Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • agulineczka Autorytet
    Postów: 5676 6062

    Wysłany: 17 maja, 16:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foto ja bym się jeszcze z kimś skonsultowala. Współczuję stresu, ale tak jak dziewczyny pisały lepiej sprawdzić 100 razy.

    Martyna gratuluję pięknej bety!

    Ewelina za Ciebie mocne kciuki w środę! 🍀 postaraj się być dobrej myśli, choć wierzę, że jest ciężko.

    Martyna33 lubi tę wiadomość

    oeuagywllgo70qby.png

    Synek 2016 💚
    Córka 2018 ❤️

    👼👼
  • Annie1981 Autorytet
    Postów: 7013 6651

    Wysłany: 17 maja, 20:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33. Piękne przyrosty, gratuluję 😍

    Ewelina26. Trzymam kciuki za wizytę, oby tym razem było wszystko dobrze 🙂

    Martyna33 lubi tę wiadomość

    wk6Yp1.png
    WWOcp1.png

    💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Żonkil Autorytet
    Postów: 671 567

    Wysłany: 17 maja, 20:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka A Ty zapisałas się na usg 3 trym już?

    Ewelina kciuki. Tym razem musi być dobrze. Rodzicie razem z Martyna i basta.

    Starania od 01.2020
    - 05.2020 💔cb
    -07.2020 💔poronienie 8tc Aniołek [*]

    16udgywlwpsfu6t1.png
  • agulineczka Autorytet
    Postów: 5676 6062

    Wysłany: 17 maja, 22:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żonkil wrote:
    Agulineczka A Ty zapisałas się na usg 3 trym już?

    Tak, zapisałam się na 2 czerwca :)
    Ostatnio mój maluszek jest niezwykle ruchliwy, czasami w nocy mnie wybudza swoimi tancami. Uwielbiam te uczucie 🙂 Wolę takie dni niż jak jest za spokojny.

    baksia, Malina lubią tę wiadomość

    oeuagywllgo70qby.png

    Synek 2016 💚
    Córka 2018 ❤️

    👼👼
  • Blondyna.B Autorytet
    Postów: 354 302

    Wysłany: 17 maja, 22:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety u mnie biochemiczna, beta 32.7 - 14.1...

    👩🏼25 lat
    Kwas foliowy (5mg), witamina D3, Aliness B-50 kompleks

    Brak chorób przewlekłych

    👦🏻25 lat
    Witamina D
    Cukrzyca (bez insuliny)

    [*] 09.01.2021 - terminacja w 23 tygodniu, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna 💔
  • Bubble_ Przyjaciółka
    Postów: 118 168

    Wysłany: 17 maja, 23:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna bardzo mi przykro :( trzymaj się Kochana, jesteśmy z Toba 🥺❤

    Starania od 12.2020 💪
    04.01.2021 ⏸💚
    19.02.2021 💔 brak akcji serduszka 😭
    26.02.2021 zabieg łyżeczkowania 💔

    04.2021 zaczynamy starania na nowo

    04.06.21 prog 44.9 nmol/l
    08.06.21 ⏸ 🙏
    09.06.21 beta 129.4 mIU/ml
    11.06 21 beta 529 mIU/ml prog 33,6 ng/ml
  • baksia Autorytet
    Postów: 1362 1136

    Wysłany: 18 maja, 02:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 dziękuję 😘

    Martyna, jest pięknie, gratuluję i trzymam kciuki ✊🏻❤️

    Ewelina Kochana już trzymam kciuki za wizytę ✊🏻❤️

    Blondyna.B, bardzo mi przykro 😔 tule Cie ❤️

    Foto, współczuję stresu 😔 ja również byłaby za tym aby jeszcze u kogoś sprawdzić. Jestem z Wami całym serduszkiem!

    Bubble, ja jestem z okolic Gdańska. Teraz miałam super ginekologa tylko ja już u niego pojawiłam się jak byłam w ciąży. Ciężko mi stwierdzić czy świetnie przygotowuje do ciąży ale w ciąży czułam się u niego niesamowicie dobrze, bezpiecznie-zlecal badania, może czasem za dużo ale wolał mieć wszystko pod kontrolą (co uważam za plus w mojej sytuacji) spokojny, zawsze odpowiedal za wszystkie pytania. Pracuje również w szpitalu. Dr Adamski (przyjmuje w Gdańsku głównym, prywatnie wynajmuje gabinet w invicta) tylko wiem, że ciężko się do niego dostać. Sama wchodziłam kilka razy dziennie na stronę znany lekarz i czekałam na termin.

    Trodde, Kochana jak tam u Was sytuacja?

    Martyna33, Bubble_ lubią tę wiadomość

    iv09ej28y92h7fp1.png
    23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
    6.06.2019 - puste jajo płodowe
    12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
    Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
    Pomorskie
  • Ewelina26 Autorytet
    Postów: 1298 877

    Wysłany: 18 maja, 06:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Niestety u mnie biochemiczna, beta 32.7 - 14.1...

    Bardzo mi przykro 😔trzymaj się kochana.


    Starania od 07.07.2018
    Aniołek25.11.18[*]5/9tc
    Aniołek13.11.19[*]6/10tc
    Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
    Ciąża bezzarodkowa 31.03.21[*]4/8tc
    Aniołek17.06.21[*]6/10tc
    ON: 2% ,3%,9% prawidłowego nasieniaDFI:20%
    ONA: Problemy immunologiczne :(
    Allo MLR- 45 % ok
    TNF alfa- 5774 ⬆️
    IL10 - 504⬇️
    IL 2- 71⬆️
    *Szczepienia limfocytami męża

    Okolice Lublina
  • Ewelina26 Autorytet
    Postów: 1298 877

    Wysłany: 18 maja, 06:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję wam za wsparcie 😚dziś czuje się psychicznie ciut lepiej .
    Chciała bym żeby w końcu było dobrze ale raczej nie tym razem .

    Foto
    Ogromnie mi przykro że końcówka ciąży jest dla Ciebie pełna stresu i niepewności, nie tak to wszystko powinno wyglądać🤷‍♀️ .
    Trzymaj się dzielnie kochana 😚nie ma innej opcji niż to że już niedługo powitasz na świecie zdrowe maleństwo 🤗

    Baksia
    Widzę że ktoś tu nie może spać 😘ciocie czekają na zdjęcie księżniczki 😆😘

    Martyna33, Foto80, baksia lubią tę wiadomość

    Starania od 07.07.2018
    Aniołek25.11.18[*]5/9tc
    Aniołek13.11.19[*]6/10tc
    Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
    Ciąża bezzarodkowa 31.03.21[*]4/8tc
    Aniołek17.06.21[*]6/10tc
    ON: 2% ,3%,9% prawidłowego nasieniaDFI:20%
    ONA: Problemy immunologiczne :(
    Allo MLR- 45 % ok
    TNF alfa- 5774 ⬆️
    IL10 - 504⬇️
    IL 2- 71⬆️
    *Szczepienia limfocytami męża

    Okolice Lublina
  • Bubble_ Przyjaciółka
    Postów: 118 168

    Wysłany: 18 maja, 07:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, Baksia dziękuję za informację 😘 skorzystam na 100% 😊

    Starania od 12.2020 💪
    04.01.2021 ⏸💚
    19.02.2021 💔 brak akcji serduszka 😭
    26.02.2021 zabieg łyżeczkowania 💔

    04.2021 zaczynamy starania na nowo

    04.06.21 prog 44.9 nmol/l
    08.06.21 ⏸ 🙏
    09.06.21 beta 129.4 mIU/ml
    11.06 21 beta 529 mIU/ml prog 33,6 ng/ml
  • Martyna33 Autorytet
    Postów: 2598 2720

    Wysłany: 18 maja, 07:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Martyna33. Piękne przyrosty, gratuluję 😍

    Ewelina26. Trzymam kciuki za wizytę, oby tym razem było wszystko dobrze 🙂

    Annie, nie wiem czy zobaczysz te wiadomość, ale mi tą ciąże wywróżyła siostra męża numerolog, wparowała do mnie 2 dni przed pozytywnym testem, z lozeczkami po swoich dzieciach i słowami, ze różowych rzeczy nie brała bo już dawno widziała u nas dusze chłopca ❤️ Także ta książka dziecięce dusze, sama wiesz ☺️
    Wiec chyba nosze synka☺️

    Annie1981 lubi tę wiadomość

    25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523➡️ Usg 31.05.2021
    Estradiol, kortyzol, DHEAS, SHBG, TSH, FT4,FT3, anti-TPO, prolaktyna ✅
    Ferrytyna, żelazo, witD✅
    Cytologia i inne wymazy✅
    Index HOMA ✅
    Zaburzony stosunek LH/FSH
    17OHprogesteron- 5,25 (0.20-0.80) ❌
    Testosteron-3,06 (<2,85)❌
    Jajniki policystyczne❌
    Problemy z nadnerczami :(

    ckaidqk3hxboffew.png
  • Malina Autorytet
    Postów: 711 624

    Wysłany: 18 maja, 08:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane,
    Mam trochę do nadrobienia miałam dość intensywny weekend, a wczoraj wcale nie było lepiej😬Oczywiście wszystko w ramach rozsądku ale chyba i tak przesadziłam, bo wczoraj wieczorem już ledwo na nogach stałam, a do tego czułam po prawej stronie więzadło obłe🙄 Na szczęście czuję już wyraźnie Małego i to mnie uspokaja, ale i tak dziś odpoczywam i nie zamierzam kiwnąć nawet palcem😉
    Wczoraj robiłam tez badania dla hematolozki i na szczęście wszystko dobrze, poza morfologią, hemoglobina, erytrocyty i hematokryt w dół i są poniżej normy - nigdy nie miałam wysokich tych parametrów ale nigdy tez tak niskich. Hemoglobina spadła ciut poniżej 11 więc pewnie dostanę żelazo😬 no i zauważyłam, ze leukocyty rosną, tzn są w górnej granicy normy ale coś czuję ze i tak z czasem będzie powyżej 10tys🤷‍♀️ Tak trochę mnie to martwi ale hematolozka wspominała coś ze w ciąży ta granica jest do 14,5🤔🤷‍♀️ Muszę jutro dopytać, bo kompletnie się w tym nie orientuję😔 Mam tylko nadzieje, ze to nic złego🙏 Tyle więc u mnie.

    Martynka,
    😍 mój gin mówi, ze nie ma idealnych przyrostów, ale ja po Twoim wyniku widzę, ze są😘 pięknie rośnie ta Twoja beta. Cieszę się ogromnie i trzymam mocno kciuki? Bierzesz heparynę czy acard🤔

    Ewelinka,
    Cieszę, się ze jest psychicznie lepiej, choć widzę ze ciezko Ci pozytywnie się nastawić. Uważam, ze zupełnie niepotrzebnie się martwisz, bo Twoje przyrosty tez są bardzo ładne❤️ Z takim wynikiem bety na pewno jest ciało żółte a dodatkowo wierze, ze jutro usłyszysz bicie serduszka❤️bo który to tydzień? Z niecierpliwością czekam na jutrzejsza wizytę. Na która masz🤔 No w końcu tym razem będzie wszystko idealnie🙏
    Aaaaa i coś mi się wydaje, ze będzie chłopiec, bo to takie Dyzio Leniuszki😉🥰😍

    Blondyna,
    Bardzo mi przykro😔 przytulam Cię mocno😘

    Foto,
    Tak mi przykro, ze macie dość stresująca końcówkę ciąży😔 już jesteście tak blisko. Cieżko mi się wypowiedzieć, bo nie znam się na tym ale uważam podobnie jak dziewczyny, że warto by było to jeszcze skonsultować. Wierze, że będzie wszystko dobrze. Jestem z Tobą i mocno przytulam😘

    Trodde,
    Kochana jak u Was❤️

    Baksia,
    Jak się czujesz, bo ze mało sypiacie nocą to już widzę😉🥰😍😘

    Martyna33, Foto80 lubią tę wiadomość

  • agulineczka Autorytet
    Postów: 5676 6062

    Wysłany: 18 maja, 08:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Niestety u mnie biochemiczna, beta 32.7 - 14.1...

    Bardzo mi przykro 😒 Wierzę, ze następnym razem się uda ✊🏻

    oeuagywllgo70qby.png

    Synek 2016 💚
    Córka 2018 ❤️

    👼👼
  • Martyna33 Autorytet
    Postów: 2598 2720

    Wysłany: 18 maja, 08:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina wrote:
    Witajcie Kochane,
    Mam trochę do nadrobienia miałam dość intensywny weekend, a wczoraj wcale nie było lepiej😬Oczywiście wszystko w ramach rozsądku ale chyba i tak przesadziłam, bo wczoraj wieczorem już ledwo na nogach stałam, a do tego czułam po prawej stronie więzadło obłe🙄 Na szczęście czuję już wyraźnie Małego i to mnie uspokaja, ale i tak dziś odpoczywam i nie zamierzam kiwnąć nawet palcem😉
    Wczoraj robiłam tez badania dla hematolozki i na szczęście wszystko dobrze, poza morfologią, hemoglobina, erytrocyty i hematokryt w dół i są poniżej normy - nigdy nie miałam wysokich tych parametrów ale nigdy tez tak niskich. Hemoglobina spadła ciut poniżej 11 więc pewnie dostanę żelazo😬 no i zauważyłam, ze leukocyty rosną, tzn są w górnej granicy normy ale coś czuję ze i tak z czasem będzie powyżej 10tys🤷‍♀️ Tak trochę mnie to martwi ale hematolozka wspominała coś ze w ciąży ta granica jest do 14,5🤔🤷‍♀️ Muszę jutro dopytać, bo kompletnie się w tym nie orientuję😔 Mam tylko nadzieje, ze to nic złego🙏 Tyle więc u mnie.

    Martynka,
    😍 mój gin mówi, ze nie ma idealnych przyrostów, ale ja po Twoim wyniku widzę, ze są😘 pięknie rośnie ta Twoja beta. Cieszę się ogromnie i trzymam mocno kciuki? Bierzesz heparynę czy acard🤔

    Ewelinka,
    Cieszę, się ze jest psychicznie lepiej, choć widzę ze ciezko Ci pozytywnie się nastawić. Uważam, ze zupełnie niepotrzebnie się martwisz, bo Twoje przyrosty tez są bardzo ładne❤️ Z takim wynikiem bety na pewno jest ciało żółte a dodatkowo wierze, ze jutro usłyszysz bicie serduszka❤️bo który to tydzień? Z niecierpliwością czekam na jutrzejsza wizytę. Na która masz🤔 No w końcu tym razem będzie wszystko idealnie🙏
    Aaaaa i coś mi się wydaje, ze będzie chłopiec, bo to takie Dyzio Leniuszki😉🥰😍

    Blondyna,
    Bardzo mi przykro😔 przytulam Cię mocno😘

    Foto,
    Tak mi przykro, ze macie dość stresująca końcówkę ciąży😔 już jesteście tak blisko. Cieżko mi się wypowiedzieć, bo nie znam się na tym ale uważam podobnie jak dziewczyny, że warto by było to jeszcze skonsultować. Wierze, że będzie wszystko dobrze. Jestem z Tobą i mocno przytulam😘

    Trodde,
    Kochana jak u Was❤️

    Baksia,
    Jak się czujesz, bo ze mało sypiacie nocą to już widzę😉🥰😍😘
    Co to za intensywne weekendy, Ty masz odpoczywać 😂
    Nie biorę ani heparyny, ani luteiny ani acardu ani nic oprócz witaminek. Nie mam wskazań do brania żadnych leków 😘
    Czuje się super wiec mam nadzieje ze wszystko będzie ok :)
    31 maja usg

    25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523➡️ Usg 31.05.2021
    Estradiol, kortyzol, DHEAS, SHBG, TSH, FT4,FT3, anti-TPO, prolaktyna ✅
    Ferrytyna, żelazo, witD✅
    Cytologia i inne wymazy✅
    Index HOMA ✅
    Zaburzony stosunek LH/FSH
    17OHprogesteron- 5,25 (0.20-0.80) ❌
    Testosteron-3,06 (<2,85)❌
    Jajniki policystyczne❌
    Problemy z nadnerczami :(

    ckaidqk3hxboffew.png
  • Blondyna.B Autorytet
    Postów: 354 302

    Wysłany: 18 maja, 09:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, te które miały biochema - ile dni spóźnił się okres? Kiedy zgłosić się do lekarza?
    Wczoraj był termin 🐵

    👩🏼25 lat
    Kwas foliowy (5mg), witamina D3, Aliness B-50 kompleks

    Brak chorób przewlekłych

    👦🏻25 lat
    Witamina D
    Cukrzyca (bez insuliny)

    [*] 09.01.2021 - terminacja w 23 tygodniu, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna 💔
  • CarmeLatte93 Koleżanka
    Postów: 46 30

    Wysłany: 18 maja, 10:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Dziewczyny, te które miały biochema - ile dni spóźnił się okres? Kiedy zgłosić się do lekarza?
    Wczoraj był termin 🐵
    Bardzo mi przykro, tule Cie mocno 😘
    Ja miałam 2 biochemy, u mnie zawsze kilka dni po całkowitym spadku bety przychodził okres, to wychodziło raz 5 dni po normalnym terminie, a za drugim razem 13.

    1usaj44jiwjpx1pv.png
    2 lata starań
    02.04.2021
    Beta HCG 1464,00 mlU/ml
    Progesteron 23.510 ng/ml
    06.04.2021
    Beta HCG 4909,00 mlU/ml
    26.04.2021 ❤ przestalo bić 8t6d
  • Żonkil Autorytet
    Postów: 671 567

    Wysłany: 18 maja, 10:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Tak, zapisałam się na 2 czerwca :)
    Ostatnio mój maluszek jest niezwykle ruchliwy, czasami w nocy mnie wybudza swoimi tancami. Uwielbiam te uczucie 🙂 Wolę takie dni niż jak jest za spokojny.

    Dobra, to co by było weselej, zapisałam się też na 2.06 :)
    Moja z kolei to jest nie do przewidzenia z tymi ruchami. Raz w nocy, czasem w dzień, czasem wyraźnie się rozpycha, czasem delikatnie tylko coś poczuję. I tak różnie z nią. Ostatnio byłam bez męża na weekend, to jakoś tak mi było raźniej jak czasem coś się powierciła :)

    agulineczka lubi tę wiadomość

    Starania od 01.2020
    - 05.2020 💔cb
    -07.2020 💔poronienie 8tc Aniołek [*]

    16udgywlwpsfu6t1.png
  • Żonkil Autorytet
    Postów: 671 567

    Wysłany: 18 maja, 10:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna bardzo mi przykro :(
    Ja przy biochemie okresu dostałam jakoś przy becie coś koło 3. Pewnie jutro albo nawet jeszcze dziś wieczorem może dostaniesz.

    Starania od 01.2020
    - 05.2020 💔cb
    -07.2020 💔poronienie 8tc Aniołek [*]

    16udgywlwpsfu6t1.png
  • Blondyna.B Autorytet
    Postów: 354 302

    Wysłany: 18 maja, 10:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żonkil wrote:
    Blondyna bardzo mi przykro :(
    Ja przy biochemie okresu dostałam jakoś przy becie coś koło 3. Pewnie jutro albo nawet jeszcze dziś wieczorem może dostaniesz.
    No miałam malutką wczoraj więc mam nadzieję że szybko przyjdzie. Wtedy jak skończy się krwawienie iść do lekarza i mu powiedzieć że był biochem żeby sprawdzić czy wszystko dobrze się oczyściło?

    👩🏼25 lat
    Kwas foliowy (5mg), witamina D3, Aliness B-50 kompleks

    Brak chorób przewlekłych

    👦🏻25 lat
    Witamina D
    Cukrzyca (bez insuliny)

    [*] 09.01.2021 - terminacja w 23 tygodniu, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna 💔
  • agulineczka Autorytet
    Postów: 5676 6062

    Wysłany: 18 maja, 10:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina wrote:
    Wczoraj robiłam tez badania dla hematolozki i na szczęście wszystko dobrze, poza morfologią, hemoglobina, erytrocyty i hematokryt w dół i są poniżej normy - nigdy nie miałam wysokich tych parametrów ale nigdy tez tak niskich. Hemoglobina spadła ciut poniżej 11 więc pewnie dostanę żelazo😬 no i zauważyłam, ze leukocyty rosną, tzn są w górnej granicy normy ale coś czuję ze i tak z czasem będzie powyżej 10tys🤷‍♀️ Tak trochę mnie to martwi ale hematolozka wspominała coś ze w ciąży ta granica jest do 14,5🤔🤷‍♀️ Muszę jutro dopytać, bo kompletnie się w tym nie orientuję😔 Mam tylko nadzieje, ze to nic złego🙏


    Malina u mnie podobna sytuacja w każdej ciąży. Hemoglobina, hematokryt i krwinki czerwone w dół- na pewno dostaniesz żelazo przy hemoglobinie ponizej 11,2, bo taka jest norma dla ciężarnych. Mi żelazo pomaga, ale nie biorę takich dawek jak zalecił lekarz, bo później mecze się z zaparciami.
    CO do leukocytów to nic się nie martw. W ciąży bardzo często wzrasta ich poziom i nie jest to nic nadzwyczajnego, o ile oczywiście pozostałe parametry krwi, niezwiązane z niedoborem żelaza, nie budzą zastrzeżeń. U mnie leukocyty w każdej ciąży przekroczyły normę podana przez laboratorium, ale pamiętaj też, że normy te są ustalane dla zdrowych kobiet bedacych poza okresem ciąży. W ciąży norma dla leukocytow dochodzi do 14,5. Ja przed przedostatnia wizyta miałam ponad 11 i lekarz mówił, że jest ok. Pamiętam też, że w swojej pierwszej ciąży też się tym stresowalam, także pisze to, by Cię uspokoić 🙂

    Malina lubi tę wiadomość

    oeuagywllgo70qby.png

    Synek 2016 💚
    Córka 2018 ❤️

    👼👼
‹‹ 3552 3553 3554 3555 3556 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego