Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewelina26 wrote:Dziewczyny moja beta ciągle rośnie 🤦♀️w piątek 191 a dziś 293 ,prog 25 🤷♀️😧 spodziewałam się czegoś innego , nie wiem co się dzieje 😔.
Ewelinka,
Może maluszek mimo wszystko walczy. Tylko ta beta jest strasznie niska😔 Ja miałam tylko dwa przyrosty nieprawidłowe (pierwszy 60% drugi 30%) później już skoki ok 80-100% co 48h. Nie wiem dlaczego tak się dzieje. Myśle, ze póki rośnie leki powinnaś brać. A który to tc. Sprawdzałas prawidłowa wielkość bety dla danego tygodnia. Może do momentu pojawienia zarodka będzie po prostu tak wolno przyrastać a później już zaskoczy🤔trodde lubi tę wiadomość
-
Malina wrote:Ewelinka,
Może maluszek mimo wszystko walczy. Tylko ta beta jest strasznie niska😔 Ja miałam tylko dwa przyrosty nieprawidłowe (pierwszy 60% drugi 30%) później już skoki ok 80-100% co 48h. Nie wiem dlaczego tak się dzieje. Myśle, ze póki rośnie leki powinnaś brać. A który to tc. Sprawdzałas prawidłowa wielkość bety dla danego tygodnia. Może do momentu pojawienia zarodka będzie po prostu tak wolno przyrastać a później już zaskoczy🤔
Sorki za polubienie, czasem wcisnę coś przypadkiem
Starania od 07.2018, 38 lat
NK 11%, kariotypy ok, fragmentacja DNA 8%
alloMLR 0% !
szczepienia limfocytami
10.2018 - poronienie 9 tc
02.2019 - poronienie 6 tc
12.2019 - poronienie 11 tc - Córeczka
09.2020 - II ❤️ rośnie nam Dominik 💙
19.05.2021. CC - urodził się Dominik ❤️❤️❤️
Lublin
"kto raz posmakował latania już zawsze będzie chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo raz już tam był i zawsze będzie chciał tam wrócić..." -
Ewelina mam nadzieję, że wszystko jeszcze pójdzie w dobrą stronę chociaż faktycznie ta beta nie jest zbyt duża...
Masz jakieś plamienia, bóle brzucha? Nie chcę być czarnowidzem ale czasem takie przyrosty mogą zwiastować ciążę pozamaciczną.Oby to nie było to, ale może warto sprawdzić pod tym kątem.
Starania od 07.2018, 38 lat
NK 11%, kariotypy ok, fragmentacja DNA 8%
alloMLR 0% !
szczepienia limfocytami
10.2018 - poronienie 9 tc
02.2019 - poronienie 6 tc
12.2019 - poronienie 11 tc - Córeczka
09.2020 - II ❤️ rośnie nam Dominik 💙
19.05.2021. CC - urodził się Dominik ❤️❤️❤️
Lublin
"kto raz posmakował latania już zawsze będzie chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo raz już tam był i zawsze będzie chciał tam wrócić..." -
Ewelina, miałam pisać to samo co trodde, że takie niskie przyrosty to może niestety też i być ciąża pozamaciczna. Czy możesz iść do ginekologa, który pracuje na bardzo dobrym sprzęcie by obejrzeć co tam się dzieje, czy nic nie siedzi w jajowodzie ?
-
Malina, joanien ,Trodde
Dziś wychodzi 5t5d
Ja naprawdę już nawet na cud nie liczę, chciała bym tylko żeby szybko i bez jakichś powikłań się skończyło. Chce od tego wszystkiego trochę odpocząć i brać się znowu do roboty.
Czasem mam bóle w podbrzuszu takie normalne okresowe ,pojawiają się, trwają chwilę i znikają.
Mam też od czasu do czasu kłucie w jajnikach na przemiennie ,raczej przy gwałtowniejszym ruchu .
Powiem wam że w pierwszym momencie jak zobaczyłam tą dzisiejszą bete to pomyślałam żeby to nie była tylko pozamaciczna 😱
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
02.2025 III procedura * 18 pęcherzyków i tylko 1 komórka 😭brak zarodków .
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Ewelina26 wrote:Malina, joanien ,Trodde
Dziś wychodzi 5t5d
Ja naprawdę już nawet na cud nie liczę, chciała bym tylko żeby szybko i bez jakichś powikłań się skończyło. Chce od tego wszystkiego trochę odpocząć i brać się znowu do roboty.
Czasem mam bóle w podbrzuszu takie normalne okresowe ,pojawiają się, trwają chwilę i znikają.
Mam też od czasu do czasu kłucie w jajnikach na przemiennie ,raczej przy gwałtowniejszym ruchu .
Powiem wam że w pierwszym momencie jak zobaczyłam tą dzisiejszą bete to pomyślałam żeby to nie była tylko pozamaciczna 😱
Joanien ma racje, poszłabym czym prędzej na usg... 5t5d to już nie to ze jajo, to już zarodek z serduchem często jest
Oby tylko nie pozamaciczna 😞25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Hej dziewczyny w końcu coś mogę napisać. Powinnam być właśnie w Pl ale niestety musieliśmy odwołać urlop. Dużo zakażeń w Pl, mój nie mógłby odwiedzić połowy rodziny, bo mieli styczność z covidem i tym samym nie moglibyśmy do nich jechać. Moja siostra z dziećmi przeziębieni i tym samym nie widziałam sensu, by teraz jechać. 14kwietnia mam połówkowe i dopiero 18 pojedziemy,takze rodzice się dowiedzą dopiero w 21tyg 🤦🏼♀️ Nie chce im mówić przez telefon-wolę na żywo. Szkoda, że tak wyszło - musiałam wszystko odwołać No ale siła wyższa 😐
Gela093 cieszę się, że z dzidzią wszystko dobrze-gratuluję. Zostajesz w szpitalu czy do położnej będziesz chodzić ❓
Agulineczka cieszę się, że czujesz ruchy😊 To na pewno trochę uspokaja🙂
Ewelina26 ehhh No wiadomo, że z takiej bety na tym etapie raczej nie będzie nic dobrego. Ja też się martwiłam, że mogę mieć pozamaciczną, bo testy nie ciemniały i już miałam schizy🙄 a Ty bierzesz nadal proga❓Bo to wiesz, że jak bierze się luteinę to może dlatego nie dochodzi do krwawienia🤷🏼♀️Mam nadzieję, że szybko się sytuacja wyjaśni, bo to niepokojące😐Gela093 lubi tę wiadomość
-
Lady Dior, trafiłam teraz do ordynatora oddziału I chce mnie zobaczyć jeszcze raz 7 kwietnia, wtedy już będzie ostatnia wizyta jeżeli wszystko będzie dobrze. Zostaje u położnej, bo więcej uwagi przykłada według mnie, w szpitalu robią usg tylko po to , żeby zobaczyć czy serduszko bije, zle pomiary( dziecko przez tydzien zmniejszylo sie o 0.5 cm🙄) wyszłam z płaczem po tym badaniu jak przyciskala głowica do brzucha🙄
Szkoda,że tak pod górkę masz z wyjazdem do Polski I podziwiam Cię,że możesz tyle trzymac dobra wiadomość🙈🙈Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
O jeju Gela093 współczuję przeżycia 🙄 Dobrze robisz, że idziesz do położnej, bo jak nie ma komplikacji to naprawdę ten szpital niepotrzebny. Mi też zrobiła usg, które trwało może 10sec. a ja nie zdążyłam nawet zauważyć, czy dziecko się rusza🤦🏼♀️
Ahhh ta Holandia.... Są plusy i minusy.
-
Ewelina26. U mnie druhie poronienie było z bardzo słabymi przyrostami. Pamiętam, że beta rosła, ale bardzo wolno. Urosla do 500 z tego co pamiętam. Tez się bałam pozamacicznej, także jak lekarz dostrzegł cos q stylu pęcherzyka q macicy to przynajmniej poczułam ulgę. Dwa dni później zaczelam krwawic.
Chciałam się Wam dziewczyny powiedziec, że 05.03.21 r. W 36tc0 na świat przyszla moja ukochana córka ❤ miała trochę problemów z adaptacja z racji wczesniavtwa, ale wyszłyśmy już na prosta. Jest cudowna, a ja kocham tak, jak nigdy wcześniej nikogo🙂🙂Lady_Dior, Gela093, AsiaKK, Foto80, Malina, Annamaria, Żonkil, Zula36, joanien1104, Natka95, Bella01, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
Lady_Dior wrote:O jeju Gela093 współczuję przeżycia 🙄 Dobrze robisz, że idziesz do położnej, bo jak nie ma komplikacji to naprawdę ten szpital niepotrzebny. Mi też zrobiła usg, które trwało może 10sec. a ja nie zdążyłam nawet zauważyć, czy dziecko się rusza🤦🏼♀️
Ahhh ta Holandia.... Są plusy i minusy.
To tez nie fajnie, bo czekasz na to z niecierpliwością. Masz wybór wykupienia dodatkowego usg w szpitalu?Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
Parachute90 gratuluję narodzin córeczki😊 Cieszę się, że wszystko dobrze ☺️ Niech rośnie zdrowo i morza mleczka życzę 😁
Gela093 w szpitalu nie ale tam gdzie sprawdzałam płeć mogę. Poczekam jednak ten miesiąc - jakoś to przeczekam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2021, 08:32
-
Martyna33 wrote:Parachute, gratulacje!
Ewelina, dziś znowu beta?
Dzisiaj już nie robię bety, myślę że pójdę dopiero w poniedziałek. Wczoraj dzwoniłam do mojego ginekologa ale wolny termin dopiero 24 .03 i tak wtedy wybieram się do Łodzi .
Mam jeszcze dzwonić w środę i czwartek po 11 ,może zwolni się termin .
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
02.2025 III procedura * 18 pęcherzyków i tylko 1 komórka 😭brak zarodków .
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo "