolejneKarolcia89 lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Dziękuję Wam dziewczyny za dobre słowa
U mnie wychodzi, że dzisiaj jest 4+3, a wg owu 4+0, czyli może rzeczywiście było wczoraj za wcześnie. Jednak musiałam iść na wizytę ze względu na to, że dzisiaj jadę na wizytę do genetyka po heparyne i musiałam mieć zaświadczenie od ginekologa. W piątek mam kolejne USG, mam nadzieję, że wtedy już coś będzie widać.
Cycki bolą, ciągle bym spala, tylko śluzu mam jak kot napłakał... no i od niedzieli gardło zawalone i z nosa leci
W DE nie bardzo chcą robić betę, ale ja robię testy i ciemnieją. Dzisiaj spróbuję jeszcze u mojego lekarza rodzinnego, czy by mi nie pobrali krwi dzisiaj i w czwartek.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e3b4eb95c28c.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 04:40
Nadzieja22, Bella01, sAnsa_28 lubią tę wiadomość
05.01.2018 Aniołek 7t5d [*]
21.01.2019 Aniołek 9t6d [*] PJP
14.06.2019 Aniołek 8t [*] PJP
Obniżone białko Z -
Karolcia co do śluzu to tym się nie kieruj.
Ja w listopadzie zeszłego roku miałam bardzo wilgotno w drugiej fazie i to dało mi do myślenia, że może się udało. No i rzeczywiście ciąża, niestety nie zakończyło się dobrze.
W marcu tego roku zobaczyłam ponownie 2 kreski i jakie było moje zdziwienie, bo objawów miałam znacznie mniej (w sumie ból piersi i jakaś 4 dniowa biegunka), Ale śluzu tyle co nic. Wmawialam sobie, że w ciąży to musi być go więcej. Owszem pojawił się, ale na sporo późniejszym etapie. Także moim zdaniem to nie żaden wyznacznik. Ciąża jak wiesz prawidłowa, której wspaniałym efektem jest moja malutka córeczka, która właśnie zasnęła mi przy piersi... Tego Tobie życzę z całego serca.Karolcia89 lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa powtórzyłam badanie białka c i wolnego białka s w szpitalu uniwersyteckim i tym razem wynik w normie. Mój partner we czwartek wizyta u androloga.
U mnie dziś 4 dc po mega długim 42 dniowym cyklu z owu w 29 dc. W tym cyklu staramy się naturalnieLady_Dior, Bella01, Paula_071, Lili90 lubią tę wiadomość
-
Karolcia, pamiętaj, że w piątek może być wciąż za wcześnie, żebyś się przypadkiem nie zdołowała. Co nie zmienia faktu, że bardzo mocno trzymam kciuki
Karolcia89 lubi tę wiadomość
-
Karolcia89 super kreseczki -gratuluję Ja miałam widoczny pęcherzyk w 18dpo
Daj znać jak wizyta u genetyka
Baljov za Was też mocno trzymam kciuki-może akurat się udabaljov lubi tę wiadomość
-
Lady! Dopiero zauważyłam suwaczek! Piękny jest
Lady_Dior lubi tę wiadomość