Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane bardzo dziękuję za miłe słowa ❤️
Przepraszam, że teraz nie pisze ale kurcze jestem ledwo żywa. Pierwsza doba po porodzie była dla mnie fizycznie średnia, a później malutka głównie na cycu i prawie nic nie śpię. Dzisiaj wychodzę do domku, miałam wczoraj ale było podejrzenie żółtaczki i czekałyśmy na wynik z krwi.
Malina mi wody zaczęły odchodzić więc nie da się tego nie zauważyć 🙈 a jeśli nie są różowe czy zielone to do szpitala powinno się pojechać do 2h. Więc dopakowalam się, prysznic, poskakalam na piłce i pojechaliśmy 😊
Nie odniosę się do wszystkich, ale trzymam za wszystkie bardzo mocno kciuki ❤️ będę z Wami cały czas, bo bez Was nie wiem jak bym przetrwała ten czas starań, a później w ciąży. Jesteście niesamowite i każda każda z nas zasługuje na szczęście i wierzę w to, że każda to szczęście uzyska. Pieknie się tu zrobiło i mam nadzieję, że takie całe 2 kresek, a później szczęśliwych porodów będzie coraz więcej i częściej ❤️
Jak ogarnę moja nowa rzeczywistość obiecuje, że będzie mnie tu więcej 😘
Kochane oczywiście listę moje dalej robić, tylko piszcie kiedy co macie, a ja pod koniec miesiąca będę wystawiać jeśli macie ochotę 😘
Ewelinka ja wiem, że ciężko myśleć pozytywnie po tylu przeżyciach ale postaraj się teraz nie stresować to nic nie da, daj szanse fasolce. Ja nie badalam bety jak była tak wysoka więc nie wypowiem się co do wzrostu ale dziewczyny mają rację poczekaj na wizytę, to już zaraz. Jestem z Tobą calym serduszkiem ❤️Martyna33, Zula36, Blondyna.B, trodde, Bella01, baljov., Foto80, joanien1104, Malina, Żonkil, Lady_Dior, Pati96 lubią tę wiadomość
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
Macie jakieś sposoby na złagodzenie bólu wyrzynającej się 8? Przypomniała sobie, że jeszcze nie do końca urosła 😑
-
Lajna, a na którym antygenie masz te ANA dodatnie ? Bo jak nie robiłaś badania ANA z rozróżnieniem na antygeny, to takie ogólne jest zupełnie nic nie wnoszące.
Za dodatnie ANA odpowiadają różne choroby, aby je zdiagnozować należy sprawdzić, gdzie dokładnie się świeci. Ja mam ANA2 1:3200, typ ziarnisty, dodatnie dsf70.
Jeśli nie robiłaś pełnego panelu ANA to koniecznie powtórz badania , tym razem zrób ANA3 z 16 antygenami. Wtedy będziesz mieć wszystko jasne.
A badałaś może KIRy ? Może to problem z implantajcją zarodka i stąd tyle biochemów ?
-
Ja zrobiłam ana 2 i 3 i nikt się tym nie interesował. Owszem gdyby wyszło 1:3200 to zapewne jest sens sprawdzać co i gdzie się swieci, jednak przy 1:160 co to da?
Wyszło ze sobie przebadalam i wydałam kasę i tyle z tego
Taka informacje dostałam od imunologa i od obecnej gin 🤷🏼♀️—————————————
📌Starania od 2017🍼
📌2018- 4 IUI ❌
📌2019- 1 IVF ✅🎈🎊
2020- 30 tc 👼💔🥺
08.02.21- 🙀 naturalny cud 🙏 II 🤯
04.10.2021- 🌈 🤱Natalia❤️🍀
PCO, wrogość śluzu, Ana 1:320 typ ziarnisty, MTHFR_1298A>C homozyg, PAI-1 4G- hetero, czynnik V Leyden- hetero, APS
-
Mi docent Paśnik mówił, że jak wychodzi dodatnie to trzeba sprawdzić gdzie leży problem, stad pogłębia się ANA2 , najlepiej ANA3, oraz patrzy się, na którym antygenie się swieci.
U mnie ANA1 ma mniejsze miano niż ANA2, bo ANA1 miałam 1:320, po pogłębieniu i sprawdzaniu ANA2 wyszło dokładnie gdzie się świeciło i okazało się, że mam 10 razy wyższe miano niż na ANA1.
Po zbadaniu ANA1 nikt mi sterydu nie dał i to być może wpłynęło na fakt, że nie udało mi się utrzymać kolejnej ciąży. Gdy zrobiłam ANA2 okazało się, że błędem było, że nie sprawdziliśmy tego wcześniej i nie wdrożyliśmy sterydu jak był czas.
Szczerze - wolałabym wydać tych 200 zł wcześniej i mieć świadomość, że zrobiłam wszystko by zapobiec kolejnemu poronieniu.
Warto mieć na uwadze, że ANA się zmienia - może rosnąć, maleć w zależności od jakiejś infekcji i ogólne stanu zdrowia. to jest niezła zagadka, przez co tylu lekarzy w pewien sposób ignoruje to badanie. Mi pierwsza immunolog mówiła, że nie ma znaczenia, a już doc. Paśnik mówił, że ma.
Breath_less lubi tę wiadomość
-
joanien1104 wrote:Mi docent Paśnik mówił, że jak wychodzi dodatnie to trzeba sprawdzić gdzie leży problem, stad pogłębia się ANA2 , najlepiej ANA3, oraz patrzy się, na którym antygenie się swieci.
U mnie ANA1 ma mniejsze miano niż ANA2, bo ANA1 miałam 1:320, po pogłębieniu i sprawdzaniu ANA2 wyszło dokładnie gdzie się świeciło i okazało się, że mam 10 razy wyższe miano niż na ANA1.
Po zbadaniu ANA1 nikt mi sterydu nie dał i to być może wpłynęło na fakt, że nie udało mi się utrzymać kolejnej ciąży. Gdy zrobiłam ANA2 okazało się, że błędem było, że nie sprawdziliśmy tego wcześniej i nie wdrożyliśmy sterydu jak był czas.
Szczerze - wolałabym wydać tych 200 zł wcześniej i mieć świadomość, że zrobiłam wszystko by zapobiec kolejnemu poronieniu.
Warto mieć na uwadze, że ANA się zmienia - może rosnąć, maleć w zależności od jakiejś infekcji i ogólne stanu zdrowia. to jest niezła zagadka, przez co tylu lekarzy w pewien sposób ignoruje to badanie. Mi pierwsza immunolog mówiła, że nie ma znaczenia, a już doc. Paśnik mówił, że ma.
Rozumiem😉 to rzczywiscie ma sens, nawet nie myślałam ze ana 2 i 3 może wyjść ,,inne, większe” i to o ile niż podstawowe. 🤯—————————————
📌Starania od 2017🍼
📌2018- 4 IUI ❌
📌2019- 1 IVF ✅🎈🎊
2020- 30 tc 👼💔🥺
08.02.21- 🙀 naturalny cud 🙏 II 🤯
04.10.2021- 🌈 🤱Natalia❤️🍀
PCO, wrogość śluzu, Ana 1:320 typ ziarnisty, MTHFR_1298A>C homozyg, PAI-1 4G- hetero, czynnik V Leyden- hetero, APS
-
Natka,
dziękuję, że pytasz, u mnie w zasadzie niewiele wiadomo. Zrobiłam echo serca płodu, ale moja lekarz prowadząca nie przyjęła diagnozy lekarza, który je wykonywał i ponownie pokierowała mnie na echo do innego lekarza. Wywaliłam 500zł na badanie i wyszły takie jaja każdy dzień jest dla mnie stresem i obawą czy lekarze w razie w - w porę zareagują. Jeden lekarz mówi, że dzidziuś jest malutki, ale mieści się w nomie, drugi, że to hipotrofia wg jego pomiarów szkoda gadać nawet. Każdy ma inny sprzęt, inaczej mierzy i co innego wychodzi. A co u Ciebie? Spakowana już do szpitala? wyprawka skompletowana? -
Foto, tak torbę spakowałam bo jakoś tez zaczynam powoli się obawiać, żeby coś się szybciej nie zaczęło...
W piątek wizyta u mojego lekarza to zobaczę co słychać u małego, mam nadzieję że rośnie w porządku. Tydzień temu miałam prenatalne to ważył 1557 gram także idealnie w normie, ale nie jest też jakiś wielki. Z wyprawką tak o, w tym tygodniu ma przyjść komoda to pewnie wezmę się za pranie i prasowanie w międzyczasie mąż będzie malował pokój dopiero 🙈 wózek jeszcze nie dotarł..
A ile waży teraz twoja córeczka? Wiem że to niełatwe, ale staraj się myśleć pozytywnie. Na fb w grupie lipcowych mam jest już sporo dziewczyn, które urodziły i dzieciaczki były też różniej wielkości, niektóre nawet poniżej kilograma.
Trzymam z Was kciuki, będzie dobrze - nie ma innej opcji -
Natka,
Dziękuję 😘 tak, widziałam na tej grupie na fb ile już dzieciaczków na świecie, mam nadzieję, że dadzą radę i będą silne! Co do wagi mojej Malutkiej to zależna jest od tego, kto bada. W piątek moja ginekolog powiedziała, że 1200, a jakieś 10 dni wcześniej podczas badania inny lekarz z certyfikatem ocenił również na 1200. Wg niej nie urosła od tego czasu, a mi się wydaje, że ma słabszy sprzęt. Będę szukała kolejnego specjalisty i taka oto moja końcówka ciąży 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2021, 07:12
-
Któraś z Was jest może tu z terenu Gdańska? Lub okolic . Szukam dobrego ginekologa: takiego, który wie co robi, przygotuje do ciąży i ją poprowadzi ? Tułam się między lekarzami, bo jeszcze nie trafiłam na takiego ale może Wy polecicie kogoś 🙏Starania od 12.2020 💪
04.01.2021 ⏸->26.02💔
08.06.21 ⏸ 🙏
09.06.21 beta 129.4 mIU/ml ->(11.06) beta 529 mIU/ml prog 33,6 ng/ml
01.07.21 0.5 cm kropka i bijace ❤
26.07.21 3.75 cm szczęścia 🍀
-
Foto80 wrote:W piątek moja ginekolog powiedziała, że 1200, a jakieś 10 dni wcześniej podczas badania inny lekarz z certyfikatem ocenił również na 1200. Wg niej nie urosła od tego czasu
Foto, oj, niepokojące to... Kiedy masz kolejne usg z pomiarem, np u tej twojej prowadzącej ginekolog? Wtedy to będzie dobry punkt odniesienia, badanie miarodajne, bo na tym samym sprzęcie.
Badają ci przepływy częściej teraz? Masz takie zalecenie?
-
Annamaria,
28.05 mam wizytę u mojej ginekolog. Przepływy są na każdej wizycie dobre i niestety nie zalecał nikt badania częściej 😒 -
Foto, moje kciuki są zaciśnięte dla Ciebie. Mam nadzieje ze to tylko błąd pomiaru 😘
Przybywam z bhcg:
14dpo bhcg 467
18dpo bhcg 2523 ❤️❤️❤️
Przyrost dwudniowy 132,3 %Zula36, Żonkil, Foto80, Bubble_, Gela093, Blondyna.B, Malina, baljov., Annamaria, joanien1104, Natka95, Bella01, Breath_less, Annie1981, baksia, Kitaja lubią tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Martyna33 wrote:Foto, moje kciuki są zaciśnięte dla Ciebie. Mam nadzieje ze to tylko błąd pomiaru 😘
Przybywam z bhcg:
14dpo bhcg 467
18dpo bhcg 2523 ❤️❤️❤️
Przyrost dwudniowy 132,3 %
Martyna gratuluję, piękna beta 😍
Zazdroszczę takich pięknych przyrostów ,nie wiem czy ja się kiedykolwiek doczekam dobrych nowin 😔Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Ewelina26 wrote:Martyna gratuluję, piękna beta 😍
Zazdroszczę takich pięknych przyrostów ,nie wiem czy ja się kiedykolwiek doczekam dobrych nowin 😔
Dobrej nowiny to ty się doczekasz na usg! Twój przyrost tez był ok. Kiedy wizyta?😘25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Bubble_ wrote:Któraś z Was jest może tu z terenu Gdańska? Lub okolic . Szukam dobrego ginekologa: takiego, który wie co robi, przygotuje do ciąży i ją poprowadzi ? Tułam się między lekarzami, bo jeszcze nie trafiłam na takiego ale może Wy polecicie kogoś 🙏12.20
Poronienie zatrzymane - 8/9tc💔
03.21 II 🍀
-
PaulaZi wrote:A Elbląg?
Chętnie, kolejką ok 1h jazdy więc nie jest daleko ☺Starania od 12.2020 💪
04.01.2021 ⏸->26.02💔
08.06.21 ⏸ 🙏
09.06.21 beta 129.4 mIU/ml ->(11.06) beta 529 mIU/ml prog 33,6 ng/ml
01.07.21 0.5 cm kropka i bijace ❤
26.07.21 3.75 cm szczęścia 🍀
-
Foto ze mną leżała babka, która z tego powodu leżała w szpitalu. Robili jej ktg, czesciej USG, sprawdzali przepływy. Szukaj kochana jeszcze kogoś niech sprawdzi na dobrym sprzecie i żeby w szpitalu pracował. Może byc to tylko błąd, ale lepiej sto razy sprawdzić. No i wiadomo stres dochodzi.
Ewelina kciuki za Ciebie ✊
Trodde a jak u ciebie sytuacja?Foto80 lubi tę wiadomość