Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
trodde wrote:Annamaria jak Twój pęcherz? Bo ja chyba mam już członkostwo VIP w klubie dziadków z chorą prostatą
Urosept nie pomógł, od dzisiaj biorę furagin i nospę i ciągle problem, żeby wysiusiać się jak człowiek. Do tego doszedł ból i kłucie. Jeśli nie przejdzie do piątku to wizyta na cito i antybiotyk. Robiłam badania moczu, ale nie mam bakterii, leukocyty i erytrocyty nieliczne i nie wiadomo skąd ten ból. Nerka boli nadal, ale pomaga nospa.
Wykończyć się można...
trodde, a robiłaś badanie moczu rozszerzone? W ciąży i w sytuacjach kiedy nie wiadomo skąd ból, mój gin robi badanie rozszerzone, może u ciebie by coś dało, jakiś trop?
Kłucie, czyli czujesz takie pieczenie przy sikaniu? No to niefajnie... to mi się kojarzy z jakąś infekcją jednak...
ja miałam ból związany z przepełnieniem pęcherza, oddawałam niewielką ilość moczu, a reszta i tak zostawała.. Dlatego miałam Urosept, mimo idealnych wyników moczu, bo mocz zalegający w pęcherzu był czynnikiem niebezpiecznym jeśli chodzi i tworzenie się bakterii, a dwa, po cewnikowaniu - zapobiegawczo, zawsze mogłam coś złapać z Izby Przyjeć..
Przez cały tydzień chodziłam z uczuciem parcia na pęcherz, mimo sikania co chwilę, dosłownie co pół godziny nawet, taką miałam paranoję, żeby nie przepełnić go.. Teraz po tygodniu odstawiłam Urosept, zostawiłam tylko Nospę dwa razy dziennie i jest lepiej jak na pierwszy dzień, być może te leki na drogi moczowe dawały takie dodatkowe parcie i potrzebę oddania moczu..
Szczerze, najlepiej jest w nocy. Piję tylko do 19, o 20 tylko góra pół kubeczka i koniec, i wtedy po tej Nospie jak wstaję na siku w nocy (kilka razy) no to jest normalny strumień. W dzień jakoś nie, trochę gorzej, ale i tak o niebo lepiej niż tydzień temu..
Na pewno ciągle jestem na oriencie, nie czuję, że mam to już "za sobą". W jednej ciąży miałam takie historie identycznie jak teraz, tuż przed prenatalnymi, a w innej już wysoko, bo chyba w 20 czy 22 tc. Także u mnie nie ma reguły. Obecny gin mi nawet narysował na kartce, jak jest ułożona moja macica w tyłozgięciu, gdzie jest względem pęcherze i jak ona realnie uciska na cewkę, to trochę mi wyjaśniło.. Poprzedni ginekolodzy olali temat, że "samo przejdzie", że "trzeba czasu".. teraz jest mi zdecydowanie lżej z tą Nospą i oby tak zostało..Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2021, 17:18
-
Annamaria robiłam tylko badanie ogólne w którym nie ma się za bardzo do czego przyczepić i posiewy, jutro powinny być ich wyniki.
Też mam tyłowzgiecie i urolog mówiła mi na wizycie, że macica na usg już duża i widać jak mocno ucieka pęcherz. Może stąd te dolegliwości. Mam wrażenie, że po furaginie jest poprawa. Poczekam do czwartku i zobaczymy co dalej.
Starania od 07.2018, 38 lat
NK 11%, kariotypy ok, fragmentacja DNA 8%
alloMLR 0% !
szczepienia limfocytami
10.2018 - poronienie 9 tc
02.2019 - poronienie 6 tc
12.2019 - poronienie 11 tc - Córeczka
09.2020 - II ❤️ rośnie nam Dominik 💙
19.05.2021. CC - urodził się Dominik ❤️❤️❤️
Lublin
"kto raz posmakował latania już zawsze będzie chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo raz już tam był i zawsze będzie chciał tam wrócić..." -
Furagina jest bardzo kompleksowym lekiem, może będzie z dnia na dzień ulga, tego ci życzę!
Ja w sumie jestem wdzięczna za każdy dzień bez konieczności jechania na IP.. tak duży mam poziom lęku jeszcze z tym pęcherzem.. -
APTT poniżej normy oznacza zbyt duża krzepliwosc krwi. Ja w tej ciąży nie badalam jeszcze APTT, w poprzedniej miałam w normie (też na heparynie).
Foto koniecznie skonsultuj się z lekarzem, może trzeba zwiększyć dawkę.Foto80 lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Dziewczyny, i ja dzisiaj zatestowalam pozytywnie... 🙏🍀 szukam wszędzie clexane do odkupienia... albo jakaś inna heparynę... dopóki nie będę mieć wizyty... później będę działać z moja doktor. Napisałam już na forum ciążowym tutaj, pod watkami gdzie znalazłam, ze ktoś się ogłasza, ze sprzedaje, ale może i wy jakimś sposobem macie na sprzedaż albo znacie kogoś kto sprzedaje? Dzięki!
P.s. Dopiero jakieś 11-12 dni po jestem... wiem, ze wszystko się może zdarzyć... ale kreska jest ładna i pojawiła się od razu z popołudniowego moczu... proszę o dobra mysl 🍀🍀🍀🙏Żonkil, Ślimak, Annamaria, Zielona@, Ewelina26, baljov., Zula36, Annie1981, baksia, Bella01 lubią tę wiadomość
Starania od 06.2019
3cs - ciąża
10.2019 - puste jajo
Cykle 34-36 dni
5-6 cs - ciąża
08.2020 - poronienie zatrzymane
2-3 cs - ciąża biochemiczna
01.2021 -
baksia wrote:Kochane czy ktoś ma jeszcze jakieś wizyty w lutym i chce abym dopisała do listy? ☺️
17.02 : Natka - usg
Annamaria - prenatalne
18.02 : Agulineczka - usg
19.02 : Vian - usg
Foto - usg
22.02 : Baljov. - usg
23.02 : Zula - połówkowe
24.02 : Annie1981 - usg
Gelo093 - usg
26.02 : Breath_less - usg
Baksia, jeśli to nie jest problem to dopisz mnie na usg na 17.02.
Zapisałam się, bo kiepsko się czuję. Nie mam totalnie siły, czuję się wysysana z energii, dostałam dziś biegunki i mnie to osłabiło dodatkowo. Mam nadzieję, że nic tam nie zaszkodziło małej... Idę sprawdzić w środę, czy wszystko ok. Może doktorek jakieś badania zleci.
Dziewczyny, ile magnezu bierzecie? -
Breath_less wrote:Gela! Pamietam Cie z wątku sierpniowek 2020...
Jak dobrze ze jest nam dane spotkać się ponownie z nową nadzieją🌈 trzymam kciuki za usg😍
A może to nie były sierpniowki a mamy 2020 nie pamietam już nawet 🤦♀️
Pewnie to były sierpniowki😉 trochę nam zeszło do tego czasu, więc miło widzieć, że Ci się udalo🤗🤗 mam nadziej,że tym razem będzie dobrze u Ciebie🤗 dzięki za kciuki, na pewno sie przydadzą 😉🤗Breath_less lubi tę wiadomość
Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
Dziewczyny jestem już po monitoringu 😊
W 13 dc pęcherzyk na prawym jajniku ma 24mm 😯😆.
W poprzednim cyklu w tym samym dniu było 17mm więc może coś jest w tym NAC🤷♀️😉Gin mówi że owu może być w każdej chwili 🙆♀️no tylko ze ten test owu nie wyszedł więc obstawiam że raczej dziś nie pęknie ,może jutro wieczorem albo środa ( to takie moje przypuszczenia ) .
Oczywiście już zaczęłam się martwić że jakiś za duży ten pęcherzyk i za nim pęknie to będzie już przejrzały i stary🙄 .
Z moich wyliczeń wynika że w tamtym cyklu pecherzy pękł przy wielkości około 26mm
Malina co u Ciebie? 😍😚
Pozdrawiam nasze wszystkie ciężarówki 🤩🤩🤗Żonkil, trodde, Lady_Dior, Annamaria, Foto80, Annie1981, baksia lubią tę wiadomość
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Ewelina26 wrote:Dziewczyny jestem już po monitoringu 😊
W 13 dc pęcherzyk na prawym jajniku ma 24mm 😯😆.
W poprzednim cyklu w tym samym dniu było 17mm więc może coś jest w tym NAC🤷♀️😉Gin mówi że owu może być w każdej chwili 🙆♀️no tylko ze ten test owu nie wyszedł więc obstawiam że raczej dziś nie pęknie ,może jutro wieczorem albo środa ( to takie moje przypuszczenia ) .
Oczywiście już zaczęłam się martwić że jakiś za duży ten pęcherzyk i za nim pęknie to będzie już przejrzały i stary🙄 .
Z moich wyliczeń wynika że w tamtym cyklu pecherzy pękł przy wielkości około 26mm
Malina co u Ciebie? 😍😚
Pozdrawiam nasze wszystkie ciężarówki 🤩🤩🤗
Ewelina świetne wiadomości, w tym miesiącu szykuje się książkowa owulacja nic tylko działacie❤️✊✊
A mierzysz temperaturę ? Te owulaki to czasami oszukance straszne 🐒—————————————
📌Starania od 2017🍼
📌2018- 4 IUI ❌
📌2019- 1 IVF ✅🎈🎊
2020- 30 tc 👼💔🥺
08.02.21- 🙀 naturalny cud 🙏 II 🤯
04.10.2021- 🌈 🤱Natalia❤️🍀
PCO, wrogość śluzu, Ana 1:320 typ ziarnisty, MTHFR_1298A>C homozyg, PAI-1 4G- hetero, czynnik V Leyden- hetero, APS
-
Martyna33 jak teścik?—————————————
📌Starania od 2017🍼
📌2018- 4 IUI ❌
📌2019- 1 IVF ✅🎈🎊
2020- 30 tc 👼💔🥺
08.02.21- 🙀 naturalny cud 🙏 II 🤯
04.10.2021- 🌈 🤱Natalia❤️🍀
PCO, wrogość śluzu, Ana 1:320 typ ziarnisty, MTHFR_1298A>C homozyg, PAI-1 4G- hetero, czynnik V Leyden- hetero, APS
-
Martynka,
powtarzałaś test🤔 mocnoutko trzymam kciuki😘
Ewelina,
Noooo idealnie😍😍 już widzę te dwie piękne kreseczki❤️ Aż nie mogę się doczekać🥰 tylko do roboty💞💞💞☺️
W sumie nic takiego się nie dzieje, poza tym że cholernie chce mi się ciagle spać i jeść🙈 ooo właśnie jestem głodna😅 a co najgorsze to zawsze miałam idealnie płaski brzuch a dziś spodnie mnie uwierały😱 a jeszcze jak coś zjem to już wyglądam jak w 9 miesiącu🙈😅
W środę mam hematologa, a w czwartek chyba wizytę u swojego gina muszę jeszcze pomyśleć🤔 w poniedziałek na pewno wizytę w klinice. I oczywiście już mi się czarnowidztwo udziela🙄 pocieszam się tylko ze jak nic z tego nie wyjdzie to Zanzibar czeka🙈🥳🏝 -
Ja mam 2 marca wizytę kontrolną po histero u lekarza, który jest magikiem od zespołu Ashermana i mięśniaków. Mam nadzieję, że będę do tego czasu już po okresie. Zobaczymy jakie mam rokowania, aczkolwiek jak pisałam - robimy przerwę i szczerze to czuję się cudownie z tą myślą.
A ja dzisiaj 3 dzień urlopu, siedzimy z mężem w górach i w tej chwili walczymy z zakwasamiależ jestem odstresowana, tego mi było trzeba.
baljov., Foto80, Żonkil, Malina, Natka95, Annamaria, baksia, Bella01 lubią tę wiadomość
-
Malina
Dużo tych wizyty ,trzymam kciuki żeby każda przyniosła same dobre wieści 🤗😍musi być w końcu dobrze 😚
Breath-less
Mierze temp 😊i narazie temp wygląda jak przed owu.Zawsze przed spada (taki dołek się robi a potem rośnie) . W tamtym cyklu gdzie owu potwierdzona, wogole owulaki mi nie wychodziły 🤷♀️i trochę straciłam do nich zaufanie.Breath_less, Malina lubią tę wiadomość
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Ewelina kciuki! Działajcie
Ja odebrałam wyniki. Mocz super, wszystko w normie. Hemoglobina 11,5 - ostatnio 11,6 wiec na szczęście nie spadla dużo, bo już się bałam, no ale mogło być lepiej.
TSH 0,03 - u mnie w ciąży to norma
Żelazo w normie, ferrytyna poniżej normy. Dorzuciłam tez próby wątrobowe i wszystkie w normieCieszę się, bo w zeszłym roku coś mi wątroba trochę wariowała i niektóre próby miałam podwyższone.
baljov., Breath_less, Ewelina26 lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Hej laseczki!
Ewelina, super ze owu Ci przyspieszył Nac! Mój Nac leży w szufladzie i czeka aż ten hiper długi cykl się skończy 🤣
Testu nie powtarzałam. Mam wrażenie ze to znowu jakaś „stara kreska” bo podobno 8 tyg beta się może utrzymywać. Powtórzę w piątek jak nie będzie miesiączki.
Jakbym nie robiła testu to bym była przekonana ze jestem w ciąży, bo od niedzieli mam mdłości 🤔 Cycki bolą, do tego strasznie mi się odbija 😂 (miałam tak w poprzedniej ciazy).
Ale zwykle tak jest ze jak są objawy to z ciąży nici 😂
Ale popatrzcie na moją temperaturę, No boska jest 🔥25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Annamaria wrote:Martyna, ja ci mówię siknij!
Nie mam testów i się cieszę z tego 🤣🤣🤣 bo bym wariowała sprawdzając czy ten cień ciemnieje czy nie 😂😂 A ze mieszkam za miastem, to po testy bym musiała jechać sporo czasu25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
A ja się właśnie dziwię, że nie testujesz. Wiedzialabys na czym stoisz, ja np nie lubię żyć w niepewności.
Żonkil ja biorę 2 x dziennie Magne B6 (2x48mg) plus dodatkowo jedna łyżeczkę cytrynianiu magnezu 2x375gŻonkil, Annie1981 lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Żonkil,
ja biorę 2 razy dziennie Slow-Mag plus doraźnie jak mnie coś pobolewa. Dobrze, że umówiłaś się do lekarza, zbada Cię i będziesz spokojniejsza. Jutro trzymam za Ciebie kciuki!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2021, 12:45
Żonkil lubi tę wiadomość
-
Martyna
Faktycznie temp cudna😁i jeszcze te objawy 😃👍.Kurczę ale trzymasz nas w niepewności 😂czekam na to twoje testowanie jak na swoje hehe .Zrób jutro test bo wykończysz nas ta niepewnością 🤣😚.Trzymam kciuki jak narazie wygląda to bardzo obiecująco 🤗🤩Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo "