Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNatikka kciuki, zeby ten cykl byl szczesliwy 🤞🤞🤞
A u mnie owu w weekend jednak nie bylo.. temperatura wogole nie skoczyla..
Ale na szczescie jutro juz bede mieszkala u meza, więc odpadnie nam wreszcie stres, ze w owu jestesmy daleko od siebie...Betti37, Malina lubią tę wiadomość
-
Natikka123 wrote:Witajcie 😊
Co u was? Któras planuje testowanie?
Ja w sb dostałam @ druga po poronieniu i zgodnie z słowami lekarza już mogę zacząć działac.
Powodzenia w staraniach
U mnie przerwa w staraniach przynajmniej do marca .Musze przyznać ze wogole jakoś ciężko jest mi sobie wyobrazić ze mam sie zaczac od nowa starać, na sama myśl czuje niepokój:/ .Eh tak samo jak chce dziecka tak samo boję się próbować ale mam nadzieję że za parę miesięcy ten lęk się zmniejszy .Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Vian Tulę :*
Natikka Powodzenia !
joana - to teraz będziecie mogli szaleć
Ja tak samo jak Ewelina mam przerwę. Pod koniec lutego mam wizytę u immunologa więc myślę, że do marca/kwietnia to na pewno mamy przerwę.
U mnie w piątek pojawiła się pierwsza miesiączka po poronieniu.. 30 dni więc pojawiła się normalnie.
Ewelina ja mam tak samo.. bardzo chce dziecka ale ten strach mnie paraliżuje.. Dlatego teraz staram się o tym nie myśleć i robię rzeczy których nie będę mogła robić jak za te parę miesięcy będę w ciąży.
A powiedz mi jeszcze czemu wybrałaś prof Malinowskiego ? Myślałaś może o Paśniku ? Bo ja się teraz zastanawiam do którego lepiej iść.
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
Natikka123 wrote:Witajcie 😊
Co u was? Któras planuje testowanie?
Ja w sb dostałam @ druga po poronieniu i zgodnie z słowami lekarza już mogę zacząć działac.
ja po jednej @ i też próbuje ale jakos mało optymizmu we mnie...
niby co 2-3 dni w dni płodne ale biorąc pod uwagę że jeden niedrożny jajowodów i owu tylko po jego stronie zazwyczaj plus moje przeziębienie na cuda nie liczę -
Dziewczyny a u mnie nie wygląda to dobrze. Raczej wygląda źle. Pisałam Wam już, że ciąża na usg wyglądała na młodszą. Do tego zrobiłam dziś badania, z których wyszło że progesteron mimo brania duphastonu i luteiny wychodzi tylko 10,9. Do tego beta wyszła tylko 5200, a to już powinien być 8/9tydzień. Jest tragicznie niska. Moja ginka wcisnęła mnie na usg w środę, ale czuję że będzie to tylko smutna formalność. Nie spodziewam się już cudu
Starania od 07.2018, 38 lat
NK 11%, kariotypy ok, fragmentacja DNA 8%
alloMLR 0% !
szczepienia limfocytami
10.2018 - poronienie 9 tc
02.2019 - poronienie 6 tc
12.2019 - poronienie 11 tc - Córeczka
09.2020 - II ❤️ rośnie nam Dominik 💙
19.05.2021. CC - urodził się Dominik ❤️❤️❤️
Lublin
"kto raz posmakował latania już zawsze będzie chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo raz już tam był i zawsze będzie chciał tam wrócić..." -
Betti miałyśmy podobny termin porodu 😔 też miałam termin na czerwiec, teraz powinnam być w 13/14 tc 😢
Trodde Kochana a kiedy badalas ostatnia betę i jaka wartość była?
Jeżeli chodzi o duphaston to on nie wchodzi w badaniu, nie wiem jak luteina. Ale jeśli nie krwawisz/plamisz to może nie jest tak źle z tym progesteronem.
Kochana ja wierzę w Twojego Kropka ❤️
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
Trzy tygodnie temu miałam betę 1600, później już nie robiłam. Luteina podobno wychodzi w badaniu, więc to razem nie wygląda dobrze.
Starania od 07.2018, 38 lat
NK 11%, kariotypy ok, fragmentacja DNA 8%
alloMLR 0% !
szczepienia limfocytami
10.2018 - poronienie 9 tc
02.2019 - poronienie 6 tc
12.2019 - poronienie 11 tc - Córeczka
09.2020 - II ❤️ rośnie nam Dominik 💙
19.05.2021. CC - urodził się Dominik ❤️❤️❤️
Lublin
"kto raz posmakował latania już zawsze będzie chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo raz już tam był i zawsze będzie chciał tam wrócić..." -
😔 Trodde faktycznie jest niska jak na 8/9 tydzień. Ale może to jakaś koszmarna pomyłka. Przecież na usg poza mniejszym Maluszkiem wszystko było dobrze. Przecież rozbieżności się zdarzają a dzieci nadrabiają. Boziu Kochana bądź dobrej myśli. Może powtórz jutro betę.
-
baksia wrote:Vian Tulę :*
Natikka Powodzenia !
joana - to teraz będziecie mogli szaleć
Ja tak samo jak Ewelina mam przerwę. Pod koniec lutego mam wizytę u immunologa więc myślę, że do marca/kwietnia to na pewno mamy przerwę.
U mnie w piątek pojawiła się pierwsza miesiączka po poronieniu.. 30 dni więc pojawiła się normalnie.
Ewelina ja mam tak samo.. bardzo chce dziecka ale ten strach mnie paraliżuje.. Dlatego teraz staram się o tym nie myśleć i robię rzeczy których nie będę mogła robić jak za te parę miesięcy będę w ciąży.
A powiedz mi jeszcze czemu wybrałaś prof Malinowskiego ? Myślałaś może o Paśniku ? Bo ja się teraz zastanawiam do którego lepiej iść.
Zdecydowaliśmy się na Malinowskiego dlatego że już jakiś czas temu polecił nam go kolega mojego M .Jego żona poroniłam 4 razy w sumie starali się 10 lat a u Malinowskiego się udało. Teraz ten kolega strasznie go poleca chociaż uprzedza że kasy trzeba wydać sporo. Mój M jest strasznie na tego lekarza nakręcony i bardzo pozytywnie nastawiony czasem mi się wydaje że już jest pewny że pojedziemy do tego lekarza i chop siup i już będzie dobrze no ja już zmieniłam swoje nastawienie do tego wszystkiego i wiem że mimo że jedziemy do dobrego specjalisty to może być różnie i wole sie od razu na cuda nie nastawiać.Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
baksia wrote:Betti miałyśmy podobny termin porodu 😔 też miałam termin na czerwiec, teraz powinnam być w 13/14 tc 😢
Trodde Kochana a kiedy badalas ostatnia betę i jaka wartość była?
Jeżeli chodzi o duphaston to on nie wchodzi w badaniu, nie wiem jak luteina. Ale jeśli nie krwawisz/plamisz to może nie jest tak źle z tym progesteronem.
Kochana ja wierzę w Twojego Kropka ❤️
Betti Baksia
Też jestem niedoszłą czerwcowka i to podwójną
Pierwsza ciąża ok 25 czerwiec a druga około 10 czerwca .
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
trodde wrote:Trzy tygodnie temu miałam betę 1600, później już nie robiłam. Luteina podobno wychodzi w badaniu, więc to razem nie wygląda dobrze.
Trodde przykro mi strasznie ze znowu musisz przechodzić przez taki okropny stres i strach
Ja słyszałam że duphospan w badaniach nie wychodzi ale luteina dopochwowa już tak .
Mimo wszystko mam nadzieję że wszystko będzie dobrze .Trzymaj się kochana :*Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
Trodde mam nadzieje, że okaże się jutro, że wszystko dobrze.
Kurde zawsze mówię, że jeśli coś ma być z ciążą nie tak to nie powinno dochodzić w ogóle do zapłodnienia 😟 ile było by łatwiej i spokojniej...Misia7 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAlunia zgadzam sie....
Wolalabym dluzej starac sie o szczesliwa ciaze..... niz przezyc ten bol...
Trodde jestem z Toba i modle sie o Twoja fasolke ❤❤❤
U mnie owu nie bylo nadal....
Sluz byl, bol jajnika byl... a temp 36.6...... wiec pewnie w tym cyklu juz nic nie bedzie bo sluz znow juz kremowy....a w weekend byl juz plodny.....Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2019, 12:14
-
Trode kurcze nie wygląda to dobrze 😔 Rety współczuję Ci tego stresu Oczywiście cuda się zdarzają i ja w nie wierzę. Trzymam kciuki :*
Karolcia89 no czas leci nieubłaganie szybko-mimo, że większość czasu spędzam w domu, to nie dłuży mi się. Macierzyństwo jest nie lada wyzwaniem - zwłaszcza dla osób z niskim poziomem cierpliwości 😜 no ale daję sobie radę o dziwo - przy tym ściągając jeszcze pokarm 😑 Jak u Twojej siostry? Pamiętam, że też jakiś czas temu zaszła w ciążę - chyba nawet w grudniu nie? Mam nadzieję, że się udało i jesteś szczęśliwą ciocią :*
Bella01 kochana Twoją córka ma roczek tuż tuż 😁 To niewiarygodne jak to pykło 😀 Karmisz nadal piersią ❓
aLunia jak samopoczucie??? Ominęły Cię wymioty❓
VianEthel2 przykro mi z powodu kotka ale sporo lat przeżył tak coś mi się wydaje, bo nie wiem ile żyją koty. Dobrze, że już nie cierpi ale wierzę, że nie jest Ci łatwo..
Baljov a to ten owczarek z poprzedniego avatara Ci odszedł??? Tak czy siak przykro mi
AnnZ jak tam córeczki Twoje? Jak Ty się czujesz?? Napisz coś od czasu do czasu :*
Dziewczyny trzymajcie się jakoś, głowy do góry-musi w końcu zaswiecic słońce :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2019, 12:55
-
Odebrałam dziś jedno z badań, które robiłam w ostatnim czasie. Mianowicie przeciwciała ANA - wynik ujemny. Chyba dobrze, zgadza się?
Chociaż jedna pozytywna wiadomość.JJ.
- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
- grudzień 2020 - ciąża biochemiczna
- Endometrioza 1 stopnia
- Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
- MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
- PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
- Hashimoto
08.06.2022 - CUD !!! Ignaś
...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę... -
nick nieaktualnyBetti37 wrote:Ech Rozenek-Majdan w ciąży...
absolutnie nie zazdroszczę, cieszę się bo ona mój rocznik...
tylko smutno się zrobiło bo termin jak mój na czerwiec...mogłam być już w 12 tygodniu...
Pisała że też poroniła 2 razy zanim się udało...
Trodde, bądź dzielna, cokolwiek jutro usłyszysz, ściskam Cię mocno i tulę ❤Malina lubi tę wiadomość