Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Dorcia
Ja plamilam ok 5 dniStarania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Ewelina no tak zapomniałam,ze czekacie na wizytę u Prof Malinowskiego 🤦🏼♀️
No ale takie cuda też się zdarzają 😁no chyba, że nie chcecie haha Bo ja to bym zawału dostała jakbym dowiedziała się, że jestem w ciąży przed wizytą u Maliny 😳
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
Ok pewnie, dam znać. Mój gin jednak ma urlop w tą sobotę i dopiero będzie za tydzień. Chyba poczekam, w sumie nic złego się nie dzieje.
Ja właśnie jadę od endokrynologa omówić z nim hormony po poronieniu ( mam jeszcze aktywnego graves basedowa) i zapytać czy mam coś jeszcze sprawdzić po poronieniu. -
Dziewczyny pytanie z innej beczki...robiłam test obciążenia glukozą..wynik jak zawsze w moim przypadku śmieszny
Na czczo - 99
Po 1h - 93
Po 2h - 98
Dostałam badanie do powtórki, wg lekarza wynik niewiarygodny.
Może Wy mi bardziej pomożecie w interpretacji?JJ.
- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
- grudzień 2020 - ciąża biochemiczna
- Endometrioza 1 stopnia
- Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
- MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
- PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
- Hashimoto
08.06.2022 - CUD !!! Ignaś
...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę... -
Dorciax wrote:Cześć dziewczyny, mam pytanie do was. Ile plamilyscie po łyżeczkowaniu? Ja już załamana jestem
W 10 Tc okazało się że serduszko nie bijeod 7 tygodnia. Podano mi tabletki i miałam sama się oczyszczać. Po 2 tygodniach poszłam na usg.. Okazało się że niestety jesvzze jakaś tkanka pozostała i musza zrobić mi jednak lyzeczkowanie. Ok.. Zrobili. I teraz juz kolejne 2 tygodnie a ja nadal brudze na brązowo. I nie tak ze klika kropelek..
Obawiam się że znowu coś zostało. Dajcie znać jak było u was
U mnie równo 14 dniDorciax lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
JJ. wrote:Dziewczyny pytanie z innej beczki...robiłam test obciążenia glukozą..wynik jak zawsze w moim przypadku śmieszny
Na czczo - 99
Po 1h - 93
Po 2h - 98
Dostałam badanie do powtórki, wg lekarza wynik niewiarygodny.
Może Wy mi bardziej pomożecie w interpretacji? -
Tak, muszę zrobić badanie z oznaczeniem insuliny.
Czyli cały schemat od nowa.
Nie wiem czy tylko ja mam zawsze takie przeboje czy to normalne.JJ.
- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
- grudzień 2020 - ciąża biochemiczna
- Endometrioza 1 stopnia
- Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
- MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
- PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
- Hashimoto
08.06.2022 - CUD !!! Ignaś
...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę... -
agulineczka wrote:Aliciaaa mi mówiono, że pierwsze poronienie to pewnie przypadek, niepotrzebne żadne badania. Kiedy to samo usłyszałam po kolejnym postanowiłam zmienić lekarza. Dla mnie 2 poronienia pod rząd to żaden przypadek.
Zaczęłam od podstawowych badań, które i tak robiłam przed ciążą. Zrobiłam cały pakiet tarczycowy (TSH, FT3, FT4, AntyTPO, Anty-TSH, Anty TG), prolaktynę, badania w kierunku niedokrwistości (żelazo,ferrytyna, transferyna,B12, kwas foliowy, TIBC, UIBC). Z immunologi przeciwciała przeciwjądrowe ANA.
Wykupiłam pakiet z testdna.pl w kierunku trombofilii - mutacje. Poza tym antykoagulant tocznia, zespół antyfosfolipidowy, przeciwciała przeciwkardiolipinowe oraz białko C i białko S.
No i wyszła trombofilia. Kolejna ciąża na heparynie i acardzie. Udało się
Wybacz, że dopiero odpisuję ale nie miałam ani chwili, żeby porządnie usiąść i odpisać z sensem 😉. Rozumiem, u mnie pierwszy raz poronienie i też lekarz mówi, że mam się nie przejmować bo tak się może zdarzyć. Czekaliśmy na wyniki histopatologiczne, ale niestety nic z nich nie ma. Przyczyny brak, więc pozostaje się pogodzić. I Ja to chyba nie mam ochoty póki co właśnie robić tych badań w kierunku mutacji 😟. Trochę mnie trzyma przy nadzieji, że będzie dobrze, że z pierwszą ciąża się udało. Może też z biegiem czasu porobię badania. Sams rozumiesz, że potrzeba czasu na dojście to pewnych działań.
Byłam w piątek na kontroli, miesiąc po łyzeczkowaniu. Wszystko zagojone, wiec to na +. Jedynie co na -, to że na lewym jajniku mam pęcherzyk 3cm. Miesiączki jeszcze nie dostałam, więc mam poczekać jeszcze 2 do 3 tygodnii. Jeśli nie przyjdzie to znowu na wizytę do gina i będziemy działać. W sumie pierwszy raz mam takiego lekarza, który szczerze się mną zajmuje. Na wizycie porozmawial ze mną jak się czuje i jak czuje się psychicznie. Obiecał mi, że zrobi wszystko co w jego mocy, żeby moje miesiączki(jeśli wróci problem sprzed poronienia) były takie jak powinny i że pomoże mi zajść w ciążę. Naprawdę takich słów czasami potrzebuję, zwłaszcza od lekarza. Więc nie chce się poddawać i chcę walczyć 😊.
A jeszcze mam pytanie, po jakim czasie dostałyście pierwszą miesiączkę po poronieniu? -
JJ. Ja nie pomogę Ci w odczytaniu wyniku ale nie wiem czy jest niewiarygodny 🤔
Ja np mam tak, że mi cukier spada.
Na czczo miałam 87 później 70 coś i po 2h 47 😳 dwa razy robiłam i wyniki miałam bardzo podobne. I mam hipoglikemie.
Ale dla pewności możesz jeszcze raz zbadać 😊
Ja badalam dwa razy w odstępie 3 dni 🤢 i za drugim razem zbadalam od razu test obciążenia insulina.
Pomorskie -
Aliciaaa daj sobie tyle czasu ile potrzebujesz. Ja np musiałam działać, szukać lekarzy, robić badania, a są tacy którzy muszą od tego odpocząć.
super, że trafiłaś na takiego lekarza. Ja dalej szukam 😣
A jeśli chodzi o miesiączkę to u mnie normalnie po 30/31 dniach od zabiegu. Czyli tak jak przy moich normalnych cyklach.
Pomorskie -
baksia wrote:Aliciaaa daj sobie tyle czasu ile potrzebujesz. Ja np musiałam działać, szukać lekarzy, robić badania, a są tacy którzy muszą od tego odpocząć.
super, że trafiłaś na takiego lekarza. Ja dalej szukam 😣
A jeśli chodzi o miesiączkę to u mnie normalnie po 30/31 dniach od zabiegu. Czyli tak jak przy moich normalnych cyklach.
Masz racje 😊 u mnie akurat tak wyszło, że poleciła mi go znajoma z ovu. Poszłam w ciąży i okazał się naprawdę świetnym lekarzem, mam nadzieję, że będzie tak cały czas. Trzymam kciuki, żeby udało Ci się znaleźć odpowiedniego lekarza, bo to niestety ciężka sprawa 😢.
Kurcze u mnie już 5 tygodni i nic... Wiem, że jeszcze muszę poczekać, ale obawiam się, że będzie to samo co było wcześniej 😟 -
Maybelle, przykro mi😔 czytałam kiedyś że sny to nasza podświadomość. Musiałaś bardzo mocno przeżyć stratę, pewnie wciąż o tym myślisz i co byś nie robiła „siedzi Ci to w głowie”. Pewnie z obawą patrzysz w przyszłość, i jak każda z nas, martwisz się. Pewnie stąd ten sen😢 To wszystko składa się w całość, tak jakbyś miała dostać przyzwolenie na dalsze starania. Może podświadomie potrzebowałaś tego, takiej akceptacji, dla samej siebie. Może dzięki temu teraz będzie Ci choć trochę łatwiej.
-
nick nieaktualnyDziewczyny, jestem po wizycie.
Lekarz zrobił usg, potwierdził jeszcze raz ze owulacja była (wcześniej potwierdził, że była w pn), torbielka jak była, tak jest, endometrium ponad 10 mm.
Mówi że to krwawienie mogło być związane z owulacja. Jeśli się nie powtórzy za miesiąc, nie przejmujemy się.
Powiedział też coś ciekawego a propos implantacji. Plamienie może być nawet 3 dni po owulacji, ale fakt zdarza się najczęściej później.
Wygląda na to że u mnie wszystko ok, tarczyca wyrównana, ferrytyna, hormony, owulacja od 3 miesięcy jest, cykl się unormowal na 29/30 dniach.
Czekamy więc na wyniki nasienia, maz ma badanie 31.01. Jestem ciekawa co wyjdzie, bo mąż żyje zdrowo, mamy 1 dziecko, 1 ciążę nieudana... -
baksia wrote:Ewelina no tak zapomniałam,ze czekacie na wizytę u Prof Malinowskiego 🤦🏼♀️
No ale takie cuda też się zdarzają 😁no chyba, że nie chcecie haha Bo ja to bym zawału dostała jakbym dowiedziała się, że jestem w ciąży przed wizytą u Maliny 😳
No właśnie na razie to bym nie chciała, też bym zawału dostała jak by się okazało że jestem w ciąży. Raczej nie przewiduje w tym miesiącu takiej sytuacjiStarania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Witam jestem tutaj nowa, 19 pazdziernika 2019 miałam indukcję poronienia i łyżeczkowanie, w 12 tygodniu ciąży dowiedziałam się, że serduszko przestało bić około 8/9tygodnia.Przyczyna nie znana. jakoś w 10tc mialam robione pierwsze badania, okazało się ze TSH wysokie i dostałam euthyrox. Przestałam go brać po poronieniu, około miesiąc temu mialam robione wyniki TSH i było już w normie. Minęły już 3 cykle od łyżeczkowania i zaczynamy się znowu starać. Macie może jakieś rady dla mnie? Poki co biore kwas foliowy i zamierzam zrobić badania hormonalne.19.10.2019 - 12tc - aniołek
31.01.2020
* estradiol i testosteron powyżej normy
* FSH poniżej normy
Letrox
-
Aliciaaa Dzięki za kciuki :* też mam nadzieję, że niedługo znajdę lekarza i on mnie poprowadzi
W szpitalu mówili mi, że ta pierwsza miesiączka może przyjść normalnie ale również może się spóźnić trochę nawet właśnie do 6 tyg. Więc musisz niestety poczekać i zobaczyć jak u Ciebie będzie. Trzymam jednak kciuki aby ta małpa niedługo się pojawiła !
Maybelle Przykro mi Malina mądrze napisała.
Ja kilka dni po poronieniu miałam straszny sen.. w śnie zrobiłam test ciążowy,bo coś dziwnie się czułam i okazał się, że jestem w ciąży i byłam przerażona. POnieważ byłam świeżo po poronieniu, nie brałam wit i nie byłam u żadnego lekarza więc wiedziałam jak się skończy ta ciąża, w śnie krzyczałam, płakałam po prostu wpadłam w szał, bo wiedziałam że nie dam rady podnieść się jak znowu poronię. Jak się obudziłam to byłam cała mokra, przerażona i płakać mi się chciało Całe szczęście tylko raz takie coś mi się śniło.
Gagaga trzymam kciuki aby wyniki były pozytywne. Może u Was to niestety wielki okropny pech
Ewelina ja to się bo nawet serduzkować 🙊🙈 eh trzeba jakoś wytrwać do wizyty, później z 6 tyg czekać na wyniki i oby szybko dostać zielone światło 🙏🏻
Cześć Beata, przykro mi z powodu Twojej starty
Witaminy bierzesz, tarczyca pod kontrolą więc nic tylko działać i życzyć Wam powodzenia no i trzymam kciuki aby szybciutko się udało i wszystko dobrze skończyłoWiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2020, 11:27
Pomorskie -
nick nieaktualny
-
Basia
U mnie z tym serduszkowaniem też lipa;) też mam różne lęki i przez to zerowe libido .Czasami sobie mysle że z takim libido to ciężko mi będzie zajść w 3 ciążę .Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo "