Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Lady_Dior,
Wiesz, ciężko jest mi się odnieść do czegokolwiek, bo to pierwsze moje odczucia ciążowe ☺ i nie wiem, czy kopie mocno, czy nie. Najczęściej i najintensywniej czuję z prawej strony główkę, czasami mi ją wpycha pod żebra, jak leżę na boku to główka często się odznacza, wystaje. Mówię wtedy do mojego narzeczonego, żeby pogłaskał dziecko po główce ☺ i często to przeszkadza przy leżeniu na prawym boku. Poza tym nie chcę jej głowy zgniatać 😝Lady_Dior lubi tę wiadomość
-
Foto moja druga córka leżała poprzecznie, miałam termin cc i bodajże w 40 tc okazało sie, ze sie odwróciła. Waga 3700 wiec wielka baba, wszystko jest możliwe 😉
Ciesze sie, ze malutka urosła ❤Foto80 lubi tę wiadomość
-
Lady_dior, najwyżej szukaj potem w dużych instytucjach gdzie jest 50 kobitek, oni nie odmawiają zazwyczaj🤔 ja właśnie w poniedziałek byłam u tego polskiego ginekologa w kleve,żeby mi sprawdził szyjke, jak zapytałam położnej na polowkowych czy może mi to jakoś sprawdzić to powiedziała,że tylko jak będą jakieś predyspozycje to wtedy w szpitalu sprawdzają, a skąd masz wiedzieć co się tam dzieje🤷♀️🙄Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
Foto super że rośnie ładnie jest już ładna całkiem waga, idzie mu dobremu
Natka w domku widać że jednak jest inny komfort Ksawery też czuje że mama czuje się komfortowo masz przejścia ale oby to było Tylko zawirowanie chwilowe.
Jak dziewczyny wygląda to spinanie brzucha? Jakbym miała to bym wiedziała chyba jak to wygląda? Biorę sporo magnezu bo łydki dawały w kość...
My kupiliśmy otulacz firmy tulik. To jest jak śpiworki ale rączki w środku. Zobaczymy czy mała to zaakceptuje, czy będzie protestować i będzie trzeba rączki uwolnić.Foto80, JJ. lubią tę wiadomość
-
Foto80 widzisz byś się nie spodziewała a mi pomogłaś 😁 Teraz już wiem, że synek raczej nie leży poprzecznie, bo mogę bez uczucia dyskomfortu leżeć na obu bokach 😂
Gela093 no w Nl to jest takie kijowe, że nie badają kobiety normalnie na każdej wizycie 🙄 i nie ginekolog a położna prowadzi ciążę a właśnie w ciąży pozornie bezproblemowej może też się coś stać i bez usg można w porę tego nie wychwycić 🤷🏼♀️ My już byliśmy w gemente nadać dziecku nazwisko 😉 Jeszcze tylko papiery o prawa rodzicielskie ale to po narodzinach dopiero można.
Żonkil na pewno byś wiedziała😉 Brzuch robi się jak kamień twardy i trwa to od kilkunastu sek. do minuty. Nie są to bolesne skurcze, choć im bliżej porodu, tym mogą być coraz bardziej bolesne. To pewnie te skurcze Braxtona Hicksa. Teraz czuję się lepiej po magnezie i nospie a miałam dziś tych skurczy sporo.Foto80 lubi tę wiadomość
-
Lady_dior to jak już nazwisko jest to połowa sukcesu😉Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
Właśnie to jest tu takie śmieszne - wiadomo, że jest ojcem, dzieci mają jego nazwisko ale nadal on nie ma do nich praw rodzicielskich 😂
Dziewczyny jak tam Wasze lędźwia❓ Mnie od wczoraj tak bolą i chyba termofor pójdzie w ruch 🙄 Tak się zastanawiam czemu mnie bolą, skoro nie dźwigam nic - poza sporadycznym przeniesieniem córki 🤔 -
Lady Dior,
to w takim razie mam nadzieje, ze położna w środę na wizycie sprawdzi szyjkę, żebyś nie musiała się martwić😘 Choć wierze, ze jest wszystko dobrze🤗
Co do lędźwi tak myśle, ze na pewno pomogłyby Ci ćwiczenia wzmacniające mięśnie kręgosłupa - w ciąży przemieszcza się środek ciężkości, lędźwie są bardzo obciążone i dlatego dają o sobie znać. Warto byłoby tez wzmocnić mięśnie boczne brzucha bo to one odciążają w ciąży lędźwie. Na you tube jest sporo terningow dedykowanych każdemu trymestrowi. Na pewno znajdziesz coś delikatnego dla siebie😘
Kurczę dziewczyny powiem wam, ze w Polsce jest jak jest ale na opiekę w ciąży nie możemy narzekać. Wiadomo ze tez zależy od podejścia lekarza, ale ja na każdej wizycie mam dodatkowo zawsze wymaz plus usg przezpochwowe no i zawsze mnóstwo badan do zrobienia😊 Wydaje mi się ze jest jedna z lepszych w Europie🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2021, 10:02
-
Foto ale się cieszę ☺️wiedziałam że malutka jeszcze nadrobi i nie będzie taka malutka 😉mam nadzieję,że reszta ciąży będzie już spokojniejsza 🍀
Natka wszędzie dobrze,ale w domu najlepiej.Lez odpoczywaj ile się da ☺️Ksawery śliczne imię
Malina w Polsce opieka w ciąży jest naprawdę super w porównaniu do Norwegii i z tego co Gela pisze w Holandii to masakra.Cala ciążę prowadzi położna ,ciąża zaczyna się dopiero po 12tyg (selekcja naturalna),chcesz możesz iść prywatnie i płacić kupę kasy.Jedno USG w ciąży w okolicach 20tyg.
Martyna jak się czujesz?Kiedy teraz masz wizytę ?
My w końcu w Polsce na wiosce leżymy ,odpoczywamy i grillujemy chociaż na mięso mnie bardzo odrzuciło.We wtorek jadę do swojego gin w Polsce,co prowadził mi ciążę z synkiem.Znowu czuję ten dreszczyk strachu 🥺
Dziewczyny co biorą zastrzyki z clexane czy też macie po nich takie siniaki,może ja zle coś robię 🤔
Zula jak tam u Ciebie ?
Zula36, Natka95, Malina, Foto80 lubią tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Kitaja, u mnie bez zmian. Wczoraj był bardzo łaskawy dzień, bez wymiotów. Ale to była jednorazowa promocja od mojej fasolki😂🤷🏼♀️
A jak Ty się czujesz? Zaczęły się mdłości?
Ja chce mieć kolejną wizytę w 9tc, podobno wtedy jak jest wszystko ok, to wszelkie ryzyka straty bardzo maleją. Myśle wiec ze ok 18-19 czerwca pójdę.25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Martyna u mnie z objawami to tak różnie często mnie mdli,niby chce jeść a nie mogę .Parę razy mnie cofnęło przy myciu zębów .Ale w sumie nie mogę narzekać ,czasami się nakręcam że może za słabe mam te objawy ciążowe i coś jest nie tak 😱ja osiwieje do końca ciąży to napewno 😅
Zula oj to już tuż tuż ,ale ten czas zleciał ,dopiero czytałam o Twoich połówkowych 😱końcówka jest ciężko i napewno nie łatwo jak jeszcze ma się jednego malucha w domu .Będziemy z Tobą odliczać dni ♥️🍀
Na razie spokój z plamieniami,ale biorę 3*1nospe,aspargin 3*2 plus duphostan 3*1,staram się odpoczywać ile się da .Chociaż trochę ciężko mi w Polsce bo nikt nie wie o ciąży i teściową ciągle jakieś zajęcia wymyśla 😅😉😄
Ja wizytę mam we wtorek na 18sta 🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2021, 14:50
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Kitaja mój gin mówił że żeby nie było siniakow to trzeba powoli wstrzykiwac. Jak zaczyna szczypac trzeba zwolnić. Ja nie mam siniakow, może kilka się zdazylo. No i teraz zamiast Clexane mamy Neoparin bo Clexane nie mogłam dostać i totalnie ani jednego siniaka od kiedy na nim jestem. To polski zamiennik Clexane.
Lady Dior ja akurat z ledzwiami nie mam problemu. Moja fizjo mówiła że pośladki trzeba wzmacniać to pomoże odciążyć odcinek ledzwiowy. No a tak doraźnie to termoforek albo masażyķ niech Ci ktoś zrobiWiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2021, 14:40
Lady_Dior, Kitaja lubią tę wiadomość
-
2.06 - Żonkil : usg 3 trym
Ewelina : usg
Agulineczka : usg 3 trym
4.06 - Breath_less : połówkowe
8.06 - PaulaZi : usg
Kitaja - usg
9.06 - Lady_Dior : usg
10.06 - Zula36
11.06 - Natka95 : usg
Breath_less : usg?
18.06 - Breath_less : usg?
21.06 - Baljov : usg
24.06 - Malina : usgLady_Dior, Malina, Kitaja, Zula36, Żonkil, baljov. lubią tę wiadomość
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
Malina nie ma takiej opcji-musiałabym zacząć rodzić, żeby mi szyjkę sprawdzili😂 Dziś czuję się lepiej aczkolwiek znowu sama z córką jestem i parę razy musiałam ją brać na ręce i oczywiście brzuch od razu jak kamień 🙄 Biorę 500mg magnezu-oby pomogło. Dziękuję za polecenie ćwiczeń 😘 Najpierw spróbuję termoforem sobie ulżyć 😂
Zula36 a masz te skurcze już bolesne, czy jeszcze takie niebolesne twardnienia ❓Musi Ci być już ciężko 😐 Ja to nie wiem co to będzie za miesiąc. Niby jakoś się trzymam ale jak tylko za szybko idę, czy coś dźwignę od razu akcje ze strony pachwin i brzucha🤦🏼♀️ ale jakoś dotrwamy🙂
Kitaja to dobrze, że udało Wam się przyjechać do Pl zawsze sobie możesz zrobić badania, iść na usg itp. nie to co na zachodzie🙄 Na pewno będziesz spokojniejsza.o do zastrzyków, to niestety takie siniaki mogą się robić. Ja na początku też miałam trochę i z czasem było ich coraz mniej. Mam je nadal ale już nie co drugie wkłucie jak to bo w 1wszym trym.
Martyna33 współczuję Ci tego samopoczucia brrrr
Ja miałam tylko mocne mdłości ale bez wymiotów,jednak jak sobie to przypomnę, to mam gęsią skórę.... Mam nadzieję, że tak jak u mnie - minie Ci to wraz z drugim trymestrem. U mnie najgorzej było 6-10 tydzień a w 12tyg.juz nic 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2021, 14:46
Zula36 lubi tę wiadomość
-
Piszę tego posta chyba już z 5 raz 🙈
Foto cieszę się, że córeczka ładnie przybrała na wadze ❤️
Macie rację co do opieki w czasie ciąży. Ja czasami narzekam na lekarzy w Polsce ale faktycznie tutaj nie jest tak źle 🙈
Jeśli chodzi o monitor oddechu to my mamy 😃 ja jestem panikara więc od razu wiedziałam, że muszę to mieć 🙈 przez 4/5 nocy nie mieliśmy, bo nie myślałam, ze szybciej urodzę i noce były dla mnie stresujące, a od kiedy mamy monitor i jak Niuńka śpi w łóżeczku (bo jak wcześniej wspominałam raczej w nocy śpi z nami 🙈) to jestem o wiele spokojniejsza, oczywiście czasami jeszcze podchodzę do łóżeczka i sprawdzam czy wszystko jest okey 😃Malina, Foto80 lubią tę wiadomość
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
Breath_less. agulineczka. Foto
Wspaniale, że takie dobre wiadomości z wizyt 🙂
Malina. Ja przy pierwszej córce miałam monitor oddechu i dawał mi dużo spokoju. Teraz też chciałam go użyć, ale tym razem mamy dostawke do łóżka i on się do niej nie nadaje, także jestem bez monitora.
Lady_Dior. Ja też bałam się, żeby twardnienia nie skracały szyjki, głównie dlatego, że na forach o tym czytałam 😉 Zaczęłam więc pytać lekarzy, na każdym USG, czy mogą sprawdzić szyjkę. Patrzyli na mnie jak na wariatkę, bo w UK też tego nie sprawdzają, ale większość lekarzy się zgadzała. Każda wizyta też jest u innego lekarza, jak się trafi. Jeden tylko mi odmówił. Także może warto zapytać na najbliższej wizycie, a nóż się uda 🙂
Kitaja. Ja na początku ciąży miałam siniaki, później już nie, albo były bardzo małe i szybko schodziły. Robiłam je BARDZO powoli, a potem miejsce wkłucia przytrzymywalam palcem przez chwilę. Jak szczypalo to zwalniałam, albo jak bolało od razu to szukałam innego miejsca do wkłucia, nawet kilka mm dalej. Miałam Clexane.
U nas wszystko dobrze. Mała co prawda chodzi spać dopiero koło 24.00, ale za to śpi wtedy do 5-6 rano. Wtedy się karmimy i dalej śpimy, także ja jestem wyspana 🙂
Ostatnio była położna i Natalka wskoczyła z 75 centyla na 91, także jestem w szoku jak ładnie przybiera na samym KP 🙂Martyna33, Foto80, Kitaja, Lady_Dior lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Kitaja,
Ja biorę Neoparin cały czas i mam siniaki. Nie tak duże i nie za każdym razem, jak to było na początku, ale są. Szukam palcami miejsca do wkucia, żeby nie było zrostów w tym miejscu, bo mam już zrubień sporo. Myślę, że wiele zależy od skóry i organizmu, nie tylko od techniki. Taki urok 🙄 ja już jestem zmęczona tym.
Baksia, Trodde,
Do którego tc miałyście zalecony acard, luteinę? 😘
Annie,
Cieszę się, że córeczka tak ładnie rośnie i przesypia całe noce ☺ masz czas na regenerację.Annie1981 lubi tę wiadomość