Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Ewelina26 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina wrote:
    Nasze 437 g Szczęścia❤️😍❤️😍

1fdca224f48b.jpg

Jesteśmy po połówkowych z naszym Skarbem jest wszystko dobrze, Maluszek w dalszym ciągu jest 3 dni starszy, parametry różnią się +/- 1 dzień więc póki co rośnie nam proporcjonalnie❤️
    Po mimo niskiej glukozy (82 na czczo) i tak dostałam skierowanie na krzywa🤮 Dostałam tez żelazo i mnóstwo pasków do sprawdzania pH🙈 w sumie niepotrzebnie kupowałam, bo teraz mam chyba ich z 200🙈😅 ale za to na pewno będę spokojniejsza😉

Następna wizyta 24.06☺️

Malina
    Kochana gratuluję 😍piękny dzidziuś 💗

Malina lubi tę wiadomość

Starania od 2018
    💔Aniołek25.11.18
    [*]5/9tc
    💔Aniołek13.11.19
    [*]6/10tc
    💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
    💔Aniołek 31.03.21
    [*]4/8tc
    💔Aniołek17.06.21
    [*]6/10tc
    💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
    Problemy immunologiczne 🤦‍♀️
    -KIR AA 😔
    -rozjechane cytokiny😏
    -wysokie NK maciczne🥺
    -Insulinooporość
    -Niedoczynność tarczycy

04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)

11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩

,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo "
  • Malina Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breath_less wrote:
    Malina jaki śliczny ❤️❤️❤️❤️
    Nie martw się ja miałam naczczo 69 i tez będę musiała powtarzać.
    A powiedz mi w jakim dokładnie ,,wieku ciążowym” robiłaś te połówkowe?
    Niby mówią ze 18-22tc, ale mnie przyjąć może lekarz, do którego zależy mi iść jak będzie 22+3 i się zastanawiam czy to jeszcze można?

Breath_less
    Dokładnie dziś wypada mi 21+0 tc (OM) a wg USG 21+3. Ale z tego co czytałam na blogu mamaginekolog to najlepszy czas jest tak na prawdę między 20+0 a 22+6 tc. Więc uważam, ze spokojnie możesz iść w 22+3tc tym bardziej, że badanie przeprowadzi lekarz doświadczony na którym Ci zależy. Myślę, ze przy tak ważnym badaniu dobrze trafić w ręce sprawdzonego specjalisty😉😘

Breath_less lubi tę wiadomość

age.png
  • baljov. Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina wrote:
    Baljov
    Kochana, byłam u swojego lekarza. On ma specjalistyczny sprzęt oraz uprawnienia do wykonywania wszystkich badań prenatalnych więc przy jednej wizycie ogarniamy wszystko i wymazy i szyjkę oraz ewentualne skierowania i recepty. Przy czym za wszystkie zlecone przez niego badania normalnie płacę, bo to prywatna placówka. Choć wydaje mi się że prenatalne przepuszcza mi przez NFZ, bo ma właśnie tez podpisana umowę🤔🤷‍♀️
    I tak szczerze Ci powiem, to nie mam pojęcia, jak to wyglada gdy lekarz prowadzący kieruje na badania prenatalne do innego lekarza. Skierowania na badania i recepty chyba wydaje lekarz prowadzący ciążę a ten drugi wykonuje tylko prenatalne🤔
    Aaaa rozumiem. Ja mam prenatalne za darmo z uwagi na wiek, dostałam skierowanie od prowadzącej.

km5svcqguj0gttnw.png
    41 lat
    09.06.2017 Gabrielek 12tc [*]
    V Leiden hetero
    styczeń 2018 - cb
    maj 2019 - cb (drugie IUI, w sumie trzy IUI)
    kwiecień 2020 - cb
    czerwiec 2020 - ivf protokół krótki - 12 kumulusów, 9 dojrzałych komórek - 4 zarodki - żaden nie przetrwał do stadium blastocysty :(
    wrzesien 2020 - ivf protokół długi - 8 kumulusów - 7 dojrzałych komórek - 6 zarodków - 4 zamrożone blastocysty - po badaniach genetycznych 1 prawidłowy (dziewczynka 💗).
    29.01.2021 - transfer jedynej blastki 4.1.1. (accofil, encorton, embryoglue)
    7dpt - beta 33,8
    10dpt - beta 269,3🍀
    12dpt - beta 661,1 🍀💖
    24dpt - jest zarodek 3 mm i bijące serduszko 💖😍
    ur. 15.09.2021 Igusia💗👶 2650g, 48cm, 10/10
  • Foto80 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina,
    Ogromne gratulacje, piękny dzidziuś ☺ co za ulga, cieszę się, że u Ciebie wszystko w porządku 🥰😘

Malina lubi tę wiadomość

age.png

09/2013 👼 6tc
    03/2020 👼 8tc

PAI-1 4G homo
    MTHFR_677C T, 1298A C hetero
    ANA dodatnie 1:160 typ świecenia ziarnisty

Euthytox 75
  • Gela093 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina śliczny maluch 😍 idealny kandydat dla naszych dziewczynek😉

Malina, Breath_less lubią tę wiadomość

Starania od 10.2019
    Nl🇳🇱
    14.02 ⏸😍
    15.03❤
    16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
    Starania od nowa 13.06
    04.02.21⏸ maly cud❤
    18.10.21 przyjście na świat Laury👶
    10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶

Laura
    Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕

age.png

Lilianna
    "Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"

age.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinko gratuluję udanej wizyty połówkowej 😊 Śliczny synek😁 Mam nadzieję, że teraz będzie z górki i czas szybko będzie płynąć, bo mi do 20tyg.ciagnęło się niemiłosiernie 🙈

Ja uwielbiam być w ciąży i marzy mi się jeszcze jedna 🙏🏻😁 ale przyznam, że w tej jest już ciężej. Pewnie to dlatego, że mam pod opieką córkę ale też boli mnie lewą pachwina - czego nie doświadczyłam w pierwszej ciąży. Jak się ruszam, to jest okej ale podczas spoczynku, przy obracaniu się, wstawaniu z łóżka czy wyjściu z auta-to poruszam się jak kaleka🙄 Siostrę też to dopadło w drugiej ciąży ale dopiero po 30tyg.a nie tak jak mnie 24t😫

2dni temu miałam krzywą cukrową ale tu mi zrobili tylko 2punktową 😡😡😡 Najlepsze podszedł do mnie lekarz i powiedział, że mogę sobie iść na zakupy, czy nawet jechać do domu 🤣🤣🤣🤣 No zryci jak nie wiem ci Holendrzy. Wyniki się dowiem dopiero jutro, choć dzwoniłam dziś żeby mi przez tel. choć podali ale nie ma mowy. Oczywiście do rąk ich też nie dostanę, bo to lekarz ma w kompie także tak to tu wygląda 🤦🏼‍♀️

Vian Ethel ależ macierzyństwo Cię pochłonęło🙈😜 Daj znać co tam u Was😊

Malina lubi tę wiadomość

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Bubble_ Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2021, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina śliczny maluch ❤

Lady to faktycznie 😂 całkiem inaczej niż w PL😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2021, 08:47

Malina lubi tę wiadomość

Starania od 12.2020 💪
    04.01.2021 ⏸->26.02💔

08.06.21 ⏸ 🙏
    09.06.21 beta 129.4 mIU/ml ->(11.06) beta 529 mIU/ml prog 33,6 ng/ml
    01.07.21 0.5 cm kropka i bijace ❤
    26.07.21 3.75 cm szczęścia 🍀

p19uvfxmtoi77mtu.png
  • CarmeLatte93 Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2021, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, trochę się ostatnio nie udzielałam ale cały czas Was Czytam. Cudownie że.ostatnio tyle tu dobrych wieści, wspaniale się to czyta.
    Ja wczoraj byłam u lekarza na wizycie kontrolnej, przyszły też moje wyniki. Coprawda są po niemiecku ale myślę że standardowe oznaczenia są takie same. Okazało się że mam wysoko podniesione Lp(a) , norma jest do 75 a u mnie wynosi 174. W związku z tym dostałam acard codziennie dawka 150. I tu moje pytanie czytałam trochę i w Polsce raczej wszyscy biorą 75, czy jest tu ktoś kto brał tak dużo? Takiej dawki nawet ogólnie nie ma lekarz przepisał mi 100 i 50 i mam codziennie brać po jednej z każdego opakowania.
    W dodatku wyszło że poniżej normy jest proteina Z, za to proteina S jest powyżej normy ale to lekarz powiedział że nieważne. Ma może któraś z Was jakieś doświadczenia? Na pewno jest to obojętne i nie ma na nic wpływu?
    Z góry dziękuję jeżeli któraś będzie w stanie pomóc 😊

preg.png
    08.07.2022 Oskar jest z nami ❤️
    21.10.2021 10dpo pozytywny test 😍😍😍
    26.04.2021 ❤ przestalo bić 8t6d 👼💔
    02.04.2021 beta pozytywna a😍
    Od 05.2019 starania o rodzenstwo
    9.10.2018 Benio jest już z nami 👨‍👩‍👦😍
  • Żonkil Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina piękny bobas ❤ 🥰

Natka a jak u Was sytuacja? Wypuszczają Was?

Malina lubi tę wiadomość

Starania od 01.2020
    - 05.2020 💔cb
    -07.2020 💔poronienie 8tc Aniołek [*]

eb856b1cbf.png

6c781ed246.png
  • Natka95 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zonkil, jeszcze nie bo choć to z czym przyjechałam się uspokoiło i nie mam już nawet plamien, tak od wczoraj maly się słabiej rusza... zgłosiłam że mnie to niepokoi bo w sumie caly wczorajszy dzień było słabiutko i noc tez... dziś nieznacznie więcej. Robią mi ktg i z tego względu zostawią jeszcze na obserwacje a ja tu w razie czego będę spokojniejsza niż w domu.

Zobaczymy, może tylko te kroplówki i sterydy na niego tak usypiajaco podziałały 🤷‍♀️ albo pogoda, ciśnienie, moje zmęczenie... tak mówią.

Na ktg tetno miarowe, ale stale jakby serio caly czas spał :/ nie działa ani słodkie, ani pukanie w brzuch...

Natomiast dziś i tak coś więcej się wypycha niż wczoraj, więc nie zapeszam i mam nadzieję że bedzie tylko lepiej 🙏

Breath_less lubi tę wiadomość

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka to się najadłas strachu 🥺😱współczuję przeżyć najważniejsze że jesteś w szpitalu pod kontrolą i z maluszkiem wszystko okej .Ja z synkiem miałam rozwarcie na 2cm w 35tyg leżałam plackiem do 37tyg a w 39tyg chodziłam po górkach by zrobiło się rozwarcie .Także spokojnie jeszcze przenosisz ciążę 🤞😉najważniejsze że maluszek dostał sterydy na płuca i sobie na pewno poradzi 💪

PaulaZi cieszę się bardzo że wszystko dobrze po badaniach prenatalnych .Mi czas się tak dłuży w ciazy i tak bardzo już bym chciała sama być po 😂 a najlepiej chciałabym przespać całą ciążę i obudzić się dopiero na poród 😄bo ciągle się czymś martwię

Malina kochana jakie cudne zdjęcie ,jaka słodka buzka 😍gratulacje kochana już połowa za Tobą ,cieszę się że z maluszkiem wszystko okej♥️

Co do wizyty miałam mieć 02.06 ale niestety przełożyli mi na 31.05,boję się że to będzie za wcześnie jeszcze by zobaczyć serduszko .Chcemy jechać do Polski w czwartek a na tej wizycie miałam dostać celxane moja gin powiedziała że dostanę dopiero jak będzie serduszko ale wątpię by w 5ty6d już było bo to raczej za wcześnie .a nie mogę czekać kolejnych 2tyg bo już urlop i wolne zaplanowane i tak tęskno nam .Rok czasu nie byliśmy w Polsce...ostatnio w ogóle mam jakies gorsze dni ,snia mi się takie głupoty i potem cały dzień myślę ,ta ciąża na pewno nie będzie łatwa.

Natka95, Malina, Zula36 lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka, piękny jest Twój chłopczyk ❤️ Macie już imię ?

Natka, ja tez się wczoraj czułam podle, i z tego co widziałam na forum dużo dziewczyn się źle czuło i maluchy były mniej energiczne. Może to ciśnienie jakoś na małego działa ? Będzie dobrze! Ja jestem z wami całym sercem ❤️

Kitaja, czyli wizytujący razem :) kciuki! Rzeczywiście może być za wcześnie na serduszko, ale bądź tego świadoma i na to przygotowana 😘

Natka95, Malina lubią tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Martimeff Debiutantka

Wysłany: 28 maja 2021, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, doczekałam się już jednego synka, jednak zawsze chciałam mieć dwójkę dzieci. Już najlepiej chłopca i dziewczynkę, to chyba dość standardowe marzenie każdej mamy :) Niestety poroniłam już trzy ciąże. Z pierwszą nie miałam problemów, nie rozumiem więc z czego to wynika. Czy to jest normalne?

• olciastanis Debiutantka

Wysłany: 28 maja 2021, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martimeff wrote:
    Kochane, doczekałam się już jednego synka, jednak zawsze chciałam mieć dwójkę dzieci. Już najlepiej chłopca i dziewczynkę, to chyba dość standardowe marzenie każdej mamy :) Niestety poroniłam już trzy ciąże. Z pierwszą nie miałam problemów, nie rozumiem więc z czego to wynika. Czy to jest normalne?

Poronienia zazwyczaj nie są normalne i kobieta po utracie ciąży powinna zostać dokładnie przebadana. Nie chcę Cię diagnozować, jednak możliwe, że chodzi tutaj o niepłodność wtórną. Najlepiej byłoby, gdybyś zadzwoniła do kliniki leczenia niepłodności. Mogę Ci podać nazwisko świetnego lekarza: Doktor Wiktor Bek. Umów się do niego na konsultację. Być może to nic takiego, jednak po poronieniach warto zapisać się do klinik i dokładnie skontrolować sytuację.

• Martimeff Debiutantka

Wysłany: 28 maja 2021, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciastanis wrote:
    Poronienia zazwyczaj nie są normalne i kobieta po utracie ciąży powinna zostać dokładnie przebadana. Nie chcę Cię diagnozować, jednak możliwe, że chodzi tutaj o niepłodność wtórną. Najlepiej byłoby, gdybyś zadzwoniła do kliniki leczenia niepłodności. Mogę Ci podać nazwisko świetnego lekarza: Doktor Wiktor Bek. Umów się do niego na konsultację. Być może to nic takiego, jednak po poronieniach warto zapisać się do klinik i dokładnie skontrolować sytuację.

Kochana, dziękuję za polecenie. Tak zrobię. Poczytałam trochę o niepłodności wtórnej i niestety, ale to się może zgadzać. Nie chcę panikować, jednak wydaje mi się, że w obecnej sytuacji klinika leczenia niepłodności to mój ratunek.

• Zula36 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2022, 21:05

Martyna33, Bubble_, Blondyna.B, Żonkil, Kitaja, Breath_less, Malina, Foto80, Gela093, Natka95, Ewelina26, Annamaria, Lady_Dior, baksia, Annie1981 lubią tę wiadomość

event.png
    age.png
    ❤️👶🏼Adaś 22.06.2021🌈
    💔👼🏼09.04.2020 (9tc)
    ❤️👧🏼Zosia 28.06.2018
    👩🏼 Ja, 39 lat 🤦🏼‍♀️
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martimeff wrote:

Ostatnio jeden znany endokrynolog mówił o sytuacji, gdy psychologicznie czekamy właśnie na dziecko konkretnej płci i ronimy jedną ciąże za drugą.
    Warto przepracować temat i powtarzać ze przyjmiesz każde dziecko, bo przecież jak się trafi chłopczyk to będziesz tak samo szczęśliwa
    Nie mówię ze to jedyna przyczyna, ale nie warto czekać na dziecko konkretnej płci. Może poronilas chłopców?
    Ktoś w to wierzy, ktoś nie. Ale zostawię to tutaj :)
    I powodzenia w diagnostyce !

Annie1981 lubi tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Żonkil Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, jeśli ktg jest ok to trzeba ufać, że jest wszystko cacy :) Może to ciśnienie, może sterydy tak podziałały. Odpoczywa sobie, bo może jak Ty się najadłaś stracha to on też to odczuwał, a teraz jak emocje opadają Tobie, to i on sobie teraz musi poodpoczywać. No nie wiem, ważne że nie puszczą Cię do domu dopóki nie będą mieć pewności, że jest dobrze.

Zula jejku, widzę, że kolejeczka się przesuwa do przodu :D Wow, 3 tyg to przecież minie zanim zdążysz się obejrzeć :) A bobas już się robi konkretny :)

Natka95, Zula36 lubią tę wiadomość

Starania od 01.2020
    - 05.2020 💔cb
    -07.2020 💔poronienie 8tc Aniołek [*]

eb856b1cbf.png

6c781ed246.png
  • Natka95 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zula36 wrote:
    Hejka dziewczyny! Ja po wizycie. Synek waży już 2245g ułożony główką do dołu. Za 2 tyg 10-go ostatnia już wizyta. Z racji mojej przypadłości neurologicznej będzie planowe cc po 37tc. Także może zostało mi z 3 tyg chodzenia z brzuszkiem 🥲.

Zula, cudowne wiadomości! Super że wszystko ok, wszystkiego dobrego dla Was :) wszystko dla Adasia juz gotowe? :)

Zula36 lubi tę wiadomość

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • Malina Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka,
    Będzie Alan❤️ Chyba ze jeszcze cos się zmieni, bo nie byliśmy w 100% pewni🙈 jednak im więcej czasu mija tym ciężej coś innego dopasować🙈😅 zawsze myślałam, ze jeśli będzie chłopiec to będzie miał na imię Olivier. Ale ostatecznie stwierdziliśmy, ze to takie ciężkie i poważne imię🙈

Zula,
    Bardzo się cieszę, ze u Was wszystko dobrze❤️😘😍Boziuuu to już ostatnia prosta, sama końcówka😱 Jak to szybko zleciało. Kochana korzystaj, odpoczywaj i ciesz się ostatnimi chwilami z brzuszkiem by za chwilkę móc stać się najszczęśliwsza Mamą❤️ No więc odliczamy dni do pojawienia się Adasia❤️😍😘

CarmeLatte,
    Acard 150 jest maksymalna dawka, dozwoloną w ciąży i ja właśnie od badan prenatalnych taka biorę. Wcześniej oraz przy staraniach miałam zaleconą dawkę profilaktyczną 75. Jednak nie miałam przesunięć w czynnikach krzepnięcia, a jedynie obie mutacje MTHFR oraz PAI 1 w układach heterozygotycznych. Myśle, ze lekarz wie co robi a ta dawka przy podwyższonych parametrach krzepliwości na pewno nie zaszkodzi😉

Kitaja,
    No wiec kciuki zaciśnięte za poniedziałek😘 Mam nadzieję, ze Maluszek pozytywnie Was zaskoczy i będzie serduszko, bo ok 6tc może się już pojawić. Na pewno będzie malusieńki zarodek😘

Natka,
    Trzymam mocno kciuki i jestem z Tobą całym serduszkiem❤️ Wierze, ze Wasz Skarb po prostu odsypia, na pewno udzieliły sie mu Twoje obawy i teraz musi troszkę odpoczac, by nabrać sił i za chwile ponownie dawać o sobie znać😘

Martyna33, Kitaja, Zula36, Natka95, baksia lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 3562 3563 3564 3565 3566 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ