Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Zula 36 to już tuż tuż ,ale mi te wasze ciążę lecą 😄już zaraz Adaś będzie po drugiej stronie brzucha
Malina ,Alan ładne imię ☺️Malina, Zula36 lubią tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Zula cudownie ❤ jeszcze dosłownie chwilka 🥰 czerp z tych ostatnich w tej ciąży, brzuchatych dni 😘
Zula36 lubi tę wiadomość
Starania od 12.2020 💪
04.01.2021 ⏸->26.02💔
08.06.21 ⏸ 🙏
09.06.21 beta 129.4 mIU/ml ->(11.06) beta 529 mIU/ml prog 33,6 ng/ml
01.07.21 0.5 cm kropka i bijace ❤
26.07.21 3.75 cm szczęścia 🍀
-
Przepraszam za szczegóły ale mam brązowy śluz,cały czas pobolewa mnie brzuch.Dzwonilam do swojej doktor kazała leżeć i odpoczywać i poczekać do wizyty w poniedziałek.Chyba pomalu tracę nadzieję...💔Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Dziewczyny jestem po wizycie😊 Mała wazy 364g (20+0) wiec podobno ok:)
Wszystko wporzadku, za tydzień mam jednak połówkowe.
Dr dopatrzyła się, powiększonej lewej nerki- jakby zastoju moczu w miedniczce nerkowej wynoszącej 4,5mm. Za tydzień lekarz ma spr czy to kwestia wysiusiania się dzidziusia i wszystko wróci do normy czy nie... i będzie się powiększać.
Podobno gdy osiąga 10mm wykonywany jest nieinwazyjny zabieg w ciąży w nieczuleniu miejscowym polegający na nakłuciu i uwolnieniu płynu i jest spokoj do porodu, a później tam znowu się to spr lub coś wykonuje.
Dr zapewniała mnie ze to absolutnie nic strasznego, ze w tym wszystkom chodzi o profilaktykę, by tego nie zaniedbać i nie doprowadzić do urodzenia dziecka z uszkodzona nerką lub nie działająca, ale ja mam w głowie już prawdziwy kosmos.
Niby mr Google już mi powiedział ze to częste i nie jest poważne jednak głowa pracuje..
Wyszłam stamtąd z kwadratową głową 😱 jedyne pocieszenie, ze z przepływami wszystko ok i mała odpowiednio rośnie
Jednak wiem, ze przez tamta sytuacje ponownie jestem narażona na inne sprawy np na ten stan przedtzucawkowy itp
Dziewczyny wpiszcie mnie na 4 czerwca na połówkowe
A kolejna wizyta 11 lub 18 czerwca w zależności od rozwoju sytuacji 🤯Gela093, Bubble_, Zula36, Kitaja, Żonkil, baljov., baksia lubią tę wiadomość
—————————————
📌Starania od 2017🍼
📌2018- 4 IUI ❌
📌2019- 1 IVF ✅🎈🎊
2020- 30 tc 👼💔🥺
08.02.21- 🙀 naturalny cud 🙏 II 🤯
04.10.2021- 🌈 🤱Natalia❤️🍀
PCO, wrogość śluzu, Ana 1:320 typ ziarnisty, MTHFR_1298A>C homozyg, PAI-1 4G- hetero, czynnik V Leyden- hetero, APS
-
Kitaja połóż się i odpoczywaj jak radził lekarz, brązowe brudzenie bardzo często występuje na początkach ciąży i wcale nie musi być jakimś złym znakiem.
A bierzesz jakiś progesteron? (Luteina, duphaston)?—————————————
📌Starania od 2017🍼
📌2018- 4 IUI ❌
📌2019- 1 IVF ✅🎈🎊
2020- 30 tc 👼💔🥺
PCO, wrogość śluzu, Ana 1:320 typ ziarnisty, MTHFR_1298A>C homozyg, PAI-1 4G- hetero, czynnik V Leyden- hetero, APS
-
Breath less, super ze dzidzia zdrowa, tym to się narazie nie przejmuj, będziesz miała Polowkowe I jak lekarz stwierdzi to samo to będziesz sie wtedy martwic. Mam nadzieję,że będziesz dobrze kontrolowana przez doktora pod względem ostatnich przeżyć 🤗🤗
Breath_less lubi tę wiadomość
Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
Breth less tak biorę duphostan 3*1.Leze odpoczywam póki co spokój oby wszystko było dobrze 🤞
Breath_less, Żonkil lubią tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Kitaja myślami z Tobą ❤ odpoczywaj, leż - powinno być dobrze ! Musi być dobrze 😘 tak jak pisze Breath czasami tak jest na poczatku ciąży 😊
Kitaja lubi tę wiadomość
Starania od 12.2020 💪
04.01.2021 ⏸->26.02💔
08.06.21 ⏸ 🙏
09.06.21 beta 129.4 mIU/ml ->(11.06) beta 529 mIU/ml prog 33,6 ng/ml
01.07.21 0.5 cm kropka i bijace ❤
26.07.21 3.75 cm szczęścia 🍀
-
Breath_less, super, że z Malutką wszystko dobrze. Myślę, że nie ma co się martwić na zapas, choć łatwo się mówi i ja bym pewnie też miała głowę pełną myśli. Oby na połówkowych wszystko było dobrze z nereczką💗🥰🤗🍀✊
41 lat
09.06.2017 Gabrielek 12tc [*]
V Leiden hetero
styczeń 2018 - cb
maj 2019 - cb (drugie IUI, w sumie trzy IUI)
kwiecień 2020 - cb
czerwiec 2020 - ivf protokół krótki - 12 kumulusów, 9 dojrzałych komórek - 4 zarodki - żaden nie przetrwał do stadium blastocysty
wrzesien 2020 - ivf protokół długi - 8 kumulusów - 7 dojrzałych komórek - 6 zarodków - 4 zamrożone blastocysty - po badaniach genetycznych 1 prawidłowy (dziewczynka 💗).
29.01.2021 - transfer jedynej blastki 4.1.1. (accofil, encorton, embryoglue)
7dpt - beta 33,8
10dpt - beta 269,3🍀
12dpt - beta 661,1 🍀💖
24dpt - jest zarodek 3 mm i bijące serduszko 💖😍
ur. 15.09.2021 Igusia💗👶 2650g, 48cm, 10/10 -
Foto, jak wypadła wizyta 28?—————————————
📌Starania od 2017🍼
📌2018- 4 IUI ❌
📌2019- 1 IVF ✅🎈🎊
2020- 30 tc 👼💔🥺
-
Kitaja dobrze, że to brązowa krewa nie żywo czerwona. Może się coś tam starego oczyściło🤔 a progesteron badałaś❓ Może to on jest sprawcą❓ Trzymam kciuki-będzie dobrze 😊
Breath_less ja tu też niejedną historię przeczytałam, że na jednym usg nerka była powiększona a na kolejnym już nie😉 Pewnie dzidziuś się nie wysiusiał-będzie dobrze 😊
Ja po krzywej cukrowej w tym tyg. i chyba jest ok (chyba, bo miałam dwupunktową) na czczo 85 i po 2godz. 121
Mi się marzy, żeby być po 30tc.,żeby móc być spokojniejszą, że jak zacznie się poród-wtedy wiadomo szansa na przeżycie jest o wiele większa i mniej komplikacji zdrowotnych a teraz to wiecie 😐
Właśnie Foto80 jak tam u Was❓😘
Ewelina26 a jak u Was❓ Wszystko dobrze❓Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2021, 09:48
-
Mogę prosić o kciuki jutro o 10? 😥
Coś mnie kłuje z prawej strony i już rozkminiam czy to czasem nie pozamaciczna w prawym jajowodzie 😱😢
Oby wszystko było ok na usg25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Martyna
Trzymam kciuki ✊napewno będzie wszystko dobrze. U mnie też czasem zdarzają się jakieś kłucie.W poprzedniej ciąży też tak było a nie była to ciąża pozamaciczna.
Lady Dior
U mnie nic się nie dzieje ,objawów też nie mam 🤦♀️w 6tc po wizycie u prof.M zaczęły pobolewac mnie piersi ale z każdym dniem bolały mniej i rzadziej.
Teraz czasem coś delikatnie poboli jak wieczorem chodzę bez stanika ale praktycznie wcale nic nie czuje .
Jutro idę robić badania zlecone przez prof. M i cały czas w głowie kołacze mi myśl czy jest wogole sens.
Nie mam w sobie wiary że jest wszystko dobrze 😟
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Ewelina, to zrób najpierw USG dla pewności i ulgi, a później idź na badania wtedy wszystko będzie miało sens. Jedź do szpitala, powiedz że coś Cię niepokoi i niech na IP zrobią Ci USG.
Jeśli nie wierzysz, że jest dobrze i nie widzisz powodu do badań to najpierw się upewnij czy serce u maleństwa bije. Ja tam myślę, że wszystko u Ciebie jest dobrze 🙂
Mi ogólnie psycholog tak poradziła, że skoro mam wątpliwości to powinnam je najpierw rozwiać i nie dokładać swojej głowie zmartwień.
My mamy taki plan, że jak się uda, to badania i doszczepianie zrobię dzień po upewnieniu się, że ciąża jest żywa. Caly czas mam w głowie myśli, co jeśli zrobię badania i wszystkie doszczepiania, wydam pieniądze, a tu się okaże, że mamy stratę, a ja nie upewniam się czy dziecko żyje ? Jestem na tym etapie, że wiem, że się wścieknę, bo wydałam pieniądze i załamię, bo się nie udało, znowu. Takie asekuranckie podejście trochę mnie uspokaja. Może dla wielu osób jest to dziwne podejście, ale po tylu stratach, długim i drogim leczeniu zwyczajnie boję się o wszystko, o dziecko, o swoją głowę, swoje finanse 🤷♀️
Trodde, jak tam u Was ? Jak się czujesz ? Już w domu czy jeszcze w szpitalu ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2021, 12:51
-
Joanien ja Twoje podejście doskonale rozumiem. Sama przed wizytą u Prof M byłam na usg aby upewnić się czy ciąża rozwija się prawidłowo, przed kolejną wizytą, badaniami i doszczepieniem również zaliczyłam usg. Nie ma co ukrywać, nasze leczenie, badania sporo kosztują.
Martyna, już trzymam kciuki za wizytę ✊🏻 pamiętam, że u mnie też pojawił się ból po jednej stronie na początku ciąży i też bałam się pozamacicznej, a wszystko było dobrze. U Ciebie też będzie ❤️
Kitaja, dobrze, że to brązowe plamienie. Na pewno jest wszystko dobrze ale odpoczynek nie zaszkodzi 😘
Breath_less na pewno wszystko jest dobrze, tak jak Lady_Dior napisała pewnie córeczka nie wysiusiala się przed wizytą i tylko narobiła stracha mamusi. Na następnej wizycie jestem pewna, że będzie wszytsko w normie 😘
Ewelina, Kochana wierzę, że jest Ci trudno uwierzyć, że tym razem będzie dobrze. Sama tak miałam i nie ukrywam do końca nie wierzyłam, że się uda.. A Ty przeżyłaś więcej złego 😔 ale wszystkie tu ciocie trzymamy kciuki za maluszka. Ja też nie miałam objawów ciąży na początku ciąży, piersi raz bolały strasznie, zaraz prawie nic, mdłości też raz były raz nie ale to też dopiero później. Moze faktycznie idź na usg aby być spokojniejsza. 😘
Trodde, Foto jak tam u Was?Martyna33, joanien1104 lubią tę wiadomość
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
Lady wyniki krzywej ładne, możesz wcinac ciacha, tym bardziej, że niewiele przytylas 🙂
Martyna i Ewelina wierzę, że u Was wszystko dobrze 🙂
Ja dzisiaj wracam do domu po tygodniowym pobycie u rodziców. Odpoczelam od gotowania i sprzątania, ale przydałby mi się tez odpoczynek psychiczny, bo przy dwójce głośnych maluchów ciężko o takowy 😉
W środę mam usg III trym i dodatkowo standardowa wizytę u mojego prowadzącego. Synuś szaleje w brzuszku, ale chyba leży bardzo nisko, bo czuje go głównie poniżej pępka i od paru dni mam takie uczucie jakbym jakis kamień w brzuchu miała bardzo nisko. Brzuch twardnieje, mam nadzieję, że wszystko ok.
Trodde i Natka co tam U Was?Martyna33, Lady_Dior lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Martyna33 trzymam kciuki mocno-wierzę, że się martwisz ale to może też być torbiel albo zupełnie nic🙂 Na pewno wizyta jest dobrym wyjściem, żeby się nie stresować - zobaczysz na pewno jest dobrze 😊
Ewelina26 ojj nie dziwię Ci się, że masz takie podejście, bo człowiek po tylu stratach woli to wyprzeć z siebie i miło się zaskoczyć niż mieć nadzieję, że będzie dobrze a potem znowu mieć doła. Ja miałam całkiem podobnie😐 brałam tą ostatnią ciążę na dystans. Jeśli o chodzi o piersi, to wrażliwe miałam od 8tyg.i tylko przez parę tyg. a w ogóle bym objawami się nie sugerowała. Daj szybko znać jak będziesz po wizycie-ja mam nadzieję, że w końcu uśmiechnęło się do Was słońce 😊
Agulineczka ooo to dlatego tak długo Cię tu nie było 😁 no ale odpoczynek się jak najbardziej należy 🙂 Jejku już tak daleko wszystkie niemal jesteśmy a czytałam nasze posty z października, listopada i wydaje się jakby to było miesiąc temu 😁
Mój syn nadal bezimienny ehhh🙈Martyna33, Ewelina26 lubią tę wiadomość
-
Breath_less wrote:Foto, jak wypadła wizyta 28?
Dziękuję, że pytasz. Byłam od ostatniego czasu drugi raz na drugim echo serca i teraz w piątek miałam wizytę u swojego ginekologa. Robiłam też ktg. Jest wada serca, której się nie operuje, plus jedna komora większa - do obserwacji. Za 2 tygodnie znów idę na echo. Ktg ciężko było zrobić takiej kruszynce, akurat spała, leżałam pod urządzeniem godzinę 🙄 najważniejsze, że rośnie, a brzuszek nie zostaje jeszcze bardziej w tyle. W pt ważyła 1660. Za tydzień idę na usg i za 2 tyg echo, ktg i wizyta u ginekologa. Ciągle jestem w stresie, choć staram się nad tym pracować, aby nie pogarszać sytuacji dodatkowo. Wody w normie, przepływy ok. Każdy kolejny dzień na wagę złota dla rozwoju dziecka, oby posiedziała w brzuszku jeszcze trochę i wszystko było ok.
Breath_less,
Jak Tobie mijają dni ciążowe? Jak się czujesz? 😘 mam nadzieję, że u Twojego skarba to tylko fałszywy alarm 😘 i za to trzymam mocno kciuki ✊
Baksia,
Dziękuję, że pytasz 😘 jak się czujesz? Jak radzisz sobie z karmieniem i organizacją nowego życia we troje? 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2021, 15:38