Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Żonkil wrote:Blondyna bardzo mi przykro
Ja przy biochemie okresu dostałam jakoś przy becie coś koło 3. Pewnie jutro albo nawet jeszcze dziś wieczorem może dostaniesz. -
Malina wrote:Wczoraj robiłam tez badania dla hematolozki i na szczęście wszystko dobrze, poza morfologią, hemoglobina, erytrocyty i hematokryt w dół i są poniżej normy - nigdy nie miałam wysokich tych parametrów ale nigdy tez tak niskich. Hemoglobina spadła ciut poniżej 11 więc pewnie dostanę żelazo😬 no i zauważyłam, ze leukocyty rosną, tzn są w górnej granicy normy ale coś czuję ze i tak z czasem będzie powyżej 10tys🤷♀️ Tak trochę mnie to martwi ale hematolozka wspominała coś ze w ciąży ta granica jest do 14,5🤔🤷♀️ Muszę jutro dopytać, bo kompletnie się w tym nie orientuję😔 Mam tylko nadzieje, ze to nic złego🙏
Malina u mnie podobna sytuacja w każdej ciąży. Hemoglobina, hematokryt i krwinki czerwone w dół- na pewno dostaniesz żelazo przy hemoglobinie ponizej 11,2, bo taka jest norma dla ciężarnych. Mi żelazo pomaga, ale nie biorę takich dawek jak zalecił lekarz, bo później mecze się z zaparciami.
CO do leukocytów to nic się nie martw. W ciąży bardzo często wzrasta ich poziom i nie jest to nic nadzwyczajnego, o ile oczywiście pozostałe parametry krwi, niezwiązane z niedoborem żelaza, nie budzą zastrzeżeń. U mnie leukocyty w każdej ciąży przekroczyły normę podana przez laboratorium, ale pamiętaj też, że normy te są ustalane dla zdrowych kobiet bedacych poza okresem ciąży. W ciąży norma dla leukocytow dochodzi do 14,5. Ja przed przedostatnia wizyta miałam ponad 11 i lekarz mówił, że jest ok. Pamiętam też, że w swojej pierwszej ciąży też się tym stresowalam, także pisze to, by Cię uspokoić 🙂Malina lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Żonkil wrote:Dobra, to co by było weselej, zapisałam się też na 2.06
Moja z kolei to jest nie do przewidzenia z tymi ruchami. Raz w nocy, czasem w dzień, czasem wyraźnie się rozpycha, czasem delikatnie tylko coś poczuję. I tak różnie z nią. Ostatnio byłam bez męża na weekend, to jakoś tak mi było raźniej jak czasem coś się powierciła
Super!🙂 no to idziemy razem 👍🙂Żonkil lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Dziewczyny dzięki, że pytacie.
Trzymajcie kciuki, dziś rano założyli mi cewnik foleya i próbują wywoływać poród 😱 Wzięli mnie z zaskoczenia, nawet nie wiedziałam że będą go zakładać. Podobno wyniki badań są fatalne, nerki nie dają rady i bali się, że będę musiała mieć dializy. Na razie da się wytrzymać, nie jest tak źle.
Niedługo będziemy już we dwoje ❤️ Oby wszystko poszło dobrze i Maluszek był zdrowy. Trochę się boję, bo będzie taki malutki...Malina, Gela093, Foto80, Natka95, Bubble_, Zula36, Lady_Dior, Pati96, Kitaja, Bella01, Annie1981, baksia lubią tę wiadomość
Starania od 07.2018, 38 lat
NK 11%, kariotypy ok, fragmentacja DNA 8%
alloMLR 0% !
szczepienia limfocytami
10.2018 - poronienie 9 tc
02.2019 - poronienie 6 tc
12.2019 - poronienie 11 tc - Córeczka
09.2020 - II ❤️ rośnie nam Dominik 💙
19.05.2021. CC - urodził się Dominik ❤️❤️❤️
Lublin
"kto raz posmakował latania już zawsze będzie chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo raz już tam był i zawsze będzie chciał tam wrócić..." -
Trodde kochana wchodzę dziś na forum a tu takie rzeczy się dzieje, będzie dobrze Dominik to silny chłopak da radę, zaraz będziecie się tulić razem ❤️❤️jesteście w szpitalu pod dobra opieka oni wiedzą co jest dla Was najlepsze. Powodzenia 🍀 💚Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
trodde wrote:Dziewczyny dzięki, że pytacie.
Trzymajcie kciuki, dziś rano założyli mi cewnik foleya i próbują wywoływać poród 😱 Wzięli mnie z zaskoczenia, nawet nie wiedziałam że będą go zakładać. Podobno wyniki badań są fatalne, nerki nie dają rady i bali się, że będę musiała mieć dializy. Na razie da się wytrzymać, nie jest tak źle.
Niedługo będziemy już we dwoje ❤️ Oby wszystko poszło dobrze i Maluszek był zdrowy. Trochę się boję, bo będzie taki malutki...
Myśle o Tobie!!! Musi być dobrze !!!25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Wczoraj test pokazał cień cienia drugiej kreski, dziś rano kresku już nie jest takim cieniem. Strach, pełno emocji ale i wiary że w końcu się uda przecież teraz dostanę tyle leków musi być w końcu dobrze. Byłam właśnie u lekarza rodzinnego o pozwolenie na wyjazd do Polski i za 2-3tyg jedziemy aż na 8tyg. Jutro wizyta u ginekolog oby było dobrze... i pozwoliła mi prowadzić ciąże przez 8tyg w Polsce 🍀mam nadzieję, że w końcu wyszło dla mnie słońce ☀
Malina, agulineczka, joanien1104, Gela093, Martyna33, Ślimak, Żonkil, Natka95, Bubble_, Zula36, Lady_Dior, Azjak, baljov., Bella01, Annie1981, baksia lubią tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Martyna gratulacje, piękny przyrost bety ❤️🍀 tu w Norwegii niestety nie mam możliwości zrobić bety. Ale wierzę, że skoro kreska ciemniej to musi być teraz dobrze. Odebralam dziś swoje wyniki krwi i wszystko jest dobrze, więc liczę że organizm jest na tyle silny ze da radę tym razem.
Martyna33 lubi tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Agulineczka,
Kochana jesteś, dziękuję❤️🥰😘
Trodde,
Daliście radę, mamy 37 tydzień, ciąża donoszona🙏🥰❤️😘😍 Bardzo się cieszę i myślami jestem z Wami. Trzymaj się cieplutko, bądź dzielna Kochana. Już niedługo swoje Maleństwo będziesz tulić w ramionach. To silny chłopczyk, będzie wszystko dobrze😘 Czekamy na Dominika😘🤗
Wierze, ze wszystkie parametry się unormują niedługo po porodzie🙏😘
Kitaja,
cudowna wiadomość. Trzymam mocno kciuki i wierzę, że będzie dobrze❤️😘😍🥰
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2021, 11:34
agulineczka, Kitaja lubią tę wiadomość
-
Kitaja wspaniała wiadomość 🙂🥰 bardzo mocno trzymam kciuki!!!
Trodde już niedługo poznasz swojego maluszka, ciaza donoszona, na pewno wszystko będzie dobrze 😘 czekamy na dalsze informacje.Powodzenia!!! 🙂💚Kitaja lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Trode powodzenia I trzymam kciuki za was🤗 wszystko będzie dobrze🤗Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
Malina
Według OM 6t6d ale owu była późno bo w 22dc i licząc wiek ciąży to 5t5d
Dzisiaj jest 27 dpo
A wizyta dopiero po 15
Trodee
Powodzenia 🤗trzymam kciuki żeby wszystko poszło szybko i sprawnie .Zaraz będziesz trzymać synka w ramionach 😍
Kitaja
Gratuluję kreseczki 😆trzymam kciuki żeby teraz było już tylko dobrze ✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2021, 12:28
Malina, Kitaja lubią tę wiadomość
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Trodde,
Trzymam za Ciebie mocno kciuki ❤✊ jestem dobrej myśli, to juz ciąża na bezpiecznym etapie, musi być dobrze 😘 dzielna z Ciebie kobieta 🥰 -
Jak ja się cieszę że po takich przeżyciach wiele z Was zachodzi w szczęśliwa ciąże ❤️
Natka95, Martyna33, Foto80, Kitaja, baksia lubią tę wiadomość
👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo 🔺PAI-1 4G hetero
💊acard od 1dc i 💉heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii - dieta bg
- 5 transfer poronienie w 8tc.
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩❤️👨
16.06- 6 transfer blaski 4BB
22.06.20 6 dpt- beta 43,33 prog.33
24.06.20 8 ddpt- beta 113,9 prog.35
16.07.20 - ❤️ Serduszko nasze bije!
25.07.20- 2 cm Kluseczka tętno 167/min
18.02.21- nasz Chłopczyk już na świecie 😍
Litania do św Józefa 🙏🏻