Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
joanien1104 wrote:Ewelina, a których KIRów dokładnie nie masz ? Możesz to sprawdzić ? I jakie HLAC ma mąż ?
Kirów nie miałam badanych bo 1 i 2 ciąża były widoczne na usg (5 i 6 tc)i dochodziło do implantacji i zagnieżdzenia. Wczesniej beta idealnie tez nie rosła ale były wyższe wartości 300-600 a nawet ponad 1500 . Teraz coś się pierdzieli i nie chce załapać.
Boję się że szczepienia jeszcze bardziej mi namieszał w cytokinach
HLAC to nawet się nie orientuje co to jest 🤔coś z podobienstwem tkankowym 🤷♀️?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2021, 16:16
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
02.2025 III procedura * 18 pęcherzyków i tylko 1 komórka 😭brak zarodków .
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
Wiesz co, ja bym zbadała KIR, na własną rękę i dla spokoju. Bo może rzeczywiście tu jest problem.
Być może masz AA i rzeczywiście accofil będzie potrzebny od owulacji. Jak masz Bx i np sporo KIRów brakuje to accofil od pozytywnego testu się daje. Przy AA HLAC męża może tez ratować sytuację. U mnie na początku docent nie widział potrzeby, ale później okazało się, że dobrze było to badanie mieć. I u mnie ciąże pięknie się rozwijały i nagle się zatrzymywały w 8tc.
Tylko jak coś, to nie rób tego badania w Łodzi u Malinowskiego, bo to badanie genetyczne, a on na nim mega zdziera. Najtaniej cenowo jest w wysyłkowo w MEDGEN. -
Odnośnie do cytokin - mi docent nie kazał robić ( stwierdził że szkoda kasy, a on wychwyci problem z innych wyników ), bo allo Mlr miałam 0 ( odpowiada mu wynik IL10 ) i w immunofenotypie wyszedł stan zapalny na cd4/cd8 ( odpowiada mu wynik TNF ALFA ). Dodatkowo u ciebie interleukina 2 jest podwyższona, a to informacja o atakowaniu zarodka.
Ogólnie z tego co dziewczyny na grupie docenta piszą - na wysokie tnf alfa mają prograf podawany. Niektóre pacjentki docenta przy rozjechanych cytokinach dostają intralipid albo encorton - wszystko zależy od tego jaki masz wynik.
Accofil jest na KIRy.
Dodatkowo czy jesteś pewna, że masz zdrowe zęby ? Bo tnf alfa lubi sobie rosnąć nawet przy małych problemach z zębami albo jak ma się dodatnie ANA 🤦♀️
Co do KIR z medgen to wynik przychodzi nawet po 10 dniachdość szybko im idzie
-
Dziewczyny ja na razie znikam z forum. Czytanie za bardzo mnie pochłania i nie robię rzeczy które chce zrobić. Chyba łatwo się uzależniam 😉 Trzymam za Was kciuki cały czas 😘🥰💗💕
Azjak, Kitaja lubią tę wiadomość
41 lat
09.06.2017 Gabrielek 12tc [*]
V Leiden hetero
styczeń 2018 - cb
maj 2019 - cb (drugie IUI, w sumie trzy IUI)
kwiecień 2020 - cb
czerwiec 2020 - ivf protokół krótki - 12 kumulusów, 9 dojrzałych komórek - 4 zarodki - żaden nie przetrwał do stadium blastocysty
wrzesien 2020 - ivf protokół długi - 8 kumulusów - 7 dojrzałych komórek - 6 zarodków - 4 zamrożone blastocysty - po badaniach genetycznych 1 prawidłowy (dziewczynka 💗).
29.01.2021 - transfer jedynej blastki 4.1.1. (accofil, encorton, embryoglue)
7dpt - beta 33,8
10dpt - beta 269,3🍀
12dpt - beta 661,1 🍀💖
24dpt - jest zarodek 3 mm i bijące serduszko 💖😍
ur. 15.09.2021 Igusia💗👶 2650g, 48cm, 10/10 -
joanien
Jeżeli chodzi o zęby to mam wszystko wyleczone a na kontrolę chodzę systematycznie więc tu raczej jest wszystko ok.
ANA mam podwyższone ale delikatnie 1:160 🤷♀️
Ja mam brać encortelon 15 mg
Zastanawiamy się z M nad zrobieniem KIR-ów i HLA-C tylko że na tej stronie nie da się zamówić tego pakietu ( KIR+ HLA-C ) jest odnośnik o zapytanie o badanie z jak chce zamówić to wyświetla się błąd🤷♀️.
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
Ewelina, sprawdziłam i tak samo mam błąd - coś im się na stronie rozjechało widać. Pewnie naprawią na dniach, a jak nie, to zadzwoń
?
Co do cytokin - wiem, że dziewczyny u docenta mają cykl z immunosupresją, podczas którego jest przerwa, a w kolejnym wracają do starań.
-
Ewelina26 wrote:Zastanawiamy się z M nad zrobieniem KIR-ów i HLA-C tylko że na tej stronie nie da się zamówić tego pakietu ( KIR+ HLA-C ) jest odnośnik o zapytanie o badanie z jak chce zamówić to wyświetla się błąd🤷♀️.
Ewelinka,
musisz dzwonić, podobnie miałam na koniec stycznia, na stronie wyskakiwał błąd, a badanie było dostępne. Wtedy tez pani mi powiedziała, ze czas oczekiwania na wynik ok 4tyg. Ale jak wyrabiają się szybciej to super. Może udałoby się Wam dostać wyniki przed wizyta u prof🤗
Ale tez tak myślę, że może ta konsultacja u doc. nie byłaby taka zła, ma on jednak trochę inne podejście. Macie mnóstwo badań porobionych wiec może już na pierwszej wyżycie dostalibyście zalecenia co i kiedy i jak brać🤔 -
Ewelina no faktycznie ta beta bardzo malutka 😓 baardzo chciałabym aby u Ciebie była podobna sytuacja co u Maliny..
Co to cytokin to faktycznie wygląda to trochę tak, że szczepienia nie pomagają, jestem teraz ciekawa wyniku mlr. Kurcze patrząc na Twoje początkowe wyniki to nie było tragedii! Ja miałam maskarę w wynikach, a po szczepieniach poprawiło się trochę..🤔 W szoku jestem, że nie robiliście z partnerem badania Kir i hlac, myślałam że u Prof to jedno z podstawowych badań. Też uważam, że powinnaś w takim razie zbadać kir. Joanien ma rację, możesz mieć AA i accofil powinien pomoc przy zagnieżdżeniu. Co do bx i accofilu od pozytywnego testu to ma sens ale jak już pisałam ja miałam bx i Prof przepisał mi accofil tydzień po owulacji już, miałam odstawić jeśli wynik negatywny, jak pozytywny brać dalej. A co do leku accofil..tak jak Malina napisała z nim trochę trzeba uważać, nie można go brać i brać, też czytałam, że lekarze każą zrobić przerwę po kilku cyklach (a po ilu to w sumie różnie, często czytałam, że po 3/4). Mi Prof przepisał ten lek po zadaniu mi pytania jak szybko zachodziłam w wcześniejsze ciążę, ja nie miałam z tym problemu i zachodziłam w sumie w 1 cyklach, powiedział, że nie przepisuje tego leku wszystkim, bo on jest drogi..Jeśli teraz się nie uda u Ciebie to faktycznie coś się stało, że wcześniej te ciążę trawly dłużej..teraz jakby coś na samym początku się działo nie tak jak powinno 🤔
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
Ewelina, przykro mi, że tak to wygląda.. ja pewnie zrobiłabym te brakujące badania i dała sobie miesiąc przerwy na wyniki badań i jakąś konsultację.. Taki oddech i przerwa może niespodziewanie dobrze ci zrobią? Ściskam cię mocno.
-
Dziewczyny, ja kiedyś przechodząc odmęty internetu znalazłam na YouTube dziewczynę, Niemkę, która miała jedno zdrowe dziecko, a później pod rząd 3 poronienia, zrobili jej badania, ponoć wszystkie możliwe, ale ja wiem, ze w Niemczech np. Rzadko idą w immunologie wychodząc z założenia, ze ok, nawet jeśli ona ma wpływ na poronienia to nie ma udowodnionych metod przeciwdziałania... wiec myśle, ze zrobili im kariotypy, jej tarczyce, krzepliwość a i to pewnie nie wszystkie warianty. No i nic jej nie wyszło... nic. Lekarze twierdzili, ze taki ich pech. Starali się dalej i zaszła w ciąże i urodziła drugie dziecko, potem znów straciła kolejne i urodziła 3 dziecko. Ja myśle ze natura jest naprawdę dziwna i chyba coś w tym jest ze życie, poczęcie jest cudem i choć nie jestem jakoś mega wierząca, to chyba naprawdę trzeba czasami po prostu zaufać, ze będzie to co dla nas najlepsze.
Koleżanka tez, 6 lat się starali, problemem była immunologia... leczyła się, szczepiła... i nic. Po 6 latach się poddali, skupili się na adopcji... może i te szczepienia coś dały, nie mam pojęcia, ona sama nie wie. Ale od momentu jak się poddali to za 8 miesięcy była w ciąży a dzis mały ma 8 miesięcy. Oni sami nie wiedza co myśleć... w sumie już im niewiele szans dawali, miała nie donosić... bo jej organizm traktował wszystko inne jako obce i niszczył, a jednak mały jest.
Życie jest takie dziwne...
Ewelina, nie mówię, żebyś się poddała, ale chce żebyś uwierzyła, ze ty tez będziesz mama. Ze jesteś bardzo wartościowa, mądra i dobra kobieta, która jak widać robi wszystko by moc dać światu kolejna nowa istotkę. Ja naprawdę wiem, ze będziesz w ciąży i to w zdrowej ciąży... i chociaż sama przechodzę teraz katorgi, bo nie wiem co będzie z nami... to jednak wierze, ze będzie dobrze. Musi być. Ja bym tez zrobiła te dodatkowe badania, których wam brakuje i odetchnęła... załapuje... wiec zajdziesz. Na wielu forach, w wielu artykułach, na stronach polskich i niemieckich czytałam, ze ciąże biochemiczne u par regularnie współżyjących to nawet 50-60 procent!!! U ciebie załapuje non stop... może ta kolejna ciąża będzie już ta!!! 🍀🍀🍀🍀Kitaja, Lady_Dior, Annie1981 lubią tę wiadomość
Starania od 06.2019
3cs - ciąża
10.2019 - puste jajo
Cykle 34-36 dni
5-6 cs - ciąża
08.2020 - poronienie zatrzymane
2-3 cs - ciąża biochemiczna
01.2021 -
AsiaKK
lubię takie historie że szczęśliwym zakończeniem. Ja mieszkam w Norwegii i tu też inaczej podchodzi się do ciąży i do badań po poronieniu, teraz robią mi mnóstwo badań bo mam 5 poronień za sobą i wychodzą takie wyniki że sami się lekarze dziwią ze udało mi się donosić jedna ciąże. Także coś w tym jest, że nie możliwe staje się możliwym. Właśnie czekam na wizytę u lekarza i będziemy ustalać plan działania przy następnej ciąży, także liczę na kciuki 🤞 🍀 ja po mimo moich 5strat nie poddaje się, a za Ciebie Ewelina trzymam mocno kciuki, wierzę że w końcu i Tobie się uda 🍀
Miłego dniaAsiaKK lubi tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Martyna dzięki, że pytasz. Ja od paru dni czuje ruchy 🥰😊
Głównie wieczorem, jak się położę na płasko. Dzisiaj coś w nocy spać nie mogłam, między 3:00 a 5:00 w ogóle nie spałam, a dzidziuś w tym czasie też był aktywny, naliczylam z 10 pukniec 🙂 póki co subtelne bardzo, ale niesamowicie radujące ❤🙂Martyna33, Annamaria, Lady_Dior, Malina, trodde, Kitaja, Gela093, Annie1981 lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
agulineczka wrote:Martyna dzięki, że pytasz. Ja od paru dni czuje ruchy 🥰😊
Głównie wieczorem, jak się położę na płasko. Dzisiaj coś w nocy spać nie mogłam, między 3:00 a 5:00 w ogóle nie spałam, a dzidziuś w tym czasie też był aktywny, naliczylam z 10 pukniec 🙂 póki co subtelne bardzo, ale niesamowicie radujące ❤🙂
Wyobrażam sobie jakie to musi być piękne uczucie 😍😍😍
Jeszcze chwila i będziesz dostawała już porządne kopniaki w zebra25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Dziewczyny moja beta ciągle rośnie 🤦♀️w piątek 191 a dziś 293 ,prog 25 🤷♀️😧 spodziewałam się czegoś innego , nie wiem co się dzieje 😔.
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
Ewelina26 wrote:Dziewczyny moja beta ciągle rośnie 🤦♀️w piątek 191 a dziś 293 ,prog 25 🤷♀️😧 spodziewałam się czegoś innego , nie wiem co się dzieje 😔.
Hmmm, może nie wszystko stracone?
Chyba pozostaje tylko badać cały czas betę i mieć nadzieje ze będzie cud !25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia