Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Breath_less wrote:Mam nadzieje, ze sekcja coś wykaże…
Za jakiś czas, staniecie do walki ponownie i pojawi się nadzieja i światełko w tunelu, teraz jest o wiele za wcześnie by widzieć przyszłość w kolorowych barwach../
U mnie był problem z łożyskiem, najwidoczniej od początku nastąpiła zła implantacją łożyska, jak się później okazało przez problemy z krzepliwością.
Wszystko przebiegało ksiazkowo, na połówkowych jeden lekarz zasugerował przepływy do kontroli, ale nie robił z tego dramatu, ciąża młodsza o tydzień. Kolejni lekarze oglądali niczego się nie czepiali. Po miesiącu ciąża młodsza dwa tyg ale to się przecież zdarza.
Pojechałam na usg 3 trym, No i tam już usłyszałam ze dziecka nie ma..💔
Dopiero po badaniach na własna rękę wyszło ze mam teombofilie i zespół antyfosfolipidowy i być może to właśnie tez to odpowiadało za niepłodność ,,idiopatyczna” z która borykałam sie pare lat…
Oczywiście tez przebadalam się imunologicznie, tam za dużo nie znalazłam prócz dodatniego ana i wysokiego TNF, nasz córka tez była jedynym zarodkiem jaki udało nam się uzyskać z procedury, nie mieliśmy nic więcej…
Przykro mi ogromnie 🥺🥺 taka tragedia nie powinna nikogo spotykać 😭
Rozumiem, że jesteś teraz na heparynie?
Czy w obecnej ciąży wszystko jest w porządku?
Badałaś KIRy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2021, 15:08
👩🏼 31 lat; endometrioza IV stopnia
I IVF - wrzesień 2019; brak zarodków 😢
II IVF - listopad 2019; 1 zarodek 8A -> beta 0 😢
III IVF - marzec 2020; brak zarodków 😢
IV IVF - lipiec 2020; brak zarodków 😢
AZ Listopad 2020 - transfer blastki klasy 3 -> beta 0 😢
AZ Luty 2021 - transfer blastki klasy 2 -> beta 0 😥
AZ Marzec 2021 ➡️ Reprofit ♥️
08.08.2021 Liliana [*] 23 tc 👼💔
AZ Luty 2022 ➡️ Reprofit 🍀🙏
BetaHCG: 5 dpt 10; 7 dpt 42; 10 dpt 175; 12 dpt 313; 13 dpt 367; 14 dpt 478; 17 dpt 1195
♥️ 14.04.2022 prenatalne I trymestru ➡️ 12+6 wszystko ok ☺️
♥️ 06.06.2022 prenatalne II trymestru + echo ➡️ 20+1 wszystko ok ☺️
♥️ 16.08.2022 prenatalne III trymestru ➡️ wszystko ok ☺️
♥️ 22.08.2022 echo serduszka ➡️ wszystko ok ☺️
🥳 12.10.2022 She’s finally here! ♥️ -
Rozi1989 wrote:Przykro mi ogromnie 🥺🥺 taka tragedia nie powinna nikogo spotykać 😭
Rozumiem, że jesteś teraz na heparynie?
Tak heparyna, acard, melatformina, prograf do 12tc.
Nie powinna… to prawda za dwa dni moja córka powinna kończyć rok.. im więcej czasu mija, człowiek dochodzi do wniosku, ze ona po prostu miała się nie urodzić i się nie urodziła. Im więcej słyszy się historii, dzieci urodzonych z niewydolnych łożysk, stanów rzucawki, skracających się szyjek, hipotrofii, młodszych ciąż, z których dzieci później nadrabiają i wszystko kończy się dobrze, to zaczyna nasuwać się taki wniosek, ze choćbym na głowie ustala, to tego bym nie zmieniła…Martyna33, baljov., Kitaja lubią tę wiadomość
—————————————
📌Starania od 2017🍼
📌2018- 4 IUI ❌
📌2019- 1 IVF ✅🎈🎊
2020- 30 tc 👼💔🥺
08.02.21- 🙀 naturalny cud 🙏 II 🤯
04.10.2021- 🌈 🤱Natalia❤️🍀
PCO, wrogość śluzu, Ana 1:320 typ ziarnisty, MTHFR_1298A>C homozyg, PAI-1 4G- hetero, czynnik V Leyden- hetero, APS
-
Lady Dior nasza aparatko gratulacje
Malina o rety to juz niedlugo!
Czas faktycznie mknie, ja pytalam dzis meza o to jaki dzis dzien tygodniaLady_Dior, Malina lubią tę wiadomość
-
Blondyna.B trzymam kciuki aby maluch się jeszcze pojawił i współczuję stresu 😔❤️
Malina, gratuluję udanej wizyty, spory już ten Twój synek ❤️ 33tc Wow 🥰
Jeśli chodzi o ubranka to ja prałam 1 ale z opcją prania wstępnego i później prasowałam 😃
PaulaZi, jeju kiedy to zleciło 😳 cieszę się, że Mikołaj pieknie rośnie ❤️Malina, Blondyna.B, PaulaZi lubią tę wiadomość
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
Gela093 pytałaś jaka reakcja Zosi a więc całkiem ok 🙂 Cieszyła się, że dzidziuś ś już nie mieszka w brzuszku 😊 Czasem jest zazdrosna jak widzi, że daję mu mleko (jesteśmy na mm) i mówi "nie mleko nie mleko" 😁 Ona też jeszcze wieczorem pije mleko.
Płacze też jak go przebieram, bo sama nie lubi przebierać pieluchy i mówi, że dzidzi boli. Tak poza tym jest ok. 😊
U mnie druga ciężka noc i już się boję kolejnej 😂 a jak tam u Was mamy❓Gela093, Malina, Foto80, Zula36 lubią tę wiadomość
-
U nas życie toczy sie od karmienia do karmienia Mała dużo spi, zasypia przy cycu a potem ma czkawke. Ogolnie wyglada jakby wszystko byli ok, tylko ta czkawka.
Dziś chce isc do dentysty, niestety odciaganie pokarmu laktotorem mi nie idzie, jest bolesne. Sorobuje do butelki coś recznie odciagnac. Moze uda sie jakoś tą misję z dentystą ogarnąc. Niestety mnie tak boli ząb że nie mogę czekać -
Lady Dior to super,że mała tak zareagowała, niestety często dzieciaki w tym wieku są bardzo zazdrosne o rodzenstwo😬🤷♀️ mam nadzieję, że tak zostanie u was😊
Lady_Dior lubi tę wiadomość
Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
Żonkil i lady Dior gratulacje dziewczyny 🍀💛💗dużo zdrówka dla Was i Waszych maluchów i oczywiście przespanych nocy 😜
Malina to już tuż tuż ,Alan to spory chłopczyk ♥️a dopiero gratulowalam Ci dwóch kresek a zaraz będę kibicowała Ci na porodówce ☺️
Breth less ♥️♥️♥️
Malina, Lady_Dior, Breath_less, Żonkil lubią tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ja znowu do was z pytaniem🤭🤭 czy któraś z Was miała styczność z TENS albo chce spróbować skorzystać z tego podczas skurczow? Wiem,że często mówią o tym na szkole rodzenia w Polsce i tak właśnie chciałam wiedzieć czy faktycznie to działa.
U nas dzisiaj byla kobitka malować nam ścianę dla małej I aż się poplakalam jak skonczyla🙈🤦♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2021, 16:01
Malina, Annamaria, Blondyna.B, Pani Alenka, Foto80, baljov., trodde, Lady_Dior, Bella01, joanien1104, Breath_less, Natka95 lubią tę wiadomość
Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
Czesc kochane...mam do was pytanie. Bo wiem ze napewno ktos pomoze......16.08beta 81 przyrost po poprzedniej ponad 80%. Ale w sobote pojawily sie plamienia....i krew. Nie duzo. Ale beta z dzis 92...przyrost tyle co nic. Wg ostatniej miesiaczki jutro wejde w 6tc. W czwartek dopiero wizyta. Myslicie ze organizm oczysci sie sam? Czy w tym tc beda potrzebne tabletki czy zabieg? Pogodzilam sie z tym ze jednak nic z tego nie będzie....dlatego pytam bo sama nie wiem na co ew sie przygotowac.23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
4.11.2021- mamy serduszko❤ 6mm szczęścia🍀
13.01.2022- będzie Syn ❤👶 (16tc)
10.06.2022- Bartłomiej 😍👨 -
Gela,
cudo😍😍❤️🥰
Z tens niestety Ci nie pomogę, bo nie jestem do tego przekonana i sama raczej nie skorzystam z tej metody. W śród znajomych również nie mam osoby, która by się na to zdecydowała wiec na nawet ciężko mi o jakieś informacje😔Gela093 lubi tę wiadomość
-
U mnie niestety złe wiadomości, byłam na USG podejrzeć czy coś się zmieniło - nic nie urosło i nie ma zarodka
Mój ginekolog miał rację to poronienie zatrzymane 😭 -
Blondyna.B strasznie mi przykro 😪😪😪
-
Straszne nieszczęście Blondyna..🥺😢 bardzo mi przykro, ciężko znaleźć jakieś słowa, bo ich brak…❤️🩹💔
A powiedz robiliście kariotypy po pierwszej ciąży?—————————————
📌Starania od 2017🍼
📌2018- 4 IUI ❌
📌2019- 1 IVF ✅🎈🎊
2020- 30 tc 👼💔🥺
08.02.21- 🙀 naturalny cud 🙏 II 🤯
04.10.2021- 🌈 🤱Natalia❤️🍀
PCO, wrogość śluzu, Ana 1:320 typ ziarnisty, MTHFR_1298A>C homozyg, PAI-1 4G- hetero, czynnik V Leyden- hetero, APS
-
Breath_less wrote:Straszne nieszczęście Blondyna..🥺😢 bardzo mi przykro, ciężko znaleźć jakieś słowa, bo ich brak…❤️🩹💔
A powiedz robiliście kariotypy po pierwszej ciąży?