Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Breath_less wrote:Dziewczyny ja już po katorgach🙏, to była wizyta bez atrakcji, chyba pierwsza od 19tc.
Do niczego się dr nie przyczepiła, zrobiła usg 3 trym, przepływy piękne, lepsze nawet niż w szpitalu na kontroli, miedniczka tez ok, Mała wazy 1420 no prawie po środku siatki😍
Następna wizyta w 33 tyg, może daj Boze będę miała szanse urodzić żywe zdrowe dziecko o czasie 🙏
Breath_Less
Cudowne wiadomości. Bardzo się cieszę😘 i wierze, ze będzie wszystko dobrze😍 -
Dziewczyny dziękuje za kciuki, dobre duszyczki jesteście 🍀
A jak jest z odwróceniem się główka do dołu? Kiedy to powinno nastąpić?
Ta ciagle zmienia pozycje, dziś np w poprzek—————————————
📌Starania od 2017🍼
📌2018- 4 IUI ❌
📌2019- 1 IVF ✅🎈🎊
2020- 30 tc 👼💔🥺
08.02.21- 🙀 naturalny cud 🙏 II 🤯
04.10.2021- 🌈 🤱Natalia❤️🍀
PCO, wrogość śluzu, Ana 1:320 typ ziarnisty, MTHFR_1298A>C homozyg, PAI-1 4G- hetero, czynnik V Leyden- hetero, APS
-
Breath_less,
Powiem Ci szczerze: kamień z serca, myślałam dziś o Tobie i martwiłam się. Dlatego ulga ogromna, ze po wizycie wszystko w porządku 🥰 oby tak dalej i za to trzymam kciuki ✊
Baksia,
Dziękuję, praktycznie nie słyszę tego pytania od dłuższego czasu. Ja czuję się zmęczona, niewyspana i często zagubiona w nowej sytuacji i roli. Blizna się goi, ale pocięli mnie brzydko i krzywo. Jeszcze nie jest do końca ok, ale pewnie długo nie będzie, grunt że jest lepiej. Kilogramy nadprogramowe jeszcze są i daszek z brzuszka 🥴😉 a Ty jak się czujesz?Breath_less lubi tę wiadomość
-
Nasz.kochany i śliczny synuś jest już na świecie 🥰🥰🥰
3300g i 55cm ❤❤Margolciaa, Gela093, Lady_Dior, Bella01, Breath_less, Foto80, Blondyna.B, Megi_85, baljov., Malina, Martyna33, joanien1104, Ślimak, PaulaZi, trodde, Żonkil, Pani Alenka, aLunia, Annamaria, Zula36, Kitaja, Natka95 lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Agulineczka, gratulacje dla was. Super,że już możesz tulić maleństwo🥰 życzę dużo zdrówka🤗Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
Agulineczka,
Ogromne gratulacje dla dzielnej mamy 😘 dużo zdrówka dla Was 🥰 jeszcze chwilka i będziecie z synkiem się tulić ☺ -
Breath_less, strasznie się cieszę 🤗🥰 Miałam czują, że będzie dobrze 💗😍
Agulineczka, przyłączam się do gratulacji i życzę pięknych chwil z maluszkiem 😍💗😍💗😍💗
41 lat
09.06.2017 Gabrielek 12tc [*]
V Leiden hetero
styczeń 2018 - cb
maj 2019 - cb (drugie IUI, w sumie trzy IUI)
kwiecień 2020 - cb
czerwiec 2020 - ivf protokół krótki - 12 kumulusów, 9 dojrzałych komórek - 4 zarodki - żaden nie przetrwał do stadium blastocysty
wrzesien 2020 - ivf protokół długi - 8 kumulusów - 7 dojrzałych komórek - 6 zarodków - 4 zamrożone blastocysty - po badaniach genetycznych 1 prawidłowy (dziewczynka 💗).
29.01.2021 - transfer jedynej blastki 4.1.1. (accofil, encorton, embryoglue)
7dpt - beta 33,8
10dpt - beta 269,3🍀
12dpt - beta 661,1 🍀💖
24dpt - jest zarodek 3 mm i bijące serduszko 💖😍
ur. 15.09.2021 Igusia💗👶 2650g, 48cm, 10/10 -
Agulineczka serdecznie gratuluję narodzin synka 😀 Cieszę się, że już jesteś po cc teraz tylko życzyć byś szybko doszła do siebie i żebyście mogli szybko wrócić do domu. Szkoda, że nie masz synka przy sobie ale mam nadzieję, że lada moment go dostaniesz. Morza mleka, przespanych nocy i dużo radości i miłości 😁😁😁
Foto80 kochana no jest ze mnie całkiem fajna aparatka-ze mną nie ma nudów 😂 To zależy jak wiatr zawieje, bo jednego dnia góry można ze mną przenosić, żeby drugiego dnia uciekać gdzie pieprz rośnie 😂😂😂😂
Szkoda, że tak krzywo Cię pocięli-może nie dało się inaczej ze względu na ułożenie poprzeczne Helenki❓🤔 Oby wszystkie dolegliwości z tą blizną już minęły a co do zmęczenia to niestety jest to nieuniknione. Ja nie przespałam nocy ciągiem od kiedy Zosia jest na świecie ale nawet jak ona prześpi noc, to ja się budzę często - zawsze miałam problemy z dobrą jakością snu... Wiesz jest nadzieja, że Helenka będzie dobrze spać jak kolki miną😊
Jeśli o mnie chodzi to jestem już też na skraju wytrzymania fizycznego (psychicznego to od zawsze 😂) Mam 37l (38 w tym roku😜) a nie jedna 70l Holenderka porusza się lepiej 🙈 wszytko przez te nieustanne Braxtony i bóle spojenia. Cały czas mojemu narzekam aż mi się go żal zrobiło, bo codziennie tylko wysłuchuje "auua mój brzuch, matko jak mnie pipa boli, jeju ja już chcę urodzić" 😂🙈 😂
Jutro mam ciążę donoszoną, to mogę rodzić - marzy mi się 38tydz. 😁 Byle nie 40 błagam 🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Żonkil a to nieźle z tymi zębami aż się zdziwiłam 🤔 Będziesz szła do dentysty❓ Z zębami nie ma żartów a ja od kiedy urodziłam córkę, to tak dbam z braku laku-wszystko na szybko 😐 i już mam kamień.
Bella01 ja tam muszę w końcu na kawę do Ciebie przyjechać 😁 Planuję być w tym roku w Pl jeszcze także no 😁 Chciałabym synka w listopadzie ochrzcić ale nie wiem, czy zdążę paszport wyrobić - oby.
Megi owulacja może przyjść szybko, lub późno - wszystko zależy od organizmu. Ja miałam mega szybko owulację potwierdzoną monitoringiem. Te kreski na tych testach były jednakowej intensywności ❓
PaniAlenka kciuki mocne za wizytę 🙂
Breath_less tak się cieszę, że wszystko w porządku 😁 Takie wiadomości to aż miło się czyta 😊 Córcia ma jeszcze czas, by się obrócić także no stress - niby do 34tyg. się ustawia w pozycji, w której chce przyjść na świat ale nawet na późniejszym etapie jest to możliwe. Moje dzieci np. na każdym usg były główkowo.
Mamuśki dużo zdrowia i sił dla Was😘Breath_less, Malina, Pani Alenka, Foto80, Gela093 lubią tę wiadomość
-
Lady koniecznie na kawę 🤭
Bo Ty z moich okolic, to rzut beretem zapewne 😆
Serio już donoszona, ale kiedy? Jak? 😱
Matko, nie będę monotematyczna jak powtórzę jak ten czas leci? Super. No to kibicujemy, żeby do 20? Się Karolek nam urodził 😊Ty jesteś jeden Święty, Panie Boże, który cuda czynisz (Ps 77,15). -
Agulineczka ogromne gratulacje! Mam nadzieję, że już dziś synek jest z Tobą. 😊
Baksia wiesz, ja też dawno nie słyszałam pytania jak się czuje... w sumie jakoś o sobie zapominam.
Tak jak piszesz, kiedy ktoś pyta jak u nas to zwykle mówię o Dominiku 😉
Ja pomalutku doprowadzam się do ładu po ciąży, dalej mam białko w moczu ale to już jakieś resztki. Ostatnio brak mi sił, myślę że to dlatego że za szybko i za dużo schudłam po ciąży. Mam - 17 kg na wadze a w ciąży przytyłam tylko 9, więc organizm jest osłabiony. Zbieram się teraz do pójścia na basen, żeby wzmocnić mięśnie.
Byliśmy wczoraj u kardiologa dziecięcego i kurcze przewód botalla u Dominika się nie zamknął. 😕 Niby lekarka mówi, że może jeszcze się uda ale nie wiadomo. W razie czego będziemy próbować zamknąć go farmakologicznie, w najgorszym wypadku operacyjnie. Na szczęście oprócz wychładzania u małego rączek i nóżek nie widać, żeby stanowiło to dla niego jakiś wielki problem w funkcjonowaniu. Nie wolno mu na razie tylko latać samolotem i nurkować, ale nurkowania na razie nie planujemy. 😉 Oby to się samo zamknęło.
Starania od 07.2018, 38 lat
NK 11%, kariotypy ok, fragmentacja DNA 8%
alloMLR 0% !
szczepienia limfocytami
10.2018 - poronienie 9 tc
02.2019 - poronienie 6 tc
12.2019 - poronienie 11 tc - Córeczka
09.2020 - II ❤️ rośnie nam Dominik 💙
19.05.2021. CC - urodził się Dominik ❤️❤️❤️
Lublin
"kto raz posmakował latania już zawsze będzie chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo raz już tam był i zawsze będzie chciał tam wrócić..." -
Agulineczka tutaj też jeszcze raz gratulacje kurczę A jeszcze na początku grudnia robiłyśmy testy i to było jak wczoraj. A teraz już masz swoją kruszynkę masakra z tymi miejscami w szpitalu... trzymam kciuki byście byli razem jak najszybciej
Lady Dior, po Twoim opisie wnoszę że chyba Twoja godzina wybije niedługo mam nadzieję że mnie nie wyprzedzisz ja też już na ostatnim tchnieniu.
Zęby miałam wyleczone tuż przed ciążą A tu potrafię mieć okropne napady bolu po jednej stronie szczęki. Dentysta tylko mi jedną szyjkę zęba zaklajstrował, pantomogramu nie zrobi bo wiadomo... w nocy przykladalam zimna butelkę, coś pomaga. Nie wiem, może inny dentysta pomoże... -
Agulineczka ofe mnie ogromne gratulacje✊💪 dużo siły dla Ciebie, szybkiej regeneracji i samych słodkich chwil z synkiem pełnych miłości ❤️😍
Alenka kciuki za wizytę! Czekamy na wiadomości❤️💪—————————————
📌Starania od 2017🍼
📌2018- 4 IUI ❌
📌2019- 1 IVF ✅🎈🎊
2020- 30 tc 👼💔🥺
08.02.21- 🙀 naturalny cud 🙏 II 🤯
04.10.2021- 🌈 🤱Natalia❤️🍀
PCO, wrogość śluzu, Ana 1:320 typ ziarnisty, MTHFR_1298A>C homozyg, PAI-1 4G- hetero, czynnik V Leyden- hetero, APS
-
Lady trzymam kciuki za udany poród juz nie długo będziecie razem:)
Co do kresek na teście owulacyjnym we wtorek druga była bledsza wczoraj już obie podobne wiec chyba można przyjąć ze owulacja przebiegła trochę opóźniona ale była.
Za każdą Waszą historie z góry dziękuję napawa mnie optymizmem po badaniach również ruszam do prób i będę Was gonić każdej z Was kibicuje bo wiem co czujecie i jak bardzo chcecie być jak ja mamą. Nie mam jeszcze żadnego szkraba dlatego tym bardziej chce wierzyć że po pierwszym razie kiedy musiałam się za szybko pożegnać z moją córeczką ten raz będzie inny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2021, 14:15
Lady_Dior lubi tę wiadomość
10.10.2023 - 4010 g 57 cm jesteśmy w końcu razem 💜
21.09.2023 - 3480 g 38 tydzień
07.09.2023 - 2823 g 36 tydzień - jeszcze tylko miesiąc 💗
24.08.2023 - 2390 g 34 tydzień 💗
04.08.2023 - 1660 g 31 tygodni 💫
13.07.2023 - III badania prenatalne prawidłowe 1300 g rośniemy🌸
07.07.2023 - 1090 g 27 tygodni słoneczka:)
16.06.2023 - 630 g 24 tygodnie:)
27.05.2023 - badania połówkowe prawidłowe córcia rośnie 450 g🌸
19.05.2023 - 335 g:)
28.04.2023 - rośniemy 180 g prawdopodobnie córeczka 🌸
24.03.2023 - usg prenatalne pomiary prawidłowe 5,5 cm 😍
17.03.2023 - rośniemy 4.3 cm
10.02.2023 - mamy❤
04.02.2023 - beta 2161 🤞
30.01.2023 - beta 169 🤞
27.01.2023 ⏸️ beta 22.50
30.12.2022 🙏
07.2021 r. [*] Lenka 9 tydzień
11.2021 r. [*] 7 tydzień 👼 -
Cześć dziewczyny, coś mnie dziś wylogowało i straciłam poprzednie dane, dziwna sprawa.
Ale dobra, nieważne - jestem po wyżycie, jest zarodek, wszystko w porządku, akcja serca (171 aż!), wiek ciąży około 7,5 tygodni.
Prenatalne badania Pani Doktor wyznaczyła na 01.09, usg + papp-a + jakieś PGLF (wydolność łożyska, coś takiego będzie badane).
Na razie mogę odetchnąć z ulgą!Malina, Breath_less, Zula36, baljov., Gela093, Lady_Dior, Blondyna.B, Kitaja, Bella01, Żonkil, PaulaZi lubią tę wiadomość
-
Agulineczka,
Ogromne gratulacje🧸🎈🎉😘🥳 a jak Malyszek ma na imię🤔😀
Mam nadzieję, ze czujesz się dobrze i czas już spędzacie razem🥰 Dużo miłości, sił i cierpliwości☺️
Pani Alenka,
Cudowna wiadomość, bardzo się cieszę i nieustannie trzymam kciuki, żeby Maleństwo zdrowo rosło❤️
A kiedy tp🤔 przy aktualizacji listy mamowo ciazowej bym ujęła🤗😊 czekam jeszcze tylko na Żonikla i Lady Dior, bo to przecież już zaraz😱
Kochane,
Mamy całą wyprawkę dla Alana🥳🤗 i coś czuje ze niedługo zaczynam pranie😁 co do mnie nic się nie zmieniło, dalej nic za bardzo nie mam🙄🙈Breath_less, baljov., Gela093, Pani Alenka, Żonkil lubią tę wiadomość
-
Pani Alenka, wspaniałe wieści. Gratuluję!🥰🍀
Pani Alenka lubi tę wiadomość
41 lat
09.06.2017 Gabrielek 12tc [*]
V Leiden hetero
styczeń 2018 - cb
maj 2019 - cb (drugie IUI, w sumie trzy IUI)
kwiecień 2020 - cb
czerwiec 2020 - ivf protokół krótki - 12 kumulusów, 9 dojrzałych komórek - 4 zarodki - żaden nie przetrwał do stadium blastocysty
wrzesien 2020 - ivf protokół długi - 8 kumulusów - 7 dojrzałych komórek - 6 zarodków - 4 zamrożone blastocysty - po badaniach genetycznych 1 prawidłowy (dziewczynka 💗).
29.01.2021 - transfer jedynej blastki 4.1.1. (accofil, encorton, embryoglue)
7dpt - beta 33,8
10dpt - beta 269,3🍀
12dpt - beta 661,1 🍀💖
24dpt - jest zarodek 3 mm i bijące serduszko 💖😍
ur. 15.09.2021 Igusia💗👶 2650g, 48cm, 10/10