Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
No tak ale nie liczę na wiele 1 CS. Niestety właśnie popadają mnie objawy @ na zasadzie mrowienia piersi i klucia jajników. Trochę mi smutno
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Kaczuszko- jeśli teraz się nie udało, to na pewno uda się w nowym cyklu:) Musisz być dobrej myśli..
A co do leżenia, nie będzie najłatwiej, ale na pewno dasz radę... Ja cały czas powtarzałam, że mogłabym przeleżeć plackiem całą ciąże (co nie jest takie łatwe zawsze) tylko aby na końcu móc utulić mojego małego szkraba..
Aniołek 7tc (*) 17.10.2011
Aniołek 9tc (*) 31.03.2016
PCOS i niedoczynność tarczycy
-
s1985 wrote:ja mam muację leiden
, tzn krew mi za szybko krzepnie, clexane 40 to podstawa, 27 kwietnia mam hematologa wiec pewnie dawka się zwiększy z racji ciąży, , acard no i jakis gin dał mi kwas foliowy ten na recepte , a inny gin mowił zeby brac zwykły w wiekszych dawkach, wiec co lekarz to opinia, a tak nic wiecej nie bioreAntoś IVF,Julisia natural
-
Kaczuszka86 wrote:Właśnie jestem w 29 dc więc niedługo testuje. Mam przyjmować luteinai duphaston naraz bo zawsze w ciąży miałam mały progwsteron,acard,kwas foliowy itp raczej witaminowe. Ahhhh i od razu mam zgłaszać się na dyżur do doktorka na zastrzyki i lezenie. W 12 tc czeka mnie szew szyjkowy i leżenie płackiem do końca ciazy ale dla maleństwa zrobię wszystko aby było zdrowe i już ze mną.
Apropo kocyka ja dostałam fiola na punkcie ubranek piękny pajacyk minky leży w szafie (kupiłam go w 16 tc) teraz tylko oglądam jak jestem w sklepieKaczuszka86 lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Jagna 75 wrote:Femibion 1 zawiera spoko dawke tego metylowego kwasu wiec polecam,jest dobrze przysfajalny i pewnosc ze sie go ma w organizmie.Teraz to juz wszystkim staraczkom polecam brac kwas foliowy metylowy,nie ma zartów....niby nic a jednak
zagadnełam Cie pod Twoim wykresem własnie o ten temat bo czytalam juz gdzieś Twoje wypoiwiedzi na ten temat ale nie pamietalam gdzie...
czyli uważasz ze sam femibion wystarczy? a coś jeszcze pisałyście o innym leku - nie pamietam nazwy - solgar? co w takim razie lepsze?Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
-
daktylek wrote:Jagna dobrze ze poruszasz temat kwasu...
zagadnełam Cie pod Twoim wykresem własnie o ten temat bo czytalam juz gdzieś Twoje wypoiwiedzi na ten temat ale nie pamietalam gdzie...
czyli uważasz ze sam femibion wystarczy? a coś jeszcze pisałyście o innym leku - nie pamietam nazwy - solgar? co w takim razie lepsze?
Ja na razie biore femibion1 bo nie wiem jakà dawke mi lekarz przepiszeWiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 12:54
daktylek, krasnalowa lubią tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Jagna 75 wrote:Dzis pytalam w aptece i jest go tyle samo w femibion 1 co i w solgarze czy swansonie.Mozna brac dodatkowo jeszcze do femibionu1 bo w staraniach duza dawka kwasu jest potrzebna jak i poczàtkiem ciązy,nadmiar najwyzej sie wysika.
Ja na razie biore femibion1 bo nie wiem jakà dawke mi lekarz przepisze
czyli 1x dziennie femibion plus 1x solgar?
chyba dziecku na drugie imię dam "kwas foliowy"Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
-
daktylek wrote:chyba dziecku na drugie imię dam "kwas foliowy"
Ten produkt Solgaru nazywa się Folian. W sumie spoko imię by było
Ja jeszcze dodam od siebie coś, o czym pisałam niedawno - pamiętajcie, że w Femibionie są jeszcze inne składniki, więc przed rozpoczęciem suplementacji trzeba upewnić się, że możecie je wszystkie przyjmować.
Mnie np. endokrynolog zabroniła zażywać Femibion z powodu tego, że jest tam jod. -
annak masz przyjaciela o nazwisku Hashimoto?
mam jeszcze pytanie o ten solgar.... to nie jest jakiś "trefny" lek? nie wiem dlaczego ale jakoś kojarzy mi się jakby był z "niepewnego źródła" jakies takie uprzedzenie mam ;)oczywiscie nieuzasadnione konkretnymi przyczynamiWiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 13:51
Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
-
daktylek,
Mnie akurat trzech lekarzy bardzo polecało wszystkie produkty Solgaru jako najlepsze.
A dwóch zaleciło mi Folian tej firmy.
Co prawda, to jeszcze o niczym nie świadczy ale zawsze jakaś rekomendacja. No i temu pierwszemu lekarzowi to akurat ufam.daktylek lubi tę wiadomość
-
annak wrote:Taaak...
I to niestety jeden z moich licznych medycznych przyjaciół
Ty również w klubie?
jak to moja endo powiedziala - nie weszłam w stan chorobowy bo na dobrym etapie zareagowaliśmyMama Aniołka [*] 15.12.2015r.
-
annak wrote:Mnie np. endokrynolog zabroniła zażywać Femibion z powodu tego, że jest tam jod.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 14:02
-
kkkaaarrr wrote:A to ciekawe! Moja endokrynolog dla odmiany pyta mnie na kazdej wuzycie czy na pewno w witaminach, ktore biore jest jod.. W ogole slyszalam, ze 'nasze pokolenie' (+/- 30-latki) w ogole powinno bardziej faszerowac sie jodem ze wzgledu na CzarnobylMama Aniołka [*] 15.12.2015r.
-
Hmm no właśnie, ja do tej pory słyszałam tylko, że osoby z nadczynnością tarczycy nie mogą przyjmować preparatów z jodem, a w innym wypadkach nie ma przeciwwskazań.. zresztą okresowo nawet przyjmowałam kelp (źródło jodu) i endo nigdy nic nie wspomniał, że nie mogę...Aniołek 7tc (*) 17.10.2011
Aniołek 9tc (*) 31.03.2016
PCOS i niedoczynność tarczycy
-
Wiecie co, pomijając fakt komentowany tu przez nas ostatnio - że co lekarz to inna opinia to powiem, że ja ostatnio czytałam komentarz do jakichś najnowszych badań (zagraniczne źródła), że nie powinno się zażywać jodu przy Hashimoto. Czy w to wierzyć... sama już nie wiem. Wiecie jak jest z tą wiedzą medyczną
Ale może faktycznie jest tak, że nie powinno się suplementować przed ciążą, ale w ciąży już tak. Ja na razie nie biorę, a w ciąży zobaczymy jak będzie. W poprzedniej brałam, ale wtedy nikt nie wiedział, że mam Hashi. -
Dziewczynki jest nadzieja ,beta 17101-przyrost 123%,na usg nie było widać jeszcze seduszka,ale zalążki są już,także trochę odetchnęłam,za tydzień idę znowu na usg czy się rozwinęło,bo plamienia dalej mam spore,zobaczymy
daktylek, Niebieskaa, kkkaaarrr, maggda, Magdzia88, sy__la, blondyna5555, laila_25, M@linka, Jacqueline, Iwannabelieve, Coconue, osa lubią tę wiadomość