Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Jagna 75 wrote:M@linko,a bierzesz kwas foliowy w metylowe formie?Mimo iz nie wychodzi w badaniach mutacja czasem ona sie ujawnia.A wit D masz ok?bo to tez wazne.Ja mam niedobór i musze brac przez pierwszy miesiàc 8000j !
A nie wchłanianie kwasu foliowego to czeste przyczyny braku bicia serduszka.Tak wiec mimo iz mutacji nie ma polecam wam brac kwas foliowy w tej lepszej formie23.03.2010 Synuś Mój Skarb
31.03.2016 (*)aniołek(*) {12tc}
-
Elmo13 wrote:Annak mam dla ciebie dobre wieści twoja @ przyszła do mnie
wiec może twoje piersi to jednak w tym miesiącu to jednak coś znaczą...
Dziś mam 60 dc i właśnie dostałam @ masakra... Ale wkoncu jest dobrze ja wyczulam ze Idzie...
Jagna ma do ciebie pytanie bo wiem ze bierzesz clo ja w tym cyklu tez będę się wspomagać tylko jak liczyć dni cyklu ponieważ właśnie dostałam @ jest na razie początek wiec nie wiem czy już dziś liczyć 1 dc czy od jutra jak juz poleci konkretniej? Mam brać od 5 dc a ogólnie mam dość długie cykle ok 30+ dni wiec nie chciała bym za wcześnie zacząć jak myślisz?23.03.2010 Synuś Mój Skarb
-
A teraz moje zapytanie
Jadę na wakacje niestety bez męża. wyjeżdżam w piątek czyli mój pierwszy dzień płodny a wracam za tydzień w niedziele czyli teoretycznie dwa dni po dniach płodnych ;(
Dziewczyny powiedzcie mi że jest jakaś nadzieja choć maleńka że w piątek przed wyjazdem uda mi się ;( wyjazd zaplanowany na ostatnią chwilę
ovu teoretycznie wypada w środę
Kurde kolejny miesiąc ;( kolejne łzy . Niestety mąż nie może jechać ze mną.23.03.2010 Synuś Mój Skarb
-
Elmo,
Miód na moje serce!
Cieszę się razem z Tobą. Podwójnie
Ja też zawsze mam problem z określeniem, kiedy jest faktyczny początek @. Kiedyś chyba Jacqueline pisała tutaj, jak to interpretować. I wyprowadziłam z tego wniosek, że dopóki mam lekkie plamienia i nie potrzebuję porządnej podpaski, to jeszcze nie liczę tego jako 1dc. Ale nigdy pewności nie mam... Zawsze sobie obiecuję, że zapytam o to lekarza i nigdy nie pamiętam.
Życzę Ci znośnej Twojej-mojej @Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 22:55
-
Ainade wrote:A teraz moje zapytanie
Jadę na wakacje niestety bez męża. wyjeżdżam w piątek czyli mój pierwszy dzień płodny a wracam za tydzień w niedziele czyli teoretycznie dwa dni po dniach płodnych ;(
Dziewczyny powiedzcie mi że jest jakaś nadzieja choć maleńka że w piątek przed wyjazdem uda mi się ;( wyjazd zaplanowany na ostatnią chwilę
Kurde kolejny miesiąc ;( kolejne łzy . Niestety mąż nie może jechać ze mną.
Ainade,
Myślę, że jest więcej niż malutka nadzieja, bo plemniki mają wielką moc czekania sobie w środku na odpowiedni czas! Nie odpuszczajcie piątku! A potem niedzieli też, bo nigdy nie wiadomo, jak się dokładnie owulka ułoży w tym miesiącu!
Dodam, że z własnego doświadczenia wiem, że to czasem potrafi zaskoczyć w zupełnie innym momencie, niż się spodziewamy. Zresztą Martynka może powiedzieć jeszcze więcej w tym temacieWiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 22:58
-
Elmo13 wrote:Annak mam dla ciebie dobre wieści twoja @ przyszła do mnie
wiec może twoje piersi to jednak w tym miesiącu to jednak coś znaczą...
Dziś mam 60 dc i właśnie dostałam @ masakra... Ale wkoncu jest dobrze ja wyczulam ze Idzie...
Jagna ma do ciebie pytanie bo wiem ze bierzesz clo ja w tym cyklu tez będę się wspomagać tylko jak liczyć dni cyklu ponieważ właśnie dostałam @ jest na razie początek wiec nie wiem czy już dziś liczyć 1 dc czy od jutra jak juz poleci konkretniej? Mam brać od 5 dc a ogólnie mam dość długie cykle ok 30+ dni wiec nie chciała bym za wcześnie zacząć jak myślisz?
Witaj z clo oby przyniósł szczescie tak jak i mnie w pierwszym cyklu.
Ja juz pojutrze na monitoring,mam nadzieje ze jaja bedą odpowiednie,nawet boje sie czy nie za duze bo mam zwièkszoną dawke nie wiem po co skoro przy tsmtej dawce ładnie rosly...moze chciał by bylo ich więcej by zwièkszyc szanse...choc mnie udalo sie z jednym jajkiempowodzenia kochana,kiedy idziesz podglądnàc jajka?Clo z pewnoscią skróci ci cykl jesli dobrze zareagujesz na ten lek.Oby jajeczka ładnie dojrzewały
Antoś IVF,Julisia natural
-
Ainade wrote:A teraz moje zapytanie
Kurde kolejny miesiąc ;( kolejne łzy . Niestety mąż nie może jechać ze mną.Antoś IVF,Julisia natural
-
Anide ja też myślę że z tą ovu to tak dokładnie nigdy nie wiadomo szczególnie jak będziesz na wyjeździe może się przesunąć np... A więc na pożegnanie i na powitanie w niedziele kilka namiętny chwil;)
Nie wiem jak u ciebie ale u mnie zawsze jak zaszłam w ciążę to ovu była później niż zakładałem i byłam mile potem zaskoczona ciążaNadzieja1988! lubi tę wiadomość
Aniołek (8t) marzec 2016
-
Jacq u nas jest raz lepiej, raz gorzej... dziś w nocy znów bardzo bolał mnie krzyż
ale to nie był taki mocny ból jak w czwartek...
Muszę dziś zahaczyć aptekę, bo nie mam już nospy od wczoraj i magnezu od niedzieli... a tak się nie bardzo czułam więc nie poszłam...
Dziś wizyta na 16 ale zanim wrócę, oczywiści powiem ginowi o tym bólach krzyża, ale jak z szyjką nic nie będzie się działo, powie, że to uciski młodego i niestety... taka jest prawda, jeśli to wina ucisków, to nic się nie poradzi, a ćwiczyć nie mogę... po ciąży się tym zajmę.Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Dziewczyny bardzo bardzo Wam dziękuję !!!
Jesteście wspaniałe :* Wiecie jak podnieść na duchu:*
Już bardziej się sieszę z tego wyjazdu :*:*
Nadzieja daj znać po wizycieNadzieja1988! lubi tę wiadomość
23.03.2010 Synuś Mój Skarb
-
Martynko - to dobrze, że chociaż trochę lepiej, pewnie faktycznie młody uciska jak to tak najgorzej po nocy czy dłuższym leżeniu. Jeszcze troszkę, już za chwilke będziesz tulić Tymka
Elmo - super, że w końcu ta małpa się znalazłaNo niby tak się przyjmuje, że dopiero jak potrzebujemy podpaski to liczy się jako 1dc, a jak wystarczy wkładka to nie. Tylko hmm nie wiem jak to jest w przypadku jeśli po prostu byłaby skąpa miesiączka bardzo i np. jak zmieniałoby się wkładki co 2 godziny to nie wiem jak to liczyć
Ale u mnie nigdy nie było problemu, jak po południu przy podcieraniu pokazywał się różowy śluz to na drugi dzień od rana lało się
Ainade - oby następna @ pojawiła się gdzieś za 9 miesięcy z wiadomego powodu
Trzymam kciuki za wizytujące dzisiajI prosimy o relacje po wizytach
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Elmo13 wrote:Anide ja też myślę że z tą ovu to tak dokładnie nigdy nie wiadomo szczególnie jak będziesz na wyjeździe może się przesunąć np... A więc na pożegnanie i na powitanie w niedziele kilka namiętny chwil;)
Nie wiem jak u ciebie ale u mnie zawsze jak zaszłam w ciążę to ovu była później niż zakładałem i byłam mile potem zaskoczona ciąża23.03.2010 Synuś Mój Skarb
-
Wczoraj po badaniach okazało się bezwodzie i natychmiast indukcja. Skurcze marne a po każdym Gabrysi spadalo tętno więc cesarka. Wszystko działo się tak szybko. Wody zielone, powazna hipotrofia. 2150g, 50cm, 8pkt. Jest w inkubatorze, ma infekcje, dostaje antybiotyk i żywienie pozajelitowe.
Jestem po pionizacji- sama musiałam usiąść, wstać i wykąpać się, nikt mi ręki nie podał. Czekam na męża żeby iść do dziecka. Chcą moim pokarmem tez żywić Gabrysie ale u mnie chyba cycki puste. Psychicznie ledwo się trzymamcóreczka 23.08.2015 [*] 6 tc
Gabrysia ur.27.06.2016
Hipotrofia, bezwodzie -
Bombelku, dobrze, że Gabrysia już jest i nie za długo zwlekali z CC, córeczka jest silna, będzie dobrze zobaczysz... moja znajoma urodziła Emilkę w 20 którymś tyg ciąży 24 chyba, mała miała infekcję, walczyła z bakterią, lekarze nie dawali jej szans, ale ona już dawno jest z domciu, wyszła z tego.
Co do pomocy tak już jest, ja zostałam uprzedzona że po CC muszę mieć kogoś do pomocy, że nikt mi tam nie pomoże.
A pokarm będziesz miała, po CC pojawia się tylko później, moja znajoma 2-3 dobę.
Jesteśmy wszystkie z Tobą- z WamiPisz do nas, będzie Ci odrobinę lżej :*
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Coconue wrote:Martynka lepiej zeby Mlody Cie uciskal, anizeli cos innego sie dzialo. Trzymam kciuki za wizyte
U mnie od samego początku ciąży są bóle krzyża i pleców, a teraz przybrały na sile- lekarz mówi, że to waga małegoMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
O matko, Bombelku, aż mi łzy stanęły
Dużo, duuuużo zdrówka dla Ciebie i Gabrysi, oby szybko nabrała sił i zwalczyła infekcję:*
A może uda się karmić piersią - ja po CC nie miałam ani kropli pokarmu, pojedyncze kropelki siary a dalej nic, masowałam, męczyłam laktatorem (ręcznym) moje biedne piersi i po 7 dniach od CC coś tam może z 20ml udawało się ściągnąć, a po półtora tygodnia od CC dostałam nawału.
Mocno za Was trzymam kciuki :*12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Bombelku duzo zdrowia dla ciebie i malutkiej
Gabrysia jest juz po naszej stronie i szybko przybierze na masie i pokona infekcje
A ty kochana trzymaj sie mocno i pamietaj zeby nie wierzyc pielegniarka ze nie masz pokarmu czy cos podobnego pokarm napewno jest tylko trzeba cierpliwie czekac na spokojnie.ja tez mezowi plakalam ze nie mam pokarmu pielegniary tez tak mowily i tylko wujek mezowi mowil abym sie uspokoila bo pokarm sie pojawi jak u krowy po 3dniach badz i dluzej tylko trzeba czekac i wierzyc a nie od razu sie poddawac i wierzyc tym @(pielegniarom)