Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
agulineczka wrote:A my z Żonkilem zaczynamy dzisiaj II trymestr
Ale ten czas lecinasze maleństwa prawie jak bliźniaki tylko że od dwóch matek
Co do hibiskusa pytałam o to doktorka i on o złych skutkach nie słyszał i ewentualnym powodowaniu poronienia, ale fakt że mi zupełnie smakowo teraz te herbaty owocowe nie podchodzą. Więc ja pije białą z suszonymi owocami kupiona w 5o'clocku. Zielona niewskazana, czarna w ograniczonych ilościach to chociaż tyle mam z życia, bo uwielbiam herbatę.
Malina, a jednak maluszek jest chyba fighterem, trzymam kciuki za usg w poniedziałek:)Malina lubi tę wiadomość
-
Żonkil bliźniaki ha ha 😄
Co do białej herbaty to jedna pani doktor też mi odradzila mówiąc, że ma.podobne właściwości trochę jak zielona herbata i moze przyspieszać akcję serduszka u dzisziusia. Także ja już nie wiem jaka pić. Pije głównie rumianek i koperek, czasami czarna z miodem i imbirem. A też lubię różne herbaty, zwłaszcza w okresie zimowym.
AnnaMaria dzięki za linki! 🙂
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Gela093. Przy mutacji MTHFR dobrze jest kontrolować poziom homocysteiny, bo za duży poziom może utrudniać zajście/utrzymanie ciąży.
Gratuluję! Piękna krecha 😍
Foto80. Bardzo się cieszę, że na wizycie w porządku 🙂
baljov. Gratuluję pięknej bety 🙂
Malina. Trzymam kciuki za poniedziałkowe USG. Fajnie, że tak szybko będziesz mogła sprawdzić o co chodzi.
agulineczka. Żonkil
Gratuluję II trymestru 🙂 Jak to leci 🙂
Ciężko było mi dostać herbatę owocową bez hibiskusa, więc zaczęłam pić Roibos. Bardzo zdrowa i bezpieczna herbata. Mogą ją pić dzieci, kobiety w ciąży i karmiące.
baljov., Gela093, Foto80, Żonkil lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Annie1981 wrote:baljov. Gratuluję pięknej bety 🙂
41 lat
09.06.2017 Gabrielek 12tc [*]
V Leiden hetero
styczeń 2018 - cb
maj 2019 - cb (drugie IUI, w sumie trzy IUI)
kwiecień 2020 - cb
czerwiec 2020 - ivf protokół krótki - 12 kumulusów, 9 dojrzałych komórek - 4 zarodki - żaden nie przetrwał do stadium blastocysty
wrzesien 2020 - ivf protokół długi - 8 kumulusów - 7 dojrzałych komórek - 6 zarodków - 4 zamrożone blastocysty - po badaniach genetycznych 1 prawidłowy (dziewczynka 💗).
29.01.2021 - transfer jedynej blastki 4.1.1. (accofil, encorton, embryoglue)
7dpt - beta 33,8
10dpt - beta 269,3🍀
12dpt - beta 661,1 🍀💖
24dpt - jest zarodek 3 mm i bijące serduszko 💖😍
ur. 15.09.2021 Igusia💗👶 2650g, 48cm, 10/10 -
Annie1981 Roibos! to jest to, faktycznie o niej zapomniałam.
agulineczka, dzięki za informację. Teraz czytam, że biała ma najwięcej kofeiny (trochę mnie to zdziwiło, byłam pewna, że czarna). Nie piję kawy teraz wcale, więc jedna filiżanka białej z umiarem nie zaszkodzi. Dobrze, że jest jeszcze ta Roibos, przynajmniej to można z czystym sumieniem pić i ona jest bardzo smaczna.
Dziewczyny a jak się zapatrujecie na aktywność w ciąży? Ja wcześniej chodziłam na basen, ale nabawiłam się krwiaka i miałam embargo. Teraz krwiak się wchłonął, mam też już powoli coraz więcej energii i zastanawiam się co można by podziałać, tak by sobie i dziecku nie zaszkodzić. Czytam teraz o dobrym wpływie basenu na ciężarną, ale trochę się cykam po tym krwiaku.
-
Żonkil,
Ja podobnie jak Zula mam zakaz ćwiczeń, jedynie mogę oddechowenie będę tu dyskutowała z ginem, wolę nie ryzykować. Zakaz ćwiczeń i seksu, dźwigania. Co do basenu, bałabym się infekcji, szczególnie, że mam do nich predyspozycje 🤷♀️ najlepiej skonsultować się ze swoim ginekologiem, co on o tym myśli.
Ja piję miętę, też chyba kupię Roibois, może mnie nie odrzuci od niej w ciąży. Faktycznie jest dozwolona w ciąży. -
Natka,
Ja też nie czuję ruchów 🤷♀️ ciężko w pierwszej ciąży określić co jest cojak dochodzą wzdęcia i gazy człowiek popada w dezorientację 🙄 lekarz mi powiedział w piątek, ze na spokojnie, do 20tc jest czas, by poczuć ruchy dziecka ☺
Natka95 lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny:) lekarz dał mi teraz zielone światło ale też basenu się boje.
Hehe Natka i Foto jak widzę że wy już na połówkowe się umawiacie to czuje jak czas leciFoto80 lubi tę wiadomość
-
Ja ostatnio odpalilam pilates na yt i trochę pocwiczylam. Niestety w ciągu dnia nie mam możliwości przy coreczce, bo zaraz na mnie wchodzi, więc zostaje mi wieczór. Czuje już duża potrzebę ruchu, bo jestem zastana przez ostatnie tygodnie. A dzisiaj taka obrzydliwa pogoda, że nawet spacer odpadal 😒
Co do ruchów... mmm to najpiękniejsze uczucie w ciąży 🥰 ciąża staje się wtedy taka namacalna. Nie mogę się doczekać 🙂Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Ja miałam swoją ulubioną herbatę - właśnie roibos z owocami leśnymi. Kupowane w butelkach w sklepie ze zdrową żywnością. Mogłam pić litrami😋 i co❓ Nakupowałam sobie w 6tyg pełno butelek i nie jestem w stanie jej pić tak mnie po niej mdli😝😝😝
Malina kciuki za wizytę - mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze ☺️
Baljov mocne kciuki za betę - mam nadzieję, że urosła porządnie ☺️Malina, baljov. lubią tę wiadomość
-
Malina trzymam kciuki Kochana! ✊🏻❤️
Baljov za wysoką betę! ✊🏻😘
Jeju ale pogoda! 😬 Ja właśnie jadę do Łodzi i to co się dzieje na autostradzie to jakaś maskara 😬Malina, baljov. lubią tę wiadomość
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
Malina,
Kciuki za betę, wizytę, czekamy na dobre wieści ✊😘
Baksia,
Uważaj na siebie 😘 niestety kiepska pogoda na podróże 😬😘
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2021, 10:52
Malina, baksia lubią tę wiadomość
-
Malina powodzenia na wizycie.
Zaciskam kciuki!
Baksia czyżby ostatnia wizyta u profesora? Współczuję podróży w taką pogodę...
U nas dziś rekordowe opady śniegu i okropny wiatr. Mam nadzieję, że mój mąż jakoś wróci do domu po pracy bo wygląda to kiepskoMalina, baksia lubią tę wiadomość
Starania od 07.2018, 38 lat
NK 11%, kariotypy ok, fragmentacja DNA 8%
alloMLR 0% !
szczepienia limfocytami
10.2018 - poronienie 9 tc
02.2019 - poronienie 6 tc
12.2019 - poronienie 11 tc - Córeczka
09.2020 - II ❤️ rośnie nam Dominik 💙
19.05.2021. CC - urodził się Dominik ❤️❤️❤️
Lublin
"kto raz posmakował latania już zawsze będzie chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo raz już tam był i zawsze będzie chciał tam wrócić..." -
L
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2022, 18:54
Annie1981, Martyna33, trodde, Żonkil, Lady_Dior, Foto80, Malina, agulineczka, Bella01, Kitaja, Natka95, baksia, Gela093, baljov. lubią tę wiadomość
-
Malina
Trzymam kciuki za wizytę 🤗💗
Zula
Kochana mały już nie jest taki mały 😄zobaczysz że wszystko będzie dobrze 😊rośnie, jest zdrowiutki ,będzie cudownie 😍
Baksia
Powodzenia na wizycie 😃.Uważajcie na siebie bo dziś strasznie na drogach 😬.Do pracy jechałam 1.40 h ( 50km) a często udaje mi się tą trasę przejechać w 35-40 min 😉oczywiście w sprzyjających warunkach.
Dziewczyny jak ja mam w tym cyklu dosyć tych supli i leków 🤢dodam że dziś 6dc 😉ale jeżeli chodzi o ilość to teraz jest tego najwięcej . Już nie mogę się doczekać kiedy skończę Aromek i NAC bo coś po nich mój żołądek fiksuje 😬na widok fertistim to już mi nie dobrze 🤮 ten smak na początku nawet mi odpowiadał a teraz coś niekoniecznie jakieś to takie słodkie, jak wygazowany napój z czerwonych pomarańczy .
Zula36, Malina, baksia lubią tę wiadomość
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Malina czekamy na dobre wieści
Baksia warunki są rzeczywiście trudne, szerokości dla Ciebie
Zula no pewnie, że będzie dobrze. Teraz chyba najgorsze za Tobą
Ewelina kawał drogi masz do pracy, ja w miarę znam te tereny, bo pochodzę z okolic LBN i wiem, że dziś tam nieźle sypnęło. W Warszawie też wali i do tego wieje, zima pełną gębą...
Współczuję Ci tych supli ;/
Malina, Zula36, baksia lubią tę wiadomość